Ο επικοινωνιακός πόλεμος για την Κερατέα μόλις ξεκίνησε...

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Κάθε φορά που το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο διαισθάνεται κίνδυνο ανατροπής του status quo, επιστρατεύονται οι δήθεν έγκυρες παραφυλλάδες. Η περίπτωση της Κερατέας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Από το σαββατοκύριακο η "έγκυρη" Καθημερινή εξαπέλυσε επίθεση προπαγάνδας εναντίον των κατοίκων της Κερατέας. Μια επίθεση που μοιάζει να είναι συντονισμένη με την εμπλοκή του παρακράτους στην υπόθεση.

Το κοινό μήνυμα των άρθρων, η απαράδεκτη κατα τους συντάκτες "ανομία" και η αποφυγή της βίας εις βάρος των πολιτικών.

Γράφει πρώτος ο αρχισυντάκτης Παπαχελάς στο χθεσινό άρθρο του:

"Στα «Δεκεμβριανά» το πανηγύρι της βίας και της λεηλασίας ξεκίνησε από την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για «παθητική στάση» της Αστυνομίας. Ηταν σαν να έλεγε κάποιος «παιδιά, ξεκινήστε το πάρτι».

Το ίδιο συνέβη στην Κερατέα. Κάποιοι πολιτικοί εγκέφαλοι πίστευαν ότι αν άφηναν έτσι... λίγη παρανομία να εκδηλωθεί με τη μορφή του κλεισίματος ενός δρόμου ή μερικών μολότοφ, αυτή θα λειτουργούσε εκτονωτικά. Αφησαν, λοιπόν, αρχικά να κλείσει ο δρόμος από το Λαύριο, στη συνέχεια ανέχθηκαν το κάψιμο των αστυνομικών οχημάτων και πριν καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη είχαν στα χέρια τους μια κανονική εξέγερση με τεχνικές αντάρτικου. Στο κλίμα αυτό βοήθησαν βεβαίως και τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία ακολούθησαν την πάγια μεταπολιτευτική τους στάση, υποστηρίζοντας πρώτον ότι ο διαμαρτυρόμενος έχει πάντα δίκιο και δεύτερον πως ο δρόμος πρέπει να ανοίξει αλλά, προς Θεού, όχι με τη χρήση αστυνομικής βίας. Φτάσαμε, λοιπόν, στη γενικευμένη σύρραξη και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να υποστηρίζει δικαιολογημένα πως «εμείς δεν είμαστε η τουρκική στρατοχωροφυλακή, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».


...Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνες τις φρικιαστικές σκηνές των παιδιών από τα σχολεία που πετροβολούσαν τα αστυνομικά τμήματα τον Δεκέμβρη του 2008; "


Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Ποιος παρανομεί στην Κερατέα; Τα αρμόδια υπουργεία που αγνοούν επιδεικτικά ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ που επιτάσσει την άρση των εργασιών στον "ΧΥΤΥ" κατά κάποιους (στην ουσία ΧΥΤΑ), ή η Δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής που ξεκίνησαν απλώς να διαμαρτύρονται και έφαγαν τα χημικά και το ξύλο της αρκούδας από τα ΜΑΤ;
 Με διπλή αποφάση το Ειρηνοδικείο Λαυρίου διέκοψε την άδεια εργασιών σε σχεδόν 2/5 της έκτασης της χωματερής. Παρότι οι εκτάσεις αυτές είναι διάσπαρτες, το αρμόδιο υπουργείο ισχυρίζεται ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν στις υπόλοιπες εκτάσεις! Λες και οι μπουλντόζες θα κάνουν άλματα για να αποφύγουν την... παρανομία!

Δεν θα έπρεπε να αναρωτηθεί ο έγκυρος δημοσιογράφος, που βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές να επιβάλλουν την απόφαση του ειρηνοδικείου, όπως επί σειρά μηνών απαιτούσε ο ΣΚΑΙ στην περίπτωση των λατομείων Μαρκόπουλου; Που βρίσκονται οι εισαγγελείς όταν οι άνδρες των ΜΑΤ καταστρέφουν αυτοκίνητα, βάλουν σε ευθεία βολή κατά πολιτών με κάνιστρα δακρυγόνων και επιχειρούν με καταδρομικές επιδρομές και εν ψυχρώ ξυλοδαρμούς;

