Ελλειματικοί προυπολογισμοί με 4,65 δις για έργα

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011


Με ταχείς ρυθμούς θα προχωρήσει η δημοπrάτηση και εκτέλεση 10 έργων συνολικής αξίας €4,65 δισ. μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στόχος είναι να μην χαθούν κεφάλαια του ΕΣΠΑ που έχουν δεσμευτεί για αυτά τα έργα.

Τα έργα αυτά εντάχθηκαν στο Κοινό Πληροφοριακό Σύστημα Διαρθρωτικών Ταμείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής SFC (Structural Funds Common system) και βρίσκονται σε κατάσταση αποδοχής.

Τα έργα αυτά είναι η αποπεράτωση του προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής και πιο συγκεκριμένα το τμήμα ΣΚΑ - Τρεις Γέφυρες, η αποπεράτωση της ηλεκτροκίνησης διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα ΣΚΑ - Κιάτο, η ολοκλήρωση νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός, η ολοκλήρωση αναβάθμισης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», η ολοκλήρωση του οδικού άξονα «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα / Σπάρτη» και η αποπεράτωση οδικών υποδομών του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Ακόμα, η ολοκλήρωση των έργων επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, η κατασκευή του τμήματος Ποτίδαια-Κασσανδρεία του οδικού κυκλώματος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το τμήμα Ασσηρος-Νέα Σάντα του άξονα Θεσσαλονίκη-Δοϊράνη και η ολοκλήρωση του τμήματος Μάνδρα-Ψαθάδες του κάθετου άξονα της Εγνατίας Αρδάνιο-Ορμένιο.


Σοφοκλέους

H E.E. μας έβαλε χέρι για το έλλειμα που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια κυρίως από τα Προγράμματα Δημόσιων επενδύσεων, αλλά το πανηγύρι με τα δημόσια έργα συνεχίζεται κανονικά.

Φυσικά οι σχετικοί σύνδεσμοι εταιριών της άνωθεν καταχώρησης στην ιστοσελίδα της Σοφοκλέους παραπέμπουν στην Ελλακτωρ της οικογένειας Μπόμπολα και την ΓΕΚ/Τερνα συμφερόντων Γ. Περιστέρη-Ν. Κάμπα.


ΕΨ

Read more...

Ίμια 2011: Πλημμύρησε η Αθήνα με ελληνικές σημαίες
Δεκα χιλιάδες φέτος τίμησαν τους Ήρωες των Ιμίων!

Read more...

O Τράγκας ξεφτιλίζει το ανθελληνικό 1821 του skai.[ΒΙΝΤΕΟ]

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Από το Αμύνεσθαι Περί Πάτρης

Read more...

Τα τζιμάνια της Καθημερινής στην υπηρεσία του ξεπουλήματος της ΔΕΗ

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Είναι να γελά κανείς με τις γελοιότητες που γράφονται στην φυλλάδα του Αλαφούζου. Το τελευταίο έπος/ωδή στην παγκοσμιοποίηση το υπογράφει ο Πασχούλης ο Μανδαβέλης (ε ποιος άλλος;) και φέρει τον πομπώδη τίτλο:

"Η ΔΕΗ ως μέλλουσα «Ολυμπιακή»"

Η "Κασσάνδρα" της Καθημερινής προμηνύει ότι η ΔΕΗ θα έχει την κατάλληξη της Ολυμπιακής που πουλήθηκε όσο όσο στον Βγενόπουλο διότι έβαζε μέσα το ελληνικό κράτος.

ΠΟΙΑ;

H ΔΕΗ!!!!!

Η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα της οποίας το ετήσιο κέρδος προ φόρων ανέρχεται στο 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!!!

Γράφει λοιπόν ο Μανδραβέλης:

"Ενας από τους βασικούς λόγους που η ΔΕΗ θα γίνει «Ολυμπιακή» είναι το πλεονάζον προσωπικό της. Σήμερα στη ΔΕΗ εργάζονται 22.500 υπάλληλοι, χωρίς να υπολογίζονται οι εποχικοί. Ο αναγκαίος αριθμός υπαλλήλων, για να γίνει λειτουργική και βιώσιμη η ΔΕΗ, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 13.000."


Οι πληρωμές του προσωπικού της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν υπερβαίνουν το 20% των εσόδων της! Πως η ΔΕΗ δύναται να έχει την κατάλληξη της Ολυμπιακής μόνο τα τζιμάνια της Καθημερινής μπορούν να φανταστούν! Διότι εκεί ανήκουν τα ορνιθοσκαλίσματα του συγγραφέα! Στην σφαίρα της φαντασίας.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι κάποιος τζιμάνι για να καταλάβει ότι το κύμμα προπαγάνδας εις βάρος της ΔΕΗ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που καραδοκούν για να βάλουν χέρι στην εταιρία και την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος. Στο ίδιο πλαίσιο σχεδίων εντάσσονται και οι αυξήσεις που επέβαλλε η τρόικα στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που στοχεύουν στο να κατασ΄τηοσυν την ΔΕΗ λιγότερο ανταγωνιστική όταν επιτύχουν την απελευθέρωση της αγοράς, αλλά και την έναρξη των τιμών από υψηλότερα επίπεδα.

Καλό θα είναι να μάθουν οι έλληνες πολίτες τι συνέβη στην Καλιφόρνια όταν το λόμπυ της αγοράς ενέργιας κατόρθωσε να απελευθερώσει την αγορά του ηλεκτρικού οδηγώντας τις τιμές στα ύψη και βάζοντας μέσα την πολιτεία 30 δις δολ. σε 2 χρόνια!

Τέλος, για να βγάζει η ΔΕΗ 1 δις κέρδη ετησίως, κάτι σωστό πρέπει να κάνουν οι 22,5 χιλιάδες υπάλληλοί της!

ΕΨ

Read more...

Αποκλειστικά στον ΣΚΑΙ: Βερέμης και Τατσόπουλος προπαγανδίζουν υπέρ της αποδοχής των λαθρομεταναστών!

Οι δύο γνωστοί θαμώνες τηλεμαιντανοί του ΣΚΑΙ προσπαθούν να μας πείσουν ότι να μιλούμε για έθνος με την έννοια του αίματος είναι... "βλακεία". Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε στο κανάλι του Αλαφούζου και του Μαρινάκη, τον ακαδημαικό της πλάκας και τον δήθεν συγγραφέα να υποδύονται τον χροντρό και τον λιγνό! Δύο είναι οι πιθανότητες. Είτε είναι αστοιχείωτοι είτε απλώς ψεύτες. Φυσικά και πρόκειται για το δεύτερο.Θα σταθώ σε δύο σημεία του βίντεο διότι μόνο 2 λεπτά αξιώθηκα να παρακολουθήσω.

Πρώτον, ο Φαλμεράγιερ βάσισε τις σοσφιστίες του στην προσωπική του απογοήτευση με την κατάντια των Ελλήνων του Μοριά επί Τουρκοκρατίας. Τα συγράμματα του ήταν όσο επιστημονικά όσο αυτά του Descartes ο οποίος στην ουσία προσπαθούσε να αποδείξει ότι υπάρχει Θεός ξεκινώντας με το επιχείρημα ότι... υπάρχει Θεός. Η επιστήμη βασίζει τις θεωρίες της στα δεδομένα, και δεν ψάχνει για δεδομένα ώστε να αποδείξει μια αβάσιμη θεωρία. Αυτή όμως ήταν η πραγματική εκίνηση του Φαλμεράγιερ ο οποίος προσπάθησε να πείσει ότι οι Έλληνες της εποχής δεν ήταν Έλληνες διότι οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεπέσουν τόσο χαμηλά. Αν αυτό το επιχείρημα μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για μια βιολογική αντιμετώπιση της ανθρωπολογίας όπως ισχυρίζονται οι δύο τσαρλατάνοι, τότε το Πανεπιστήμίο Αθηνών είναι προφανώς οίκος ανοχής!

Δεύτερον και κυριότερον, υπάρχουν γενετικές μελέτες που αποδεινύουν την αδιαφημσβήτητη βιολογική ομοιογένεια του ελληνικού λαού. Γι αυτό τον λόγο οι δύο τσαρλατάνοι του Αλαφούζου μιλούν απαξιωτικά για την Βιολογία ως επιστήμη!!!

Φυσικά όλες αυτές οι ακροβατικές σοφιστίες γίνονται μόνο για έναν λόγο. Ώστε να πείσουν τον ελληνικό λαό να δεχθεί την ελληνοποίηση των αλλοδαπών λαθρομεταναστών!

ΕΨ

Read more...

H προπαγάνδα υποσυνείδητου της Vodafone ξεσκεπάζεται (video)

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Όσοι υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη εμφάνιση της σημαίας της Kρητικής Πολιτείας σε διαφήμιση της Vodadfon ήταν απλά μια σύμπτωση και αναφορά σε παλαιό εμβλημα της αεροπορισκής εταιρίας Sky Express ας παρακολουθήσει μέχρι τέους το βίντεο και θα πειστεί ότι η Vodafone είναι ένα καθαρά πρακτορίστικο παραμάγαζο ξένων μυστικών υπηρεσιών. Ο "Μυκονιάτο" αποκαλύπτει ποια είναι η ... δεύτερη σημαία που εικονίζεται αρχικά στην διαφήμιση!!!

Read more...

Όσο ασχολείστε με τους 300 λαθρομετανάστες της Νομικής, οι 300 της Βουλής ετοιμάζουν το τάφο σας!

Πριν από δύο χρόνια οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ αγρότες της Κρήτης έκαναν απόβαση στο λιμάνι του Πειραιά με πρόθεση να φτάσουν και να παρατάξουν τα αγροτικά οχήματά τους έξω από την Βουλή. Ο Γιωργάκης Παπανδρέου κατέβηκε στο λιμάνι εν ώρα συμπλοκών και έδωσε παράσταση μετα δακρύων για τις κάμερες της τηλεόρασης!

