Εισβάλουν παράνομα και ζητούν και τα ρέστα οι λαθρομετανάστες

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011


"Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, κυρίως για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, που επεφύλαξαν οι Αρχές στον Αφγανό.

Καταδικάστηκε, ακόμη, για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής, σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη καθώς και για το γεγονός ότι, κρίθηκε ανεπαρκές το σύστημα παροχής ασύλου στην χώρα.

Υποχρεώθηκε, από το Δικαστήριο, να καταβάλλει στον προσφεύγοντα, 1.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 4.725 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Το Βέλγιο καταδικάστηκε για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, εξαιτίας του ότι, με την απόφαση του να απελάσει τον Αφγανό υπήκοο στην Καμπούλ, έθεσε τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του σε κίνδυνο ενώ, καταδικάσθηκε ακόμη και για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη.

Υποχρεώθηκε από το Δικαστήριο, να καταβάλλει 24.900 ευρώ για υλική ζημιά στον προσφεύγοντα και να πληρώσει και 7.350 ευρώ για έξοδα και δαπάνες."

Το Βήμα

Με ποια εξουσιοδότηση βρίσκεται ένα όργανο της παγκοσμιοποίησης όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην θέση ισχύος να κρίνει την Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο κράτος σε ότι αφορά θέματα της εθνικής του κυριαρχίας;

Δυστυχώς οι πολιτικοί που κυβερνούν αυτή την χώρα υπογράφουν για λογαριασμό του λαού δίχως να τον ενημερώσουν ή να τον ρωτήσουν! Ακόμη και ο δικηγορικός σύλλογος κάνει λόγο σήμερα για παράδοση της εθνικής κυριαρχίας με την υπογραφή των όρων του μνημονίου. Αυτό όμως που "ξεχνούν" να πουν δημόσια οι δικηγόροι, είναι πως με κάθε σύμβαση που υπογράφει μια χώρα, παραδίδει ένα μέρος της εθνικής της κυριαρχίας. Έτσι η εξουσία του Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων απορρέει από την συνθήκη της Λισσαβώνας που υπέγραψαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε..

Σε αυτό το διεθνές πλαίσιο, κράτη όπως η Τουρκία που λαμβάνουν σοβαρά την εθνικά τους συμφέροντα, υπογράφουν συνθήκες αλλά προσθέτουν εξαιρέσεις με ειδικά άρθρα. Όμως, οι Ελληνικές κυβερνήσης των τελευταίων δύο δεκαετιών δέχονται τις εξ άνωθεν εντολές δίχως να προβάλουν ουσιαστικές ενστάσεις! Το αποτέλεσμα;

Nα μας εμπαίζει το κάθε διεθνές όργανο-"παράγκα" όπως το εν λόγω αυτοαποκαλούμενο Δικαστήριο, την στιγμή που η Ελλάδα αποτελεί την αποχέτευση του τρίτου κόσμου και η ελληνική νομοθεσία έχει θαφτεί 6 μέτρα κάτω από το χώμα.

Και επειδή αναφέρθηκα στους Τούρκους, ας θυμηθούμε ένας από τους λόγους που το 2003 οι Τούρκοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν στους Αμερικανούς να εισβάλουν στο Ιράκ από τα εδάφη τους, ήταν διότι οι Αμερικάνοι δεν πλήρωσαν τα 6 δις δολ. που ζητούσε ως βοήθεια για να φιλοξενήσει τους χιλιάδες πρόσφυγες του πολέμου.

Έτσι, βρέθηκε το εύκολο θύμα... η Ελλάδα!

Στα ίδια πλαίσια της ολοκληρωτικής παράδοσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, ο νέος νόμος Παπουτσή παραδίδει την διαχείρηση της διαδικασίας παροχής Ασύλου στην Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους ανθρωπιστές των ΜΚΟ. Σε συνδιασμό με την απόφαση του Ευρωπαικού δικαστηρίου που μετά την εφαρμογή της "Λισσαβώνας" έχει νομική ισχύ, αναρωτιέται κανείς πως η Ελλάδα θα μπορέσει να απελάσει δια της βίας όπως αποφαίνεται ο υπουργός ΠροΠο του ΠΑΣΟΚ, έστω και έναν λαθρομετανάστη;

ΕΨ