Κερατέα: ΜΑΤ και εργάτες έφυγαν, τα σκουπίδια τους έμειναν

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Read more...

Η ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία κατά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι δραστικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους μεθοδεύτηκε η χρεοκοπία της Ελλάδος μέσω της διόγκωσης του ελλείματος των τελευταίων ετών.  Η ΔΕΗ είναι η μερίδα του λέοντος και αποτελεί εμπόδιο στις ορέξεις των ιδιωτών που καραδοκούν να επενδύσουν στην ελληνική αγορά ενέργειας. Μοναδικό εμπόδιο στα σχέδια της Τρόικας σε ότι αφορά την ΔΕΗ βρίσκεται η ΓΕΝΟΠ.

Το ανρητικό για την ΓΕΝΟΠ πόρισμα Ρακιντζή βγήκε σε χρόνο ρεκόρ, ακριβώς την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Παρότι η οικονομική ενίσχυση της ΓΕΝΟΠ εφαρμόζεται από τα μέσα τις δεκαετίας του... 80´!!! Πρόκειται για μια καλά μεθοδευμένη κίνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Υπάρχει άραγε δημόσιος τομέας ο οποίος θα έβγαινε καθαρός κάτω από το φως ενός πορίσματος; Πρώτοι διδάξες στην μάσα δεν είναι μήπως οι πολιτικοί των δύο κυβερνώντων κομμάτων;

Αυτό που εκπλήσσει όμως είναι πόσο καλά ενορχηστρωμένη είναι η επικοινωνιακή εκστρατεία  που προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, συντελούμενη από δημοσιογράφους με πρώτο το συγκρότημα της Καθημερινής (κατά ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κτλ.), τηλεπαρουσιαστές και πολτικάντηδες.

Ανάμεσα στους πολιτικάντηδες που προβάλλονται όσο κανείς άλλος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης!  Στο ερώτημα αν η χρονική συγκυρία της έκδοσης του πορίσματος Ρακιντζή είναι ύποπτη ενόψει της ιδιωτικοποιήσεως, ο Γεωργιάδης απαντά πως αντιθέτως την βρίσκει πολύ ... χρήσιμη. Με την ρητορική ευελιξία που τον διακατέχει ο πολιτικάντης αλλάζει έντεχνα το θέμα από το καίριο ερώτημα του κατά πόσο η χρονική συγκυρία είναι ... ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ, στο κατά πόσο είναι ... χρήσιμο το πόρισμα ώστε να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει οι ιδιωτικοποίηση.Με αυτά τα λόγια βέβαια ο βουλευτής και εκφραστής της πολιτικής του ΔΝΤ στην Ελλάδα τάσσεται και ο ίδιος έμμεσα υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ! Αυτό βέβαια είναι κάτι που όλοι γνωρίζαμε μιας και ο Γεωργιάδης εκφράζει την νεοφιλεύθερη κυρίαρχη τάση μέσα στον ΛΑΟΣ.

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας εντάσσονται και ο εκθεασμός της Μπιρμπιλή και του Ρακιντζή του οποίου η θητεία έχει εκπέσει της νόμιμης της διάρκειας.

Για τα πρακτικά, οι περισσότερες από τις δαπάνες που αναγράφονται κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα και μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων της ΓΕΝΟΠ, από την στιγμή που εγκρίνονταν από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Όλοι θέλουμε την οικονομική εξυγείανση των ΔΕΚΟ. Αλλά τι σχέση έχει η παταξη της πιθανολογούμενης διαφθοράς με την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων δημόσιων φορέων;

ΕΨ

Read more...

Το ΠΑΣΟΚ ξεπουλά δημόσιες επιχειρήσεις ζωτικής εθνικής σημασίας

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Επί μια εβδομαάδα το ΠΑΣΟΚ άφησε να αιωρούνται οι φήμες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Στο τέλος όμως ο Γ. Παπανδρέου κατέρριψε τις φήμες ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την χρεοκοπία! Με ποιον τρόπο; Μέσω του μεγαλύτερου ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και την παράλληση του κοινωνικού κράτους.

Νοσοκομεία και στρατόπεδα θα κλείσουν (στην ευγενή γλώσσα της κυβέρνησης, θα "συγχωνευθούν"), ποσοστά των ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ελληνικά ταχυδρομεία, Λιμάνια και αερολιμένες, η Αγροτική και ΛΑΡΚΟ θα πουληθούν, παροχές στην Υγεία θα περικοπούν, οι εξπλισμοί θα μειωθούν κτλ.

Αναλυτικά στο εξαιρετικό άρθρο της Ναυτεμπορικής!

Τις περικοπές και τους φόρους τους έχουμε ξαναδεί! Οι μαζικές ιδιωτικοποίησης όμως είναι ένα καινούριο φαινόμενο και όπως φαίνεται αποτελούν τον πρωταρχικό στόχο αυτών που κινούν τα νήματα πίσω από τις μαριονέτες του ΠΑΣΟΚ. Διότι, η μόνη λογική εξήγηση πίσω από την πώληση άκρως κερδοφόρων επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ κτλ. είναι αυτή της ... ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! Ειδικά όταν επέρχεται σε μια περίοδο που η αξία των μετοχών των εταιριών που έχουν εισαχθεί στο ΧΑ βρίσκονται στο "πάτο".

Είναι προφανές, ότι τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης και χρεοκοπίας κυκλοφόρησαν με σκοπό να εκφοβίσουν τους πολίτες και να μετριάσουν τις αντιδράσεις. Διότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι η Ελλάδα θα λάμβανε το επόμενο πακέτο της τροικας σε περίπτωση αναδιάρθρωσης.

Εξίσου προφανής είναι και η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ που στοχεύει στο να κατακλύσει την χώρα με τόσα πολλά μέτρα, ώστε ο λαός να μην έχει την δυνατότητα να αντιδράσει σε όλα. Εις μίμμηση της τουρκικής διπλωματικής τακτικής, η κυβέρνηση θα εξαναγκάσει τον λαό να δεχθεί κάποια από τα μέτρα και να υπαναχωρήση σε άλλα. Φυσικά τα μέτρα που θα επιβάλλει θα είναι αυτά που εξυπηρετούν το συμφέρον των ιδιωτών εις βάρος του Δημοσίου!

Πρόκειται για ωμό εκβιασμό. Το ΠΑΣΟΚ λέει στους πολίτες: Θες τα φάρμακά σου; Ασε με να ιδιωτικοποιήσω την ΔΕΗ!

Η ΝΔ κοιμάται τον ύπνο του ... συνέργου. θα μελετήσουν πρώτα το πακέτο των μέτρων ... λένε.

Από την άλλη, στο μείζον θέμα της ΔΕΗ οι πρωτοκλασσάτοι του ΛΑΟΣ ξεκίνησαν παρέα με τα ΜΜΕ (που ανήκουν σε επενδυτές στον χώρο της αγοράς ενέργειας) να βάλλουν εναντίον όσων έχουν την δύναμη να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης; Στο στόχαστρο βρίσκονται οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και παρότι το πόρισμα Ρακιντζή δεν έχει λοκληρωθεί, η φημολογία και ο πόλεμο προπαγάνδας έχει ήδη αρχίσει. Ως χρονική συγκυρία, η προ τεσσάρων μηνών ανάθεση της έρευνας στον Ρακιντζή δεν μοιάζει να είναι τυχαία!Για το ξεπούλημα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων φένεται πως υπάρχουν και ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις (και αυτές για τα μάτια του κόσμου προφανώς):

"Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράστηκαν ενστάσεις και αντιρρήσεις. Το ενδεχόμενο παραχώρησης λιγνιτικών μονάδων και πολύ περισσότερο η ταυτόχρονη με αυτήν μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στην επιχείρηση προκάλεσε αντιδράσεις από τους Τίνα Μπιρμπίλη, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Χρήστο Παπουτσή και Δημήτρη Ρέππα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής φέρεται να ανέφερε ότι θα ήταν στρατηγικό λάθος να δώσουμε τη ΔΕΗ και τη ΕΥΔΑΠ, και έφερε ως παράδειγμα τη Μεγάλη Βρετανία, όπου ανάλογες κινήσεις έριξαν κυβερνήσεις, για να προκαλέσει, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, την αντίδραση του κ. Παπανδρέου ο οποίος ρώτησε τον κ. Παπουτσή «πού το είδες αυτό;» ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει θέμα να δώσουμε."


Φυσικά η ΔΕΗ και οι υπόλοιπες εταιρίες θα έχουν την τύχη του ΟΤΕ, που ιδιωτικοποιήθηκε σταδιακά μέχρι που οι δίοικηση πουλήθηκε και αυτή στην Deutsche Telecom. 

Ποιός εξουσιοδότησε τους παπαγάλους και τα αρχιλαμόγια να αποφασίζουν να ξεπουλήσουν την εθνικούς φορείς που προσφέρουν υπηρεσίες στρατηγικής σημασίας οπως είναι η ενέργεια και η ύδρευση και διαχειρίζεται στρατηγικούς εθνικούς πόρους όπως την παραγωγή λιγνήτη; Αλλά και η Αγροτική τράπεζα διαχειρίζεται δάνεια που αφορούν τεράστιες καλλιεργίσιμες εκτάσεις. Μόνο μετά από δημοψήφισμα θα μπορούσε να διανοηθεί πρωθυπουργός να θέσει σε εφαρμογή το ξεπούλημα των δημόσιων φορέων ζωτικής εθνικής σημασίας.

ΕΨ

Read more...

Την "νομιμοποίηση" του παρεμπορίου των λαθρομεταναστών μεθοδεύουν ΣΥΡΙΖΑ και Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη

Μαϊμούδες

του Γιάννη Κουριαννίδη, εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»

Το θέατρο του παραλόγου διαδραματίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης την 11η Απριλίου 2011, με σκηνές απείρου κάλλους να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια όσων παρίσταντο, αλλά και των χιλιάδων που το παρακολουθούσαν από την δημοτική τηλεόραση. Δεκάδες αλλοδαποί ασιατικής και αφρικανικής προελεύσεως κατέκλυσαν την αίθουσα, προσκεκλημένοι προφανώς του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ (που δεν δίστασε να δηλώσει από μικροφώνου ότι πολλούς από αυτούς τους γνωρίζει προσωπικά!), απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις τους από τους δημοτικούς αστυνομικούς, που δεν τους επιτρέπουν να πωλούν τα εμπορεύματά τους! 

