Η "παγίδα" της κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011


Συνεχίζονται οι διεργασίες για την εύρεση λύσης που θα οδηγήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητος καθότι με κοινή τους δήλωση ο επίτροπος Μπαρόζο και ο Ρομπαί δήλωσαν ότι:  

"Λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική εγχώρια πολιτική και κοινωνική κατάσταση, η εθνική και πολιτική ενότητα στην Ελλάδα είναι καθοριστικής σημασίας, ώστε να δοθεί η ελπίδα [...η έκτη δόση] για ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό λαό" Πηγή


Ο Παπανδρέου μόλις έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης από 153 βουλευτές, αρκετούς για να κυβερνήσει για ακόμη λίγους μήνες. Και αν τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αισθητά όπως υποστήριξε από το βήμα της βουλής, αν φέτος θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα που θα διοχετευθεί στην ελληνική οικονομία (!), μειωμένο χρέος, νέα οικονομική ενίσχυση, ποιος ο λόγος που οι 153 + δεν είναι αρκετοί για να συνεχίσει την θητεία του;

Γιατί εμμένουν όλοι σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας; 

Γιατί είναι τόσο σημαντική η διαταγή της Γερμανίδας "kaiser" για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που αποτελεί όρο για την αποδέσμευση της περίφημης 6ης ψωροδόσης;  Μια απαίτηση που αποτελεί ανοικτή και άμεση εξωτερική παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Διότι πολύ απλά ο Παπανδρέου παραμύθιασε για ακόμη μια φορά τον λαουτζίκο. Διότι το άμεσο μέλλον της Ελλάδος είναι δυσοίωνο. Το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα για το 2012 που εξήγγειλε ο υπουργός οικονομίας δεν θα προέλθει ούτε από την πάταξη της φοροδιαφυγής, ούτε από την μείωση των λειτουργικών δαπανών, ούτε φυσικά από την ... "πράσινη" ανάπτυξη.

Θα προέλθει από νέο γύρο έκτακτων εισπρακτικών μέτρων, νέες πειρκοπές μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα των επικερδών δημοσίων επιχειρήσεων, της εθνικής περιουσίας, ελληνικής γης, ... ηλίου και άερα.

Οι εγχώριοι και ευρωπαίοι ηγεμόνες γνωρίζουν καλά ότι οι 153 δεν θα αντέξουν να φέρουν εις πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί. Έτσι θεοί και δαίμονες έχουν βαλθεί να συντάξουν το νέο ενισχυμένο σχήμα δοσίλογων.

ΕΨ