Διαιρεμένοι, νικημένοι!

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Η "απελευθέρωση" των κλειστών επαγγελμάτων που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με βάση τις οδηγίες της Τρόικας, αφορά έναν μεγάλο αριθμο επαγγελμάτων. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβερνήσεως, φορτηγατζήδες, οδηγοί ταξί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι πρόκειται να δουν το εργασιακό καθεστώς στους κλάδους τους να αλλάζει δραματικά..

Όπως είναι φυσικό, γνωρίζοντας την κροντόφθαλμη και εγωκεντρική νοοτροπία του νεοέλληνα, η κυβέρνηση προωθεί τις "μεταρρυθμίσεις" διαδοχικά ώστε να μετριάσει τις μαζικές αντιδράσεις. Έτσι, όταν οι φορτηγατζήδες βγήκαν στους δρόμους, οι ταξιτζήδες αδιαφορούσαν. Τώρα που οι ταξιτζήδες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι στρουθοκαμηλίζουν, λες και δεν γνωρίζουν ότι αφού η κυβέρνηση τελειώσει τους ταξιτζήδες, θα έρθει η δική τους σειρά. Και τότε όλοι οι υπόλοιποι θα επιδείξουν την ίδια συντεχνειακή αδιαφορία.

Πρόνοια.... μηδενική, αλληλεγγύη και αδελφικότητα.... ανύπαρκτες, σε τούτο το σύγχρονο Ελληνικό έθνος. Δρούμε μόνο όταν ο "εχθρός" βρίσκεται όχι προ των πυλών αλλά αφού έχει παραβιάσει την κερκόπορτα, και τότε είναι πολύ αργά. 

Αν δεν μάθουμε σε αυτή την χώρα να δρούμε ενωμένοι, θα είμαστε πάντα και εξαρχής νικημένοι!

ΕΨ

3 comments:

Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2011 - 6:12 μ.μ.  

Πόσο δίκαιο έχεις!! Τι καλά που θα ήταν, αν τα καταλάβαινε αυτά που γράφεις ο Νεοέλληνας!

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2011 - 1:27 μ.μ.  

Θα μπορούσαν να είναι εννωμένοι, αλλά αυτό προυποθέτει αγνές προσωπικότητες στην κορυφή του κάθε συνδικαλιστικού φορές. Όταν είναι εξαρχής οι "στρατηγοί" πουλημένοι τι περημένεις θα παίξουν και αυτοι το παιχνίδι της εξουσίας αναλαμβάνοντας να κουράσουν τους συναδέλφους βγάζοντας τους 1 μήνα στους δρόμους. Το σύστημα ειναι ναρκοθετημένο απο καιρό, και γιαυτό καμία τάξη δεν συμπαραστέκεται σε αλλη. Αυτοι που είναι μπροστα σε κάθε τάξη είναι απο πριν πουλημένοι, και ας φωνάζουν περισσότερο!

Ανώνυμος 4 Αυγούστου 2011 - 12:28 π.μ.  

Κατά τη γνώμη μου ο κλάδος είναι απαράδεκτος. Εντελώς αρνητική εικόνα για τη χώρα. Η χειρότερη. Προτιμώ να περπατάω 2 ώρες παρά να πάρω ταξί. Με ποιο δικαίωμα κλείνουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Γιατί ρίχνουν λάδια στο δρόμο? Τι νομίζουν ότι τους ανήκει ο δρόμος ? Από πότε ?

Ας κόψουν τις Χ2 Χ3 μισθώσεις, τα κόλπα στα ταξίμετρα, τις ότιναναι διαδρομές σε όποιον δεν ξέρει το δρόμο, το φοβερό κόλπο που εμφανίζονται ξαφνικά στο αεροδρόμιο μετά τις 12 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. Απατεώνες. Σας βαρεθήκαμε πια...