Μαϊμού προϊόντα, μαϊμού μετανάστες και μαϊμού κράτος τελικώς, αφού το θεσμικό διοικητικό όργανο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όχι μόνον ανέχθηκε την παρουσία τους στην αίθουσα συνεδριάσεών του, αλλά δέχθηκε να συζητήσει και τα αιτήματά τους, κατά προτεραιότητα μάλιστα. Κατά τη συζήτηση ακούστηκαν διάφορα απίθανα πράγματα, όπως η πρόταση του δημάρχου κ. Μπουτάρη, να δημιουργηθεί ένας χώρος στα όρια του Δήμου, όπου θα μπορούν να πωλούν τα εμπορεύματα οι αλλοδαποί, ώστε να βγάλουν κι αυτοί «λίγο ψωμάκι»! Περιγράφηκε με δραματικό τρόπο «η ζοφερή πραγματικότητα την οποία βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι» και πως «πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα τους»! 

Για να χαϊδευτούν, βεβαίως, και τα αυτιά των Ελλήνων επιχειρηματιών, που καθημερινώς παλεύουν να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους που με κόπο έστησαν όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας στην οικονομία της χώρας, τονίστηκε ότι πρέπει να προστατευθούν οι νόμιμοι επαγγελματίες. Κανείς, όμως, δεν ανέλυσε πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό, τη στιγμή που έξω από τα καταστήματά τους (ή έστω σε στεγασμένο χώρο σε κάποια γωνιά του Δήμου) θα πωλούνται τα λαθραία εμπορεύματα των λαθρομεταναστών στη μισή τιμή και ακόμη χαμηλότερα! 
 
Η συνέχεια εδώ

Read more...

Η προκήρυξη του ΓΕΕΘΑ για ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ ... ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Από το trikala.blogspot

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (ΑΣΕΙ) ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ - ΙΚΑΡΩΝ-ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ-ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΣΣΥ) ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ (ΣΜΥ) - ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΣΜΥΝ) – ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΤΥΑ) -ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (ΣΥΔ) ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012

ΑΣΣΥ είναι τα εξής:

α. Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι-ες ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, όταν εισαχθούν, όπως ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής
Ιθαγένειας (Ν. 3284/2004 – ΦΕΚ 217/Α').

Διαβάστε όλη την προκήρυξη εδώ

Read more...

Πάτρα: Αναρχικοί επιτέθηκαν στον νομπελίστα καθηγητή Τζέιμς Γουότσον (βίντεο)

Τελικά κάποιοι στην Ελλάδα ζουν ακόμα στον σκοταδισμό του Μεσαίωνα. Πραγματικά απίστευτα πράγματα! Πάτο δεν έχει η κατάντια μας και η βλακεία ορισμένων!Πηγή: Το βήμα

Read more...

Άδωνις Γεωργιάδης:"Υπερψήφισα το Μνημόνιο μπας και μας φτιάξει η Τρόικα σοβαρό κράτος"

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Μέχρι σήμερα οι πολιτικοί του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριζαν ότι ψήφισαν το Μνημόνιο μόνο επί της αρχής δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι ψήφισαν "μόνο για να πάρουμε τα λεφτά και όχι τα μέτρα της σύμβασης". Ερωτούμενοι δε για τους όρους του Μνημονίου ισχυρίζονται πως δεν τους γνώριζαν.

Με δική τους παραδοχή, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ήταν οι εισηγητές του ΝΑΙ στην ενδοκομματική ψηφοφορία.

Κι όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια στιγμή ειλικρίνειας ξέφυγε από αυτή την γραμμή και δήλωσε ότι ψήφισε το Μνημόνιο "μπας και μας φτιάξει η Τρόικα σοβαρό κράτος"! Με άλλα λόγια ο βουλευτής ψήφισε όχι μόνο για τα λεφτά, αλλά υπέρ της επιβολής των μέτρων της Τρόικας. Παρότι φυσικά είναι αδύνατον να μην γνωρίζει τι επιπτώσεις είχε η εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ σε δεκάδες άλλες χώρες όπου εφαρμόστηκε.Πως συμβαδίζουν άραγε το σκεπτικό και οι πράξεις του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. με την ιδέα της εθνικής ανεξαρτησίας από την στιγμή που προωθούν την επέμβαση ενός ξένου κέντρου αποφάσεων στα εσωτερικά θέματα της χώρας; Πως είναι δυνατόν ένας πατριώτης βουλευτής να  προσυπογράφει μια πράξη που ισοδυναμεί με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας; Πως είναι δυνατόν προ ενός μηνός ο Γ. Καρατζαφέρης να στήριζε την "εθνική" προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, και ξαφνικά να επιζητά εκλογές χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ επικίνδυνο για την χώρα; Καλοί οι ελιγμοί αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και κάποιο μέτρο;

Τουλάχιστον, παρά τις δικαιολογίες που προβάλλουν σήμερα υπό το φως των αντιδράσεων, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. είχαν το σθένος να ψηφίσουν το Μνημνόνιο ανοικτά, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ το καταδικάζουν μεν στα λόγια, αλλά ψηφίζουν υπέρ πολλών μέτρων και άρθρων του Μνημονίου!

ΕΨ

Read more...

Μίκη...είναι κακό πράγμα να λες την μισή αλήθεια

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

 Από το Θερμοπύλαι, του Γιώργου Γεωργίου


Αγαπητέ φίλε, πατριώτη Μίκη

Κατ΄ αρχάς είμαι ένας από αυτούς που μεγάλωσαν με τα τραγούδια σου, που δίνουν όραμα κι ελπίδα για την Ελλάδα μας. Άκουσα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξή σου στο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και ομολογουμένως θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Αλλά μετά λύπης μου διεπίστωσα την αγιοποίηση της αριστεράς που είναι σχεδόν άμοιρη ευθυνών και ότι για όλα φταίνε τα δύο κόμματα. Η πάγια αριστερή ρητορεία.

Είπες ότι είναι αντισυνταγματική και άκυρη η μνημονιακή σύμβαση. Θα συμφωνήσω, αλλά αντισυνταγματική και άκυρη είναι...

η επιβολή πολυπολιτισμικής παιδείας στα παιδιά μας κατά παράβαση του άρθρου16 του Συντάγματος. Όπως επίσης αντισυνταγματικός είναι ο νόμος του Ραγκούση για χορήγηση ιθαγένειας στα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών κατά παράβαση του άρθρου 4 του Συντάγματος. Γιατί δεν μίλησες για αυτά; Μήπως επειδή ενοχλείται η καθεστηκυία τάξη της αριστεράς;

Είπες επί λέξει ότι «όλα τα κόμματα από το 1950 που κυβέρνησαν την Ελλάδα, πλην της Αριστεράς, φταίνε για την σημερινή κατάντια». Είσαι άδικος Μίκη ή μάλλον τα είπες αντίθετα διότι μετά από μία εμφύλια περιπέτεια που μας έβαλε η αριστερά και κόστισε στην Ελλάδα σύμφωνα με το Υπουργείο Συντονισμού11.370.000.000 δραχμές γυρίζοντάς την πίσω 50 χρόνια, παρά ταύτα όλες οι κυβερνήσεις και κυρίως η επταετία του Παπαδόπουλου μέχρι το 1973 κατάφεραν επί μία 20ετία (1953-1973) να αυξάνουν το ΑΕΠ κατά 8% κάθε χρόνο και να πετύχουν αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%, και οι πάντες να ομιλούν για το οικονομικό θαύμα της Ελλάδος και κυρίως το οικονομικό θαύμα της επταετίας.

Άρα αγαπητέ φίλε Μίκη η αλήθεια είναι ότι, η αδιέξοδη εμφυλοπολεμική πολιτική της Αριστεράς οδήγησε σε οικονομική αιμορραγία την Ελλάδα και οι κυβερνήσεις μέχρι το 1973 κατάφεραν να διορθώσουν τα πράγματα και να φτιάξουν οικονομικά ισχυρή Ελλάδα. Από το 1973 και μετά άρχισε το μεγάλο φαγοπότι όπου φυσικά αμέτοχη δεν είναι η Αριστερά και σε παραπέμπω σε δηλώσεις του βουλευτή του Συνασπισμού Π. Κοροβέση όπου δήλωσε ότι ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ έλαβαν μίζες από τη Siemens για την ανάθεση των ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, κατά την οικουμενική κυβέρνηση του Τζαννετάκη το 1989, αλλά φυσικά να μην λησμονούμε και το σκάνδαλο της πώλησης του Γερμανού και τον ρόλο του Κ.Κ.Ε.. Είναι τυχαίο άλλωστε που το ΚΚΕ είναι νομικό πρόσωπο με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία μαζί με την Εκκλησία και τις Τράπεζες; (ΒΗΜΑ, 14/06/1998) Φαντάσου φίλε Μίκη η Αριστερά να ήταν κυβέρνηση τι θα έτρωγαν !!