Πριν δύο ημέρες άνθρωποι του Συνασπισμού ανέβασαν 250 λαθρομετανάστες με το πλοίο της γραμμής από την Κρήτη, υπό το άγρυπνο βλέμμα των τηλεοπτικών κάμερων, και τους έμπασαν στην Νομική σχολή Αθηνών όπου και κατασκήνωσαν. Οι καταληψίες απαιτούν την άμεση και άνευ όρων νομιμοποίηση τους εκβιάζοντας την ελληνική πολιτεία με απεργία πείνας. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Συνασπισμός αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο του ΠΑΣΟΚ...

Ακολούθησαν οι βαρύγδουπες δηλώσεις της πράσινης κυβέρνησης, αλλά μέχρι εκεί. Ένα θέμα που θα είχε λυθεί σε θέμα λεπτών σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει αφεθεί να διαιωνίζεται ώστε... ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ τον ελληνικό λαό.

Αριστεροί, κεντρώοι και τηλεπατριώτες των εδράνων και του καναπέ αφιέρωσαν ώρες ατελείωτες να φιλοσοφούν, να "ξιφομαχούν" μέσα από το γυαλί, και στο τέλος να πνίγονται σε μια κουταλιά νερό για ένα "αστείο" θέμα;

Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί άμεσα εναντίον των καταληψίων είναι πολύ γελασμένος. Αν ήθελε θα το είχε κάνει πολύ νωρίτερα! Αντιθέτως οι καταληψίες και θα νομιμοποιηθούν και ο ατίθασος Ελληνικός λαός θα μάθει οτι δεν θα περάσει το δικό του, όσο και να ψηφίζει στα γκάλοπ εναντίον των λαθρομεταναστών!

Πως τα γνωρίζουμε όλα αυτά; Διότι εδώ υπάρχει προηγούμενο! Πριν λίγους μήνες, μια ομάδα Ιρανών έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αυτοί μάλιστα δεν κατέλαβαν καν δημόσιο κτήριο πανεπιστημιακού ιδρύματος! Αυτοί απλώς κατασκήνωσαν στα προπύλαια όπου και πραγματοποίησαν την δική τους... ας την πούμε ... απεργία πείνας. Το αποτέλεσμα; Ελαβαν όλοι τους ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ.

Ποιος βρισκόταν δίπλα τους όπως θα διακρίνετε στην φωτογραφία; Μα ο Πέτρος Κωσταντίνου με την πολυαγαπημένη του ντουντούκα φυσικά!


Η κίνηση της κατάληψης της Νομικής ήταν απλώς το επόμενο βήμα σε μια εκστρατεία για την οποία η ίδια η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως!

Αλλά η σκοπιμότητα πίσω από την κατάληψη δεν έχει σχέση μόνο με την επιβολή της ιδέας της απόδοσης ασύλου επί της ελληνικής κοινής γνώμης, με νόμο που πέρασε στα μουλωχτά το ΠΑΣΟΚ προ δύο εβδομάδων.

Όσο καιρό η κοινή γνώμη παρακολουθεί από τον καναπέ της τους "μαχητικούς" βουλευτές και τις αστραφτερές παρουσιάστριες να τσιρίζουν στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κύμματα, στο κοινοβούλιο έρχεται και θα περάσει ένα ακόμη έκτρωμα του Μνημονίου που οι δήθεν "πατριωτικές" δυνάμεις της βουλής ψήφισαν! Βλέπετε, η κυβέρνηση να απραιστάνει ότι κωλυσιεργεί στο μεταναστευτικό, αλλά στην πραγματικότητα τα "παλληκάρια" μας εργάζονται σκληρά!

Πρόκειται για την απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων με το νομοσχέδιο υπό τον μελιστάλακτο τίτλο:

«Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας - κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων»

Καταργεί λοιπόν τους "αδικαιολόγητους περιορισμούς" που στέκονται στον δρόμο της παγκοσμιοποίησης η σοσιαληστρική κυβέρνηση . Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου για δήθεν δημόσια διαβούλευση και έκλεισε στις 25 Ιανουαρίου, δηλαδή... εχθές!

Όμως σήμερα ψηφίστηκε και κάτι ακόμα στο κυνοβούλιο! Ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα καθορίζει τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τις ιδιωτικές εταιρίες μέσω των Προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων! Ξέρετε... αυτά που μας έβαλαν μέσα τουλάχιστον κατά 50 δις ευρώ μέσα στην τελευταία δεκαετία. Πρόκειται για την περιβόητη...

"Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή"

Λεφτά υπάρχουν όπως βλέπετε! Τα δικά σας λεφτά!

Όσο ασχολείστε λοιπόν με τους 300 λαθρομετανάστες της Νομικής, οι 300 της Βουλής ετοιμάζουν το τάφο σας!

ΕΨ

Read more...

Πράσινο φως για επέμβαση στη Νομική

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011


Από το star.gr

"Πράσινο φως" για λύση της κατάληψης της Νομικής από τους 237 λαθρομετανάστες έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εφαρμοστούν οι νόμοι και να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου.


Παρέμβαση στο θέμα έκανε το απόγευμα της Τρίτης και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε πως μόνη λύση είναι η κατάλυση ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί, δηλαδή του ασύλου. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς, λίγη ώρα αργότερα, αποκάλυψε σε δημοσιογράφους, ότι φοιτητές της ΔΑΠ κρατήθηκαν όμηροι από άλλους φοιτητές που συνόδευαν τους λαθρομετανάστες.


Την ίδια ώρα οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν στην αναστολή, για μία εβδομάδα, της λειτουργίας της σχολής, καθώς δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα με την παρουσία 237 λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει και απεργία πείνας, ζητώντας να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας.


Οι λαθρομετανάστες, άνδρες στο σύνολό τους, έφτασαν όλοι μαζί με το πλοίο της γραμμής από την Κρήτη, διέσχισαν το κέντρο της Αθήνας και αφού έφτασαν στη Νομική, έσπασαν την πόρτα και προχώρησαν σε κατάληψη διαρκείας, μετατρέποντας το υπό ανακαίνιση κτίριο της σχολής σε έναν τεράστιο προσφυγικό ξενώνα.


Οι καταληψίες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο κτήριο μέχρι να νομιμοποιηθούν, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν μπει και διαμένουν παράνομα στη χώρα.


Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση, καθώς η συνεχιζόμενη κατάληψη κάνει κακό στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ και η όποια αντιμετώπισή της αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.


Οι πρυτανικές αρχές είναι σε συνεχή διαβούλευση με τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, ενώ ζήτησαν χρονικό περιθώριο μέχρι την Πέμπτη, για να εξευρεθεί κάποια λύση ανάμεσα στην διοίκηση της Νομικής και στους καταληψίες απεργούς πείνας.


Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε για πολιτικά καθοδηγούμενη κατάληψη, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, τόνισε ότι «η προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Αρχών».


Την ίδια ώρα, ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε έντονα την κατάληψη της Νομικής, ενώ έντονες ήταν και οι επικρίσεις για τους αρμόδιους υπουργούς.


Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Α. Νάκος ασκεί σκληρή κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο χαρακτηρίζει «ανεπαρκή που μπορεί να καταλήξει επικίνδυνος».


Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «όσοι οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική, τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται», ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης κάνει λόγο για «εισβολή στο Πανεπιστήμιο».

Read more...

150 άτομα, μετανάστες μπήκαν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο


Από το newsport.gr


Πριν από λίγη ώρα τουλάχιστον 150 άτομα, μετανάστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μπήκαν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.


Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο της Σχολής, σε ένδειξη συμπαράστασης στα 300 άτομα που βρίσκονται από χθες στο κτήριο της Νομικής.


Σκοπός τους είναι να παραμείνουν όλη τη νύχτα στη Σχολή, ενώ σε λίγο ξεκινά έκτακτη γενική συνέλευση των φοιτητών .


Όσον αφορά στους καταληψίες της Νομικής, αυτή την ώρα η κατάσταση στην οδό Σόλωνος δεν εμπνέει ανησυχία παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα σχετικά με πρόθεση των μεταναστών να κινηθούν και να καταλάβουν το Χημείο.


Μ.Λ.

Read more...

Ο Ροντούλης αρνήθηκε να παραδώσει το παραχωρητηρίου σπιτιού του Ο.Ε.Κ. σε Αλβανίδα


Από το Εγκληματικότητα

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστέριος Ροντούλης, αρνήθηκε να παραδώσει το παραχωρητηρίου σπιτιού του Ο.Ε.Κ. σε Αλβανίδα δικαιούχο, ισχυριζόμενος ότι πρώτα πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων, και ακολούθως των αλλοδαπών. Το περιστατικό που προκάλεσε την.... οργή και την έντονη αντίδραση της προέδρου του Ο.Ε.Κ., συνέβη σήμερα...το πρωί κατά την τελετή παράδοσης 138 κατοικιών στην περιοχή Γιάννουλη της Λάρισας.

«Ντροπή σου» φώναξε η κ. Γωγώ Κωτίδου όταν άκουσε έκπληκτη τον κ. Ροντούλη να αρνείται να παραδώσει το παραχωρητήριο σε Αλβανίδα υπήκοο.
«Η κ. Κωτίδου είναι υπηρεσιακή παράγοντας και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις για εκπροσώπους του Κοινοβουλίου» απάντησε ο κ. Ροντούλης, ζητώντας από τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση να την επαναφέρει στην τάξη.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αν και ο κ. Ροντούλης δεν υποχώρησε στην αρχική του θέση επικαλούμενος ότι πρώτα πρέπει να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των Ελλήνων πολυτέκνων.

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ !!!!


***

ΕΨ: Ευτυχώς εκεί στον ΛΑΟΣ δεν είναι όλοι κωλοτούμπες!

