Ενώπιο του εισαγγελέα οι 6 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010


Εχθές το βράδυ η αστυνομία επιτέθηκε στους αμυνόμενους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα και πραγματοποίησε 7 προσαγωγές. Ο ένας αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα οι έξι οδηγούνται ενώπιο του εισαγγελέα ώστε να τους απαγγελθούν οι συνηθισμένες κατηγορίες και να τους τυλίξουν σε δικαστικό κυκεώνα.

Από την πλευρά των αναρχικών δεν σημειώθηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ προσαγωγή.

Βλέποντας ότι προεκλογικά οι κινητοποιήσεις στον Άγιο Παντελεήμονα φουντώνουν, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με νομικά μέσα να σπάσει το ηθικό όσων αντιστέκονται στον Άγιο Παντελεήμονα!

Όταν όμως οι άνθρωποι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, κανένας νομικός εκφοβισμός δεν πρόκεται να τους τρομοκρατήσει.

ΕΨ

Read more...

Ποινικοποίηση της απεργίας από την χούντα του ΠΑΣΟΚ!


"Υπερψηφίστηκε χθες, κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία όσοι μεταφορείς αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από επίταξή τους, τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στον υπουργό Μεταφορών, να αφαιρεί από όσους δεν συμμορφώνονται την άδεια άσκησης επαγγέλματος."

(λεπτομέρειες εδώ)

Τραγελαφικά πράγματα συμβαίνουν στον τόπο μας τον καιρό αυτό!

Έχουμε μια σοσιαλιστική δήθεν κυβέρνηση η οποία:

- Κόβει και ράβει νόμους στα μέτρα της!

- Ψηφίζει νομοθέτημα που τιμωρεί με φυλάκιση όσους δεν υπακούουν στην εντολή της επιτάξης, την στιγμή που μειώνει δραστικά τις ποινές των σκληρών εγκληματιών και βαρυποινήτων εμπόρων ναρκωτικών εις το όνομα της αποσυμφόρησης των φυλακών!

- "Υπακούει" μεν στις εντολές τις ευρώπης για την δήθεν απελευθέρωση των κλειστών επαγγελματών αλλά για να την επιτύχει, ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία. Δικαίωμα που προστατεύεται από το άρθρο 28 του Καταστατικού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρωπαικής Ένωσης!

- Παρότι σοσιαλιστική, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει και σκληραίνει ένα μέτρο που θεσπίστηκε την περίοδο της... δικτατορίας!

Οι μεγαλοαπατεώνες που κατέλαβαν την εξουσία είναι αδίστακτοι και δεν θα σταματήσουν σε τίποτα προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους! Όμως πρόκειται για άνανδρους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από ψευτοθεσμούς και μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ.

Αυτή την φορά την πραγματική δύναμη την έχουν αυτοί που μπορούν να κλείσουν τους δρόμους ως ότου να ξυπνησει και να αγανακτίσει επιτέλους ο κόσμος. Μόνο τότε θα υποχωρήσουν οι λωποδύτες της βουλής.

ΕΨ

Read more...

Ο λιγνίτης παραμένει το κλειδί της κυριαρχίας της ΔΕH στην ελληνική παραγωγή ενέργειαςΠριν λίγους μήνες, το πανελλήνειο έμεινε εκπληκτό από μια αυτοκρατορικού ύφους ανακοίνωση της Ευρω-ΔΝΤ τρόικας που απαιτούσε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την πώληση του 40% των ορυχείων λιγνίτη που ελέγχει η κρατική εταιρία.

Τα κίνητρα που προβλήθηκαν ήταν κυρίως η εξουδετέρωση του στρατηγικού πλεονεκτήματος στον τομέα της ανταγωνιστικότητας που διαθέτει η ΔΕΗ στην εγχώρια αγορά, μέσω της πρόσβασης σε φθηνό λιγνήτη. Αμέσως μετά ακολούθησαν θεαματικές αυξήσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ίσως εντέλει η εντολή για την πώληση να στόχευε στην τρομοκράτηση των καταναλωτών ώστε να αποδεχθούν ήπια τις αλματώδεις αυξήσεις στα τιμολόγια.

Όμως το ζήτημα των ορυχείων δεν αφορά μόνο την ενεργειακή αγορά της Ελλάδος, διότι η χώρα μας αποτελεί εναν από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς λιγνίτη παγκοσμίως:

"Ο λιγνίτης βρίσκεται σε αφθονία στο υπέδαφος της Ελλάδας. Η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση σε παραγωγή λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την έκτη θέση παγκοσμίως. Με βάση τα συνολικά αποθέματα και τον προγραμματιζόμενο ρυθμό κατανάλωσης στο μέλλον, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα οι υπάρχουσες ποσότητες λιγνίτη επαρκούν για τα επόμενα 45 χρόνια. Μέχρι σήμερα έχουν εξορυχθεί συνολικά 1,3 δισ. τόνοι λιγνίτη ενώ τα εκμεταλλεύσιμα αποθέματα ανέρχονται σε 3,1 δισ. τόνους περίπου. Tο 2006 εξορύχθησαν συνολικά 62,5 εκ. τόνοι. " (Πηγή: ΔΕΗ)

Πόσο σημαντικό καύσιμο είναι ο λιγνίτης την εποχή που όλοι μιλούν για πράσινη ανάπτυξη;

Την στιγμή αυτή, η Γερμανία κατασκευάζει όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα καταναλώνουν λιγνίτη, και άλλα δεκα που θα καίνε κάρβουνο εισαγωγής.