Μίλησες για την κατεδάφιση της ιστορίας, αλλά δεν μας είπες ποιοί πρωτοστάτησαν στην κατεδάφιση της ιστορίας; Μήπως ήσαν τα πρωτοπαλλήκαρα της Αριστεράς, προεξάρχοντος του ισόβιου προέδρου της ΟΛΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ κ. Καλομοίρη, που έβγαιναν σε όλους του ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς υπερθεματίζοντας για την αλλαγή των σοβινιστικών βιβλίων της αστικής τάξης που προκαλούν τον ρατσισμό και το μίσος και δηλητηριάζουν τα παιδιά μας με τον εθνικισμό και την ξενοφοβία;

Ναι φίλε Μίκη και όχι μόνο όλοι οι Αριστεροί υπερασπίζονταν την κατεδάφιση της ιστορίας αλλά καθύβριζαν και τρομοκρατούσαν όλους εμάς ως ρατσιστές και φασίστες, και τώρα μας καλείς να κατέβουμε μαζί στους δρόμους. Με ποιους να κατέβουμε μαζί, με αυτούς που τόσα χρόνια είναι φερέφωνα των Αμερικανών και ως τάγματα ασφαλείας τρομοκρατούσαν τους Έλληνες να μην αντιστέκονται;

Σε ρώτησε ο Παπαδάκης γιατί δεν πάνε οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Αριστερά και εσύ λες επί λέξει «αυτό δεν έχει καμμία σημασία». Μούγκα για τα εγκλήματα της Αριστεράς. Μούγκα γιατί; Διότι φίλε Μίκη, η Αριστερά τόσα χρόνια με την είσοδο των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας δεν πήρε το μέρος των Ελλήνων που δολοφονούνται, βιάζονται , καταληστεύονται ξυλοκοπούνται, χάνουν τις δουλείες τους, μειώνεται το ημερομίσθιο, κλείνουν τα μαγαζιά τους από τις ορδές των εισβολέων, αλλά εντελώς προκλητικά, καταστρατηγώντας τις μαρξιστικές της καταβολές, τάχθηκε εναντίων των Ελλήνων και υπέρ των παρανόμων εισελθόντων οδηγώντας τους Έλληνες στην ανεργία, στην κοινωνική αποξένωση, στην υπογεννητικότητα, στον φόβο και στην κατάθλιψη. Σε παραπέμπω στον σύντροφο Ν. Κούνδουρο να σου πει πως χαρακτήρισε την αλληλεγγύη στους λαθροεισβολείς (Βήμα 3/4/11). Η αριστερά, μαζικά συμμετείχε σε εκδηλώσεις κατά των Ελλήνων αποκαλώντας τους φασίστες και ρατσιστές, η συνήθης τακτική της ψυχολογικής τρομοκρατίας που επιβάλλει.

Πλέον η Αριστερά, δεν έχει λαϊκά ερείσματα στην κοινωνία όπως παλιά, και απομονώθηκε από τον κυρίως κορμό του ελληνικού λαού και στην συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων η Αριστερά όπως και τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ανήκουν πλέον στον ελληνικό λαό αλλά στις ορδές των λαθροεισβολέων και των εντολοδόχων της παγκοσμιοποίησης. Γι΄ αυτό φίλε Μίκη δεν κεφαλαιοποίησε την δυσαρέσκεια του κόσμου η αριστερά. Κι αυτό δεν το είπες. Πως λοιπόν μας καλείς να κατέβουμε πανεθνικά, όλοι μαζί στο πεζοδρόμιο, όταν κατά βάση απευθύνεσαι μόνο σε αριστερό ακροατήριο, εφόσον διαγράφεις μονομερώς συλλήβδην τα εγκλήματα της αριστεράς και εστιάζεις στα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ; Με ποιους να κατέβουμε μαζί με αυτούς που μαζικά πολεμούν το έθνος και την εθνική συνείδηση ως επινόηση της αστικής τάξης ; Οξύμωρο και αντιφατικό.

Είπες ότι σε φιμώνουν τα κανάλια, αλλά δεν είπες ότι τα κανάλια είναι αριστεροκρατούμενα και όλοι οι αριστεροί αναρριχήθηκαν στα κανάλια και αν δεν υποταχθείς στην πολυπολιτισμική ιδεολογία της Αριστεράς εξοβελίζεσαι. Όλγα Τρέμη από την ΚΝΕ, Στάη από την ΚΝΕ, Ζαχαράκη, Ευαγγελάτος αριστεροί, Τζίμας αρθρογράφος του Ρισοσπάστη, Βερύκιος αρθρογράφος του Ριζοσπάστη, Βαρεμένος, Οικονομέας αριστεροί, Κύρτσος αρθρογράφος του Ριζοσπάστη κ.α. Θοδωράκης, Τριανταφυλλόπουλος, ακόμα και οι γελωτοποιοί Λαζόπουλος Κανάκης, πολλοί σύντροφοι αποτελούν τον ιδεολογικό πυρήνα της παγκοσμιοποίησης, λόγω πολυπολιτισμικής διεθνιστικής γαλούχησης. Δεν μιλάω για τα κρατικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς εκεί γίνεται πάρτι από αριστερούς.

Άρα φίλε μου Μίκη, η Αριστερά κυβερνά τα ΜΜΕ και αυτή σε φίμωσε όπως συνέβαινε σε όλο το σιδηρούν παραπέτασμα.

Είπες ότι στο κίνημα τους θέλεις όλους εκτός από τους φασίστες, τους χουντικούς. Ποιούς εννοούσες ως φασίστες και χουντικούς; Μήπως τους φοιτητές της αριστεράς που έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γιάφκες και ξυλοκοπούν, βρίζουν τους ακαδημαϊκούς εάν δεν συμφωνούν με τις δράσεις τους και εντελώς πραξικοπηματικά κλείνουν τα πανεπιστήμια, καταλαμβάνουν αίθουσες, απαγορεύουν σε διαφωνούντες να ομιλούν και στέλνουν στο νοσοκομείο οποιονδήποτε τολμήσει να εκφέρει άλλη άποψη και όλα αυτά εις το όνομα του ακαδημαϊκού ασύλου; Μήπως εννοούσες αυτούς τους αριστερίζοντες που καίνε την ελληνική σημαία, τα καταστήματα των μη αριστερών και ύστερα παρεισφρέουν στο μπλόκ των αριστερών διαδηλωτών για πολιτική κάλυψη; Eάν κατά λάθος βέβαια συλληφθεί κανείς τρέχουν οι βουλευτές της αριστεράς να τους βγάλουν έξω όπως και στις περιπτώσεις με την τρομοκρατία. Όλοι οι ακροαριστεροί τρομοκράτες (βλ. Μαρίνος, Μαζοκόπος, Μαζιώτης) που κατά καιρούς συνελάμβανε η αστυνομία, υποστηρίζονταν στα δικαστήρια από βουλευτές της αριστεράς. Κράτος και αριστερό παρακράτος μαζί. Μα κι αυτοί οι τρομοκράτες της 17Ν δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να χτυπήσουν ένα προδότη πολιτικό, ο Μπακογιάννης τους έφταιγε ή ο Περατικός που η δολοφονία του ανάγκασε τους εφοπλιστές να φύγουν από τον Σκαραμαγκά και να πάνε τα καράβια τους έξω. Πάντως εάν σε μπέρδεψα σε παραπέμπω στην ρήση του συντρόφου Λένιν που όταν ο σύντροφος μαρξιστής Μουσολίνι ανέβηκε στην εξουσία είπε «ο φασισμός και ο κουμμουνισμός είναι οι δύο όψεις του ιδίου πράγματος» (Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» Ε. Σταυρίδης, σελ.71, σελ.73).

Μήπως αυτούς εννοείς για φασίστες,διότι εγώ, που δεν έχω ούτε τα μισά χρόνια από εσένα, δεν έχω γνωρίσει άλλους φασίστες στην ζωή μου πλήν των αριστερών. Εσύ που είσαι μεγαλύτερος γνωρίζεις κι άλλους;

Και τέλος, είπες να κλείσουμε την βάση της Σούδα και να μην παρέχουμε βοήθεια στο ΝΑΤΟ. Μα καλά, δεν μας έγινε μάθημα το πάθημα του Παπαδόπουλου το 1973 που δεν παρεχώρησε την Σούδα στους Αμερικανούς στον πόλεμο των 7 ημερών και χάσαμε την μισή Κύπρο με χιλιάδες νεκρούς και 200.000 πρόσφυγες. Είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να λέμε τέτοιες αριστερές ρητορείες και να βάζουμε σε περιπέτειες πάλι την Ελλάδα μας.

Τέλος πάντων. Η αλήθεια που δεν είπες Μίκη μου είναι, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να υπνωτίσουν τους ψηφοφόρους τους για να περάσουν τις θελήσεις της παγκοσμιοποίησης, ενώ η Αριστερά έχει δηλητηριάσει τους ψηφοφόρους της με την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και μάχονται για αυτήν ως συντεταγμένος στρατός, αναγκάζοντας και τους κυβερνώντες να επισπεύσουν την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Άρα η αριστερά οδηγεί την κούρσα προς τον όλεθρο ελέγχοντας από το 1974 κράτος και παρακράτος. Εάν πραγματικά Μίκη μου έχεις δημιουργήσει κίνημα ανεξάρτητων πολιτών θα πρέπει να είσαι ανεξάρτητος όχι μόνο κομματικά, αλλά πρωτίστως ιδεολογικά και να απεμπολήσεις εσύ και οι συνεργάτες σου τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Εάν δεν αναγνωρίσετε εγκλήματα παρελθόντος και παρόντος πως θα συνοδηπορήσουμε εθνικά; Η μισή αλήθεια είναι επικίνδυνη τακτική και η αγιοποίηση των εγκλημάτων της Αριστεράς, δεν νομιμοποιεί την ταυτότητα του κινήματος που προΐστασαι, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετονομαστεί το κίνημα, σε κίνημα αριστερών πολιτών και όχι ανεξάρτητων.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Ένας ανεξάρτητος πολίτης

Γιώργος Γεωργίου

Read more...

"Ανθέλληνες κατ' επάγγελμα" (βίντεο του psy2012)

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011psy2012!

Read more...

Νέο ΟΧΙ του λαού της Ισλανδίας στην αποπληρωμή του χρέους!

Με 58% κατά έναντι 42% υπέρ, ο λαός της Ισλανδίας καταψήφισε την αποπληρωμή των 4 δις ευρώ προς την Βρετανία και την Ολλανδία!

Το σχέδιο πληρωμής είχε στηρίξει η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Ισλανδίας. Ο Πρόεδρος της χώρας όμως αρνήθηκε να υπογράψει την απόφαση και έτσι τέθηκε σε δημοψήφισμα.

Πρόκειται για το δεύτερο δημοψήφισμα μετά την προηγούμενη καταψήφιση ενός ακόμη πιο αυστηρού προγράμματος αποπληρωμής το 2010.

Η αρχική σύμβαση υποχρέωνε την Ισλανδία να πληρώσει το δάνειο με 5,5% επιτόκιο εντός της περιόδου 2016-2024. Με βάση την νέα απορριφθείσα πρόταση ο χρόνος πληρωμής επιμηκύνεται στα 30 χρόνια με 3,3% επιτόκιο.

