Κυβέρνηση και ΜΜΕ αποκρύπτουν την αλήθεια για ην ελληνική παρέμβαση στην Χάγη σχετικά με τις αποζημιώσεις του Δίστομου

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011


Διαβάζουμε στο Έθνος

"Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παραστέκεται στους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου που ενώ είχαν δικαιωθεί από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα αιτήματά τους για καταβολή αποζημιώσεων, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την απόφαση κατάσχεσης κρατικής γερμανικής περιουσίας.

Στη Χάγη για το Δίστομο

Γι' αυτό και οι κάτοικοι του Διστόμου υποχρεώθηκαν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μαζί με την Ιταλία, η οποία είχε στραφεί κατά της Γερμανίας για ζημιές που υπέστη και εκείνη από τους ναζί στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το εν λόγω Δικαστήριο δικάζει μόνο διαφορές μεταξύ κρατών."

Παρόμοιες είναι οι καταχωρήσεις άλλων εφημερίδων (εδώ η Καθημερινή) που προβάλλουν την είδηση για να ενισχύσουν το πρωθυπουργικό προφίλ.

H αλήθεια είναι πως τόσα χρόνια οι υπουργοί Δικαιοσύνης αρνούνται να επικυρώσουν τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων με την υπογραφή τους, όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία. Ειδάλως, με μια απλή υπουργική υπογραφή θα είχαν προχωρήσει οι δημεύσεις της περιουσίας του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα! Γι´ αυτό τον λόγο οι συγγενείς των θυμάτων της σφαγής προσέφυγαν στην Ιταλική Δικαιοσύνη.

"«Για να εκτελεστεί η απόφαση όμως, έπρεπε να υπογράψει ο τότε, ή ο εκάστοτε, υπουργός Δικαιοσύνης, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ετσι, καταφύγαμε στα ιταλικά δικαστήρια προκειμένου να εκτελεστεί εκεί, ως χώρα της ΕΕ, η απόφαση του Αρείου Πάγου», εξηγεί η δικηγόρος κυρία Κέλλυ Σταμούλη, που συνεχίζει την προσπάθεια δικαίωσης των θυμάτων, η οποία ξεκίνησε από τον Ιωάννη Σταμούλη." (πηγή: e-go.gr)

Η υπόθεση βρέθηκε στην Χάγη έπειτα από προσφυγή της Γερμανίας (!!!) διότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας δικαίωσε τους Έλληνες ιδιώτες απορρίπτοντας και την γερμανική έφεση!

Όσο για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αυτή φρόντισε να κατοχυρώσει την Γερμανία με την αποδοχή της δανειακής σύμβασης ύχους 80 δις ευρώ με απευθείας σύμβαση με όλες της χώρες πλην της Γερμανίας που εκπροσωπείτε μέσω της τράπεζας KfW. Με αυτή την προδοτική κίνηση Παπακωσταντίνου, το γερμανικό δάνειο δεν μπορεί να προσβληθεί από μια απόφαση εκτέλεσης της αποπληρωμής των αποζημιώσεων για το Κατοχικό δάνειο που υπέκλεψε η Ναζιστική Γερμανία!

Έτσι έχουν τα πραγματα!

Αλλά τι να περιμένει κανείς από τις ελεγχόμενες φυλλάδες;

Ας αφήσουν λοιπόν τα ψόφια οι κυβερνώντες!

«Εδώ ‘ναι το πικρό το χώμα του Διστόμου.
Ω, εσύ διαβάτη, όπου πατήσεις να προσέχεις
Εδώ πονά η σιωπή, πονάει και η πέτρα κάθε δρόμου
Κι απ΄τη θυσία κι απ΄τη σκληρότητα του ανθρώπου...»

Γιάννης Ρίτσος


ΕΨ