"With construction now underway on Trianel's Lunen plant (see main article) there are currently ten hard-coal-fired units under construction in Germany, the other nine being: Walsum 10 (Steag/Evonik); Datteln 4 (E.On); Moorburg 1 and 2 (Vattenfall); Wilhelmshaven ( GDF Suez /Electrabel); Hamm (Westfalen) D and E (RWE); RDK 8 (EnBW); and Mannheim 9 (Grosskraftwerk Mannheim). In addition there are three lignite fuelled units under construction: Neurath F and G (RWE); and Boxburg R (Vattenfall)." (Πηγή: allbusiness)

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου The Prognos AG, μέχρι το 2040, το 34% της Γερμανική παραγωγής ενέργειας θα πρόερχεται από τον λιγνίτη. Ενδεικτικά, όταν την δεκαετία του 1980 η παγκόσμια ετήσια παραγωγή λιγνίτη άγγιξε το ρεκόρ των 1,3 δις τόνων, μόνο το 3% της παγκόμιας παραγωγής ενέργειας προερχόταν από τον λιγνίτη. Σήμερα η Γερμανία καταναλώνει 180 εκ. τόνους που αποτελεί το 11% της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας της χώρας και διαθέτει σχεδόν 40 δις τόνους αξιοποιήσιμου λιγνίτη.

Τα κίνητρα είναι απλά. Ο λιγνίτης αποτελεί την φθηνότερη πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, μέχρι και πρόσφατα η Γερμανία σκόπευε να κλείσει σταδιακά τους πυρινικούς της αντιδραστήρες, δημιουργώντας τεράστιο κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με το ίδιο χαμηλό κόστος.

Παράλληλα όμως, τα τελευταία 30 χρόνια, η γερμανική παραγωγή λιγνίτη έχει μειωθεί κατά 50% ενώ στην Ελλάδα αυξάνεται ραγδαία.

(Πηγή: wikipedia)

Οι δύο από τις τρεις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας και της εξόρυξης λιγνίτη στην Γερμανία, δεν είναι καν γερμανικές! Πρόκειται για την σουηδική Vattenfall Eyrope AG και την αμερικανικών συμφερόντων MIBRAG. Ακολουθεί η RWE Power AG.

Οι εταιρίες αυτές έχουν επενδύσει σε τεχνολογία που αυξάνει κατά πολύ την παραγωγικότητα από την κάυση του λιγνίτη, και με αυτή την τεχνολογία επιδιώκουν να εισβάλουν στην ελληνική αγορά. Το τεχνολογικό πλεονέκτημα που διαθέτουν συνδιάζεται απόλυτα με τις τεράστιες ποσότητες λιγνίτη που παράγονται στην Ελλάδα. (Πληροφορίες: Air pollution and climate series, Status and impact of the German lignite industry) Το 2007 μάλιστα η RWE υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την ΔΕΗ που όμως ναυάγησε.

Όμως ο λινγίτης έχει μια ιδιαιτερότητα. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό και η εκρηκτικότητα του καυσίμου μετά από την συμπίεσή του, σημαίνει ότι η καύση του πρέπει να πραγματοποιήται πολύ κοντά στον τόπο εξόρυξης. Το κόστος και η επικινδυνότητα της μεταφοράς του καυσίμου την καθιστούν απαγορευτική. Επιπλέον, όπως οι περισότερες ευρωπαικές χώρες, η χώρα μας δεν παράγει μεγάλες ποσότητες σε κάρβουνο το οποίο είναι σχεδόν 4 φορές πιο αποδοτικό σε ενέργεια, με αποτέλεσμα ο λιγνίτης να αποτελεί την πρωταρχική φθηνή καύσιμη ύλη εγχώριας παραγωγής.

Ο έλεγχος των μεγαλύτερων και παραγωγικότερων ορυχείων λιγνίτη στα Βαλκάνια αποτελεί το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα που διαθέτει η ΔΕΗ.

Με την δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη μετά την Γερμανία, είναι φυσικό τα ελληνικά ορυχεία λιγνίτη να αποτελούν πρωταρχικό στόχο των ξένων εταιριών ενέργειας που εξειδικεύονται στον κλάδο και επιθυμούν να επενδύσουν στα Βαλκάνια. Μοναδικό εμπόδιο σε οποιαδήποτε επένδυση στην ευρύτερη περιοχή στέκεται ο έλεγχος των ελληνικών ορυχείων λιγνίτη από την ΔΕΗ.

Για τον λόγο αυτό οι ξένες εταιρίες επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους μέσα από την τρόικα, επιδιώκοντας να μετατρέψουν την δική μας κρίση σε δική τους ευκαιρία! Όσο διατηρεί τον έλεγχο των ορυχείων της η ΔΕΗ θα μπορεί εύκολα να ελέγχει την εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και να διεισδύσει στις γειτονικές αναπτυσσόμενες χώρες.

ΕΨ

Read more...

Αγιος Παντελεήμονας: Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει


Εχθές το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα οργάνωσαν ακόμη μια πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και την γκετοποίηση της περιοχής τους. Η συγκέντρωση έλαβε τέλος ομαλά και ο κόσμος διαλύθηκε.