Η Ισλανδία είχε λάβει το δάνειο μετά από την κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος ώστε να εγγυηθεί τις καταθέσεις 400.000 πολιτών. Αγγλικές και Ολλανδικές τράπεζες έπευσαν να εκμεταλευτούν την κατάρρευση του Ισλανδικού χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ένα δάνειο που θα τους απέφερε κέρδη που θα υπέρεβαιναν τα 2 δις.

Παρά την εκστρατεία της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης της Johanna Sigurdardottir και το καρότο της ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση, πρώτος ο Πρόεδρος της χώρας και έπειτα ο Ισλανδικός λαός είπαν όχι στους τοκογλύφους.

...η Ελλάδα τι κάνει;;;

Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει;
Δημοψηφίσματα κάνει;

ΕΨ

Read more...

Όταν Παπαχελάς-Παπαδόπουλος-Λάκης-Γεωργιάδης, κελαιδούν τον ίδιο σκοπό, κάτι μεγάλο ετοιμάζεται...

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Τα παπαγαλάκια του καθεστώτος άρχιζαν να προετοιμάζουν τον λαό για αυτά που έρχονται.
Ελληνικέ λαέ πάλι εσύ θα φας το "αγγούρι" που σου ετοιμάζουν!

Ο "σοφός" κατά τον τηλε-βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Αλέκος Παπαδόπουλος (από τους πρωτεργάτες του ΠΑΣΟΚ) πασχίζει μέσα από αρλουμπολογίες να εμποτίσει τον ελληνικό λαό με την ρήση του "μαζί τα φάγαμε" άρα και μαζί θα τα πληρώσουμε. Προσπαθεί να τον προετοιμάσει ψυχολογικά να δεχθεί την κατάρρευση δίχως να.... χυθεί αίμα!

Βέβαια κανένα από τα παπαγαλάκια δεν τολμά να αναφερθεί στους μεγαλοκαρχαρίες που συσσώρευσαν τον πλούτο που απώλεσε το ελληνικό Δημόσιο όλα αυτά τα χρόνια! Κάθε φορά που θίγονται τα συμφέροντα αυτών των κυρίων, οι τηλεπατριώτες και οι τηλεπαρουσιαστές τρέχουν να τους υπερασπίσουν!

Αλλά ακόμη και σε ότι αφορά την καταγγελία του Γεωργιάδη για την μεθόδευση της παραγραφής του σκανδάλου της Siemens, πολλοί έχουν ξεχάσει ότι όταν συζητήθηκε στην βουλή η νομική επιτήρηση των πολιτικών, πρώτος ο Γιώργος Καρατζαφέρης κραύγαζε στην κυβέρνηση να μην θέσει τους πολιτικούς υπόλογους στην δικαιοσύνη! Και φυσικά το ΠΑΣΟΚ του έκλεισε το μάτι.

Τέλος, ο Γεωργιάδης, που χρόνια τώρα φέρεται κατά του Στ.Ε. για αποφάσεις που φρέναραν τις επενδύσεις των μεγαλονταβατζήδων, σήμερα προβάλει χαμογελαστός την απόφαση του Στ.Ε. υπέρ της συνταγματικότητας του Μνημονίου ως ηθική και νομική νίκη των "Μνημονιακών".

Ο πρωταρχικός ρόλος όλων αυτών των παπαγάλων είναι να αποτρέψουν μια μαζική ανάληψη των καταθέσεων από τις τράπεζες, διότι τότε θα δούμε πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς! Αλλά ας μην ξεχνούμε ότι ολοκληρος πρωθυπουργός της χώρας βγήκε στο γυαλί προ δεκαετίας και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να στηρίξει την φούσκα τους χρηματηστηρίου. Το χρηματηστήριο κατέρρευσε και ακόμη περισσότεροι Έλληνες έχασαν τις οικονομίες τους. Άραγε δεν θα συμβεί κάτι παρόμοιο μετά από μια πιθανή αναδιάρθρωση; Κατι τώρα που έχουμε ήδη προσφύγει στο ΔΝΤ, ποιος θα σταθεί να μας βοηθήσει όταν θα "χρεωκοπήσουμε" και επίσημα;

ΕΨ

Read more...

Και ΔΝΤ και αναδιάρθρωση!

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που προμηνυουν μια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους! Μετά τα δημοσιεύματα του BBC και της εφημερίδας World St. Journal, την σκυτάλη πήραν τα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και κάποιοι ... πολιτικοί.

Προ της υπογραφής του μνημονίου, αρκετοί ήταν οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί που φέρονταν κατά του μνημονίου με τον ισχυρισμό ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη για την Ελλάδα. Πόσω μάλλον με το επιτόκιο δανεισμού στο 5% και τα μέτρα αποπληθωρισμού της τρόικας που θα βύθιζαν την οικονομία και της κρατικές εισπράξεις.

Μόλις ένα χρόνο μετά, οι εξελίξεις δικαιώνουν της φωνές αυτές!

Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν και τον ύποπτο ρόλο κάποιων που στήριξαν το μνημόνιο ως μια διέξοδο που θα απέτρεπε την χρεοκοπία, την στιγμή που γνώριζαν ότι η χρεοκοπία ήταν αναπόφευκτη. Σήμερα, ακόμη και αυτοί αρχίζουν σιγά σιγά να σερβίρουν επικοινωνιακά το αναπόφευκτο! Αφού βέβαια πρώτα υποθήκευσαν την εθνική περιουσία από άκρη σε άκρη της Ελληνικής επικράτειας και υποχρέωσαν την Ελλάδα να προσδεθεί στο οικονομικό άρμα των διαθνών τραπεζιτών της Δύσης στερώντας της την δυνατότητα να συνάψει οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία με τρίτη χώρα δίχως την έγκριση της τρόικας.

Οι ίδιοι θα έρθουν σήμερα να προβάλουν ως δικαιολογία την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, λες και η αποτυχία αυτή δεν ήταν δεδομένη; Θαρρείς και υπήρχε περίπτωση ανατροπής της καταστάσεως στον 1 χρόνο παράτασης που προσέφερε το πακέτο στήριξης της τρόικας. 
Όλως τυχαία η μεταστροφή προς την αναδιάρθρωση συμπίπτει με την συνάντηση του Σόρος με τον Παπανδρέου, και ακολουθεί τις δηλώσεις του Ούγκρου μεγαλοεπενδυτή που προμηνύουν την ενεργοποίηση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Διάφορα δημοσιεύματα αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Σόρος καλοβλέπει την ακίνητη δημόσια περιουσία που πρόκειται να διατεθεί στο πλαίσου του πακετου των 50 δις ευρώ. Από την άλλη, ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ υποδύονται τους χαζούς και προβληματίζονται για τον ντόρο που ξέσπασε από την περασμένη εβδομάσα γύρω από την αναδιάρθρωση. Θαρρείς και δεν έχουμε μάθει πως λειτουργεί το παιχνίδι με τα ΜΜΕ. Βεβαίως κύριοι, έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι πάντα η τελευταία που μαθαίνει τα σχέδια που η ίδια έχει καταστρώσει! Σαν τον μεθυσμένο που δεν θυμάται τα καμώματα της χθεσινής βραδιάς!

Από τα λεγόμενα του Άδωνι Γεωργιάδη συμπεραίνουμε ότι το κούρεμα μάλλον θα εφαρμοστεί πρώτα στις οφειλές ομολόγων προς τους εγχώριους πιστωτές - τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Βέβαια η ελληνική τραπεζική φούσκα ήταν τόσο μεγάλη που τα κέρδη της περασμένης 15ετίας επιτρέπουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να μπορεί να δεχθεί ένα κούρεμα της τάξεως του 25% και να μην καταρρεύσει. Η τακτική αυτή έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται από τις ελληνικές τράπεζες στα δάνεια ιδιωτών ώστε να αποφευχθεί μια μαζική κατάρρευση.

Επιπλέον αυτές οι εξελίξεις θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις τραπεζών όπως επιθυμεί και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο οποίος έχει δηλώσει αινιγματικά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να συγχωνευθούν σε τρεις! Πως θα βοηθήσει άραγε τον Έλληνα καταναλωτή η συγκέντρωση του ελέγχου του τραπεζικού συστήματος σε λιγοστούς κολοσσούς;

Ετοιμαστείτε λοιπόν να υποδεχθείτε τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια που θα χρυσώσουν το χάπι της συντεταγμένης αναδιάρθρωσης. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι η επιλογή αυτή ήταν αδύνατη πριν την προσφυγή στο ΔΝΤ! Μόνο που τίποτα δεν έχει αλλάξει ένα χρόνο αργότερα με τα spread στις 900 μονάδες και το έλλειμα στο 10%! Μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση ήταν εφικτή και δίχως το μηνμόνιο. Θα είχε τις ίδιες καταστροφικές για την οικονομία συνέπειες δίχως όμως να έχουμε απωλέσει γη, ύδωρ και εθνική αξιοπρέπεια. Διότι άλλο είναι να αποφασίζει εθελούσια την λήψη σκληρών μέτρων ένα κυρίαρχο κράτος, και άλλο να τα επιβάλλουν κατ εντολή ξένες δυνάμεις σε μια κυβέρνηση μαριονέτα!

Οι περισσότεροι Έλληνες μπορεί να είναι "βόδια" κατά τον αθυρόστομο τηλεπολιτικό αλλά κάποιοι από εμάς έχουμε ξυπνήσει προ πολλού.

ΕΨ

Read more...

Θεοδωράκης: "Μόνο ο ενωμένος λαός μπορεί να νικήσει σήμερα..."

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Πολλές και καταιγιστικές αλήθειες!Read more...

Aλλο η αποδοκιμασία και άλλο η βίαTου Χρηστου Γιανναρά

Γιατί είναι «άσκηση βίας» να «γιαουρτώνουν» οι πολίτες έναν πολιτικό που προκαλεί κατ’ εξακολούθησιν τη νοημοσύνη και ευαισθησία τους, την αξιοπρέπειά τους;

Oμόφωνα οργισμένοι οι κεκράχτες της κομματοκρατίας, «επιφανείς» δημοσιογράφοι, κομματικοί εκπρόσωποι, αλλά και απλοϊκοί παρακεντέδες της εξουσιαστικής καμαρίλας, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: Aυτοδικία, ανόσια βία το «γιαούρτωμα».