Αυτό έλειπε τώρα, να δίνουμε και σπίτια σε Αλβανούς πολύτεκνους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ όταν αυτοί γεννούν 4-6 παιδιά ανά οικογένεια!

Read more...

Πρoπαγάνδα της Vodafone υπέρ της "Ανεξάρτητης Κρήτης"Στην αρχή της διαφήμισης, πίσω από τον υπάλληλο του ταξιδιωτικού γραφείου βρίσκονται δύο σημαίες.


Η μια εκ των δύο είναι η σημαία του κινήματος της "Ανεξάρτητης Κρήτης". Πρόκειται για την σημαία της Κρητικής Πολιτείας που την περίοδο 1896 – 1913 ήταν αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε μετά την Κρητική επανάσταση του 1896 και αποκόπηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά τελούσε υπό την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου, υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Αυστροουγγαρίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ρωσίας).

Περισσότερα για τους ξενόφερτους κύκλους που επιδιώκουν να αυτονομηθεί η Κρήτη στην καταπληκτική εκπομπή του Ράδιο Κρήτη 1, 2, 3, 4.

Οι υποκινητές της κίνησης Ανεξάρτητη Κρήτη είναι πολλοί αλλά το παρακάτω κείμενο από το Πάρε Δώσε:


"Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στη Κρήτη.

Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.

Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι» σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες και μπαλωθιές."Τελικά αυτή η Vodafone βρίσκεται πάντα μπλεγμένη με τα πιο σκοτεινά κυκλώματα! Μία με το γιγαντιαίο σκάνδαλο των υποκλοπών που θάφτηκε επιμελώς, τώρα με την "Ανεξάρτητη Κρήτη"...

ΕΨ

Read more...

(ΛΑΘΡΟ)Μετανάστες "κατέλαβαν" τη Νομική, ζητώντας άδεια παραμονής

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΨ: Δώσε αέρα στον χωριάτη να στο κρεβάτι! Αλλά αυτός ο "χωριάτης" δεν θα ανέβει μόνο στο κρεβάτι...

Από το άσυλο των Προπυλαίων, στην Νομική, μετά το Πολυτεχνείο και πάμε λέγοντας! Πανεπιστήμια για τα μπάζα να έχουν καταντήσει ξενώνας αυτών που ειβάλουν παράνομα στην χώρα!

Αντε παίδες, αύριο φέρτε τους στην Βουλή, μεθαύριο στο Προεδρικό μέγαρο και αντιμεθαύριο στο Μουσείο Ακροπόλεως!

Όσο για τις κλάψες των κομματικών τετράποδων της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, ... παιδάκια είστε για γέλια!


Από το Πρώτο Θέμα

Εκατοντάδες μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στον χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για άδεια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα.

Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΡ.Εν, δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια, γιατί «αποφάσισαν με το "έτσι θέλω" και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις. Μάλιστα, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα».

Η παράταξη εκφράζει μεν την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».

Εξάλλου, και η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει: «Υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read more...

Εισβάλουν παράνομα και ζητούν και τα ρέστα οι λαθρομετανάστες

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011


"Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, κυρίως για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, που επεφύλαξαν οι Αρχές στον Αφγανό.

Καταδικάστηκε, ακόμη, για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής, σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη καθώς και για το γεγονός ότι, κρίθηκε ανεπαρκές το σύστημα παροχής ασύλου στην χώρα.

Υποχρεώθηκε, από το Δικαστήριο, να καταβάλλει στον προσφεύγοντα, 1.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 4.725 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Το Βέλγιο καταδικάστηκε για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, εξαιτίας του ότι, με την απόφαση του να απελάσει τον Αφγανό υπήκοο στην Καμπούλ, έθεσε τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του σε κίνδυνο ενώ, καταδικάσθηκε ακόμη και για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη.

Υποχρεώθηκε από το Δικαστήριο, να καταβάλλει 24.900 ευρώ για υλική ζημιά στον προσφεύγοντα και να πληρώσει και 7.350 ευρώ για έξοδα και δαπάνες."

Το Βήμα

Με ποια εξουσιοδότηση βρίσκεται ένα όργανο της παγκοσμιοποίησης όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην θέση ισχύος να κρίνει την Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο κράτος σε ότι αφορά θέματα της εθνικής του κυριαρχίας;

Δυστυχώς οι πολιτικοί που κυβερνούν αυτή την χώρα υπογράφουν για λογαριασμό του λαού δίχως να τον ενημερώσουν ή να τον ρωτήσουν! Ακόμη και ο δικηγορικός σύλλογος κάνει λόγο σήμερα για παράδοση της εθνικής κυριαρχίας με την υπογραφή των όρων του μνημονίου. Αυτό όμως που "ξεχνούν" να πουν δημόσια οι δικηγόροι, είναι πως με κάθε σύμβαση που υπογράφει μια χώρα, παραδίδει ένα μέρος της εθνικής της κυριαρχίας. Έτσι η εξουσία του Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων απορρέει από την συνθήκη της Λισσαβώνας που υπέγραψαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε..

Σε αυτό το διεθνές πλαίσιο, κράτη όπως η Τουρκία που λαμβάνουν σοβαρά την εθνικά τους συμφέροντα, υπογράφουν συνθήκες αλλά προσθέτουν εξαιρέσεις με ειδικά άρθρα. Όμως, οι Ελληνικές κυβερνήσης των τελευταίων δύο δεκαετιών δέχονται τις εξ άνωθεν εντολές δίχως να προβάλουν ουσιαστικές ενστάσεις! Το αποτέλεσμα;

Nα μας εμπαίζει το κάθε διεθνές όργανο-"παράγκα" όπως το εν λόγω αυτοαποκαλούμενο Δικαστήριο, την στιγμή που η Ελλάδα αποτελεί την αποχέτευση του τρίτου κόσμου και η ελληνική νομοθεσία έχει θαφτεί 6 μέτρα κάτω από το χώμα.

Και επειδή αναφέρθηκα στους Τούρκους, ας θυμηθούμε ένας από τους λόγους που το 2003 οι Τούρκοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν στους Αμερικανούς να εισβάλουν στο Ιράκ από τα εδάφη τους, ήταν διότι οι Αμερικάνοι δεν πλήρωσαν τα 6 δις δολ. που ζητούσε ως βοήθεια για να φιλοξενήσει τους χιλιάδες πρόσφυγες του πολέμου.

Έτσι, βρέθηκε το εύκολο θύμα... η Ελλάδα!

Στα ίδια πλαίσια της ολοκληρωτικής παράδοσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, ο νέος νόμος Παπουτσή παραδίδει την διαχείρηση της διαδικασίας παροχής Ασύλου στην Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους ανθρωπιστές των ΜΚΟ. Σε συνδιασμό με την απόφαση του Ευρωπαικού δικαστηρίου που μετά την εφαρμογή της "Λισσαβώνας" έχει νομική ισχύ, αναρωτιέται κανείς πως η Ελλάδα θα μπορέσει να απελάσει δια της βίας όπως αποφαίνεται ο υπουργός ΠροΠο του ΠΑΣΟΚ, έστω και έναν λαθρομετανάστη;

ΕΨ

Read more...

Εμπρησμός σε στέκι αναρχικών στην Πάτρα

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Πηγές: PeriPatris, Hellenic Revenge"ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ

"Ως πράξη άμεσης αντίδρασης και αντεκδίκησης στο κατέβασμα των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ σημαιών από το ΤΕΙ Πάτρας, εμείς οι γείτονες της περιοχής και σπουδαστές στο ΤΕΙ, προχωρήσαμε στη συμβολική πυρπόληση του αναρχικού «στεκιού», το οποίο έχουν καταλάβει παρανόμως και καταχρηστικά οι αναρχικοί. Η πρόσφατη θρασύτατη πράξη των αναρχικών, ήταν απλά η αφορμή για την ενέργειά μας, αφού το συγκεκριμένο στέκι αποτελεί εξάμβλωμα, με τις ευλογίες του προέδρου του ΤΕΙ και συνιστά ορμητήριο εγκληματιών, από όπου τρομοκρατείται η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, προς πάσα κατεύθυνση, πως οι αναρχικοί δεν αποτελούν κάποια πολιτική έκφανση ή «χώρο» αλλά ένα δολοφονικό και εγκληματικό σμήνος αλητών!
Απόδειξη για τα παραπάνω, είναι οι πρόσφατες δολοφονίες που διέπραξαν οι αναρχικοί αλλά και οι επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα, συντονισμένες από αυτούς ενάντια σε φοιτητές διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων μέσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Προτιθέμεθα να συνεχίσουμε την «απολυμαντική» μας δράση, στο άμεσο μέλλον, τώρα που η ανάγκη για αντίσταση σε όλα τα μέτωπα (αναρχικών, ανθελλήνων, κυβέρνησης) είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Δε θα αναλωθούμε μόνο σε αναρχικούς στόχους, διότι πιστεύουμε πως τα συγκεκριμένα πρεζάκια, αποτελούν μονάχα το χέρι και εμείς θέλουμε να χτυπήσουμε από τον καρπό μέχρι και κάποια στιγμή το κεφάλι.

Συνεπώς, δηλώνουμε στον κάθε έναν ο οποίος συντηρεί την αναρχική πανώλη με οιοδήποτε τρόπο ή προάγει τον ανθελληνισμό μέσω της ανοχής του (ιδιαίτερα τα τοπικά ΜΜΕ), πως ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΑΣ".

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ


ΕΨ: Είναι λίγο περίεργο το ότι το συγκερκιμένο βίντεο έχει αναρτηθεί μόνο από ιστοσελίδα Αριστερού ιδεολογήμαρτος δίχως να δίνεται η πηγή της προελεύσεώς του.

Read more...

Ξεχάστε το μεροκάματο όπως το ξέρατε...