Όμως, κατά τα μεσάνυχτα, όπως και παλαιότερα, καμιά 200αρια αναρχικοί από την βίλα Αμαλίας πήραν εντολές να χτυπήσουν την συγκέντρωση. Συνοδευόμενοι από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και παρότι έφεραν τον συνηθή οπλισμό, έφτασαν στην περιοχή και επιδόθηκαν ανενόχλητοι σε πετροπόλεμο και καταστροφές. Στην θέα των άπλυτων πολλοί θαμώνες της περιοχής συγκεντρώθηκαν και πάλι. Οι υπερασπιστές της πλατείας κατάφεραν να απωθήσουν τους παρακρατικούς και τους πήραν στο κυνήγι. Ο κόσμος κατευθύνθηκε προς το άνδρο των αναρχικών με πρόθεση να δώσει επιτέλους ένα καλό μάθημα στα άνανδρα παρακρατικά σκουπίδια του συστήματος.

Τότε μόνο επενέβησαν οι δελτάδες μαζί με διμοιρίες των ΜΑΤ που κατεύθασαν στην περιοχή κάνοντας χρήση χημικών και χτυπωντας μόνο του κατοίκους. Ο αγανακτισμένος κόσμος συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της αστυνομίας και σημειώθηκαν αρκετές προσαγωγές.

Για πολλοστή φορά γίνεται πασιφανές ότι οι αναρχικοί ελέγχονται και πρστατεύονται από το κράτος. Στόχος τους ήταν να προκαλέσουν τους κατοίκους, δίνοντας αφορμή στην αστυνομία να επέμβει και να τους χτυπήσει.

Ντροπή στο κράτος, ντροπή σε όσους αστυνομικούς συνεργούν στην κρατική τρομοκρατία!

Τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα αποτύχουν, αλλά θα συσπειρώσουν ακόμη περισσότερο το κίνημα των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι είναι πια αποφασισμένοι για όλα!

ΕΨ

Read more...

Στη Λέσβο...Αλβανός υποψήφιος .....

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010


Από το Πίσω στα παλιά

Στην Λέσβο βάζει υποψηφιότητα για σύμβουλος στις εκλογές
που έρχονται ένας Αλβανός με το ψηφοδέλτιο του
υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ.
Με ποιόν θα έβαζε....
Έκανε και δηλώσεις λέγοντας ότι στο νησί υπάρχουν
3.000 Αλβανοί από τους οποίους θα ψηφίσουν 19.
Σκοπός του είναι να τους βοηθήσει.
Θα έχει ψωμί αυτή η ιστορία που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ....
Το Αλβανικό Κόμμα Ελλάδος θα το δούμε σύντομα
όπως όλα δείχνουν .....

Read more...

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

Από την Ελληνική γροθιά


Συνεχίζεται η αγωνιστική κινητοποίηση των Ελλήνων φορτηγατζήδων. Παραμένουν έως και αυτή την ώρα έξω από το Ελληνικό(;) κοινοβούλιο, το οποίο φρουρούν οι δυνάμεις καταστολής της χουντικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μέλη της Ελληνικής Γροθιάς βρίσκονται αυτήν την ώρα στο πλευρό τους. Στέλεχος του κινήματος μας πήρε μια μικρή συνέντευξη από τους παρευρισκόμενους αγωνιστές της οποίας τα κύρια σημεία μας μετέφερε πριν από λίγο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καταρχάς, γιατί επιλέξατε να έχετε μαζί σας σημαίες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαστε Έλληνες και κάνουμε μεταφορές εμπορευμάτων που δίνουν ζωή στην Ελληνική οικονομία. Τι πιο φυσιολογικό, λοιπόν, από το να κρατάμε Ελληνικές Σημαίες. Αυτό το σύμβολο μας ενώνει όλους. Βαρεθήκαμε τα κομματικά σημαιάκια. Τους είδαμε τι κουμάσια είναι όλοι αυτοί.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιός είναι κατά την γνώμη σας ο στόχος του υπό ψήφιση νόμου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στόχος είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας. Για να έχεις άδεια θα πρέπει να ανήκεις σε Ανώνυμη ή Ομόρρυθμη Εταιρεία. Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ότι δεν μπορείς να ορίζεις πλέον το τρόπο εργασίας σου. Θα τον ορίζουν οι πολυεθνικές που θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κυβερνητικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι με την απελευθέρωση του επαγγέλματος σας θα μειωθούν οι τιμές σε πολλές υπηρεσίες και αγαθά. Εσείς τι πιστεύετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κοίτα. Το επάγγελμα είναι ήδη απελευθερωμένο. Για αυτό και έχουμε διαφορετικά κόμιστρα.Όσο για την μείωση των τιμών; Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε. Οι τιμές θα πάνε στον ουρανό. Τα καρτέλ θα ελέγξουν την αγορά και τότε οι Έλληνες θα αισθανθούν στο πετσί τους τι σημαίνει ακρίβεια. Όταν οι παίκτες είναι πολλοί λειτουργεί η αγορά. Όταν γίνονται λίγοι και δυνατοί τότε...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποιοι λένε ότι οι άδειες είναι λίγες με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται κλίμα ανταγωνισμού και την νύφη να την πληρώνει ο καταναλωτής. Τι λέτε για αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτά τα λένε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, οι δημοσιογράφοι. Οι νομαρχιακές άδειες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες. Επομένως δεν υπάρχει θέμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όπως όλα φαίνονται ο νόμος θα ψηφισθεί. Από εκεί και πέρα τι θα κάνετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς δεν υποχωρούμε. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να πάρουν τον νόμο πίσω. Όπως γράφει και στο καπελάκι που φοράω: Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ. Ο Ρέπας νομίζει ότι έχει να κάνει με παιδάκια. Είναι πολύ γελασμένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα θέλατε να δώσετε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναί. Μην ακούτε τα παπαγαλάκια. Ούτε μαφιόζοι είμαστε, ούτε τεμπέληδες. Τους μαφιόζους να τους ψάξουν μέσα στην βουλή.Τα φορτηγά μας είναι ο κόπος μιας ζωής. Δεν φταίμε εμείς για την ταλαιπωρία των συμπατριωτών μας. Φταίει η κυβέρνηση που με το έτσι θέλω μας αρπάζει την περιουσία μας. Σήμερα εμείς, αύριο κάποιοι άλλοι. Οπότε ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων των Ελλήνων. Αυτό το τελευταίο να το ακούσουν ιδίως οι αστυνομικοί. Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς ευχαριστούμε.

