Πόσο ηλίθιοι είμαστε;

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Έχετε προσέξει ότι σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, οι αρμόδιοι υπουργοί διατυπώνουν την εξής ... φόρμουλα:

Μέγα το πρόβλημα,
αδυνατούμε να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας
έχουμε ανάγκη την... στήριξη της Ευρώπης!

Αφορμή για την παρατήρηση αυτή η παρακάτω είδηση.

 

"Καμπανάκι κινδύνου για τη δημόσια υγεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, έκρουσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για τις μεταδιδόμενες ασθένειες λόγω της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι «ξεχασμένες ασθένεις», όπως η ελονοσία και η φυματίωση, κάνουν την επανεμφάνισή τους, ενώ το AIDS παρουσιάζει τρομακτική αύξηση στους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.Όπως είπε ο υπουργός, το 2010 καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων AIDS κατά 580%, ενώ το 2011 η αύξηση αγγίζει έως σήμερα το 1.000%. 

Οι αφορμές του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του AIDS στην Ελλάδα είναι η πορνεία από μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές και οι σύριγγες των ναρκωτικών.Από τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Υγείας έχει ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς για το πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης. 

«Εδώ έχουμε εμφάνιση του προβλήματος, το οποίο θα περάσει στην ελληνική οικογένεια και από την Ελλάδα με τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων, που είναι ο στόχος τους η υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο υπουργός.Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σημείωσε ότι ο υγειονομικός χάρτης της Ευρώπης θα αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα περάσει από την Ελλάδα.

«Χτυπάμε μία καμπάνα κινδύνου» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, καθώς οι μεταδιδόμενες με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες συνδέονται και χρειάζεται απαραίτητα πάνω απ’ όλα η ευρωπαϊκή, αλλά και η διεθνής συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε το θέμα."

(Πηγή: in.gr)

Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση; Από την μία ενισχύει και επιβραβεύει την παράνομη μετανάστευση μαζί με τις οικονομικές δραστηριότητες που περιφέρονται γύρω από αυτήν και από την άλλη αποφυλακίζει μαζικά εμπόρους ναρκωτικών έλεω της αποσυμφόρησης των φυλακών!

Και φυσικά το "κερασάκι" της υπόθεσης είναι ότι μετά από όλα αυτά δηλώνει ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση επιζητώντας ακόμη μεγαλύτερες παραχωρήσης εθνικής κυριαρχίας στην Ευρωπαική "ομοσπονδία". Μια προπαγάνδα την οποία μόνο ένας κουτός θα πίστευε.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να συντηρούμε ένα κράτος που υπό την παρούσα κατάσταση είναι παντελώς ανίκανο πέραν από το να βάζει χέρι στους μισθωτούς και να παρακαλάει κάθε 3 μήνες για τα ψίχουλα των ευρωπαίων;

ΕΨ