Από την Capital.gr

Του Γιώργου Κράλογλου

Ανατροπές στην πράξη στα ελεύθερα εργατικά μεροκάματα, στη μορφή πληρωμής και στις συναλλαγές με την ημερήσια ή ωριαία εργασία. Και δεν εννοώ τον θεσμό του εργόσημου που προωθεί η κυβέρνηση για τις παραδουλεύτρες.

Εννοώ την πραγματικότητα της αγοράς που την διαμορφώνουν οι λαθρομετανάστες με πρωταγωνιστές τους Πακιστανούς, τους Ινδούς, και τους Αιγυπτίους.

Η νέα τακτική εγκαινιάστηκε στην επαρχία το Νοέμβριο με το μάζεμα της ελιάς. Σε έρευνα που έκανα προσωπικά μετά από αναφορές που μου έγιναν για τις αλλαγές στη μορφή του μεροκάματου σε περιοχές της Πελοποννήσου διαπίστωσα

Ομάδες λαθρομεταναστών, κυρίως Πακιστανών, που διαθέτουν χαρτιά πολιτικού πρόσφυγα (τα εφοδιάζονται αμέσως από τον φόβο του δημοσίου να μην εμφανισθούν ως μειονότητες και μάλιστα μουσουλμανικές) συγκροτούν κάποιες μορφές «Εταιριών Διαχείρισης Λαθρομεταναστών». Τις ονομάζω (για την περίσταση)«Λαθρομετανάστης ΕΠΕ».

Στις «εταιρίες» αυτές επικεφαλής είναι 1-2 ομοεθνείς Πακιστανοί ηλικίας 25-30 ετών που κατευθύνουν τα «μέλη της Εταιρίας» 50-100 στις εργασίες με αμοιβές που κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί.

Συγκεκριμένα:

- Μαζεύουν ελιές με το κιλό και αμείβονται στο ελαιοτριβείο μετά το ζύγισμα.
- Μαζεύουν κρεμμύδια και πατάτες με το στρέμμα ή με το τσουβάλι. Και εδώ έχουμε αμοιβή μετά το ζύγισμα.
- Μαζεύουν λεμόνια, μανταρίνια και πορτοκάλια με το τελάρο και με διαφορετικές αμοιβές αν τα μαζέψουν με το χέρι ή αν τα κόψουν με το κλαδευτήρι.
- Αναλαμβάνουν καθάρισμα εκτάσεων από πουρνάρια και παλιά φυτέματα με το στρέμμα ή με μια τιμή στη συνολική έκταση.
- Συμφωνούν για το χρόνο του μαζέματος ανάλογα με την τιμή... Στην περίπτωση αυτή ρίχνουν στη δουλειά 50-100 άτομα ανάλογα με την αμοιβή και τον χρόνο που συμφωνούν.
- Αναλαμβάνουν βοηθητικές δουλείες σε οικοδομές με διακανονισμό του χρόνου εργασίας. Τόσα άτομα και τόσα χρήματα για 1 ημέρα. Και τόσα άτομα με τόσα χρήματα για 2 ημέρες.

Οι αμοιβές είναι τόσο χαμηλές που είναι δύσκολο να τις συναγωνιστούν ακόμη και οι τσιγγάνοι που έχασαν όλα τα μεροκάματα στην επαρχία και τα έχουν με τους Πακιστανούς, τους Ινδούς και τους Αιγύπτιους.

Τα 50-150 των Πακιστανών και Ινδών λαθρομεταναστών (τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν ούτε θρησκευτικές διαφορές) στεγάζονται σε κτίσματα (της κακιάς ώρας) με 1 ευρώ την ημέρα.

Τρώνε από κοινού με μάγειρες που εξασφαλίζουν οι επικεφαλής της «Λαθρομετανάστης ΕΠΕ» πληρώνοντας επίσης 1-2 ευρώ την ημέρα.

Οι επικεφαλής Πακιστανοί δίνουν επίσης 1 ευρώ την ημέρα στον Έλληνα ιδιοκτήτη της οικοδομής που έχει μετατρέψει σε χώρο κατοικίας.

Ο ιδιοκτήτης είναι συνήθως κάποιας μορφής μαγαζάτορας (καφενείο, μικρό μπακάλικο κ.λ.π) και «αξιοποιεί» έτσι τους ενοίκους του.

Ο ίδιος μαγαζάτορας συμφωνεί και για μαζικές αγορές ειδών διατροφής των Πακιστανών εξασφαλίζοντας χαμηλές τιμές και υψηλά κέρδη.

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση και αμηχανία τους Αλβανούς, τους Ρουμάνους, τους Γεωργιανούς και τους Κούρδους που επιμένουν στο μεροκάματο των 30-40 ευρώ ή στο ωρομίσθιο των 7-10 ευρώ.

Φαίνεται όμως ότι δεν θα κάνουν τίποτε γιατί πληροφορούνται ότι ετοιμάζονται νέες φουρνιές Πακιστανών και Ινδών λαθρομεταναστών.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες εργάτες της επαρχίας που δουλεύουν μόνο με μεροκάμματο 40-50 ευρώ απλώς παρακολουθούν τις εξελίξεις στο καφενείο του χωριού...

Read more...

Οι μπράβοι του Κούγια επιτέθηκαν σε φιλάθλους με την ανοχή της ΑστυνομίαςΜόνο όταν φτάσουν να σκοτώσουν κάποιον διώκονται αυτά τα τομάρια!

Read more...

Η ΝΔ καταδικάζει τους αγωνιστές του Αγίου Παντελεήμονα! Μια από τα ίδια!

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011


Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ., κα. Φωτεινή Πιπιλή, με αφορμή τη σειρά θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν εντός του εικοσιτετράωρου, αναφορικά με το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που ακραίες μειοψηφίες δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην πολύπαθη αθηναϊκή γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα, αρμόδιες Ελληνικές Υπηρεσίες επενέβαιναν, για μία ακόμη φορά, για τη σωτηρία εκατοντάδων λαθρομεταναστών στη συνοριακή γραμμή του Ιονίου.

Άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Συνοριακών Φυλάκων, με πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, πράττουν το ανθρωπιστικό καθήκον τους και αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες δεν είμαστε, ούτε “ρατσιστές” ούτε “ξενοφοβικοί”.

Είναι, όμως, επιτέλους καιρός, η κυβέρνηση Παπανδρέου να απαιτήσει, με έντονο τρόπο, την ανάληψη των ευθυνών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των συνόρων της -καθώς τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης- και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Δεν αρκούν ούτε τα “ψίχουλα” για την Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, ούτε ο φράκτης στον Έβρο.

Χρειάζεται, πάνω απ’ όλα, μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, όπως κατ’ επανάληψη έχει προτείνει η Ν.Δ.».

***

ΕΨ:
Ποιες είναι οι ακραίες μειοψηφίες στις οποίες αναφέρεται η κ. Πιπιλή; Αυτές που στο 85% ζητούν την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ όλων των λαθρομεταναστών; Αυτές που δεν δίνουν δεκάρα για το αν οι ξένοι μας θεωρούν ή όχι ρατσιστές και ξενόφοβους;

Ευτυχώς ο λαός έχει μάθει την κ. Πιπιλή και το κόμμα της παρά το πατριωτικό λιφτινγκ που επιχειρείται στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά μέσω των των προσπαθειών κάποιων βουλευτών της ΝΔ που μιλούν πατριωτικά αλλά στην πράξη ψηφίζουν τα μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Οι ίδιοι βουλευτές σώπαιναν όταν επί πρωθυπουργίας Καραμανλή εφαρμοζόταν η πολιτική Παυλόπουλου.

Η κ. Πιπιλή που τώρα φωνάζει να έρθει το θέμα των διοδίων στην βουλή, σώπαινε όταν ο συνάδελφος της υπουργός Σουφλιάς παραχωρούσε την εκμετάλλευση τους στην Ελλάκτωρ του Μπόμπολα το 2006!

Αχ ρε ΝΔκράτες, μέχρι πότε θα ανέχεστε την κοροιδία;

ΕΨ

Read more...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ...Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΧΙΣΕ !Από το trikalagr.blogspot.com

Από φέτος, στις στρατιωτικές σχολές θα μπορούν να εισάγονται και αλλοδαποί!

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψήφιους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς, να είναι Έλληνες το γένος. ...ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !!!

Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί που θα γίνουν δεκτοί στη Σχολή Ευελπίδων και στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος. Εφόσον έχουν την ελληνική ιθαγένεια, θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, αφού θα έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, αναμένεται να βγουν οι πρώτοι αλλοδαποί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί!
Με την απόφαση αυτή, το Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι εξισώνεται η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, "καθώς η ύπαρξη καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται μόνο για την εκλογή στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση".
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ :

Θα διορίζονται στο δημόσιο όπως και οι Έλληνες (δηλ. Αλβανός εφοριακός θα ελέγχει την εταιρεία σου κα.)

Θα προσλαμβάνονται στην αστυνομία (δηλ.θα σε ακινητοποιεί και θα σε ελέγχει ο Πακιστανός κ.α.αλοδαποί κάνοντας πλάτες και περνοντας μίζες από τους ομοεθνείς του...)

Θα κατέχουν αξιώματα στον στρατό ,στο ναυτικό και την ελληνική αεροπορία έχοντας πρόσβαση ο μωαμεθανός στα κρατικά μυστικά το ελληνικού στρατού....

Σε κάθε παρατήρηση που θα κάνεις στον αλλοδαπό όταν κάνει παρατυπία και ανομία θα σου λέει ότι είναι το ίδιο σένα και <<κάνε ρε παραπέρα>>

Θα έχει λόγο στην τοπική αυτοδιοίκηση παίρνοντας αποφάσεις για ποιά έργα και πότε θα γίνουν στον τόπο σου.