Read more...

Που εξαφανίστηκε η Αριστερά;

Θυμάστε αγαπητοί επί κυβερνήσεως της ΝΔ, τι συνέβαινε στους δρόμους της πρωτεύουσας;

Σχεδόν καθημερινά το κέντρο της Αθήνας έκλεινε από τις πορείες, τι απεργίες, και τις καταλλήψεις. Οι αριστεροί πρωταγωνιστές και οι επαγγελματίες διαδηλωτές κομπάρσοι τους έβγαζαν με ιδρώτα το ψωμί τους στα πεζοδρόμια. Οι εκkολαπτόμενοι και επίδοξοι διάδοχοί τους καταλάμβαναν επί σειρά μηνών τα πανεπιστήμια, έχτιζαν με τούβλα πρυτάνεις στα γραφεία τους, και έπαιζαν κρυφτοκυνηγητό με τα ΜΑΤ στους περιβάλλοντες χώρους των "εκπαιδευτικών" μας ιδρυμάτων. Οι μολότοφ έπεφταν σύννεφο. Οι επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.

Εκείνο τον όχι και τόσο παλαιό καλό καιρό, οι εταιρίες δημοσκοπίσεων αντάμοιβαν με 18αράκια τους προοδευτικούς αριστερούληδες για τους "κόπους" τους.

Αλήθεια, που πήγαν όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι; Μα, που στο καλό κρύβονται οι "υπερασπιστές και εργατοπατέρες του λαού", τώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα ισοπεδώνει όλα στο πέρασμά της. Που είναι ο Τσύριζα να κάνει πορεία στο πλευρό των φορτηγατζήδων; Ο αγών περιορίζεται σε 2-3 φράσεις ηθικής συμπαραστάσεως, και μέχρι εκεί.


Η σημερινή παντελή απουσία αυτών των δήθεν αγωνιστών του πεζοδρομίου, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι ο ρόλος τους περιορίζεται σε δεκανικι του ΠΑΣΟΚ και των διαπλεκώμενων κυκλωμάτων εξουσίας. Γι αυτό τον λόγο και επιλλεγμένοι "σύντροφοι" παίρνουν κάθε χρόνο μεταγραφή για την μεγάλη ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Οι βολεμένοι επαναστάτες τρέμουν την εποχή αυτή, μην τυχόν και γίνει καμία πραγματική επανάσταση, και βρεθούν και αυτοί στον "δρόμο".

ΕΨ

Read more...

Οι φορτηγατζήδες έξω από την βουλή! Αυριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο από τους προδότες του ΠΑΣΟΚ!

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εδώ αξίζει να σχολιάσουμε και την δήλωση Αιβαλιώτη περί "ακραίων", που σηματοδοτεί ότι ο ΛΑΟΣ έχει πια συνταχθεί πλήρως με το πολιτικό κατεστημένο και την ρητορική του.

Read more...

ΕΣΦΑΞΑΝ ΜΕ ΜΟΥΚΑΛΙ 18ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Από τον Στόχο

ΤΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Με σπασμένο μπουκάλι είχε στήσει μπλόκο ομάδα αφγανών σε στένο κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα και επιτέθηκε σε ένα 18χρονο Ελληνόπουλο που αποχωρούσε από την μεγάλη συγκέντρωση των Ελλήνων στην απελευθερωμένη πλατεία.

Ο 18χρονος (τα στοιχεία του οποίου γνωρίζουμε) δέχτηκε τα χτυπήματα με το σπασμένο μπουκάλι στο πρόσωπο και το λαιμό, και φέρει βαρύτατα τραύματα και σχισίματα στα σημεία αυτά. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως δεν κινδυνεύει η ζωή του...

Είμαστε βέβαιοι πως αν δεν απαντήσει η Αστυνομία ΓΡΗΓΟΡΑ σε αυτό το περιστατικό θα απαντήσουν οι κάτοικοι...

"ΣΤΟΧΟΣ"

Read more...

Αγιος Παντελεήμονας... γη ελληνική 20-09-2010 !Αναλυτικά στο egklimatikotita.blogspot.com


Η αποψινή μας συγκέντρωση στην πλατεία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ είχε πάνω από 1.500. άτομα,κάτι που ούτε εμείς περιμέναμε και καταχειροκροτηθήκαμε για τον λόγο που επισυνάπτουμε.