Aλλά γιατί; Προκαλεί σωματική κάκωση, αποβλέπει σε τραυματισμό, σε βλάβη της σωματικής ακεραιότητας; Γιαούρτι εκσφενδονίζουν οι πολίτες στον πολιτικό που τους προκαλεί, όχι πέτρες, ούτε καρέκλες. Eίναι άλλο πράγμα η αποδοκιμασία και άλλο η άσκηση σωματικής βίας. Kαι μάλιστα θα χαρακτήριζε κανείς το «γιαούρτωμα» μάλλον από τις επιεικέστερες, τις πιο «εξευγενισμένες» μορφές αποδοκιμασίας. Aρχετυπική έκφραση περιφρόνησης, αποστροφής και σιχασιάς είναι το φτύσιμο – ατιμωτική αποδοκιμασία. Πιο οργισμένη, οι σάπιες ντομάτες ή τα κλούβια (δύσοσμα) αυγά. Hπιότερη μορφή, το σφύριγμα, το γιουχάισμα.

H δεδομένη, σαφέστατη διαφορά της αποδοκιμασίας από την άσκηση βίας καταδείχνει και πόσο υγιές πολιτικό σύμπτωμα είναι, προπάντων σε πολιτεύματα εκφαυλισμένα, το «γιαούρτωμα». Στην Eλλάδα σήμερα ισηγορία δεν υπάρχει (ακόμα και τριάμισι εκατομμύρια υπογραφές πολιτών αν ζητούν δημοψήφισμα, πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων) – ο λόγος του πολίτη δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να γίνει ακουστός. H ψήφος του, υπονομευμένη και αυτή από το μαγείρεμα των εκλογικών νόμων, την απογόμωση της αποχής, τη διαφημιστική πλύση εγκεφάλων, είναι αδύνατο να αντιπαλέψει την αυθαιρεσία.

H κομματοκρατία δεν απαγορεύει την πληροφόρηση του πολίτη, απλώς την εξουδετερώνει, όπως οι πυροτεχνουργοί τη βόμβα. O πολίτης πληροφορείται κάτι από την εγκληματική καταλήστευση του δημόσιου χρήματος, ίσως και ονόματα πολιτικών και κομματανθρώπων που ενέχονται στην κλοπή ακόμα και των χρημάτων των αναγκαίων για την εθνική άμυνα ή για τη δημόσια υγεία. Kαι ξέρει, με τεκμηριωμένη βεβαιότητα, ότι για όλα αυτά τα κατά συρροήν και εκ προμελέτης κοινωνικά εγκλήματα κανένας πολιτικός ή κομματάνθρωπος δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθεί. Aκόμα και ποινικά αδικήματα του ιδιωτικού βίου των πολιτικών, χυδαίες παλιανθρωπιές, καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία.

Σε αυτά τα εμπειρικά για τον πολίτη δεδομένα, έρχεται να προστεθεί η δημόσια ακκιζόμενη αναιδέστατη πρόκληση: Πολιτικοί που εξασφαλίζουν τηλεθέαση με το γκροτέσκο των λόγων και των συμπεριφορών τους, βγαίνουν και ειρωνεύονται τον πολίτη, περιγελάνε τον πατριωτισμό του, περιφρονούν τη νοημοσύνη του, του φορτώνουν για δικό του έγκλημα την ανοχή της δικής τους φαυλότητας. Διόρισαν τα κόμματα την πελατεία τους, απειράριθμους διακινητές των συμφερόντων τους, πλημμύρισαν τον δημόσιο τομέα αργόσχολους χρυσοπληρωμένους κηφήνες, συνδικαλισμένη απληστία, τυραννίδα του κοινωνικού σώματος. Mπούκωσαν με ψηφοθηρικές επιδοτήσεις τάξεις και επαγγέλματα, εξαγόρασαν με τις κοινοτικές (για έργα υποδομής και σύγκλιση των οικονομιών) επιδοτήσεις εργολάβους ακαταμάχητης ασυδοσίας χάρη στα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης που ιδιοκατέχουν.

Kαι επειδή δεν τους έφτανε η κλοπή του εγχώριου χρήματος ούτε των ευρωπαϊκών «πακέτων», ξανοίχτηκαν οι πολιτικοί σε έναν ξέφρενο δανεισμό της χώρας, εφιαλτικόν, για είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια. Mόνο για να συνεχίζεται η αδίστακτη κομματική κραιπάλη. Ως την τελευταία στιγμή, ξεγέλαγαν την E. E. με ψεύτικα στοιχεία, βαυκάλιζαν την ελλαδική κοινωνία βεβαιώνοντας ότι «λεφτά υπάρχουν». Mε κατάληξη, να οδηγήσουν τη χώρα στην πιο εξευτελιστική χρεοκοπία και οικονομική υποδούλωση, να βάλουν την υπογραφή τους στην παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, περιουσία και αξιοπρέπεια. Σε τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια ιστορικής παρουσίας, το ελληνικό όνομα μάλλον δεν γνώρισε τέτοιον διεθνή εξευτελισμό.
Aνεξέλεγκτοι, ατιμώρητοι, κυβερνάνε ακόμα σήμερα τη χώρα οι αυτουργοί του εγκλήματος. Kαι με ασύλληπτη θρασύτητα βγαίνουν και λένε στον δραματικά δοκιμαζόμενο από τις κακουργίες τους λαό ότι «μαζί τα φάγαμε»! Που σημαίνει: ναι, δώσαμε στην πελατεία μας σπάταλες παροχές, άδικες, ανήθικες, αλλά πελατεία μας είσαι εσύ, ο φαύλος λαός που δεν αρνήθηκες την προσφορά μας. Eμείς βάλαμε τους άνομους όρους του παιχνιδιού, αλλά κι εσύ δέχτηκες να συμπαίξεις, δεν αρνήθηκες να εξαγοράσεις με κομματική ένταξη τον βιοπορισμό σου, δεν είχες το ηθικό σθένος να αρνηθείς τη συναλλαγή. Λοιπόν, «μαζί τα φάγαμε».


Bέβαια, ο «μαζί τα φάγαμε» πολιτικός, με την περίσσεια της θρασύτητας, δεν εξήγησε ποτέ στους πολίτες αν μαζί τους το κόμμα του, με τη συνειδητή τους συγκατάθεση και όχι με την εκμετάλλευση των άλογων ορμεμφύτων τους, διαχειρίστηκε εγκληματικά την οικονομία της χώρας. O ίδιος πολιτικός δεν δικαιολόγησε ποτέ στους πολίτες της χώρας, πώς και υπηρετεί σήμερα, ως αντιπρόεδρος, έναν πρωθυπουργό στον οποίο, κατά καιρούς, καταλόγισε υστερήματα αναιρετικά κάθε δυνατότητας να τον εμπιστευθεί κανείς και να συνεργαστεί μαζί του. Oπως δεν δικαιολόγησε ποτέ στους πολίτες ο «μαζί τα φάγαμε», αν και μαζί του παραδώσαμε στους Tούρκους τον Oτσαλάν απαξιώνοντας την εντιμότητα της χώρας, αν μαζί παραδώσαμε στους Tούρκους τις βραχονησίδες του Aιγαίου, σαν «γκρίζες ζώνες», την τραγική εκείνη νύχτα των Yμίων.
Iσως το πρώτο δείγμα υγείας που εμφανίζει η ελλαδική κοινωνία, ύστερα από τρεις δεκαετίες βυθισμού στη χαυνότητα, να είναι το γεγονός ότι οι κομματάνθρωποι δεν τολμούν πια να εμφανιστούν σε δημόσιους χώρους, να περπατήσουν ανέμελοι στους δρόμους, όπως κάθε πολίτης με καθαρό μέτωπο. Ξέρουν ότι τους παραμονεύει παντού η αποδοκιμασία. Θα είναι δείγμα υπανάπτυξης οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας. Eίναι, όμως, παρήγορο δείγμα κοινωνικής υγείας η κοινή αποδοκιμασία. Tων αποδεδειγμένα τυράννων μας. Που ιταμότατα μας προκαλούν.

Read more...

Ο επικοινωνιακός πόλεμος για την Κερατέα μόλις ξεκίνησε...

Κάθε φορά που το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο διαισθάνεται κίνδυνο ανατροπής του status quo, επιστρατεύονται οι δήθεν έγκυρες παραφυλλάδες. Η περίπτωση της Κερατέας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Από το σαββατοκύριακο η "έγκυρη" Καθημερινή εξαπέλυσε επίθεση προπαγάνδας εναντίον των κατοίκων της Κερατέας. Μια επίθεση που μοιάζει να είναι συντονισμένη με την εμπλοκή του παρακράτους στην υπόθεση.

Το κοινό μήνυμα των άρθρων, η απαράδεκτη κατα τους συντάκτες "ανομία" και η αποφυγή της βίας εις βάρος των πολιτικών.

Γράφει πρώτος ο αρχισυντάκτης Παπαχελάς στο χθεσινό άρθρο του:

"Στα «Δεκεμβριανά» το πανηγύρι της βίας και της λεηλασίας ξεκίνησε από την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για «παθητική στάση» της Αστυνομίας. Ηταν σαν να έλεγε κάποιος «παιδιά, ξεκινήστε το πάρτι».

Το ίδιο συνέβη στην Κερατέα. Κάποιοι πολιτικοί εγκέφαλοι πίστευαν ότι αν άφηναν έτσι... λίγη παρανομία να εκδηλωθεί με τη μορφή του κλεισίματος ενός δρόμου ή μερικών μολότοφ, αυτή θα λειτουργούσε εκτονωτικά. Αφησαν, λοιπόν, αρχικά να κλείσει ο δρόμος από το Λαύριο, στη συνέχεια ανέχθηκαν το κάψιμο των αστυνομικών οχημάτων και πριν καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη είχαν στα χέρια τους μια κανονική εξέγερση με τεχνικές αντάρτικου. Στο κλίμα αυτό βοήθησαν βεβαίως και τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία ακολούθησαν την πάγια μεταπολιτευτική τους στάση, υποστηρίζοντας πρώτον ότι ο διαμαρτυρόμενος έχει πάντα δίκιο και δεύτερον πως ο δρόμος πρέπει να ανοίξει αλλά, προς Θεού, όχι με τη χρήση αστυνομικής βίας. Φτάσαμε, λοιπόν, στη γενικευμένη σύρραξη και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να υποστηρίζει δικαιολογημένα πως «εμείς δεν είμαστε η τουρκική στρατοχωροφυλακή, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».


...Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνες τις φρικιαστικές σκηνές των παιδιών από τα σχολεία που πετροβολούσαν τα αστυνομικά τμήματα τον Δεκέμβρη του 2008; "


Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη. Ποιος παρανομεί στην Κερατέα; Τα αρμόδια υπουργεία που αγνοούν επιδεικτικά ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ που επιτάσσει την άρση των εργασιών στον "ΧΥΤΥ" κατά κάποιους (στην ουσία ΧΥΤΑ), ή η Δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής που ξεκίνησαν απλώς να διαμαρτύρονται και έφαγαν τα χημικά και το ξύλο της αρκούδας από τα ΜΑΤ;
 Με διπλή αποφάση το Ειρηνοδικείο Λαυρίου διέκοψε την άδεια εργασιών σε σχεδόν 2/5 της έκτασης της χωματερής. Παρότι οι εκτάσεις αυτές είναι διάσπαρτες, το αρμόδιο υπουργείο ισχυρίζεται ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν στις υπόλοιπες εκτάσεις! Λες και οι μπουλντόζες θα κάνουν άλματα για να αποφύγουν την... παρανομία!

Δεν θα έπρεπε να αναρωτηθεί ο έγκυρος δημοσιογράφος, που βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές να επιβάλλουν την απόφαση του ειρηνοδικείου, όπως επί σειρά μηνών απαιτούσε ο ΣΚΑΙ στην περίπτωση των λατομείων Μαρκόπουλου; Που βρίσκονται οι εισαγγελείς όταν οι άνδρες των ΜΑΤ καταστρέφουν αυτοκίνητα, βάλουν σε ευθεία βολή κατά πολιτών με κάνιστρα δακρυγόνων και επιχειρούν με καταδρομικές επιδρομές και εν ψυχρώ ξυλοδαρμούς;

Είναι τραγικό  να γίνεται λόγος για "ανομία" σε μια χώρα το φαινόμενο ζει και βασιλεύει στα υψηλότερα κλιμάκια εξουσίας, κρατικής, οικονομικής και δημοσιογραφικής!
Ας διορθώσουν λοιπόν τα κείμενα τους οι διάφοροι Παπαχελάδες και ας κάνουν λόγο για τον "νόμο του ισχυρού", διότι περί ετούτου πρόκειται! Βλέπεται για τους δημοσιογραφίσκους, στο άκουσμα του ονόματος του Λάτση όλοι θα έπρεπε να στέκονται προσοχή...Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που πήραν από το χέρι οι καθηγητές τους τον Δεκ. του 08
ώστε να διαδηλώσουν στο πάρτυ αλλαγής της εξουσίας που στήθηκε από την κυβέρνηση την αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ - μήπως θυμάται να μας πει ο κύριος Παπαχελάς τι ρόλο έπαιξε το δικό του ΜΜΕ; Τότε που όλοι οι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για ποτάμια άγουρης οργής σε μια επανάσταση της νεολαίας και της γενιάς των 700 ευρώ; Μήπως δεν ήταν τότε οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ και των υπολοίπων ΜΜΕ αυτοί που έμπαιναν μπροστά από τους κουκουλοφόρους με τις μολότοφ για να παρεμποδίσουν την σύλληψη τους από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.;

Φυσικά η επίθεση της Καθημερινής είναι παντα πολύπλευρη. Σε άλλο άρθρο που υπογράφει κάποια Μαριλη Mαργωμενου, διακωμωδούνται οι κάτοικοι που συμμετέχουν στα μπλόκα.

Η αφέλεια των κατοίκων

Δυστυχώς οι επιθέσεις της Καθημερινής αναδεικνύουν και το επίδοξο σχέδιο της κυβέρνησης που μεσω της εμπλοκής των "γνωστών-αγνώστων"  προβοκατόρων. Παρά τις επικοινωνιακές διαψεύσεις, η συμμετοχή των αναρχικών στα επεισόδια είναι δεδομένη και απεικονίζεται σε δεκάδες βίντεο όπως το παραπάνω όπου καταγράφεται η χρήση μολότοφ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ τύπου η οποία χρησιμοποιείται από αναρχικούς και χούλιγκαν!  

Η τακτιτική είναι συνηθισμένη. Πριν κινηθούν οι δυνάμεις καταστολής το κράτος στέλνει τους προβοκάτορες τους ΣΥΡΙΖΑ και τις εξωβουλευτικής Αριστεράς για να πυκνώσουν τις τάξεις των διαδηλωτών. Έπειτα εξαπολυόυν τον επικοινωνιακό πόλεμο με τον οποίο παρουσιάζουν το κράτος αδύναμο και φοβισμένο, γεγονός που ενερογοποιεί τα ένστικτα αυτοσυντήρησης της κοινωνικής μάζας. Τέλος αφού η κοινή γνώμη ταχθεί στο πλευρό των... "αδυνάμων", ενεργούν τα όργανα της κρατικής τρομοκρατίας στο προσκήνειο και της εξαγοράς των ηγετικών παραγόντων στο παρασκήνειο. Και φυσικά, οι κουκουλοφόροι δεν συλλαμβάνονται ποτέ. Συλλαμβάνονται όμως οι απλοί πολίτες που βρίσκονται στα πέριξ.

Με την αποδοχή της δράσεως των αριστεριστών προβοκατόρων στον αγώνα τους, οι κάτοικοι έδωσαν τροφή στους διάφορους "Kασιματηδες" να μιλούν για

" τον κάθε «Γκόρτζο» και τους κουκουλοφόρους με τις μολότοφ;" και "την επαναστατική βία της Κερατέας, που εδώ και τέσσερις μήνες αμφισβητεί τη βασική αρχή του κοινωνικού συμβολαίου, δηλαδή την παραχώρηση του δικαιώματος της νόμιμης βίας στη δημοκρατικά ελεγχόμενη πολιτεία."

Τους Παπαχελάδες να μιλούν για:

"ένα πλέγμα τοπικών -μικρών ή μεγαλύτερων- συμφερόντων κλείνει δρόμους, καταστρέφει δημόσια περιουσία "


και τον Παπουτσή να δηλώνει ότι

"πλέον στο μπλοκ των διαδηλωτών έχουν εισχωρήσει αριστεριστές ή και αναρχικοί που βλέπουν την περίσταση σαν χρυσή «επαναστατική» ευκαιρία".

Αγαπητοί Κερατιώτες, διώξτε τους προβοκάτορες από τις τάξεις σας διότι αν χάσετε τον επικοινωνιακό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον σας, θα σας πατήσουν κάτω σαν τις μύγες!

ΕΨ

Read more...

Στο έλεος της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών το κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011Καλά να πάθουμε! Τόσα χρόνια εμείς οι "ακραίοι" φωνάζουμε και ουδείς μας ακούει! Προσωπικά εγώ έχω ακόμη φίλους και γνωστούς οι οποίοι ζουν ή εργάζονται στο κέντρο, τίγκα στους αλλοδαπούς, στο έγκλημα και την εγκλημετικότητα και ακόμη μιλούν για ανθρωπισμό και πολυπολιτισμικότητα και την ανάγκη για φθηνά εργατικά χέρια. Μέχρι που φυσικά οι ίδιοι να νοιώσουν ο μαχαίρι στην πλάτη... Τέτοια είναι η προπαγάνδα που έχει υποστεί ο λαουτζίκος της μεταπολίτευσης.

ΕΨ

Read more...

Σήμερα ο τρομοκράτης έχει όνομα και ΑΦΜ

Του Γιάννη Ζουμπουλάκη από Το Βήμα

Με περιμένει στην αυλή του σπιτιού του στο Μετς. Είναι ντυμένος, όπως πάντα, στα μαύρα. Περπατά αργά: οι συνέπειες της επίθεσης που δέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι του, το οποίο λεηλατήθηκε από τέσσερις αλλοδαπούς που παραλίγο να τον σκοτώσουν, είναι εμφανείς.

Ωστόσο ο Νίκος Κούνδουρος νιώθει και δείχνει βράχος. Δεν κρύβει την οργή του, λυπάται για όσους οδήγησαν την πατρίδα του στην κατάντια, αλλά είναι έτοιμος ακόμη και σήμερα να πολεμήσει. Ισως όχι με ένα τουφέκι, όπως έκανε στον ΕΑΜ, αλλά με μια καινούργια ταινία.

- Πριν από μερικούς μήνες ζήσατε ακόμη μία τρομερή περιπέτεια στην ούτως ή άλλως περιπετειώδη ζωή σας.Κατ΄ αρχάς,πώς αισθάνεστε σήμερα;

«Βράχος. Το συμβάν βέβαια έχει ακόμη την “ουρά” του γιατί τα άτιμα τα πλευρά θέλουν μήνες να κολλήσουν. Επτά-οκτώ μήνες. Κατά βάθος όμως οφείλω να πω ότι χαίρομαι που το πέρασα».

- Για ποιον λόγο μπορεί κάποιος να χαίρεται που παραλίγο να πεθάνει;

«Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Ελεγα ότι της ίδιας γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, τέσσερις βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα».

- Από εκείνη τη βραδιά τι δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

«Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ΄ τον, τον πούστη! ” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτραπάτρα ελληνικά. Εγώ πούστης; Καλά το “πνίξ΄ τον”, το “πούστης” τι το θέλανε; Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Ελληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως, έγινε. Αυτά είναι συνέπειες του κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν οι Ελληνες. Να ΄ναι καλά οι κυβερνήσεις. Οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν το κόμπλεξ, όχι εμείς».

