ΟΣΕ: Εγκληματικές κλοπές [αθίγγανων] που μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Από την Χρυσή Αυγή

Πολλά «περίεργα» συμβαίνουν τελευταία με τον σιδηρόδρομο στη χώρα μας, τα οποία κατά πολύ περίεργο τρόπο αποσιωπώνται από τα λαλίστατα σε άλλα ζητήματα ΜΜΕ. Την προηγούμενη Πέμπτη, εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία –ευτυχώς χωρίς επιβάτες, μόνο με το πλήρωμα- στην Κοζάνη που εκτελούσε εμπορευματικό δρομολόγιο για τη ΔΕΗ, επειδή είχε κλαπεί –από «αγνώστους»-μέρος των σιδηροτροχιών μήκους 50 μέτρων, με αποτέλεσμα το τρένο να εκτροχιαστεί και να κάνει Πρωτοχρονιά στο νοσοκομείο ο οδηγός του συρμού. Στις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου, είχαμε άλλον έναν εκτροχιασμό τραίνου λίγο πριν τον σταθμό του Αχλαδόκαμπου, της γραμμής Άργος-Τρίπολης, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ανύποπτων επιβατών. Μέχρι τώρα δεν μάθαμε τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, αλλά ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι και σ’ αυτή την περίπτωση «άγνωστοι» είχαν κλέψει μέρος των σιδηροτροχιών!

Στο μεταξύ, ενώ η ΟΣΕ Α.Ε. έχει προ πολλού προβεί στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου της γραμμής Ειδομένη-Θεσσαλονίκη-Λάρισα-Δομοκός-Τιθορέα-Αθήνα καθώς και της γραμμής Αεροδρόμιο-Κιάτο, το σύστημα δεν λειτουργεί από τις Τρείς Γέφυρες ως την Τιθορέα, γιατί σε διάφορα σημεία της γραμμής έχουν κλαπεί –φυσικά από «αγνώστους»- μεγάλα τμήματα καλωδιώσεων, με αποτέλεσμα τα εναπομένοντα κομμάτια των κομμένων καλωδίων που επικρέμονται, να αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ζωή υπαλλήλων και επιβατών. Να σημειώσουμε, ότι τα καλώδια είναι κατασκευασμένα από συμπαγή χαλκό.

Είναι απολύτως προφανές ποιοι είναι οι «άγνωστοι» – γνωστοί-πασίγνωστοι και στα μικρά παιδιά ακόμη, που κάνουν αυτές τις εγκληματικές κλοπές. Το θέμα είναι γιατί τα ΜΜΕ αποσιωπούν τα γεγονότα κι όταν αναγκάζονται να τα αναφέρουν (όπως στον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Άργους-Τρίπολης που υπήρχαν εγκλωβισμένοι και τραυματίες) παραλείπουν να τους ονοματίσουν και γιατί οι κρατικοί φορείς τους έχουν αφήσει ασύδοτους και δεν τους αντιμετωπίζουν σύμφωνα με το νόμο, όπως αντιμετωπίζουν όλους τους «κοινούς θνητούς». Μήπως γιατί αν το κάνουν θα δημιουργήσουν… ρατσισμό στους Έλληνες; Κι ως πότε θα συμβαίνει αυτό; Μέχρι που να θρηνήσουμε θύματα; Και τι θα πούνε τότε οι… αντιρατσιστές κρατικοί μανδαρίνοι στις χαροκαμένες μανάδες που θα κλαίνε τα παιδάκια τους; Ότι θυσιάστηκαν χάριν του… αντιρατσισμού;

(ΥΓ): Λένε τα κανάλια –και σωστά- ότι ο ΟΣΕ είναι χρεωμένος μέχρι το λαιμό και ότι οι κυβερνώντες είναι αποφασισμένοι να τον αναβαθμίσουν και να τον καταστήσουν κερδοφόρο. Ποιος λογικός άνθρωπος θα αποφασίσει να κάνει ταξίδι με τραίνο υπό τέτοιες συνθήκες; Δεν κάνει καλύτερα το… γύρο του θανάτου;

****

Από ΣΚΑΙ

"Σπείρα τσιγγάνων που διέπραττε κλοπές υλικών και δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ, με κίνδυνο την ασφάλεια κίνησης των τρένων, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί, που εδώ και καιρό έστηναν μπλόκα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, συνέλαβαν στα Κιούρκα, στο 36ο χιλιόμετρο της γραμμής Αθηνών - Λαμίας, τρεις άνδρες ηλικίας 36, 24 και 21 ετών και μια 20χρονη, τη στιγμή που προσπαθούσαν να κόψουν καλώδια του εναέριου συστήματος ηλεκτροδότησης των τρένων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, εδώ και περίπου τρεις μήνες, έκοβαν χάλκινα καλώδια από το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία τεμάχιζαν σε τμήματα δύο μέτρων και στη συνέχεια τα φόρτωναν σε ΙΧ φορτηγά και τα πουλούσαν σε παλιατζήδες στον Ασπρόπυργο και τα Άνω Λιόσια."