Κάτοικοι από την πλατεία ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, ΚΥΨΕΛΗΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΒΑΘΗΣ,ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ακόμα από τον ΠΕΙΡΑΙΑ και το ΠΟΛΥΓΩΝΟ, που ακόμα και όταν τελείωσε η συγκέντρωση δεν ήθελαν να φύγουν.

Φύγαμε όλοι με την υπόσχεση να ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΕ ,φύγαμε με ένα σύνθημα Η ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ , ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΒΑΣΤΕ.
ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΧΙ , Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΑΝΤΟΙ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑ BLOGS , ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΈ ΝΑ ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΖΕΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ . ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ !!!!!
(Επιτροπή κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα)

Read more...

Είμαστε όλοι φορτηγατζήδες

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Από olympia.gr

Αύριο στις 12 το μεσημέρι, Πειραιώς 4 (Ομόνοια) – και πορεία στη βουλή.

Γιατί όταν τα Παντοπωλεία έκλειναν και οι Έλληνες πήγαιναν υπάλληλοι στις αλυσίδες των πολυεθνικών, τα οποία σταδιακά έφερναν “λευκό τυρί Δανίας” και σκόρδα Κίνας διαλύοντας τον Έλληνα παραγωγό, στέλνοντας τα υπερκέρδη πίσω στα “headquarters”, μείναμε “χαρούμενοι και σιωπηλοί”.

Γιατί τώρα, που τα εισερχόμενα containers από την Κίνα για όλη την Ευρώπη θα πολλαπλασιαστούν στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της συμφωνίας με την Cosco, κάποιοι θέλουν να ρημάξουν τους Έλληνες φορτηγατζήδες για να πάρουν τις χρυσοφόρες μετακινήσεις. Όπως άλλωστε στοχεύουν με τον ΟΣΕ.

ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΡΤΗΓΟ ΟΤΑΝ “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ”; Ή μήπως θα εμφανιστούν κάποια κονσόρτσιουμ με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΤΗΓΑ για να χτυπήσουν τις δουλειές διαλύοντας τους ιδιώτες;

Και όλοι αυτοί οι μαϊντανοί των καναλιών που βαφτίζουν “μαφία” όσους έχουν 5 άδειες στο όνομα τους μετά από 30 χρόνια δουλειάς, ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ 50 ΑΔΕΙΕΣ; Με έδρες στο εξωτερικό όπου θα μεταφέρουν και τα υπερκέρδη τους;

Η εξέγερση στην Αργεντινή ξεκίνησε από τους φορτηγατζήδες.

****

ΕΨ: Εδώ και μια εβδομάδα άκουγα με αηδία τα φερέφωνα του δελτίου ειδήσεων του MEGA και των λοιπόν μέσων μαζικής προπαγάνδας να ρίχνουν τόνους λάσπης στο κίνημα των φορτηγατζήδων. Πριν ακόμη ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις τα παπαγαλάκια έκαναν λόγο για αγανακτισμένη αγορά, αγανακτισμένους πολιτες κτλ.. Η αντίδραση των ΜΜΕ είναι ενδεικτική της αγωνίας που έχει καταλλάβει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το μεγάλο πλήγμα που μπορεί να επιφέρι μια μαζική αντίδραση του κλάδου στο κατεστημένο.

Την στιγμή αυτή το κίνημα των φορτηγατζήδων αποτελεί την μοναδική μορφή ουσιαστικής αντίστασης στις αλλαγές που επιφέρει το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ. Στηρίξτε το με όποιο μέσον διαθέτετε, διότι μόνο με θυσίες σήμερα μπορούμε να αποτρέψουμε την καταστροφή του "αύριο"! Διότι "αύριο" θα είναι πολύ αργά!

Read more...

Έκλεισε με εισαγγελική εντολή ο παράνομος ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Αθηναίων, που λειτουργούσε για την εξυπηρέτηση των λαθρομεταναστών.

Από την Χρυσή Αυγή

Πώς θα ενημερώνονται τώρα για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος για χάρη τους;

Ο ραδιοφωνικός σταθμός, που ήταν παράρτημα του Αθήνα 9,84, λειτουργούσε χωρίς άδεια – σαν τον ραδιοφωνικό σταθμό κάποιου γνωστού “δελαπατρίδη”. Σε αντίθεση με άλλους παράνομους, ο συγκεκριμένος παράνομος-πειρατικός σταθμός είχε τις ευλογίες του Ιμάμη Δημάρχου Αθηνών, τον οποίο στηρίζει όλος ο “πατριωτικός χώρος” από Ν.Δ. μέχρι ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για “κρυφές σκοπιμότητες πίσω από το κλείσιμο του κοινωφελούς ραδιοφωνικού σταθμού, του μοναδικού διαύλου επικοινωνίας με τους μετανάστες”, καθώς από ότι φαίνεται για να επιβληθεί ο νόμος στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν σκοπιμότητες… Κροκοδείλια δάκρυα έχυσε ο Δήμαρχος και απεύθυνε έκκληση και στον πρώην Συνήγορο του Λαθρομετανάστη, νυν υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη, όπως και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν για το κλείσιμο του ραδιοφώνου που, κατά τα λόγια του, ήταν:

"το μοναδικό δημοτικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα της χώρας, που απευθύνεται κατ’ αποκλειστικότητα στις μεταναστευτικές κοινότητες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας και αποτελεί γι’ αυτό αναγνωρισμένο πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο."

