Οι "Ατσαλάκωτοι"!

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011


Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος, βαριές και απαξιωτικές δηλώσεις σαν αυτές του Θ. Πάγκαλου θα σήμαιναν την αυτόματη αποπομπή του από την κυβέρνηση και την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα. Το ΠΑΣΟΚ έπραξε τα "δέοντα" για βουλευτές του που τόλμησαν να ασκήσουν το βουλευτικό τους καθήκον με ευσυνείδησία. Όμως στην περίπτωση του αντιπροέδρου Πάγκαλου τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η κυβέρνηση αρκείται σε μια απλή δήλωση δια στόματος του εκπροσώπου της περί μη ταύτισης με τις απόψεις του ιδίου του αντιπροέδρου της!

"Είναι σαφέστατο ότι οι εκφράσεις αυτές, είναι εκφράσεις του κ. Πάγκαλου και δεν είναι εκφράσεις της κυβέρνησης, αυτό είναι ξεκάθαρο" είπε ο Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι "εµείς είµαστε αυτοί που σεβόµαστε τον Έλληνα πολίτη και τον Έλληνα δηµόσιο υπάλληλο µέσα στη δουλειά του".

Ο Πάγκαλος όμως έχει πει και χειρότερα. Ένας υπαρχηγός κράτους, πολλάκις υπουργός, και μάλιστα των εξωτερικών, έχει χαρακτηρίσει την αγάπη προς την πατρίδα που εκφράζει η προσύλωση προς το εθνικό μας σύμβολο ως "φετιχισμό"! Αλλά ας μην ξεχνούμε ότι ο ίδιος υπηρετούσε μια κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός απεκάλεσε σε διεθνές επίπεδο τα Σκόπια ως Μακεδονία - o λόγος για τον Κώστα Σιμήτη φυσικά.

Δυστυχώς, ακόμη και στην κάλπη, ο Πάγκαλος ουδέποτε τιμωρήθηκε για τις δηλώσεις του, αλλά ακόμη χειρότερα, για τους χειρισμούς του! Τούτο δεν πρόκεται να αλλάξει σήμερα αλλά ούτε και αύριο.

Διότι άνθρωποι σαν τον Πάγκαλο, τον Χρυσοχοΐδη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τα υπόλοιπα "πετράδια" που πλαισιώνουν την ελληνική πολιτική σκηνή, είναι "κράτος εν κράτει" στην Ελλάδα! Τούτο διότι οι πολύχρονες και ανεκτίμητες "υπηρεσίες" που προσφέρουν σε εγχώριους και ξένους νταβατζήδες τους καθιστούν "ατσαλάκωτους" ή αλλιώς "untouchables"!

ΕΨ