Ελλειματικοί προυπολογισμοί με 4,65 δις για έργα

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011


Με ταχείς ρυθμούς θα προχωρήσει η δημοπrάτηση και εκτέλεση 10 έργων συνολικής αξίας €4,65 δισ. μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στόχος είναι να μην χαθούν κεφάλαια του ΕΣΠΑ που έχουν δεσμευτεί για αυτά τα έργα.

Τα έργα αυτά εντάχθηκαν στο Κοινό Πληροφοριακό Σύστημα Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής SFC (Structural Funds Common system) και βρίσκονται σε κατάσταση αποδοχής.

Τα έργα αυτά είναι η αποπεράτωση του προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής και πιο συγκεκριμένα το τμήμα ΣΚΑ - Τρεις Γέφυρες, η αποπεράτωση της ηλεκτροκίνησης διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα ΣΚΑ - Κιάτο, η ολοκλήρωση νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός, η ολοκλήρωση αναβάθμισης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», η ολοκλήρωση του οδικού άξονα «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα / Σπάρτη» και η αποπεράτωση οδικών υποδομών του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Ακόμα, η ολοκλήρωση των έργων επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, η κατασκευή του τμήματος Ποτίδαια-Κασσανδρεία του οδικού κυκλώματος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το τμήμα Ασσηρος-Νέα Σάντα του άξονα Θεσσαλονίκη-Δοϊράνη και η ολοκλήρωση του τμήματος Μάνδρα-Ψαθάδες του κάθετου άξονα της Εγνατίας Αρδάνιο-Ορμένιο.


Σοφοκλέους

H E.E. μας έβαλε χέρι για το έλλειμα που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια κυρίως από τα Προγράμματα Δημόσιων επενδύσεων, αλλά το πανηγύρι με τα δημόσια έργα συνεχίζεται κανονικά.

Φυσικά οι σχετικοί σύνδεσμοι εταιριών της άνωθεν καταχώρησης στην ιστοσελίδα της Σοφοκλέους παραπέμπουν στην Ελλακτωρ της οικογένειας Μπόμπολα και την ΓΕΚ/Τερνα συμφερόντων Γ. Περιστέρη-Ν. Κάμπα.


ΕΨ