Εμείς, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα του Δημάρχου της ευρύτερης φιλελεύθερης -πλην “πατριωτικής”- κεντροδεξιάς παράταξης, δηλώνουμε σχετικά:

Δύο, ή μάλλον πολλοί, γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα! Τα λεφτά των Δημοτών οφείλουν να επενδύονται υπέρ των πολιτών και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηνών πρέπει να σκέπτεται τα προβλήματα των δημοτών και όχι των κάθε φύσεως εισβολέων. Ως γνωστόν, ο κ.Κακλαμάνης και ο κ.Καμίνης κατά προτεραιότητα νοιάζονται για τους λαθρομετανάστες.

***

Σχόλιο ΕΨ: Από τον 9,84:
"Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι υποχρεώνεται να διακόψει τις εκπομπές του ο AIR 104.4 FM που μεταδίδει αποκλειστικά στην Ελλάδα κινεζικό πρόγραμμα από το China Radio International, όταν η κυβέρνηση και η Αθήνα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Κινέζο πρωθυπουργό."

Αλι αλί και τρισαλι!!! ΩΙΜΕ!!!

Read more...

Πρωθυπουργός ή γελωτοποιός;

Την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου διέκοψε τις ακριβοπληρωμένες διακοπές του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να διασκεδάσει τα πλήθη των δημοσιογράφων που περίμεναν αγνωνιωδώς να υποβάλλουν τις προσυμφωνημένες ερωτήσεις τους.

Μεταξύ άλλων ο Γιωργάκης μας, δήλωσε ότι η συμμετοχή των πολιτών στο οικονομικό πρόγραμμα της κυβερνήσεως του αποτελεί "πατριωτικό καθήκον". Η λέξη πατριωτισμός και τα παράγωγα της επαναλλήφθηκαν αρκετές φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Φαίνεται πως οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού αποφάσισαν να το διασκεδάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην Θεσσαλονίκη, διότι πέρα από την ειρωνία που συντελούσε η χρήση του συγκεκριμένου όρου από ένα απάτριδο όργανο της παγκοσμιοποίησης, οι δηλώσεις του Γιωργάκη πήγαν ακόμη παραπέρα:

"Τα ψέμματα τελείωσαν", πρόσθεσε κατηγορηματικά!

Μάλλον στον εαυτό του αναφερόταν διότι όπως απέδειξε και προεκλογίκα, στο ψέμμα ο Γιωργάκης μας είναι πρωταθλητής.

ΕΨ

Read more...

Μαχαίρωσαν Έλληνες στον Άγιο Παντελεήμονα

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Από τον Ελεύθερο Κόσμο

Mετά από μία κατά κάποιον "συντονισμένη δημοσιογραφική" επίθεση διαφόρων ΜΜΕ, κατά των κατοίκων και μια φιλολογία περί "ακροδεξιών" συμμοριών ή "επιθέσεων κατά λαθρομεταναστών", έχουμε αυτή την στιγμή πάρα πολύ ένταση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Όλα ξεκίνησαν στις 9 μ.μ, στην οδό Πιπίνου όταν τρεις Έλληνες δέχθηκαν επίθεση και μαχαιρώθηκαν από ομάδα αλλοδαπών, συγκεκριμένα Αφγανών όπως όλα δείχνουν. Θορυβημένοι από αυτό οι Έλληνες κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονος μαζεύτηκαν στην πλατεία και σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν την οδό Λιοσίων αλλά και την οδό Αχαρνών.

Εκεί όμως δέχθηκαν επίθεση από δυνάμεις της αστυνομίας, με προκλητικό τρόπο, η οποία μάλιστα επιχείρησε να προβεί και σε συλλήψεις. Αυτό εξαγρίωσε όπως είναι φυσικό τους κατοίκους οι οποίοι παραμένουν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα αυτή την στιγμή.

Τελευταία ενημέρωση: Υπάρχουν αυτή την στιγμή έξι συλληφθέντες Αφγανοί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν σουγιάδες και μαχαιριά.


ΕΨ: Να σημειωθεί ότι εχθές το βράδυ πολυάριθμη ομάδα Αφγανών επιτέθηκε και πάλι σε Έλληνα κάτοικο της περιοχής με σκοπό να τον ληστέψει.

Read more...

Μετά από πολλά χρόνια, μια πολιτική υποψηφιότητα με νόημα και ουσία

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν είμαι μέλος της Χρυσής Αυγής και γενικότερα αποφεύγω να στηρίζω δημοσίως πολιτικά κόμματα πέρα από θέσεις και ιδέες. Όμως είναι η πρώτη φορά από την εποχή που ασκώ τα πολιτικά μου δικαιώματα που εμφανίζεται στο προσκήνειο μια υποψηφιότητα με ουσιαστική απήχηση και την δυνατότητα να επιφέρει πρακτικές και άμεσες λύσεις. Αναφέρομαι στην υποψηφιότητα του Νικόλαου Μιχαλολιάκου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η πιθανή εκλογή του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής ως δημοτικού συμβούλου στην Αθήνα θα επιφέρει δραστικές και ουσιαστικές αλλαγές στην ζωή των Αθηναίων πολιτών. Ειλικρινά, ομολογώ ότι επί της παρούσης, όλες οι άλλες υποψηφιότητες με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Τούτο, διότι είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουν μηδαμινό αντίκτυπο στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Αθηναίους πολίτες. Αυτά δεν είναι άλλα από την εγκληματικότητα, το παρεμπόριο και την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν αναρίθμητες συνοικίες της Αθήνας λόγω της παρουσίας εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών οι οποίοι παραμένουν στην πόλη με την υποστήριξη που τους παρέχει η πολιτεία. Μια πολιτεία που διοχετέυει όλους τους λαθρομετανάστες από τα σύνορα στο κέντρο της πρωτεύουσας, δεν συλλαμβάνει κανέναν, δεν απελαύνει κανέναν, κάνει τα στραβά μάτια στο παρεμπόριο, και ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για την οικονομική στήριξη και την κοινωνική αποδοχή των λαθρομεταναστών .

