Αποτελεσματική αστυνόμευση στην εμπόλεμη Ελλάδα των καλάσνικοφ

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011


Πριν ένα περιπου χρόνο η ηγεσία του Υπ. ΠροΠο ίδρυσε την ομάδα ΔΙΑΣ ώστε να καταπολεμήσει την ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα. Η παρουσία των ανδρών της ΔΙΑΣ στις συνοικίες της Αθήνας οδήγησε σε συγκράτηση αν όχι μείωση του εγκλήματος γενικότερα. Όμως ο γενικότερος σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φανερώνει ότι η πρόθεση της δεν ήταν η ΠΑΤΑΞΗ του εγκλήματος μέσω της σύλληψης και της παραδειγματκής τιμωριάς των κακοποιών αλλά η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ορισμένων εγκλημάτων, και κυρίως των μικροεγκλημάτων. Στα μάτια των υπουργών, οι μικροκλοπές ήταν αυτές που κατά κυριότητα ταλαιπωρούσαν τους πολίτες, και όχι οι αυξανόμενοι ρυθμοί της βαρειάς ένοπλης εγκληματικότητας.

Ποια ήταν η αντίδραση των κακοποιών που εξειδικεύονται στο βαρυ έγκλημα; Οι σεσημασμένοι Αλβανοί στην κυριότητα τους, κακοποιοί απλώς οπλίστηκαν καλύτερα. Εκ του αποτελέσματος, η παρουσία της ΔΙΑΣ όχι μόνο δεν απέτρεψε το βαρύ έγκλημα αλλά ώθησε την εκγληματικότητα στα άκρα, θέτοντας σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο το χθεσινό τραγικό συμβάν όπου 8 συνολικά αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά καλάσνικοφ από αποφασισμένους κακοποιούς, με 2 νεκρούς και 2 σοβαρά τραυματισμένους αστυνομικούς.

Για την τροπή που πέρνουν τα πράγματα στην ελληνική πραγματικότητα ευθύνεται άμεσα και η πολιτική που εφαρμόζει ο Υπ. Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, ο οποίος θα έπρεπε να έχει προ πολλού παραιτηθεί - αλλά που να βρεθεί τέτοιoυ είδους αξιοπρέπεια εντός της δυσωδίας του ΠΑΣΟΚ από ανθρώπους που εγκληματούν συνειδητά εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας; Προ ενός έτους και εν όψη της καλπάζουσας εγκληματικότας ο Καστανίδης πέρασε τον νόμο περί αποσυμφορήσεως των φυλακών και αυνοικότερων διατάξεων προς τους κακοποιούς! Ήταν σαν να τους λέει,... "παιδιά δράστε ελεύθερα και μην ανησυχείτε, εδώ είμαι εγώ". Σίγουρα το μήνυμα δεν ήταν αυτό που ένας λογικός και ευσυνείδητος Έλληνας υπουργός θα έστελνε υπό τις παρούσες συνθήκες. Επιπλέον ο Καστανίδης συνεχισε να δίνει άδειες εξόδου σε βαρυποινήτες αλλοδαπούς, οι οποίοι σε αναρίθμητες περιπτώσεις όχι μόνο δεν επέστρεψαν στις φυλακές αλλά επέστρεψαν στις δολοφονίες και το βαρύ έγκλημα. Η πολιτική αυτή βαδιζει χέρι χέρι με την πολιτική του Υπ. ΠροΠό που δεν αποσκοπεί στην σύλληψη των κακοποιών στοιχείων αλλά στην αποτροπή του εκγλήματος μέσω της εντονότερης παρουσίας των αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

Εδώ αποκαλύπτεται το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠροΠο δεν μελέτησε σωστά τον "εχθρό" ο οποίος είναι διατεθιμένος να οπλιστεί με καλάσνικοφ και να σκοτώσει αθώους πολίτες και αστυνομικούς για να ληστέψει ... περίπτερα! Διότι όταν πριν λίγο καιρό περιπτεράς έχανε την ζωή του από τα πυρά ληστών οπλισμένων με καλάσνικοφ, κανείς δεν έδωσε την παραμικρή σημασία. Σε αυτό το θέατρο πολέμου, δεν αρκεί η παρουσία των ανδρών της ΔΙΑΣ αλλά η αποτελεσματικότητα της. Στην προκειμένη περίπτωση το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι η σύλληψη των εγκληματιών και ίσως η αποτροπή του εκγλήματος μέσω του "εκφοβισμού". Τούτο όμως δεν μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο από αστυνομικούς που φέρουν διάκριτη σήμανση αλλά κυρίως από αστυνομικούς που περιπολούν "με πολιτικά"!

Οι περιπολίες αστυνομικών με πολιτικά θα προστάτευαν καταρχήν τους ιδίους διότι θα τους παρείχαν το πλεονέκτημα της αναγνώρισης και του αιφνιδιασμού. Σε ένα σενάριο όπως το χθεσινοβραδυνό θα ήταν πολύ πιθανό ότι οι αστυνομικοί δεν θα είχαν γίνει καν αντιληπτοί από τους δράστες έως ότου να επιλλέξουν οι ίδιοι την κατάλληλη στιγμή δράσης. Επιπλέον, το μέτρο θα λειτουργούσε αποτρεπτικά διότι οι κακοποιοί θα βρίσκονταν υπό τον διαρκή φόβο της σύλληψης μην γνωρίζοντας την παρουσία και τις κινήσεις της αστυνομίας στο πεδίο δράσεως.

Μια τέτοια πολιτική απαιτεί και της κατάλληλες νομοθετικές κινήσεις: καταρχήν την άμεση απόσυρση των νομοθετημάτων και αποφάσεων Καστανίδη, την επίσπευση των δικαστικών διαδικασίων και είτε μας αρέσει είτε όχι, την θέσπιση της θανατικής ποινής για τους κατα συρροή αδίστακτους δολοφόνους. Τότε θα δούμε πόσο γρήγορα θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές από τους ήδη έγκλειστους αλλά και μέσω της αποτρεπτικής ιδιότητας του συγκεκριμένου μέτρου. Αν παρεπιπτόντως διαμαρτυρηθούν κάποιοι Ευρωπαίοι καρακλοκένταυροι, ε τότε ας έλθουν αυτοί να αστυνομεύσουν την Αθήνα.

Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι η ελληνική κυβέρνηση απαρτίζεται από πατριώτες,... όχι προδότες! Πόσο μάλλον όταν αυτοί δεν είναι και ούτε αισθάνονται καν Ελληνες! Μην ευελπιστείτε λοιπόν σε κάποια ουσιαστική αντίδραση, πέρα από τα κροκοδείλια δάκρυα των "συγκλονισμένων" ανδρείκελων υπουργίσκων!

ΕΨ