Θα μπει στην βουλή με μεγάλη δύναμη και πολλούς βουλευτές και θα καθορίζει ποιά κυβέρνηση και με ποιόν τρόπο θα κυβερνά απειλώντας να την ρίξει αν δεν κάνει αυτά που θέλουν οι Αλβανοί ή οι Μωαμεθανοί βουλευτές.

Θα έχουν λόγο στο ΣΚΟΠΙΑΝΟ, στα Ελληνοτουρκικά, στο θέμα της Τσαμουριάς κ.α....

Αυτά και άλλα πολλά δικαιώματα θα έχουν οι αλλοδαποί στην Ελλάδα...και ο νοών νοείται.

Read more...

Η μάχη του Άγιου Παντελεήμονα - 36 ΛΕΠΤΑ VIDEO ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤA

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011Αξίζει να το παρακολουθήσετε!

Εδώ θέλω να δηλώσω πως λυπάμε ειλικρινά που στήριξα με άρθρα και βίντεο αυτά τα γουρούνια τον Δεκέμβρη του 2008 όταν όλος ο κόσμος τους έφτυνε, ή φοβόταν να υψώσει την φωνή του και να πει τα αυτονόητα!

Ως γνωστόν, οι ΜΑΤατζήδες είναι στην πλειονότητα τους ελεινοί με όλη την σημασία της λέξεως. Αν αμφιβάλετε εστιάστε στο 11:50 του παρόντος βίντεο.
Πέρα από το ξύλο δώστε βάση στην χειροβομβίδα και τα χημικά που σκάνε στην είσοδο του ναού! Τα κίνητρα για να μπουν στα ΜΑΤ είναι γνωστά: υψηλότερες αποδοχές (επίδομα ειδικών συνθηκών κτλ.) και λιγότερες υπηρεσίες.

Επιπλέον ας μην ξεχνούμε ότι καθ όλη την διάρκεια των ταραγμένου 08/09, οι αστυνομικοί δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε μια φορά για το στημένο παιχνίδι που παιζόταν εις βάρος της Ελλάδος. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το... ασφαλιστικό τους!

Ο ταξίαρχος Παπαχρήστου που εχθές έδινε συγχαρητήρια στους πραίτωρες του, ήταν ο ίδιος που έδινε τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαταγές τον Δεκέμβρη του 2008 για πλήρη ανοχή της ΕΛΑΣ στον βανδαλισμό εκατοντάδων ιδιωτικών επιχειρήσεων! Κάποιος εισαγγελέας δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα να μηνύσει τον Παυλόπουλο και την ηγεσία της ΕΛΑΣ για την παραβίαση κάθε νόμου που επιβάλει την υποχρέωση των οργάνων ασφαλείας να επιτηρούν την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών!

Η ανοχή τέρμα λοιπόν!

Εύγε στο παληκάρι που κρατά την ελληνική σημαία υψωμένη στην μέση της πλατείας παρά τα χημικά!!! Είναι εμφανές ποιοι τιμούν την σημαία και ποιοι ένστολοι την ντροπιάζουν!

ΕΨ

Read more...

Τα υπερκέρδη από τα διόδια, "ανάσα ζωής" για τον Μπόμπολα!


Με αφορμή την πρόσφατη κινητοποιήση πολιτών ενάντια στις ιδιωτικές εταιρίες εκμετάλευσης του οδικού δικτύου, καλό θα ήταν αν γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές οι εταιρίες, αλλά το πιο σημαντικό, τι ύψος κερδών αποκομίζουν από την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα

Από την παρουσίαση της εταιρίας συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα διαβάζουμε:

"Στον τομέα των Παραχωρήσεων ο Όμιλος κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των εγχώριων ανταγωνιστών στα συγχρηματοδοτούμενα έργα με τη συμμετοχή του στην Αττική Οδό και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Πέρα από την κατασκευή των έργων αυτών, ο Όμιλος συμμετέχει και στις αντίστοιχες εταιρείες λειτουργίας, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης έργων τέτοιου τύπου.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει επίσης εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο από την μεγάλη αγορά των νέων συγχρηματοδοτούμενων έργων με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα (Μορέας), πάλι από φορέα στον οποίο μετέχει ως leader, την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός - Κλειδί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) και του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα (Ολυμπία Οδός) καθώς και την ενεργό συμμετοχή του σε διάφορα άλλα έργα παραχώρησης (χώροι στάθμευσης, μαρίνες, κ.α.)

Όλες οι συμμετοχές των Παραχωρήσεων βρίσκονται κάτω από την εταιρία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.."


Τα κέρδη από τα διόδια


Με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου 2010 για την περίοδο 1.1.2010 έως 30.6.2010, η εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ παρουσιάζει μικρά κέρδη (18,21 εκατ. €) από την παραδοσιακή για αυτήν κατασκευαστική δραστηριότητα σε σχέση με τον κλάδο των ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ που ανέρχονται σε 148,91 εκατ. €! (αναλυτικά: Σοφοκλέους)

Τόσο επικερδής είναι η δραστηριότητα της είσπραξης διοδίων που το σχετικό αρθρο της εφημερίδας Σοφοκλέους τιτλοφορήθηκε:

" Διόδια και αιολικά πάρκα "έσωσαν" την Ελλάκτωρ"


Τα κέρδη της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τα Αιολικά πάρκα είναι μόλις 11,73 εκατ. €. Κάτι που σημαίνει ότι οι παραχωρήσεις αποτελούν την βασική πηγή κέρδους για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ!

Όταν λοιπόν αναφερομαστε στο θέμα των διοδίων, πρέπει να ξέρουμε για ποιου τα συμφέροντα μιλάμε και ποιο το μέγεθος τους! Πιστεύει κανείς ότι θα βρεθεί κυβέρνηση που να τολμήσει να αντιπαρατεθεί με τον μεγαλύτερο εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα;

ΕΨ

Read more...

Οι ΜΑΤατζήδες αποχωρούν υπό την χλεύη των πατριωτών (βίντεο)

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Read more...

ΜΑΤ εισβάλλουν και βεβηλώνουν τον ναό του Αγίου Πανταλεήμονα (βίντεο)

Read more...

Βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ στους υπερασπιστές του Αγίου Παντελεήμονα

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς σχόλια!

Read more...

Άγιος Παντελήμονας τώρα: Άγρια επίθεση της Αστυνομίας σε πολίτες

Από το Ας μιλήσουμε Επιτέλους

Άγριο ξύλο αυτή τη στιγμή στην πλατεία του Αγίου Παντελήμονα στην Αθήνα. Δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με άνδρες της Ασφάλειας επιτίθενται κατά των κατοίκων της περιοχής, αλλά οι κάτοικοι, σύσσωμοι και κάθε ηλικίας (γριές, γέροι, παιδιά) χτυπιούνται στήθος με στήθος με τους άνδρες των ΜΑΤ…

Πώς ξεκίνησε;

Σήμερα νωρίς το απόγευμα, κι ενώ συνεχιζόταν η προγραμματισμένη εκδήλωση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν στο κέντρο της πλατείας και άρχισε ένα μοναδικό σκηνικό βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις!!!

Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να επιτίθενται σε εκείνους τους αστυνομικούς που αναίτια κινήθηκαν εναντίον τους, κάνοντας μάλιστα και χρήση χημικών.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία θυμίζουν πεδίο μάχης, με ανθρώπους τρίτης ηλικίας (γριές και γέρους) να είναι πεσμένοι κάτω.

Η αστυνομία ενώ επί 15 λεπτά δείχνει να προσπαθεί να καθαρίσει την πλατεία για να μπορέσουν να έρθουν οι γνωστοί κουκουλοφόροι. Οι κάτοικοι αρνούνται και το δηλώνουν με την στάση τους, με το αίμα τους…

Η αστυνομία καταλύει σήμερα το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται;
Τεράστιες οι ευθύνες του υπουργού, καθώς και του πρωθυπουργού, αφού όλοι περίμεναν προβοκάτσια σήμερα… Αλλά προβοκάτσια ξεκάθαρη από την Αστυνομία;

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως 100 πολίτες κλείστηκαν στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και η Αστυνομία είναι έτοιμη να επιχειρήσει ΜΕΣΑ στην εκκλησία για να βγάλει τους πολίτες έξω!!!

Δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ κατά Ελλήνων πολιτών. Πρέπει όλοι να κατέβουν στον Άγιο Παντελεήμονα. Μέχρι και ο ιερέας στάθηκε μπροστά στην εκκλησία και ζητά από την αστυνομία να μην μπει μέσα....

Νεότερα: Και άλλες διμοιρίες ΜΑΤ προστέθηκαν απέναντι στους πολίτες. Πλήθος πολιτών προσέρχονται από ολόκληρη την Αθήνα. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, αλλά όπως μας δήλωσε μία περασμένης (μεγάλης) ηλικίας γυναίκα: "Εδώ αναρχικοί δεν έρχονται. Να πάνε στο Μαξίμου, με τους αντεξουσιαστές παρέα"!!!

***

ΕΨ: Οι ΜΑΤατζήδες έριξαν χημικά ακόμη και μέσα στον ναό. Οι κάτοικοι έχουν επανακαλάβει την πλατεία και το σκηνικό συνεχίζεται! Όποιος μπορεί ας κατέβει!

Read more...