Αντιθέτως, είμαι βέβαιος ότι η παρουσία του Ν. Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας μπορεί να αποτελέσει την "βόμβα" στα θεμέλια του εξευτελισμού που έχει οικοδομηθεί στην πρωτεύουσα εις το όνομα του πολυπολιτισμού και της οικονομικής κερδοσκοπίας.

Αν αναρωτιέστε πως μπορείνα επιτευχθεί αυτό, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.Προσωπικά, πιστεύω πως αν εξετάσουμε το ζήτημα πρακτικά και αμελήσουμε τα περι ακροδεξιάς ιδεολογικής γραμμής που παρουσιάζονται κατα καιρούς στα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, η υποψηφιότητα του Ν. Μιχαλολιάκου αποτελεί την μοναδική επι της ουσίας επιλογή για την Αθήνα, επιφέροντας άμεσες αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί μέχρι σήμερα ο Δήμος. Εντέλει για την συγκεκριμένη θέση δεν έχει τόση σημασία η ιδεολογική ταυτότητα αλλά το γεγονός ότι οι θέσεις του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής επί των συγκεκριμένων προβλημάτων παραμένουν σταθερές και συμβαδίζουν με τα αιτήματα που εκφράζει η πλειονότητα των Αθηναίων. Δίχως αμφιβολία ο Ν. Μιχαλολιάκος αποτελεί την μοναδική εν δυνάμει παρουσία στο Δημοτικό συμβούλιο της πόλης που εγγυάται να θέσει άμεσα φρένο στην λαθρομεταναστολαγνεία που έχει καταβάλει το ελληνικό πολιτικό σύστημα! Ειδικά μετά από την προδοτική και απαράδεκτη επιλογή του ΛΑ.Ο.Σ. να στηρίξει τον νυν δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη!

"Ελληνική Αυγή για την Αθήνα" λοιπόν...

ΕΨ

Read more...

Η πλατεία Κοτζιά καθιερώνεται και επίσημα ως πλατεία προσευχής των Μουσουλμάνων(πηγή βίντεο)

Σε 70 ημέρες από την πρώτη τους εκδήλωση οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες θα επαναλάβουν την δημόσια και μαζική προσευχή τους στην πλατεία Κοτζιά. Όπως όλα δείχνουν, ο συγκεκριμένος χώρος έχει επιλεχθεί από τα αρμόδια όργανα του Δήμου και της Νομαρχίας για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Μουσουλμάνων της Αθήνας, καθιερώνοντας την πλατεία ως θρησκευτικό χώρο του Ισλάμ με συχνές παρουσίες και εκδηλώσεις σε αυτόν!

Οι Αθηναίοι φαίνεται πως θα το καταπιούν και αυτό!

ΕΨ

Read more...

Το πόθεν έσχες του Προέδρου

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πριν μερικούς μήνες σημειώθηκε αρκετή ανούσια φασαρία σχετικά με την υπόθεση πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι οποίοι πλούτισαν βαθιά μέσα από τον διεφθαρμένο πολιτικό τους βίο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι πολιτικοί που θεωρούνται υπεράνω υποψίας. Ένας από αυτούς είναι και ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο Παπούλιας τέλεσε για πολλά χρόνια υπουργός εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη, καθώς και αναπληρωτής υπουργός εθνικής αμύνης σε μια πολύ ταραγμένη περίοδο για τα εξοπλιστικά, στην διάρκεια της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα.

Όμως, πριν μερικά έτη, ο Πρόεδος φέρεται να προσέφερε 2 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά παραθαλάσσιας έκτασης στην Λευκάδα. Η αγορά δεν πραγματοποιήθηκε αλλά το ερώτημα παραμένει πως ένας έντιμος πολιτικός μπορεί να διαθέτει ένα ποσό αυτής της τάξεως για να αγοράσει μια έκταση που δεν είναι οικονομικά αξιοποιήσιμη, αλλά είχε ως στόχο την κατασκευή εξοχικής οικίας;

ΕΨ

Read more...

Oι Τουρκικές "παραβιάσεις" των ελληνικών ραδιοτηλεοπτικών αιθέρων

Επιστρέφοντας στο πατρικό μου μετά από αρκετό καιρό διαπίστωσα προς εκπληξή μου ότι οι γυναίκες της οικογενείας έχουν χτυπηθεί από μια ασθένεια βαρέας μορφής. Τον εθισμό στην τουρκική σαπουνόπερα που προβάλει ο ΑΝΤ1! Μα μιλάμε για παράνοια! Και το σπίτι να πέφτει, αυτές εκεί - κολλημένες στο χαζοκούτι!

