Με "ρωσοπόντιους" και μουσουλμάνους οι Ειδικές Δυνάμεις

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Άκρως ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από στελέχη των ειδικών δυνάμεων τον τελευταίο καιρό. Η λειψανδρία που μαστίζει στο στράτευμα έχει οδηγήσει την ηγεσία των Ενόπλεων Δυνάμεων σε χαλάρωση των προυποθέσεων που απαιτούνται για να ενταχθεί κάποιος στις Ειδικές Δυνάμεις.

Αυτή η απόφαση έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται σε πολλές επίλεκτες και μονάδες μεγάλοι αριθμοί Ρωσοπόντιων αλλά ακόμη και Μουσουλμάνων, πλησιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις το1/3 των νέων στρατεύσιμων που παρουσιάζονται στις ειδικές δυνάμεις.  Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν γνωρίζουν καν την ελληνική γλώσσα και είναι σχεδόν αδύνατον να συννενοηθούν με τους ανώτερους τους αλλά και τους υπόλοιπους στρατιώτες.

Ρε παλληκάρια, μήπως θα πρέπει να ζητήσουμε και μερικούς μεταφραστές από την Τουρκία που τόσο απλόχερα μας στέλνει το έμψυχο υλικό της;

ΕΨ

2 comments:

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2011 - 1:11 μ.μ.  

Δε θα έπρεπε να ήσουν τόσο "απόλυτος" με το θέμα των αποκαλούμενων "Ρωσοπόντιων". Οι "Ρωσοπόντιοι" είναι Έλληνες, είναι οι άνθρωποι εκείνοι που κράτησαν τον Ελληνισμό ζωντανό από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως και το 1830, τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους...να είσαι σίγουρος πως τα παιδία αυτά που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις έχουν το Ελληνικό φρόνιμα και πατριωτισμό μεγαλύτερο από κάθε άλλον Έλληνα σήμερα, δεν ονομάζονται άδικα οι Πόντιοι Τριαντέλληνες (30 φορές Ελληνες).
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ελληνόψυχος 4 Μαρτίου 2011 - 5:31 μ.μ.  

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εδώ δεν κάνω υποθέσεις αλλά γράφω βάσει στοιχείων! Το φρόνημα των συγκεκριμένων "Ρωσοπόντιων" στις μονάδες από όπου προέρχονται οι πληροφορίες είναι στην καλύτερη εξαιρετικά αμφίβολο. Πέραν του ότι δεν μπορείς να χτίσεις έναν αποτελεσματικό στρατό με άτομα που δεν μιλούν καν την ελληνική γλώσσα.

Επιπλέον όπως όλοι γνωρίζουν, η Ελληνικότητα της πλειονότητας των "Ρωσοπόντιων" που ήρθαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην Ελλάδα είναι άκρως αμφισβητούμενη! Δεν αμφιβάλλω ότι υπήρχαν Έλληνες στην πρωην Σ.Ε. αλλά μαζί με αυτούς το ΠΑΣΟΚ κουβάλησε δεκάδες χιλιάδες Ρώσους που βάπτισε Ρωσοπόντιους για τα ψηφουλάκια.

Ας μην μιλήσουμε καλύτερα για την υποκουλτούρα και τις επιδόσεις τους στο έγκλημα.


Η προγιαγιά μου ζούσε στην Σινασό της Καπαδοκίας. Δεν γνώριζε Τούρκικα και μιλούσε άπταιστα Αρχαία Ελληνικά. Αυτοί μάλιστα! Γνήσιοι Πόντιοι που κράτησαν τον Ελληνισμό ζωντανό!