Η προδοσία ολοκληρώθηκε! Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε διάπλατα την διαδικασία ασύλου στους λαθρομετανάστες

Με την επικοινωνιακή δεξιοτεχνία που διέπει το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, χρησιμοποιόντας τα ΜΜΕ για να φέρει στην επικαιρότητα το θέμα του φράχτη στον Έβρο. Αυτή ήταν μια σημαντική τακτική ώστε ο κόσμος να μην αντιληφθεί την ψήφιση του νομοσχεδίου Παπουτσή που έλαβε χώρα εχθές 12/1/2011 στην Βουλή και ουσιαστικά ανοίγει διαπλατα της πόρτες σε άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών για να υπαχθούν υπό το καθεστώς πολιτικού Ασύλου απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια που απορρέουν από αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η εθνοκτονία εις βάρος της πατρίδος που στήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, ένα χρόνο νωρίτερα! Με τα λύπης μου διαπίστωσα ότι η πλειονότητα των πατριωτικών ιστολογίων έπεσαν στην παγίδα της κυβέρνησης και καταπιαστηκαν με τον φράχτη, δίχως ουδής να ασχοληθεί με την ψήφιση του νόμου που τροποποιεί δραστικά την διαδικασία απόδοσης Πολιτικού Ασύλου στην Ελλάδα. Επιπλέον καθιστά την απέλαση λαθρομεταναστών σχεδόν αδύνατη.

Τα νέα θα φτάσουν γρήγορα στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών και κάθε άλλο παρά θα αποτρέψουν την διόγκωση της λαθρομεταναστεύσεως.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί.ΕΨ

Read more...

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έξω από τα δόντια για την λαθρομετανάστευση και τον νόμο Παπουτσή

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011Τι δουλειά έχει ο Γιάννης Ιωαννίδης στην Νέα Δημοκρατία με τέτοιες απόψεις; Τόσα χρόνια έχουμε συνηθίσει στα κελαιδίσματα του Προκόπη Παυλόπουλου και του Χατζηγάκη!

Από τα λόγια στα έργα κύριε Ιωαννίδη! Η ψήφος σας μετρά περισσότερο στην πολιτική από ότι τα λόγια σας.

ΕΨ

Read more...

Οι αλήτες δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1

Υφος, ψευτιά, και κόψιμο (μετά τις χαζοδιαφημίσεις) από τον αέρα από τα πληρωμένα ανδρείκελα της δημοσιογραφίας πυ τόσα χρόνια βρίζουν τους Έλληνες ως ρατσιστές και ξενόφοβους! Γελάστε με τον Παπαδάκη που ρωτά... πόσο "σοβαρό" ήταν το τηλεφώνημα για το οποίο πέταξαν τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα από τον αέρα.Όσο για τις εξαγγελίες, τον φράχτη και τον νόμο Παπουτσή θα τα πούμε αναλυτικά σε λιγάκι...

ΕΨ

Read more...

Η τουρκική επιχειρηματική διείσδυση στην Θράκη

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίαες ημέρες σχετικά με την τουρκική τραπεζική δραστηριότητα στον Έβρο. Πιο συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα κάνουν αναφορά στα δάνεια χαμηλού επιτοκίου που λαμβάνουν τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Δυτική Θράκης προς αγορά ακινητης περιουσίας. Όμως τα δημοσιεύματα αυτά δεν αναφέρουν τι ακριβώς αγοράζουν οι τουρκόφωνοι με τα χρήματα αυτά;

Αγοράζουν καλλιεργήσιμη γή. Η Θράκη είναι εξαιρετικά εύπορη παράγοντας βαμβάκι, ζαχαρότευτλα, καπνά και σιτηρά. Ειδικά, τα σιτηρά της Θράκης είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως, και αποτελούν στρατηγικό στόχο των Τουρκικών επιχειρηματιών που έχουν αναπτύξει μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές ζυμαρικών παγκοσμίως με τεράστιο όγκο εξαγωγών ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ. Με τα προαναφερθέντα δάνεια, οι τουρκόφωνοι έχουν καταφέρει να εξαγοράζουν γη σε τιμές που υπερβαίνουν κατά πολύ τον μέσο όρο στην αγορά. Η φετινή χρονία είναι κρίσιμη δεδομένων των ζημίων από τον παγετώνα και της καθυστερήσης καταβολής αποζημιώσεων που αναμένονται από την κωλυσιεργία του ΟΛΓΑ λόγω της κρίσης:

"Όπως τόνισε, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, φέτος ο ΕΛΓΑ δεν προσέλαβε συμβασιούχους γεωπόνους και παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες εκτίμησης, καθώς υπήρχαν και άλλες έκτακτες περιπτώσεις, όπως οι πλημμύρες του Έβρου, αλλά και χαλαζοπτώσεις στη Ροδόπη."
(ΠΑΣΕΓΕΣ)

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα συμπέφτουν με το φετινό ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ στην Θράκη αυτή την εβδομάδα.

Οι Τούρκοι ενδιαφέρονται σοβαρά για την δημιουργία καθετοποιημένων μονάδων παραγωγής στην Θράκη και στοχεύουν στην εξαγορά γης και υπάρχοντων προβληματικών μονάδων, αποκτώντας έτσι παραγωγή εντός της ευρωζώνης.

Κάποτε οι Έλληνες κρατούσαν το εμπόριο και την παραγωγή ολόκληρης της Τουρκίας!

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο όπου οι ρόλοι έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται με επικίνδυνες επιπτώσεις για την εθνική κυριαρχία.

ΕΨ

Read more...

Chaos AD στην Ηγουμενίτσα με τους λaθρομετανάστες!

Πάμε για τσάρκα στην ακροθαλασσιά;Περισσότερα στο Αμύνεσθαι περι πατρής και στο Epirus gate

Read more...

Υποδοχή ήρωα στον Γκλέτσο

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Τα βίντεο από το Αμύνεσθαι περι Πατρής

Ως δήμαρχος ο Γκλέτσος οφείλει να λύσει το πρόβλημα των δημότων του. Όμως όπως αφήνει να εννοηθεί το ζήτημα πάει παραπέρα και δεν αφορά μονο τους κατοίκους της περιοχής αλλά ολόκληρο το παράνομο καθεστώς διοδίων που έχει στηθεί στους δημόσιους αυτοκινητοδρόμους. Διότι δεν είναι δυνατόν να βγάζουν πολλαπλάσιο κέρδος οι ιδιωτικές εταιρίες από μια επένδυση που κατασκευάστηκε με δημόσια δάνεια. Τι ποσοστό επι των κερδών πηγαίνει άραγε προς τη αποπληρωμή των δημοσίων δανείων;

Το θέμα δεν είναι λοιπόν αν λάβουν κάρτες οι κάτοικοι τις περιοχής αλλά να απαλλαγούμε από το ληστρικό καθεστώς εκμετάλευσης!

Συγχαρητήρια στο κ Γκλέτσο για τον αφυπνιστικό λόγο και το έργο που προάγει!

ΕΨ

Read more...

Κυβέρνηση και ΜΜΕ αποκρύπτουν την αλήθεια για ην ελληνική παρέμβαση στην Χάγη σχετικά με τις αποζημιώσεις του Δίστομου


Διαβάζουμε στο Έθνος

"Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παραστέκεται στους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου που ενώ είχαν δικαιωθεί από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα αιτήματά τους για καταβολή αποζημιώσεων, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την απόφαση κατάσχεσης κρατικής γερμανικής περιουσίας.

Στη Χάγη για το Δίστομο

Γι' αυτό και οι κάτοικοι του Διστόμου υποχρεώθηκαν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μαζί με την Ιταλία, η οποία είχε στραφεί κατά της Γερμανίας για ζημιές που υπέστη και εκείνη από τους ναζί στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το εν λόγω Δικαστήριο δικάζει μόνο διαφορές μεταξύ κρατών."

Παρόμοιες είναι οι καταχωρήσεις άλλων εφημερίδων (εδώ η Καθημερινή) που προβάλλουν την είδηση για να ενισχύσουν το πρωθυπουργικό προφίλ.

H αλήθεια είναι πως τόσα χρόνια οι υπουργοί Δικαιοσύνης αρνούνται να επικυρώσουν τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων με την υπογραφή τους, όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία. Ειδάλως, με μια απλή υπουργική υπογραφή θα είχαν προχωρήσει οι δημεύσεις της περιουσίας του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα! Γι´ αυτό τον λόγο οι συγγενείς των θυμάτων της σφαγής προσέφυγαν στην Ιταλική Δικαιοσύνη.

"«Για να εκτελεστεί η απόφαση όμως, έπρεπε να υπογράψει ο τότε, ή ο εκάστοτε, υπουργός Δικαιοσύνης, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ετσι, καταφύγαμε στα ιταλικά δικαστήρια προκειμένου να εκτελεστεί εκεί, ως χώρα της ΕΕ, η απόφαση του Αρείου Πάγου», εξηγεί η δικηγόρος κυρία Κέλλυ Σταμούλη, που συνεχίζει την προσπάθεια δικαίωσης των θυμάτων, η οποία ξεκίνησε από τον Ιωάννη Σταμούλη." (πηγή: e-go.gr)

Η υπόθεση βρέθηκε στην Χάγη έπειτα από προσφυγή της Γερμανίας (!!!) διότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας δικαίωσε τους Έλληνες ιδιώτες απορρίπτοντας και την γερμανική έφεση!

Όσο για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αυτή φρόντισε να κατοχυρώσει την Γερμανία με την αποδοχή της δανειακής σύμβασης ύχους 80 δις ευρώ με απευθείας σύμβαση με όλες της χώρες πλην της Γερμανίας που εκπροσωπείτε μέσω της τράπεζας KfW. Με αυτή την προδοτική κίνηση Παπακωσταντίνου, το γερμανικό δάνειο δεν μπορεί να προσβληθεί από μια απόφαση εκτέλεσης της αποπληρωμής των αποζημιώσεων για το Κατοχικό δάνειο που υπέκλεψε η Ναζιστική Γερμανία!

Έτσι έχουν τα πραγματα!

Αλλά τι να περιμένει κανείς από τις ελεγχόμενες φυλλάδες;

Ας αφήσουν λοιπόν τα ψόφια οι κυβερνώντες!