Φυσικά η προβολή των συγκεκριμένων προγραμμάτων από τα σαχλοκάναλα (Μακεδονία TV και ANT1) δεν είναι διόλου τυχαία και έρχεται σε μια περίοδο που η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος επιδιώκει λυσσαλέα να καταστήσει την πατρίδα μας, δορυφόρο της γείτονος χώρας.
Παράλληλα με τα πολεμικά αεροπλάνα, τα πολεμικά πλοία και τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες, η Τουρκία εισβάλει στην Ελλάδα και με πιο πλαγίους τρόπους.

Η πολιτισμική (λόγου χάρη) διείσδυση στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό σκέλος της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην εδραίωση μιας νεοοθωμανικής ηγεμονίας στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή. Τα τηλεοπτικά σκουπίδια που διοχετεύουν οι Τούρκοι και οι εγχώριοι συνεργάτες τους στις γειτονικές τους χώρες συντελούν στην εξικίωση του ντόπιου πληθυσμού με το τουρκικό στοιχείο, ούτως ώστε να είναι πιο εύκολη η αποδοχή του. Πέρα βέβαια του ότι έχουν αποβλακώσει την μισή Ελλάδα!

Άραγε, αν σημειωνόταν αύριο μια κρίση με τους Τούρκους στο Αιγαίο, θα διέκοπτε ο ΑΝΤ1 την προβολή της εν λόγω σειράς; Πολύ αμφιβάλλω διότι και το χρήμα είναι πολύ, αλλά και διότι ποιος είδε οργισμένες τις αποβλακωμένες σπιτονοικοκυρές και δεν τις φοβήθηκε!

ΕΨ

Read more...

Στάνη προβάτων η μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο Ηπείρου.

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Για δεκαετίες, η μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο, Ηπείρου, φιλοξενούσε μαθητές από τα γύρω χωριά που φοιτούσαν στο σχολείο της περιοχής. Καθότι τα παιδιά στα Ζαγοροχώρια είναι πια ελάχιστα (το ενιαίο γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής έχει την στιγμή αυτή 8 παιδιά) μέχρι πέρυσι η εστία φιλοξενούσε 30 παιδιά από την Βόρεια Ήπειρο.

Από το καλοκαίρι όμως, με αφορμή την οικονομική κρίση, το υπουργείο παιδείας αποφάσισε να κλείσει την μαθητική εστία. Έτσι σήμερα το υπέροχο αυτό κτίριο παραμένει κλειστό και στον περιβάλλοντα χώρο φυλλάσσονται πρόβατά (μπας και μάθουν γράμματα)! Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Θ. Δραγώνα, Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας εξέταζε να ματαιώσει και το πρόγραμμα αποστολής ελλήνων δασκάλων στα ελληνικά χωριά της Β. Ηπείρου.


Την ίδια τύχη είχε και το δημαρχείο του χωριού που έκλεισε φέτος βάσει των αλλαγών του "Καλλικράτη". Οι κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι ο Καλλικράτης θα σημάνει την καταδίκη για την ζωή στα μικρά χωριά ανά την επικράτεια!


Γενικότερα, με εξαίρεση την ήπεια τουριστική ανάπτυξη στα Ζαγοροχώρια, η παραδοσιακή οικονομία της περιοχής σβήνει. Συγκεκριμένα, πριν μερικές δεκαετίες στους λόφους γύρω από το Τσεπέλοβο έβοσκαν 30000 πρόβατα. Σήμερα τα πρόβατα του χωριού δεν υπερβαίνουν τα 300! Οι λιγοστοί ηλικιωμενοι βοσκοί βρίσκουν πια μόνο νέους Αλβανούς για να βοηθούν με τα κοπάδια. Αντίστοιχα, η ζήτηση των ελληνικών αγορών εξυπηρετείται με χαμηλής ποιότητας κρέατα εισαγωγής δυσχαιρένοντας το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας την στιγμή που η πατρίδα μας είναι γεμάτη βοσκότοπους.

ΕΨ

Read more...

Η μουσουλμανική Αθήνα!Οι πρόγονοι μας έδωσαν το αίμα τους ώστε να αποβάλλουν από την Ελλάδα την τυραννία του Ισλάμ. Ο ελληνισμός πλήρωσε ακριβά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922. Στις ημέρες μας όμως ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, δημάρχος Αθηναίων, παραχωρεί ολόκληρες κεντρικές πλατείες για ομαδικές προσευχές των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών!

Να σημειωθεί ότι το Ισλάμ δεν είναι απλή θρησκεία αλλά ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας που εν καιρώ και αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με το παρόν πολίτευμα αυτής της χώρας όπως ήδη συμβαίνει σήμερα σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης με μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων, στο επίπεδο της τοπικής αυτοδίοικησης.Όταν αψηφείς την Ιστορία και τα σημάδια του μέλλοντος το πληρώνεις πολύ ακριβά. Το λυπηρό είναι ότι αυτό το γελοίο γλοιώδες υποκείμενο και τους όμοιούς του θα τους ξαναψηφίσουν οι αδαείς πολίτες αυτής της πόλης. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν άνθρωποι πιο άξιοι στην ελληνική κοινωνία;

Για την προπαγάνδα των δημοσιοκάφρων του MEGA δεν αξίζει να μιλήσουμε. Κλείστε το χαζοκούτι!

ΕΨ

Read more...