Ιδιωτικοποιήσεις υπό την επιτήρηση των ξένων ζητά ο Γιούνκερ

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Η παρακάτω δήλωση του προέδρου του eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έπαιξε παγκοσμίως στα ΜΜΕ:


«Θα χαιρέτιζα τη δημιουργία από τους Έλληνες φίλους μας μίας υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων ανεξάρτητης από την κυβέρνηση, στην οποία θα παίρνουν μέρος ξένοι εμπειρογνώμονες»,


Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η υπηρεσία θα μπορούσε να εμπνευστεί από το γερμανικό μοντέλο της Treuhandanstalt, την υπηρεσία που ανέλαβε την ιδιωτικοποίηση πολλών εταιρειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους.
Πηγή

Είναι προφανές ότι οι υψηλόβαμθμοι της Ευρωζώνης μιλούν ανοικτά και συζητούν επίσημα πλέον την απώλεση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα του μνημονίου αποτελούσαν πάγαια αιτήματα της Ε.Ε. προς την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Καραμανλή απέτυχε να τα εφαρμόσει. Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι.

Φαίνεται όμως ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν έναν από τους κύριους στόχους αυτών που έστησαν την υπαγωγή της Ελλάδος στην τρόικα ώστε μέσω αυτής της μεθοδεύσεως να μπορέσουν να τις φέρουν εις πέρας. Έναν στόχο τόσο σημαντικό που οι Ευρωπαίοι θέλουν να τον διαχειριστούν οι ίδιοι ώστε να διασφαλίσουν την μέγιστη επιστροφή των δανεικών τους μεν, αλλά κυρίως για να μπορέσουν να διαμορφώσουν οι ίδιοι το μέλλον σημαντικών τομέων της ελληνικής οικονομίας.

ΕΨ