Ο συμβουλάτορας

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Πριν λίγο καιρό έτυχα μάρτυρας μιας πολιτικής συζητήσεως που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με έναν νομικό σύμβουλο του κράτους. Η εμπειρία ήταν μάλλον μοναδική.

Με εμφανή την κομματική του ταυτότητα  ο κύριος αυτός διατυμπάνιζε τις υπηρεσίες που προσφέρει στο έθνος και την χώρα το ΠΑΣΟΚ μέσω της πολιτικής του Μνημονίου. Η συζήτηση τράβηξε ώρες,, αλλά θα σταθώ σε μια φράση που διατυπώνει την ουσία πέρα από τις φαμφάρες και την πολυλογία.

Είχαμε πιάσει το ζήτημα του ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα και συγκεκριμένα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, όταν ο συνδετημόνας μας άφησε άφωνους ξεστωμίζοντας το περίφημο:


"Ε να το πουλήσουμε το μπουρδέλο να ζήσουμε εμείς!"

Φυσικά το "εμείς" αφορά τους υψηλόβαθμους καρεκλοκένταυρους και βαθιά χωμένους στο κόμμα δημόσιους υπαλλήλους, και το να "ζήσουμε" αφορά την βραχυπρόθεσμη εξασφάλιση του ακόμη και μετά τις περικοπές, παχυλού μισθού και της συντάξης που έπεται.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε αυτή την δραματική κατάσταση αφού οι εκτελεστικοί και νομικοί μηχανισμοί στελεχώνονται από άτομα που δρουν σε όλη τους την ζωή με γνώμονα μόνο το άμεσο και προσωπικό τους συμφέρον.

ΕΨ

1 comments:

aldebaran 30 Αυγούστου 2011 - 7:40 μ.μ.  

Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας, ο σώζων εαυτόν σωθήτω και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Είναι να απορείς και που φτάσαμε και ως εδώ αγαπητέ μου.