Περι αποκρατικοποιήσεων

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011Η διαδικασία που ακολουθεί την υπογραφή μνημονίου με το ΔΝΤ (και την Ε.Ε.) είναι γνωστή. Σωστά τα λέει σήμερα ο Βορίδης αλλά τις συνέπειες τις υπογραφής του τις γνώριζε εξ αρχής. Τι ελαφρυντικά μπορεί να επικαλεσθεί για τις δικές του επιλογές; Δεν εξυπηρέτησε άραγε τα συμφέροντα αυτά τα οποία κατονομάζει προασπιζόμενος την πολιτική του μνημονίου. Δεν γνώριζε ότι κατά συνέπεια των μέτρων του μνημονίου θα οδηγούμασταν σε διευρύνση και όχι καταπολέμηση της χρεοκωπίας;

 Όσο για τους υποκριτές της ΝΔ, ας μην ξεχνούμε ποιοι συνέδραμαν ώστε να έλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Άλλωστε κατ ομολογίαν του Βορίδη σήμερα υπογράφουν τα μνημονιακά μέτρα και προβάλουν αντίσταση μόνο στα λόγια.

Όμως φωνές σαν αυτή του Βορίδη ακολουθούν το προδιεγραμμένο σενάριο, καθώς  οι πολιτική στήριξη του Παπανδρέου δείχνει να εξαντλείται προμηνύοντας ότι έρχεται η ώρα που η σκυτάλη θα περάσει στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά.

Στην ουσία όμως, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου που έχουν εξαντλήσει το πολιτικό τους κεφάλαιο, αλλά το πολιτικό μας κατεστημένο.

ΕΨ