Ο Κοροβέσης σε ρόλο ... κυβερνητικού εκπροσώπου;

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011


Είναι διασκεδαστικό να βλέπει κανείς τους δήθεν αριστεριστές να αποκαλύπτουν τις βαθιά συγγενικές τους παθογένειες με τα κέντρα εξουσίας μέσω της υιοθέτησης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει λοιπόν ο Περικλής Κοροβέσης στην Ελευθεροτυπία όπου κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ως δουλέμπορους:

"Το σύνθημα «νομιμοποιήστε όλους τους μετανάστες εδώ και τώρα» δεν βοηθάει σε τίποτα στην επεξεργασία μιας δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν στρέφονται εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά εναντίον των εργαζομένων που τα χρησιμοποιούν, ενώ μειώνουν την κίνηση στα μαγαζιά. Ποια θα μπορούσε να ήταν η εναλλακτική λύση για αυτά τα ουτοπικά συνθήματα και τις μάταιες ενέργειες; "

Καταρχήν μια απορία: Πως είναι δυνατόν να μιλά για απεργία ένας άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ποτέ, πέρα από την συγγραφή λιγοστών ιδεολογημάτων;

Πέραν τούτου, είναι εμφανές ότι την κρίσιμη στιγμή οι επαγγελματίες επαναστάτες της Αριστεράς καλούνται να υιοθετήσουν την ρητορική του κυβερνώντος κόμματος που επιδιώκει πρώτων την κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ, ώστε η Ελλάδα να γίνει πραγματικός δίαυλος εισροής στην Ε.Ε., αλλά και την πάταξη των απεργίων. Είναι λοιπόν άκρως υποκριτικό για κάποιον να κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για λαθρεμπορία όταν οι ας τις πούμε προτάσεις  του συμφωνούν με την πολτική τους και αν εφαρμοστούν θα συμβάλουν στην άυξηση της λαθρεμπορίας ανθρώπων!

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές τα κόμματα εξουσίας συσστρατεύουν τους βαθυστοχαστές της Αριστεράς.

Σε ένα άρθρο χωρίς εμφανή θέση και ειρμό ο Περικλής μας καταλλήγει:

"Το Δουβλίνο 2 στην ουσία στρέφεται εναντίον της Ελλάδας, μετατρέποντάς την σε «χωματερή» για τους μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη. Η Ελλάδα de facto πρέπει να καταργήσει αυτή την εγκληματική συνθήκη -το ίδιο ζητάει και ΟΗΕ- και να ανοίξει τα σύνορα για τους μετανάστες. Οι χώρες του Βορρά δεν εφαρμόζουν αυτή τη συνθήκη και δεν στέλνουν πίσω τους μετανάστες που έρχονται από την Ελλάδα. Και αυτό που δεν είναι γνωστό σε μας είναι πως, κάθε τόσο, ένα πρωτοσέλιδο ή μια τηλεοπτική εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης παρουσιάζει την Ελλάδα σαν χώρα βασανιστηρίων και απάνθρωπης συμπεριφοράς. Και αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό. Δεκάδες χιλιάδες Σκανδιναβοί ακυρώνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα."

Ο Κοροβέσης γνωρίζει καλά την δυσφήμιση που επιδιώκουν να επιφέρουν οι δήθεν ανθρωπιστές σκανδιναβικής προελεύσεως διότι οι οι εγχώριοι συνεργάτες τους δεν είναι άλλο από τους συντρόφους του ιδίου του συγγραφέα. Βέβαια οι εν λόγω εκπομπές έχουν ελάχιστη ακροαματικότητα στο εξωτερικό, πέρα από τους κύκλους των δικηγορίσκων και των ψευδοπροοδευτιστών. Και αυτό λοιπόν το επιχείρημα του Κοροβέση αποτελεί ακόμη έναν "μπαμπούλα" δίχως αντίκρυσμα.

ΕΨ