«Εδώ ‘ναι το πικρό το χώμα του Διστόμου.
Ω, εσύ διαβάτη, όπου πατήσεις να προσέχεις
Εδώ πονά η σιωπή, πονάει και η πέτρα κάθε δρόμου
Κι απ΄τη θυσία κι απ΄τη σκληρότητα του ανθρώπου...»

Γιάννης Ρίτσος


ΕΨ

Read more...

Την δίωξη του Μητροπολίτη Πειραιώς ζητάει η Ντόρα…

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Από την ΝΕΟΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας καταδίκασε τις αντισημιτικές δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Η κα. Μπακογιάννη ανέφερε στις δηλώσεις «με κατάπληξη πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ –οι οποίες ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ- ο οποίος απέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας σε εβραϊκή συνομωσία, και μεταξύ άλλων, ουσιαστικά αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, τόσο του εβραϊκού λαού, όσο και των Εβραίων συμπολιτών μας ειδικότερα, προβαίνοντας επί πλέον και σε άλλες απαξιωτικές κρίσεις. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις κανενός.

Γι΄αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ταυτόχρονα, προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη μεγάλων Ιεραρχών, όπως ο Αθηνών Δαμασκηνός, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να διασώσει τους Εβραίους συμπολίτες του της Αθήνας και ο Ζακύνθου Χρυσόστομος ο οποίος κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου να διασώσει και τους 275 Εβραίους της Ζακύνθου.

Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδας, ο οποίος και απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά, όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη».


***

ΕΨ:


1) Ευτυχώς κ. Μπακογιάννη, δεν έχουμε γίνει ακόμη ΗΠΑ, ούτε Γερμανία!

2) Κι εγώ που νόμιζα ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους.

3) Άλλο Εβραιοσιωνισμός και άλλο Εβραίοι. Αλλά οι υπερασπιστές των εβραιοσιωνιστών πάντα εκρύβοντο πίσω από την προστασία που τους παρέχει η ταύτιση των δύο αυτών εννοιών.

Read more...

Δεν πληρώνουμε ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑΜέχρι και ΜΑΤ είχαν καλέσει οι ληστρικές εταιρίες για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους!Φυσικά , κάθε φορά που συναντάτε διόδια θα πρέπει να ακολουθείτε την παρακάτω διαδικασία.Προ δύο μηνών η διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη μας κόστισε σχεδόν 30 ευρώ σε Διόδια! Και άλλα 30 η επιστροφή! Ο δρόμος φυσικά δεν είναι καν αυτοκινητόδρομος σε περισσότερο από το ήμισι της διαδρομής!

Αυτή η ληστεία με τις ευλογίες μέγα διαπλεκώμενου "θείου" Σουφλιά, πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ! Γι αυτό ο καθένας μας πρέπει απλώς να μην πληρώνει κάθε φορά που περνά από σταθμό διοδίων. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και οι εταιρίες ποτέ δεν τολμούν να εκδικάσουν υποθέσεις διότι σε περίπτωση που χάσουν υπόθεση θα υπάρχει το αθωοτικό δεδικασμένο.

ΕΨ

Read more...

Από την ψευδο-εξέγερση στην κατάλυση της "Δημοκρατίας"

Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011Μια μικρή ανασκόπιση των πρόσφατων γεγονότων που συγκλονίζουν την πατρίδα μας.

Read more...

Ούτε ένα ευρώ στην έρευνα δεν έχει δώσει το ΠΑΣΟΚ!

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Μέχρι στιγμής οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την στήριξη της έρευνας στην Ελλάδα έχουν παραμείνει στα λόγια. H πρόσφατη παραίτηση Μήτσου φέρνει στο προσκήνειο την απελπιστική κατάσταση την οποία έχει περιέλθει η έρευνα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με Ελλήνων ερευνητών, ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος έχει απαξιώσει ολόκληρη την ακαδημαική κοινότητα, θέτοντας σε μηδενική βάση όλη την προεργασία που είχε προηγηθεί της θητείας του, στα προγράμματα χρηματοδότησης. Ισχυριζόμενος ότι το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας είναι εξολοκλήρου διεφθαρμένο, ακύρωσε όλους τους διαγωνισμούς και κάλεσε τους ερευνητές να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις υπό νέους κανόνες. Έτσι το πρόγραμμα "Θαλής" δεν έχει τεθεί ακόμη σε εφαρμογή και οι αιτήσεις παραμένουν στο γραφείο του υφυπουργού χωρίς κανείς να γνωρίζει το αν και το πότε θα εγκριθούν. Ο "Θαλής" είναι το μοναδικό εγχώριο δημόσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και επομένως οι περισσότεροι ερευνητές πρέπει τώρα να βασιστούν σε κονδύλια της Ε.Ε..

Το ΠΑΣΟΚ ξέρει να βρίσκει χρήματα για τις τράπεζες, για τα τζαμιά, για τις συναυλίες "αγάπης", τις ΜΚΟ, τις επενδύσεις στο Θριάσιο Πεδίο, και τα γερμανικά υποβρύχια. Τα ψίχουλα που έδιναν στην έρευνα όμως έχουν και αυτά σωθεί από ότι φαίνεται. Η κατάσταση οδηγεί και τους πιο ευσυνείδητους εν Ελλάδι ερευνητές να σκέφτονται σοβαρά να φύγουν στο εξωτερικό, αποτελειώνοντας και την τελευταία φιλότιμη προσπάθεια να εξυγειανθεί ο ελληνικός ακαδημαικός χώρος δεδομένου ότι η έρευνα είναι απαραίτητο στοιχείο μιας ακμάζουσας Ακαδημαικής κοινότητας !

ΕΨ

Read more...

Οι "Ατσαλάκωτοι"!


Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος, βαριές και απαξιωτικές δηλώσεις σαν αυτές του Θ. Πάγκαλου θα σήμαιναν την αυτόματη αποπομπή του από την κυβέρνηση και την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα. Το ΠΑΣΟΚ έπραξε τα "δέοντα" για βουλευτές του που τόλμησαν να ασκήσουν το βουλευτικό τους καθήκον με ευσυνείδησία. Όμως στην περίπτωση του αντιπροέδρου Πάγκαλου τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η κυβέρνηση αρκείται σε μια απλή δήλωση δια στόματος του εκπροσώπου της περί μη ταύτισης με τις απόψεις του ιδίου του αντιπροέδρου της!

"Είναι σαφέστατο ότι οι εκφράσεις αυτές, είναι εκφράσεις του κ. Πάγκαλου και δεν είναι εκφράσεις της κυβέρνησης, αυτό είναι ξεκάθαρο" είπε ο Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι "εµείς είµαστε αυτοί που σεβόµαστε τον Έλληνα πολίτη και τον Έλληνα δηµόσιο υπάλληλο µέσα στη δουλειά του".

Ο Πάγκαλος όμως έχει πει και χειρότερα. Ένας υπαρχηγός κράτους, πολλάκις υπουργός, και μάλιστα των εξωτερικών, έχει χαρακτηρίσει την αγάπη προς την πατρίδα που εκφράζει η προσύλωση προς το εθνικό μας σύμβολο ως "φετιχισμό"! Αλλά ας μην ξεχνούμε ότι ο ίδιος υπηρετούσε μια κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός απεκάλεσε σε διεθνές επίπεδο τα Σκόπια ως Μακεδονία - o λόγος για τον Κώστα Σιμήτη φυσικά.

Δυστυχώς, ακόμη και στην κάλπη, ο Πάγκαλος ουδέποτε τιμωρήθηκε για τις δηλώσεις του, αλλά ακόμη χειρότερα, για τους χειρισμούς του! Τούτο δεν πρόκεται να αλλάξει σήμερα αλλά ούτε και αύριο.

Διότι άνθρωποι σαν τον Πάγκαλο, τον Χρυσοχοΐδη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τα υπόλοιπα "πετράδια" που πλαισιώνουν την ελληνική πολιτική σκηνή, είναι "κράτος εν κράτει" στην Ελλάδα! Τούτο διότι οι πολύχρονες και ανεκτίμητες "υπηρεσίες" που προσφέρουν σε εγχώριους και ξένους νταβατζήδες τους καθιστούν "ατσαλάκωτους" ή αλλιώς "untouchables"!

ΕΨ

Read more...

Η διαδικτυακή συνέντευξη του Πάνου Καμμένου

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Από τον Μυκονιάτο


Read more...

Ο Πάγκαλος μπερδεύει το 1821 με το 1981!

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011


Γράφει ο Ελέυθερος Τύπος

Ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει σήμερα στο φως ένα νέο αντεθνικό και αντιλαϊκό παραλήρημα του κ. Πάγκαλου. Μία διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο, η οποία είναι και μαγνητοσκοπημένη. Εκεί ο Θ. Πάγκαλος:

- Αποκάλεσε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά».

- Δήλωσε ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν»

- Ταύτισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης με «όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων».

Μετά το οι δημόσιοι υπάλληλοι «είναι κοπρίτες», οι στρατιωτικοί «μη παραγωγικοί», η ελληνική σημαία «κουρελόπανο», το ΚΚΕ «φασιστικό κόμμα» και ο ΣΥΝ «υιοθετεί τρομοκρατικές ενέργειες», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου δίνει συνέχεια στο «μαζί τα φάγαμε» όταν λέει: «Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν…».

Δεύτερον, δηλώνει ότι οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 ήταν ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωριατών οι οποίοι ακριβώς για αυτό το λόγο (σ.σ. επειδή ήταν αγράμματοι δηλαδή) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Και μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους (συγγενείς, φίλους, γνωστούς) λογική που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.

Τρίτον, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτηρισμό όσων του επιτίθενται ως «εγγονού του δικτάτορα», επιχειρεί εμμέσως να θέσει εκτός νόμιμης διαδικασίας τις διαδηλώσεις, λέγοντας ότι η μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές και όσοι διαμαρτύρονται δε μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα.