Είναι τραγικό  να γίνεται λόγος για "ανομία" σε μια χώρα το φαινόμενο ζει και βασιλεύει στα υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας, κρατικής, οικονομικής και δημοσιογραφικής!
Ας διορθώσουν λοιπόν τα κείμενα τους οι διάφοροι Παπαχελάδες και ας κάνουν λόγο για τον "νόμο του ισχυρού", διότι περί ετούτου πρόκειται! Βλέπεται για τους δημοσιογραφίσκους, στο άκουσμα του ονόματος του Λάτση όλοι θα έπρεπε να στέκονται προσοχή...Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που πήραν από το χέρι οι καθηγητές τους τον Δεκ. του 08
ώστε να διαδηλώσουν στο πάρτυ αλλαγής της εξουσίας που στήθηκε από την κυβέρνηση την αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ - μήπως θυμάται να μας πει ο κύριος Παπαχελάς τι ρόλο έπαιξε το δικό του ΜΜΕ; Τότε που όλοι οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για ποτάμια άγουρης οργής σε μια επανάσταση της νεολαίας και της γενιάς των 700 ευρώ; Μήπως δεν ήταν τότε οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ και των υπολοίπων ΜΜΕ αυτοί που έμπαιναν μπροστά από τους κουκουλοφόρους με τις μολότοφ για να παρεμποδίσουν την σύλληψη τους από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.;

Φυσικά η επίθεση της Καθημερινής είναι παντα πολύπλευρη. Σε άλλο άρθρο που υπογράφει κάποια Μαριλη Mαργωμενου, διακωμωδούνται οι κάτοικοι που συμμετέχουν στα μπλόκα.

Η αφέλεια των κατοίκων

Δυστυχώς οι επιθέσεις της Καθημερινής αναδεικνύουν και το επίδοξο σχέδιο της κυβέρνησης που μεσω της εμπλοκής των "γνωστών-αγνώστων"  προβοκατόρων. Παρά τις επικοινωνιακές διαψεύσεις, η συμμετοχή των αναρχικών στα επεισόδια είναι δεδομένη και απεικονίζεται σε δεκάδες βίντεο όπως το παραπάνω όπου καταγράφεται η χρήση μολότοφ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ τύπου η οποία χρησιμοποιείται από αναρχικούς και χούλιγκαν!  

Η τακτιτική είναι συνηθισμένη. Πριν κινηθούν οι δυνάμεις καταστολής το κράτος στέλνει τους προβοκάτορες τους ΣΥΡΙΖΑ και τις εξωβουλευτικής Αριστεράς για να πυκνώσουν τις τάξεις των διαδηλωτών. Έπειτα εξαπολυόυν τον επικοινωνιακό πόλεμο με τον οποίο παρουσιάζουν το κράτος αδύναμο και φοβισμένο, γεγονός που ενερογοποιεί τα ένστικτα αυτοσυντήρησης της κοινωνικής μάζας. Τέλος αφού η κοινή γνώμη ταχθεί στο πλευρό των... "αδυνάμων", ενεργούν τα όργανα της κρατικής τρομοκρατίας στο προσκήνειο και της εξαγοράς των ηγετικών παραγόντων στο παρασκήνειο. Και φυσικά, οι κουκουλοφόροι δεν συλλαμβάνονται ποτέ. Συλλαμβάνονται όμως οι απλοί πολίτες που βρίσκονται στα πέριξ.

Με την αποδοχή της δράσεως των αριστεριστών προβοκατόρων στον αγώνα τους, οι κάτοικοι έδωσαν τροφή στους διάφορους "Kασιματηδες" να μιλούν για

" τον κάθε «Γκόρτζο» και τους κουκουλοφόρους με τις μολότοφ;" και "την επαναστατική βία της Κερατέας, που εδώ και τέσσερις μήνες αμφισβητεί τη βασική αρχή του κοινωνικού συμβολαίου, δηλαδή την παραχώρηση του δικαιώματος της νόμιμης βίας στη δημοκρατικά ελεγχόμενη πολιτεία."

Τους Παπαχελάδες να μιλούν για:

"ένα πλέγμα τοπικών -μικρών ή μεγαλύτερων- συμφερόντων κλείνει δρόμους, καταστρέφει δημόσια περιουσία "


και τον Παπουτσή να δηλώνει ότι

"πλέον στο μπλοκ των διαδηλωτών έχουν εισχωρήσει αριστεριστές ή και αναρχικοί που βλέπουν την περίσταση σαν χρυσή «επαναστατική» ευκαιρία".

Αγαπητοί Κερατιώτες, διώξτε τους προβοκάτορες από τις τάξεις σας διότι αν χάσετε τον επικοινωνιακό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον σας, θα σας πατήσουν κάτω σαν τις μύγες!

ΕΨ