Η google και η aljazeera στην υπηρεσία της επεκτατικής πολιτικής των Αγγλο-Αμερικάνων

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Όπως και στην περίπτωση του Ιράν όπου η google προωθούσε μέσα από το youtube ζωντανές μεταδόσεις από την Τεχεράνη, έτσι και τώρα δίπλα στο λογότυπο του youtube έχει αναρτηθεί ένα καινούριο εικονίδιο που παραπέμει σε  σελίδα υπό την ονομασία "worldview". To κανάλι αυτό παρέχεται από το youtube στην aljazeera για να προβάλει συνεντεύξεις αρχηγών κρατών. Όπως θα περίμενε ο υποψιασμένος τηλεθεατής οι συνεντεύξεις αυτές προβάλλουν την προπαγάνδα της Αμερικανικής και Αγγλικής εξωτερικής πολτικής που βρίσκεται πίσω από τον υποτιθέμενο εκδημοκρατισμό της Β. Αφρικής.

Το παρόν βίντεο παρουσιάζει τις θέσεις του πρωθυπουργού της Αγγλίας David Cameron επί των γεγονότων που διαδραματίζονται στην Β. Αφρική.Φυσικά οι Αγγλοαμερικάνοι ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για πραγματική δημοκρατία διότι όπως συχνά λέει και ο Noam Chomsky, η πραγματική δημοκρατία είναι ελεύθερη να αποφασίσει εις βάρος των μεγάλων δυνάμεων.

Κυρίαρχος στόχος των Αγγλοαμερικάνων δεν είναι άλλος από την διάσπαση των εθνικών εταιριών ενέργειας που ελέγχουν την παραγωγή υδρογναθράκων στις χώρες της Β. Αφρικής. Η απελευθέρωση της αγοράς που προωθείται και στην Ελλάδα, θα επιτρέψει της πρόσβαση των ιδιωτικών κολοσσών στα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου της Νότια Μεσογείου που σε λίγα χρόνια θα αποτελούν την πρωταρχική πηγή τροφοδότησης φυσικού αερίου για ολόκληρη την Ευρώπη παρακάμπτοντας της Ρωσία και την Τουρκία

Επί του παρόντος, η μοναδική ευρωπαική εταιρεία που βρίσκεται στην Λιβύη είναι η Ιταλική ΕΝΙ. Αλλες εταιρίες όπως η BP και η Exxon είχαν λάβει άδειες για εξερεύνηση αλλά με περιορισμένους όρους και υπό το καθεστώς της ρύθμισης και συνεκμετάλευσης με την εθνική εταιρία ενέργειας.της Λιβύης.

ΕΨ