Τι πέτυχε το ΠΑΣΟΚ με την θεατρική παράσταση της Υπατίας;

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Είπα να μην σχολιάσω την κατάλληξη της υπόθεσης των 300 Μαροκινών λαθρομεταναστών καταληψιών της Υπατίας. Πολλά γράφτηκαν που με κάλυψαν σε ότι αφορά την γελοία κατάλληξη του "τηλεοπτικού δράματος". Όμως θα ήθελα να επισημάνω κάτι επιπλέον.

Είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως επρόκειτο για μια υπόθεση σκηνοθετημένη από την κυβέρνηση. Η πλήρης υποταγή ενός ευρωπαικού κράτους στις απαιτήσεις 300 παράνομων λαθροεισβολέων εναρμονίζεται πλήρως με ένα τέτοιο σενάριο. Όμως το ΠΑΣΟΚ δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Ως απάντηση στις απαιτήσεις των ειβολέων, όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε, αλλά διευκόλυνε περεταίρω την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, μειώνοντας τον απαραίτητο χρόνο της διαμονής τους στην Ελλάδα από τα 12 στα 8 χρόνια.

Ας πουμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους.

Το ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει την νομιμοποιήση των μελλοντικών αλλοδαπών ψηφοφόρων του. Όμως, με το καθεστώς της 12ετίας, δεν συμπλήρωνε τους αριθμούς πελατειακών ψηφοφόρων  που απαιτουνται ώστε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Έπρεπε να βρεθεί μια δήθεν πρόφαση ώστε να μειωθεί το χρονικό διαστημα παραμονής που απαιτείται για να ενταχθούν συντομότερα οι λαθρομετανάστες στο καθεστώς νομιμοποίησης. Έτσι η κυβέρνηση σκηνοθέτησε την ψευδοαπεργία πείνας σε συνεργασία με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ανθρωπιστικών οργανώσεων που η ίδια χρηματοδοτεί.

Το καλύτερο όμως έρχεται!  Δείτε πόσο ηλίθιους μας περνούν ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ.

Ως απάντηση στην υπόθεση της Υπατίας ο Π. Ραγκούσης κατήργησε την την υπ ' αριθ. 1719/26.01.2009 (ΦΕΚ 91 Β΄) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου "Παραπομπή υποθέσεων στην Επιτροπή του άρθρου 89 του ν. 3386/2005", δηλώνοντας θριαμβευτικά ότι  

"η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άκριτες νομιμοποιήσεις είτε μαζικές είτε και μεμονωμένες, όπως άλλωστε δεν έχει προχωρήσει σε καμία τέτοια νομιμοποίηση κατά τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες".

Η απόφαση Παυλόπουλου έγραφε ότι:

Σε ιδιαιτέρως εξαιρετικές περιπτώσεις που σχετίζονται με την συνδρομή επέίγουσας ανάγκης για τη διαφύλαξη της υγείας υπηκόων τρίτων χωρών... δύναται να παραπέμπονται στην ανωτέρω Επιτροπή αποκλειστικά από τον Υπουργό Εσωτερικών. 

 Με άλλα λόγια, η  απόφαση Παυλόπουλου αναφέρει ότι αν ο υπουργός, και μόνο αυτός, κρίνει ότι είναι απαραίτητο, μπορεί προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά να παραπέμψει εξαιρετικές περιπτώσεις στην αρμόδια επιτροπή. Γιατί όμως το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να καταργήσει αυτή την απόφαση;  

Διότι η απόφαση αυτή αντικρούει τον νέο  νόμο 3907 για το Άσυλο του Παπουτσή, του οποίου το  Άρθρο 42 αυτοματοποιεί και κατοχυρώνει νομικά και υποχρεωτικά την νομιμοποίηση για ανθρωπιστικούς λόγους, δίχως την συμβολή του αρμόδιο Υπουργού!  Επιπλέον ο νέος νόμος διευρύνει την υπαγωγή ατόμων στην κατηγορία αυτή.

"Χορήγηση και ανανέωση αδειών διαμονής
για ανθρωπιστικούς λόγους:


στ. Πάσχοντες από σοβαρά προβλήματα υγείας.


"ζ. Ανήλικοι φιλοξενούμενοι σε οικοτροφεία, που λειτουργούν υπό την εποπτεία των αρμόδιων Υπουργείων.

η. Ενήλικοι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, καθώς και όσοι φοίτησαν σε έξι τουλάχιστον τάξεις ελληνικού σχολείου πριν ενηλικιωθούν, εφόσον εξακολουθούν να διαμένουν μόνιμα στη χώρα."


Τέλος, ο νόμος Παπουτσή παρέχει προστασία από απέλαση σε μια ευρεία γκάμα λαθρομεταναστών:

ρθρο 41
Προστασία από την επιστροφή

1. Απαγορεύεται η επιστροφή αλλοδαπού εφόσον:
 

α. Είναι ανήλικος και οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν την επιμέλειά του διαμένουν νόμιμα στην Ελ−
λάδα.

β. Είναι γονέας ημεδαπού ανηλίκου και έχει την επιμέλεια ή έχει υποχρέωση διατροφής, την οποία εκπλη−
ρώνει.

γ. Έχει υπερβεί το 80ό έτος της ηλικίας του.

δ. Του έχει χορηγηθεί καθεστώς διεθνούς προστασίας ή έχει ζητήσει την παροχή τέτοιου καθεστώτος και το αίτημά του δεν έχει κριθεί οριστικά, υπό την επιφύλαξη των άρθρων 32 και 33 της Σύμβασης της Γενεύης του 1951.

ε. Είναι ανήλικος στον οποίο έχουν επιβληθεί αναμορφωτικά μέτρα με απόφαση του Δικαστηρίου Ανη−
λίκων.

στ. Διαπιστώνεται η ομογενειακή του ιδιότητα.

Στην απαγόρευση της επιστροφής περιλαμβάνονται και οι έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης και για έξι μήνες μετά τον τοκετό."Τίποτα λοιπόν δεν γίνεται τυχαία σε αυτή την κυβέρνηση αλλά η κάθε κίνηση είναι καλά μελετημένη! 
Αυτού του είδους οι τακτικές χρησιμοποιούνται συχνά από τους επικοινωνιολόγους του ΠΑΣΟΚ και προβάλλονται ευρέως από τα διαπλεκώμενα ΜΜΕ. Κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο παρόμοιο περιστατικό, να αναμένετε ότι κάποιο νέο ανθελληνικό μέτρο επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση.

ΕΨ