Τέταρτον, παραλληλίζει την ιστορία της Ελλάδας με την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας. Η Ελλάδα, λέει, είναι η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος μπορεί να μεταμφιέζεται σε γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας. «Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές» είπε, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος…

Πέμπτον, δήλωσε – με το γνωστό του χιούμορ, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή. (σ.σ. η δογματική αντίληψη περί μη συνέχειας του ελληνικού έθνους, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στο ακροατήριο, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη Joao Cravinho…). 


***

Βαρυτάτη η ασθένεια του χοντρού που έχει μπερδέψει τις χρονολογίες!

Τους επαναστάτες του 1821 με τους "επαναστάτες" του 1981! 

Τους ήρωες του 21´ με τους "βλάχους και τους κατσικοκλέφτες" που έπιασαν τα κυβερνητικά πόστα με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Τα ελληνικά του Θεόδωρου Κ. με τα "ελληνικά" του Μένιου Κ. 

Ξεχνά ποιοι "επαναστάτες" του 81´ καθιέρωσαν το ρουσφέτι σε τούτον εδώ τον τόπο!


Ως πότε παλληκάρια.... θα ανεχόμαστε να μας εκπροσωπεί αυτό το γελοίο υποκείμενο; Φαντάζομαι ότι ίσως οι περιγραφές του παχύδερμου να εκφράζουν την ιδέα που τρέφει για τους δικούς του ψηφοφόρους. Όλο και κάποιος θα πρέπει να ταυτίζεται με το σκεπτικό του αφήστε την σημαία να την πάρει ο άνεμος!


ΕΨ

Read more...

Με ζεΐμπεκές και γλέντια γιόρτασε ο Γιωργάκης το "επιτυχημένο" 2010


Και γιατί όχι; Όλα τα πέτυχε! Και στο ΔΝΤ κατόρθωσε να μας βάλει, και να χρεώσει την Ελλάδα με 110 δις και επιτόκιο 5% κατάφερε, και νατα ξεπουλήσει όλα (ακόμη κια την ελληνική ιθαγένεια) πέτυχε, και τα μέτρα του τα πέρασε το παιδί! Όλα αυτά δίχως να ανοίξει μύτη δικών του που πάντα θα βρίσκονται στο πλευρό του να χειροκροτούν τις ζεΐμπεκές του!

ΕΨ

Read more...

Ένα χρόνο κράτησε η πολυδιαφημισμένη θητεία του Αχχιλέα Μητσού ως Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας

Τον Νοέμβριο του 2009, πομπώδη άρθα για την υποψηφιότητα του Αχχιλέα Μητσού στην θέση του Γ.Γ. Έρευνας και Ταχνολογίας, είδαν το φως της δημοσιότητας ακόμη και στο έγγυρο περιοδικό Nature. Στην συνέντευξη του στο Nature, ο πρώην γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Ερευνών της Ευρωπαικής Ένωσης για την περίοδο 2000-2006, δήλωνε ότι η νέα κυβέρνηση είχε σοβαρές προθέσεις  ως προς την προώθηση της έρευνας, διότι η έρευνα συγακαταλέγεται στις ανακοινωμένες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον, οι πομπώδεις προεκλογικές ομιλίες του Γ. Παπανδρέου ή διέφευγαν της προσοχής του κ. Μητσού, ή στάθηκαν ιδιαίτερα πειστικές!

Μέσα από τις σελίδες του Nature, ο κ. Μητσός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός ως προς τις πρωτοβουλίες της κυβερνήσεως της ΝΔ στην Παιδεία, αφήνοντας να εννοηθεί πως υπό την νέα "διοίκηση" οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονταν ρεαλιστικά. Στην ερώτηση για το αν είναι εφικτό να επιτευχθούν οι πομπώδεις στόχοι που είχε θέσει ο κ. Μητσός, ο πρώην Γ.Γ. απάντησε με ένα εμφατικό ... Ναι!

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάποιος με την εμπειρία του κ. Μητσού πλανάτω τόσο οικτρά για τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα!

Την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου του 2011, ο κ. Μητσός υπέβαλλε την αμετάκλητη παραίτηση του από την θέση του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας. Όπως καταλαβαίνετε, η θητεία του στο Υπουργείο υπήρξε απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο θα συμβεί με την υλοποίηση όλων τα υπολοίπων πολυδιαφημισμένων  προγράμματων μεταρρυθμίσεων. Θα παραμείνουν στα λόγια και όχι στα έργα.

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε εχθές στο Βήμα. Όπως θα δείτε από τις δηλώσεις του πρώην Γ.Γ., τίποτα δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει στον τρόπο λειτουργίας του τομέα που διαχειρήστηκε τον τελευταίο χρόνο. 

Υπερσυγκεντρωτισμό και παρεμβάσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν συνάδουν ούτε με την πολιτική της κυβέρνησης για διαφάνεια, ούτε με τους νόμους αποδίδει ο άρτι παραιτηθείς γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας κ. Αχ. Μητσός στον υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Πανάρετο. Ο κ. Μητσός, μιλώντας στο «Βήμα», μετά την παραίτησή του και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, εκφράζει σοβαρές ενστάσεις προς την πολιτική που ακολουθεί ο υφυπουργός Παιδείας, διαφωνεί κάθετα με τις τοποθετήσεις που απαξιώνουν τα πανεπιστήμια και υποστηρίζει ότι είναι τελείως αναποτελεσματικές ενόψει των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

«Η λογική της απαξίωσης των πάντων δεν βοηθάει κανέναν»,δηλώνει ο κ. Μητσός. «Η έννοια ότι μάλλον είναι όλοι κλέφτες, είναι για πέταμα και είναι μηδενικά δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πανεπιστημίων». «Εάν ακολουθείς αυτή την πολιτική απλά τους συσπειρώνεις εναντίον σου.

Και δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Στα πανεπιστήμια της χώρας υπάρχουν θύλακες αριστείας που πρέπει να τους ενισχύσεις. Εχει κανένα νόημα να θέλεις να γκρεμίσεις τα πάντα;» αναρωτιέται ο πρώην γενικός γραμματέας έρευνας του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Μητσός βρέθηκε τις ημέρες των εορτών... εκτός υπουργείου Παιδείας, καθώς αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του ως γενικός γραμματείας έρευνας και τεχνολογίας. Εστειλε επιστολή παραίτησης στην υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην οποία και ανέφερε ότι δεν μπορεί να μείνει άλλο. «Στην παραίτησή µου οδηγήθηκα λόγω διάστασης απόψεων µε τον υφυπουργό Γιάννη Πανάρετο ως προς τα θέµατα της αρµοδιότητάς µου. Η παραίτησή µου αυτή δεν αναιρεί φυσικά την ιδιαίτερα θετική γνώµη µου για την κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Παιδείας, ούτε και τα προσωπικά µου αισθήµατα βαθιάς εκτίµησης και φιλίας προς το πρόσωπό σου», αναφέρει στην επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας ο κ. Μητσός.

Τι υπάρχει στο παρασκήνιο; Ο κ. Μητσός, πανεπιστημιακός με ακτινοβολία στη χώρα αλλά και το εξωτερικό, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του χώρου της έρευνας και τεχνολογίας όταν «πέρασε» στο υπουργείο Παιδείας και ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια σύνδεσης ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων. «Ξεκίνησα χωρίς να έχω κανένα προσωπικό όφελος πέραν της αίσθησης ότι βοηθάω τον τόπο», δηλώνει ο κ. Μητσός μιλώντας στο «Βήμα». «Διαπίστωσα σύντομα την αδυναμία συνεργασίας με τον κ. Πανάρετο» συνεχίζει. «Οι διαφωνίες μας ήταν συνεχείς. Υπήρχαν και ειδικά θέματα συνεργασίας, αλλά το κύριο πρόβλημα μου είναι η υπερβολική συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων προκηρύξεων ερευνητικών προγραμμάτων αλλά και άλλων σχετικών θεμάτων στο γραφείο του ώστε να τις ελέγχει ο ίδιος», λέει ο πρώην γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας. Αναφέρεται στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε στα ΑΕΙ με την αλλαγή των όρων αξιολόγησης στα τεράστια ερευνητικά προγράμματα «Θαλής» και «Ηράκλειτος» που προκάλεσε καθυστερήσεις στη χρηµατοδότηση τους αλλά και προβλήματα στις σχέσεις του υπουργείου με την πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας. «Δεν δέχομαι αυτό που έγινε με τον "Θαλή" και τον "Ηράκλειτο" να γίνεται με όλες τις προκηρύξεις της έρευνας» λέει ο κ. Μητσός. «Καθυστερούν όλα για απίθανα μεγάλο χρονικό διάστημα Δεν νομίζω ότι είναι σωστή διαδικασία, δεν γίνεται αντί να περνούν όλα αυτά τα θέματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προωθούνται γρήγορα και να μην καθυστερεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, να συγκεντρώνονται όλα στο γραφείο του υφυπουργού», συνεχίζει.

«Η πολιτική αυτή δεν βοηθάει κανέναν,δεν βοηθάει την διαφάνεια, δεν είναι σύμφωνη με τους νόμους», αναφέρει. Προσθέτει ότι ενώ ο χώρος της έρευνας υποχρηματοδοτούνταν συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια, εφέτος είχε μια κινητήρια δύναμη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία και τελικά καθυστερούν απίστευτα, οι όροι αλλάζουν διαρκώς και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα περιμένει, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά. Στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στην υπουργό κυρία Διαμαντοπούλου, ο κ. Μητσός δηλώνει ότι η απόφαση του είναι αμετάκλητη. Η κυρία Διαμαντοπούλου από την πλευρά της αποδέχτηκε την παραίτηση του γραμματέας της για θέματα έρευνας και τον ευχαρίστησε «για τη µέχρι σήµερα παρουσία και προσφορά του».


ΕΨ

Read more...