Η Ιταλία υπό της ερπίστριες της ευρωπαικής "ολοκλήρωσης"

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Μετά την Ελλάδα, η Ιταλία παραδίδει και αυτή την επικυριαρχία της στην Ευρωπαική Ένωση, δηλαδή στον ΓαλλοΓερμανικό άξονα. Η λογική επιλογή ενός κυρίαρχου κράτους θα ήταν να αποδεχθεί μια οικονομική ενίσχυση δίχως την εποπτεία. Υπό την πίεση των καταστάσεων πραξικοπηματικού χαρακτήρα ο πρωθυπουργός της γειτόνου χώρας αποφάσισε ακριβώς το αντίθετο...

"Την εποπτεία του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά όχι οικονομική ενίσχυση, δέχθηκε ο πανταχόθεν βαλλόμενος Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Την ίδια ώρα, ασφυκτικές είναι οι πιέσεις να παραιτηθεί καθώς δύο δικοί του βουλευτές αυτομόλησαν στο κεντρώο κόμμα UDC και οι μέρες της κυβέρνησής του μοιάζουν μετρημένες, δημιουργώντας την εντύπωση του τέλους εποχής και στην Ιταλία.
"
Πηγή

Με άλλα λόγια, η Ιταλία αποδέχεται την επιβολή των σκληρών μέτρων και δραιστικών μεταρρυθμίσεων, δίχως όμως να χρειάζεται... οικονομική ενίσχυση. Η μηχανισμός "στήριξης" αποτελεί για την Ιταλία το άρμα της επιβολής μεταρρυθμίσεων δίχως τις οικονομικής φύσεως κορδέλες που στολίζουν τα πάντζερ που ισοπεδώνουν την Ελλάδα.

ΕΨ