Η ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία κατά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι δραστικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους μεθοδεύτηκε η χρεοκοπία της Ελλάδος μέσω της διόγκωσης του ελλείματος των τελευταίων ετών.  Η ΔΕΗ είναι η μερίδα του λέοντος και αποτελεί εμπόδιο στις ορέξεις των ιδιωτών που καραδοκούν να επενδύσουν στην ελληνική αγορά ενέργειας. Μοναδικό εμπόδιο στα σχέδια της Τρόικας σε ότι αφορά την ΔΕΗ βρίσκεται η ΓΕΝΟΠ.

Το ανρητικό για την ΓΕΝΟΠ πόρισμα Ρακιντζή βγήκε σε χρόνο ρεκόρ, ακριβώς την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Παρότι η οικονομική ενίσχυση της ΓΕΝΟΠ εφαρμόζεται από τα μέσα τις δεκαετίας του... 80´!!! Πρόκειται για μια καλά μεθοδευμένη κίνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υπάρχει άραγε δημόσιος τομέας ο οποίος θα έβγαινε καθαρός κάτω από το φως ενός πορίσματος; Πρώτοι διδάξες στην μάσα δεν είναι μήπως οι πολιτικοί των δύο κυβερνώντων κομμάτων;

Αυτό που εκπλήσσει όμως είναι πόσο καλά ενορχηστρωμένη είναι η επικοινωνιακή εκστρατεία  που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, συντελούμενη από δημοσιογράφους με πρώτο το συγκρότημα της Καθημερινής (κατά ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κτλ.), τηλεπαρουσιαστές και πολτικάντηδες.

Ανάμεσα στους πολιτικάντηδες που προβάλλονται όσο κανείς άλλος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης!  Στο ερώτημα αν η χρονική συγκυρία της έκδοσης του πορίσματος Ρακιντζή είναι ύποπτη ενόψει της ιδιωτικοποιήσεως, ο Γεωργιάδης απαντά πως αντιθέτως την βρίσκει πολύ ... χρήσιμη. Με την ρητορική ευελιξία που τον διακατέχει ο πολιτικάντης αλλάζει έντεχνα το θέμα από το καίριο ερώτημα του κατά πόσο η χρονική συγκυρία είναι ... ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ, στο κατά πόσο είναι ... χρήσιμο το πόρισμα ώστε να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει οι ιδιωτικοποίηση.Με αυτά τα λόγια βέβαια ο βουλευτής και εκφραστής της πολιτικής του ΔΝΤ στην Ελλάδα τάσσεται και ο ίδιος έμμεσα υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ! Αυτό βέβαια είναι κάτι που όλοι γνωρίζαμε μιας και ο Γεωργιάδης εκφράζει την νεοφιλεύθερη κυρίαρχη τάση μέσα στον ΛΑΟΣ.

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας εντάσσονται και ο εκθεασμός της Μπιρμπιλή και του Ρακιντζή του οποίου η θητεία έχει εκπέσει της νόμιμης της διάρκειας.

Για τα πρακτικά, οι περισσότερες από τις δαπάνες που αναγράφονται κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα και μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων της ΓΕΝΟΠ, από την στιγμή που εγκρίνονταν από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Όλοι θέλουμε την οικονομική εξυγείανση των ΔΕΚΟ. Αλλά τι σχέση έχει η παταξη της πιθανολογούμενης διαφθοράς με την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων δημόσιων φορέων;

ΕΨ