- Τι το ιδιαίτερο είχε το περιστατικό και σας κάνει να αισθάνεστε έτσι;

«Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ηθελαν να σκοτώσουν. Εναν άλλον κύριο εδώ παρακάτω τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις που γλίτωσα. Κρατούσαν το μαξιλάρι στο πρόσωπό μου και ίσα που ανέπνεα λίγο από το πλάι. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική, όπως θες πες το. Ηταν μίσος. Γιατί αυτό που ήθελαν να πάρουν το είχαν πάρει. Τους το έδωσα. Πήγα στο χρηματοκιβώτιο και τους έδωσα ό,τι είχα. Μπήκαν σε ένα σπίτι που για εκείνους ήταν το Λούβρο και εγώ τους πήγα στο χρηματοκιβώτιό μου να τους δώσω ό,τι λεφτά είχα. Από την ταραχή μου δεν μπορούσα να θυμηθώ τον αριθμό του κωδικού και έκανα ένα λάθος. Μου κοπάνησαν το κεφάλι στο ατσάλι. Μια και δυο και τρεις φορές. Επί δεκαπέντε ημέρες το πρόσωπό μου ήταν μαύρο από το σκοτωμένο αίμα».

- Ετυχε να συναντηθείτε με αλλοδαπό μετά το περιστατικό; Και αν ναι,τι έγινε;

«Μετά το επεισόδιο βρέθηκα συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο ενός φίλου δικηγόρου. Ηρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι”. Εγώ, που είχα περάσει αυτά που είχα περάσει, του λέω “δώσ΄ του κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε λοιπόν ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω σαν να ΄μουν 18 χρόνων, τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσυρα με μια κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ΄πα “βρες το”. Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσουρνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπω ση που έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας».

- Θα πρέπει να είναι πολύ παράξενο για έναν άνθρωπο που έχει δει τόσο πολλά: Εμφύλιο,Κατοχή, εκτελέσεις, εξορία στη Μακρόνησο...

«Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μιας αδεξιότητάς μου. Ηταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στον δρόμο χωρίς το καρδιοκτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Οπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”. Ο καθένας μπορεί να κάνει το οτιδήποτε και ο καθένας μπορεί να υποστεί το οτιδήποτε. Η Αστυνομία, σύμφωνα με τα λόγια του, μπορεί να κάνει πάρα πολύ λίγα πράγματα και ακόμη λιγότερα να κυνηγήσει, πόσω μάλλον να καταδικάσει. Και έτσι είναι. Κακό τέλος είχε η ηρωική ελληνική φυλή μετά το αλβανικό, μετά τον ανταρτοπόλεμο, μετά το ασικλίκι, μετά τη νίκη της Δεξιάς, μετά το Μακρονήσι. Ολα αυτά τα πράγματα σφράγισαν το κακό μέρος από τη μοίρα του Ρωμιού. Ισως μας προόριζε η μοίρα για μια καλύτερη ζωή. Για ελευθερία».

- Η Ελλάδα ωστόσο έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια.

«Κρατήθηκε από το αίμα κάποιων που βρέθηκαν φάτσα με φάτσα με τον θάνατο. Και τι είχαν κάνει; Πρόδωσαν, λέει, την πατρίδα. Μα την πατρίδα την προδίδουν κάθε μέρα. Την πατρίδα σήμερα την προδίδουν οι βουλευτές, την προδίδουν οι άνθρωποι με το πολύ χρήμα, την προδίδουν αυτοί οι αθλιότατοι που διαχειρίστηκαν τα εθνικά ταμεία μας- ο Τσοχατζόπουλος, ας πούμε. Τους ξέρουμε όλοι. Σήμερα ο ελληνικός λαός είναι ταπεινωμένος και με σκυμμένο το κεφάλι. Μονάχα η φοβερή πείνα, η οποία κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και σε μερικούς μήνες θα μετατρέψει τον φόβο σε πανικό, θα σπρώξει κατά τη γνώμη μου τον λαό στον δρόμο. Είδες τι έγινε στην Αγγλία; Θα το κάνουμε κι εμείς, δεν γίνεται αλλιώς. Με τη φωνή “Κάτω οι βάρβαροι”. Οι χρηματιστές, η κυρία Μέρκελ, αυτοί είναι οι βάρβαροι. Εμείς τι φταίμε; Θα μου πεις, δεν υπάρχει άνθρωπος σε μια δημοκρατική κοινωνία που να μη φταίει. Αλλά αν κάνεις σε καθέναν μια ανάλυση θα δεις ότι δεν φταίμε. Εσύ τι φταις; Εγώ τι φταίω; Υπάρχει αυτή η τρομερή γενίκευση. Ολοι τα φάγαμε. Τι πρόλαβες να φας εσύ ή εγώ; Ο ελληνικός λαός είναι αμέτοχος εκ των πραγμάτων. Οχι μόνο δεν τα έφαγε αλλά δεν είχε και τη δυνατότητα να τα φάει γιατί ζει κάτω από τον ζυγό δημοκρατικών κυβερνήσεων, είτε λέγονται Νέα Δημοκρατία είτε λέγονται ΠαΣοΚ. Οι τρομοκράτες του λαού είναι το κράτος. Ποιος είναι περισσότερο τρομοκράτης σήμερα από τον κ. Παπακωνσταντίνου; Ο φουκαράς που τραβά μια τουφεκιά και σκοτώνει έναν άλλον φουκαρά δεν είναι τρομοκράτης. Είναι παιχνίδι. Οι τρομοκράτες δεν είναι πια κάτι αόριστο. Σήμερα ο τρομοκράτης έχει όνομα, έχει επίθετο, έχει ΑΦΜ. Τα έχει όλα».

- Τι κάνει λοιπόν μπροστά στο αδιέξοδο ένας έλληνας καλλιτέχνης;

«Δεν είναι εύκολο να είσαι Ελληνας αυτή τη στιγμή. Ή πρέπει να αποσυρθείς στο σπίτι σου και απλώς να βλέπεις, σαν παρατηρητής, ή, αν θες να πάρεις μέρος στα πράγματα, θα πρέπει να γίνεις πρόσωπο υπό έλεγχο. Οχι της Αστυνομίας ή της εξουσίας αλλά του γείτονά σου, του αδελφού σου, της Ιστορίας που σε περικυκλώνει. Πρέπει να είσαι συνεχώς υπόλογος. Η δική μου αντίσταση ήταν πάντα να κάνω ταινίες όχι διασκεδαστικές αλλά που ήθελαν να καταθέσουν το άδικο μαρτύριο ενός λαού που προοριζόταν για καλύτερη μοίρα. Και αυτό πρόκειται να κάνω τώρα με την επόμενη ταινία μου, το “Πλοίο”».

Ο πατέρας του Νίκου Κούνδουρου αρνήθηκε τα τρία παιδιά του να γίνουν μέλη της φασιστικής νεολαίας του Μεταξά.«Το πληρώσαμε επί χρόνια»λέει σήμερα ο σκηνοθέτης.«Μετά ήρθαν ο πόλεμος, η Κατοχή, η πείνα, σε κάθε γωνιά βλέπαμε από ένα πτώμα ή και περισσότερα. Από τα 17 μου βρέθηκα στα σπάργανα του ΕΑΜ, στην ένοπλη ομάδα Μπάιρον. Δεν είναι εύκολα όλα αυτά για ένα πιτσιρίκι που αλλιώς μεγάλωσε και αλλιώς αναγκάστηκε να βιώσει τη ζωή. Ηταν φυσικό λοιπόν να διαμορφώσει μια άποψη σε ένα νεαρό παιδί που το μόνο που του έμενε ήταν ή να πάρει ένα τουφέκι και να πάει στα βουνάή να υποταχθεί. Τίποτε άλλο».Το δεύτερο δεν ταίριαζε ούτε στον Νίκο Κούνδουρο ούτε στα αδέλφια του.

Ο σκηνοθέτης μνημονεύει τον Ρήγα Φεραίο: Του Ελληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει.«Δεν ξέρω για σήμερα, αλλά του τότε Ελληνα ο τράχηλος δεν άντεχε την ταπείνωση, την ευτέλεια, το τίποτε μιας παθητικής ζωής. Προτιμούσε την πιο σκληρή διαδικασία, ακόμη και να έρθει φάτσα με φάτσα με τον θάνατο.
Σήμερα ο θάνατος είναι είδος πολυτελείας. Τον συναντάς σε κανένα νοσοκομείο με τρεις νοσοκόμες γύρω σου και με μια “πάπια” να φροντίζει το κορμί σου ώστε να μην ταπεινωθεί. Είναι το ίδιο με το να έχεις έρθει φάτσα με φάτσα με το εκτελεστικό απόσπασμα...

Τη βραδιά της προηγουμένης της εκτέλεσης του Μπελογιάννη το κόμμα μου ζήτησε να φροντίσω τη γυναίκα του χωμένος σε ένα αυτοκίνητο έξω από τις φυλακές της Καλλιθέας περιμένοντας να ακούσουμε τον κρότο έξι-επτά τουφεκιών. Ολα αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα ξεχάσεις εύκολα και γίνονται ένα με την ως τότε ζωή σου.
Εξοικειώνεσαι και δεν τα βγάζεις ποτέ από μέσα σου».

«Το “Πλοίο” είναι ένα σχέδιο που γεννήθηκε μέσα από κάποιες περίεργες αλήθειες»λέει ο Νίκος Κούνδουρος για την επόμενη ταινία του,η οποία βρίσκεται «στο 12 παρά ένα για να γυριστεί». Θα είναι αγγλόφωνη και με άγνωστους ηθοποιούς στη διανομή.

«Πριν από περίπου δύο χρόνια μάθαμε ότι ένα πλοίο μαύρο σαν την Κόλαση, που κουβαλούσε στάριήρθε από την Αμερική,άραξε κάπου εδώ στις θάλασσες του Ιονίου και στη συνέχεια έφυγε για το Ισραήλ που,ως γνωστόν,δεν παράγει στάρι.Αργότερα μάθαμε ότι όχι μόνο στάρι δεν είχεαλλά το φορτίο του ήταν τελειότατος πολεμικός εξοπλισμός.Παράλληλα γίνονταν οι καινούργιες επιθέσεις του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων».

Ολα αυτά ήταν γραμμένα στα ρεπορτάζ των εφημερίδων και πέρασαν απαρατήρητα.Ο Κούνδουρος πήρε το δημοσιογραφικό υλικό και έφτιαξε το σενάριο μιας μυθοπλαστικής ταινίας με τη φιλική συνεργασία δύο συγγραφέων.Ενδιαμέσως η ταινία θα γεμίζει και με άλλα περιστατικά,επίσης αληθινά.

