Μπόμπολας και Παπανδρέου οι μνηστήρες για την ΛΑΡΚΟ

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011


Η ΛΑΡΚΟ είναι μια στρατηγικής σημσίας εταιρία εξόρυξης νικελίου. Μιας πρώτης ύλης που εκτ΄ςο των άλλων χρήσεων χρησιμοποιείται στην παραγωγή χάλυβα. Έχει την αποκλειστικότητα εξόρυξης στην Ελλάδα και μέσω των εξαγωγών καλύπτει το 7% της ευρωπαικής ζήτησης σε νικέλιο και το 2% της παγκόσμιας παραγωγής (πηγή). Όμως τα τελευταία χρόνια φέρεται να έχει ζημίες ύψους €270 εκ. λόγω μειωμένης ζήτησης.

Η εταιρία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο των μέτρων του μνημονίου, στην τιμή των €300 εκ. παρότι η ζήτηση σε νικέλειο αυξάνεται ραγδαία.

Για την εταιρία έχει εκφράσει ενδιαφέρον ο όμιλος Μυτηλιναίου αλλα αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι ο "μνηστήρας" της ΛΑΡΚΟ δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον "πράσινο" επιχειρηματία Γ. Μπόμπολα. Στο "σχήμα" όμως θα συμμετέχει και ένας άλλος "επιχειρηματίας", ... ο Νίκος Παπανδρέου!

O αδελφός του πρωθυπουργού είναι συγγραφέας στο επάγγελμα αλλά οι γνώστες των πραγμάτων τον αποκαλούν άνθρωπο των... "ειδικών αποστολών". Έχει τοποθετηθεί επίσης ως αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Κάθε φορά που ο πρωθυπουργικός θώκος βρίσκεται στα χέρια ενός Παπανδρέου ο "Νικολάκης" αναλαμβάνει δράση. Επι Ανδρέα είχε ταξιδέψει στην Aλγερία στα πλαίσια της επίσκεψης της Παγκόμιας Τράπεζας. Πρόσφατα είχε ηγηθεί επιχειρηματικής αποστολής στα Αραβικά Εμιράτα σε ένα ταξίδι με κρατικές δαπάνες. Παρευρέθει επίσης στα εγκαίνια νοσοκομείου του Βγενόπουλου στα Τίρανα.

Δεν θα μπορούσε να λείψει από την πώληση της ΛΑΡΚΟ όπου θα συμμετέχει μέσω off-shore.  Κατ ουσίαν καμία επιχειρηματική συμφωνία που να εμπλέκει το Δημόσιο δεν διεκπεραιώνεαι δίχως την "εμπλοκή" του Νίκου ή κάποιου υψηλόβαθμου κυβερνητικού. Την στιγμή που ο πρωθυπουργός διατηρεί την εικόνα  του αδιάφθορου, ο οικογενειακός του περίγυρος μοιάζει να είναι "χωμένος παντού".

Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική χώρα, η εμπλοκή του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού στις κρατικές business θα είχε προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο στον πολιτικό κόσμο, όσο και από την μεριά της Δικαιοσύνης.

Στην Ελλάδα... it´s just business as usual... 

ΕΨ