Την δίωξη του Μητροπολίτη Πειραιώς ζητάει η Ντόρα…

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Από την ΝΕΟΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας καταδίκασε τις αντισημιτικές δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Η κα. Μπακογιάννη ανέφερε στις δηλώσεις «με κατάπληξη πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ –οι οποίες ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ- ο οποίος απέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας σε εβραϊκή συνομωσία, και μεταξύ άλλων, ουσιαστικά αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, τόσο του εβραϊκού λαού, όσο και των Εβραίων συμπολιτών μας ειδικότερα, προβαίνοντας επί πλέον και σε άλλες απαξιωτικές κρίσεις. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις κανενός.

Γι΄αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ταυτόχρονα, προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη μεγάλων Ιεραρχών, όπως ο Αθηνών Δαμασκηνός, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να διασώσει τους Εβραίους συμπολίτες του της Αθήνας και ο Ζακύνθου Χρυσόστομος ο οποίος κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου να διασώσει και τους 275 Εβραίους της Ζακύνθου.

Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδας, ο οποίος και απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά, όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη».


***

ΕΨ:


1) Ευτυχώς κ. Μπακογιάννη, δεν έχουμε γίνει ακόμη ΗΠΑ, ούτε Γερμανία!

2) Κι εγώ που νόμιζα ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους.

3) Άλλο Εβραιοσιωνισμός και άλλο Εβραίοι. Αλλά οι υπερασπιστές των εβραιοσιωνιστών πάντα εκρύβοντο πίσω από την προστασία που τους παρέχει η ταύτιση των δύο αυτών εννοιών.