Τα τζιμάνια της Καθημερινής στην υπηρεσία του ξεπουλήματος της ΔΕΗ

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Είναι να γελά κανείς με τις γελοιότητες που γράφονται στην φυλλάδα του Αλαφούζου. Το τελευταίο έπος/ωδή στην παγκοσμιοποίηση το υπογράφει ο Πασχούλης ο Μανδαβέλης (ε ποιος άλλος;) και φέρει τον πομπώδη τίτλο:

"Η ΔΕΗ ως μέλλουσα «Ολυμπιακή»"

Η "Κασσάνδρα" της Καθημερινής προμηνύει ότι η ΔΕΗ θα έχει την κατάλληξη της Ολυμπιακής που πουλήθηκε όσο όσο στον Βγενόπουλο διότι έβαζε μέσα το ελληνικό κράτος.

ΠΟΙΑ;

H ΔΕΗ!!!!!

Η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα της οποίας το ετήσιο κέρδος προ φόρων ανέρχεται στο 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!!!

Γράφει λοιπόν ο Μανδραβέλης:

"Ενας από τους βασικούς λόγους που η ΔΕΗ θα γίνει «Ολυμπιακή» είναι το πλεονάζον προσωπικό της. Σήμερα στη ΔΕΗ εργάζονται 22.500 υπάλληλοι, χωρίς να υπολογίζονται οι εποχικοί. Ο αναγκαίος αριθμός υπαλλήλων, για να γίνει λειτουργική και βιώσιμη η ΔΕΗ, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 13.000."


Οι πληρωμές του προσωπικού της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν υπερβαίνουν το 20% των εσόδων της! Πως η ΔΕΗ δύναται να έχει την κατάλληξη της Ολυμπιακής μόνο τα τζιμάνια της Καθημερινής μπορούν να φανταστούν! Διότι εκεί ανήκουν τα ορνιθοσκαλίσματα του συγγραφέα! Στην σφαίρα της φαντασίας.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι κάποιος τζιμάνι για να καταλάβει ότι το κύμμα προπαγάνδας εις βάρος της ΔΕΗ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που καραδοκούν για να βάλουν χέρι στην εταιρία και την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος. Στο ίδιο πλαίσιο σχεδίων εντάσσονται και οι αυξήσεις που επέβαλλε η τρόικα στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που στοχεύουν στο να κατασ΄τηοσυν την ΔΕΗ λιγότερο ανταγωνιστική όταν επιτύχουν την απελευθέρωση της αγοράς, αλλά και την έναρξη των τιμών από υψηλότερα επίπεδα.

Καλό θα είναι να μάθουν οι έλληνες πολίτες τι συνέβη στην Καλιφόρνια όταν το λόμπυ της αγοράς ενέργιας κατόρθωσε να απελευθερώσει την αγορά του ηλεκτρικού οδηγώντας τις τιμές στα ύψη και βάζοντας μέσα την πολιτεία 30 δις δολ. σε 2 χρόνια!

Τέλος, για να βγάζει η ΔΕΗ 1 δις κέρδη ετησίως, κάτι σωστό πρέπει να κάνουν οι 22,5 χιλιάδες υπάλληλοί της!

ΕΨ

1 comments:

e-ego 30 Ιανουαρίου 2011 - 6:23 μ.μ.  

Σιγά μην κάνουν κάτι τόσο σωστό οι σχεδόν διπλάσιοι υπάλληλοι της ΔΕΗ. Απλούστατα, εμείς πληρώνουμε δέκα φορές πάνω το ρεύμα και γι'αυτό έχει τα κέρδη που έχει.