«Σε δύο κτίρια,ένα στην Κρήτη και ένα στην Πελοπόννησο,διάφοροι επιτήδειοι μαζεύουν κορίτσια από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τους υπόσχονται δουλειές για να τις κάνουντελικά πόρνες.Υπάρχει επίσης μία ακόμη στοά μασόνων,οι μεσάζοντες ανάμεσα στους Αμερικανούς και στους Ισραηλινούς».

Ο Θεόφιλος Τσάφος είναι ένας εγκληματίας που έχει εκπαιδευτεί για να εξευτελίσει την ανθρώπινη ύπαρξη ξεκινώντας από τον εαυτό του.Πρώτα καίει στην πυρά του φανατισμού την καρδιά του.Στη συνέχεια, άκαρδος,ψάχνει να βρει θύματα για να ολοκληρώσει τη Μυστική Αποστολή του.Τα χέρια του γίνονται φονικά όπλα και τελικά πνίγει τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε στη ζωή του την ώρα της ερωτικής πράξης. Αυτές τις ημέρες το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το έργο «Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου»,έναν μονόλογο που έγραψε πριν από 38 χρόνια ο Νίκος Κούνδουρος αλλά δεν είχε ανεβεί ως σήμερα στη σκηνή.Σκηνοθετημένο από τηΓιώτα Κουνδουράκη, πραγματεύεται την περίπτωση ενός εγκληματία που έχει εκπαιδευθεί για να εξευτελίσει την ανθρώπινη ύπαρξη καταστρέφοντας τα πάντα- από τον εαυτό του ως τον έρωτα.Ο «Θεόφιλος Τσάφος» γράφτηκε στο Λονδίνο επί χούντας.Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από αληθινό γεγονός το οποίο είχε διαβάσει εκείνη την εποχή στις εφημερίδες:«Με ενδιέφερε,το έψαξα καλά και το έγραψα.Ημουν πολύ πιο νέος τότε,αλλά πιστεύω ότι το έργο για την εποχή του περιέχει μια αντίσταση».

Read more...

Διασταση απόψεων στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ. για τα επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών στην Νίκαια

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Πολύ διαφορετική ήταν η θέση που υιοθέτησε ο προκείμενος στον ΛΑΟΣ  "Ελεύθερος Κόσμος" από την επίσημη ανακοίνωση της ΝΕΟΣ σχετικά με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τούτες τις ημέρες  στην Νίκαια. Γεγονότα τα οποία έχουν πλήρως αποσιωποιηθεί στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Όπως φαίνεται, το κόμμα του Καρατζαφέρη επιλλέγει την ίδια οδό των τυπικών δηλώσεων που χρόνια τώρα έχουν καθιερώσει τα δύο κόμματα εξουσίας. Οι νομιμόφρονες δηλώσεις του ΛΑΟΣ για ακόμη μια φορά εξισώνουν την αυτοάμυνα και την αντίσταση των Ελλήνων κατοίκων στα επακόλουθα της βίαιης εισβολής εκατομμυρίων λαθροεποίκων στην χώρα, με την βία των λαθραίων αλλοδαπών εγκληματιών. Επιπλέον ο ΛΑΟΣ υιοθετεί και την χρόνια ρητορική της Αριστεράς που δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη προς τους λαθροεποίκους.

Η ρητορική αυτή είναι απολύτως λανθασμένη ειδικά από την στιγμή που το επίσημο κράτος και η ΕΛ.ΑΣ. τάσσονται ανοικτά πλέον στο πλευρό του κάθε παράνομου αλλοδαπού, και εναντίον οποιουδήποτε τολμά να δηλώνει Έλληνας!

Το άρθρο του  Ελεύθερου κόσμου

"Συνεχείς βιασμοί Ελληνίδων από λαθρομετανάστες

Tα επεισόδια σε Νίκαια και Κορυδαλλό μεταξύ νεαρών Ελλήνων και Πακιστανών λαθρομεταναστών, κλιμακώνονται, με την επίσημη Πολιτεία (όπως ο δήμαρχος Νίκαιας και οι διάφορες επιδοτούμενες ΜΚΟ, αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και την ΕΛΑΣ (ενημερώνουν ότι έχουν ανάλογες διαταγές, «άνωθεν), να τάσσονται εξ αρχής στο πλευρό των αλλοδαπών. Τι έχει συμβεί; Ο ομαδικός βιασμός 14χρονης την περασμένη Δευτέρα, από ομάδα οκτώ Πακιστανών και ο άγριος ξυλοδαρμός του 17χρονου συνοδού της, προκάλεσε τη νεολαία της περιοχής, η οποία αντέδρασε ανδροπρεπώς! Ακολούθησαν συμπλοκές που γενικεύτηκαν στου Ρέντη, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό και στον Κολωνό, που οδήγησαν στον τραυματισμό Ελλήνων περιοίκων, κυρίως ανηλίκων, αλλά και προκλήσεις εις βάρος των Ελλήνων από ομάδες αλλοδαπών, που κυκλοφορούν οπλισμένες με ρόπαλα στους δρόμους.

Η ΕΛΑΣ πάλι κατά των Ελλήνων
 

Η ΕΛΑΣ, λειτουργώντας για άλλη μια φορά ως αστική δύναμη κατοχής και ομάδα πραιτοριανών της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συνέλαβε δύο Έλληνες, ηλικίας 22 και 28 ετών, οι οποίοι τόλμησαν να υπερασπιστούν τους ομοεθνείς τους και πλέον κατηγορούνται ότι τραυμάτισαν δύο λαθρομετανάστες και τους οδήγησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Οι «αντιρατσιστικές» ΜΚΟ, σε ένα ρεσιτάλ δωσιλογισμού και ρουφιανιάς, πιέζουν λαθρομετανάστες που μετείχαν σε επεισόδια να συνεργάζονται με την Ασφάλεια και να «υποδεικνύουν» Έλληνες με τους οποίους συνεπλάκησαν. Την ίδια τακτική ακολουθεί τώρα τελευταία και ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, ο οποίος έχει καταλάβει πως «λειτουργούν» τα πράγματα και με την «ανοχή» των αρχών, κάνει «πάρτι» κατά των Ελλήνων.

Η «αγαπημένη» κατά των Ελλήνων
 

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η οποία φυσικά κατηγορεί τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής, «πρόκειται για περίπου 60 επιθέσεις σε βάρος ισάριθμων μεταναστών, κάποιες δολοφονικές (με μαχαίρια και σιδηρολοστούς), μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Θύματά τους οικονομικοί μετανάστες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δέχονται επιθέσεις τη στιγμή που επιστρέφουν από τις δουλειές τους. Δράστες, επίσης νεαρά άτομα, σε κάποιες περιπτώσεις και έφηβες γυναίκες, οι οποίοι μετακινούνται με μοτοσικλέτες και επιτίθενται -ανά ομάδες 10-15 ατόμων- σε μετανάστες που βρίσκονται σε πλατείες, στάσεις λεωφορείων, δρόμους, αλλά και σε χώρους προσευχής Πακιστανών, όπως συνέβη στην περίπτωση της οδού Τιμοσθένους». Ούτε λέξη για το βιασμό της πιτσιρίκας από τους αλλοδαπούς, που δημιούργησε και το «πρόβλημα»...

Βιάζουν Ελληνίδες και η ΕΛΑΣ κυνηγάει... "ρατσιστές"!
 

Η ΕΛΑΣ, αντί να συλλάβει τους δράστες των βιασμών, κυνηγά τους Έλληνες που αντιδρούν και σπεύδουν να προστατέψουν τις γειτονιές τους από τους βάρβαρους αλλοδαπούς, που βιάζουν Ελληνίδες. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στο Γαλάτσι (όπου πρόσφατα δέχθηκαν επίθεση αστυνομικοί). Δεν μπορούμε φυσικά να ξεχάσουμε και τι έγινε στην ευρύτερη περιοχή εκεί (και συγκεκριμένα σε παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Ιππολύτου, στα Άνω Πατήσια) πριν ένα χρόνο και τρεις μήνες: τον κτηνώδη βιασμό και τη δολοφονία μιας Ελληνίδας, τα χαράματα της Πρωτοχρονιάς, υπόθεση που αποσιωπήθηκε από την ΕΛΑΣ και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Αποσιωπήθηκε στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας, μιας και το θύμα ήταν Ελληνίδα και οι δράστες, αλλοδαποί...

Η υποκρισία των ΜΚΟ αποκαλύπτεται... 
 
Φυσικά, οι Ελληνίδες αναρωτιούνται: που είναι οι οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών, που είναι οι φεμινιστικές ΜΚΟ; Γιατί δεν καταγγέλλουν τους βιασμούς των Ελληνίδων από λαθρομετανάστες, γιατί δεν σπεύδουν να προσφέρουν τη συνδρομή τους στα θύματα της κτηνωδίας; Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι οι οργανώσεις αυτές, εξυπηρετούν «άλλες» σκοπιμότητες, όπως την υπονόμευση του εθνικού κορμού, την αποδόμηση των κοινωνικών σχέσεων, τον πλουτισμό των στελεχών τους και φυσικά, την κοινωνική μηχανική του συστήματος."


*** 


Απόσπασμα από την επίσημη ανακοίνωση της ΝΕΟΣ


"Ο αγώνας μας εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής δημοκρατίας. Ο αγώνας μας είναι ειρηνικός  έξω από κάθε έννοια και λογική βίας είτε σωματικής, είτε λεκτικής είτε ψυχολογικής.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται  ‘Όσον αφορά τα επεισόδια  που έλαβαν χώρα στη γειτονιά μας  τον τελευταίο καιρό με θύματα λαθρομετανάστες και Έλληνες  η στάση μας ήταν είναι και θα παραμείνει καταγγελτική  απέναντι σε κάθε μορφή βίας. Πιστεύουμε ότι δεν φταίνε οι λαθρομετανάστες που έχουν κατακλίσει τη γειτονιά μας  αλλά αυτοί που τους άφησαν να εισβάλουν, αυτοί που τους νοικιάζουν τα σπίτια τους, αυτοί που τους εκμεταλλεύονται   και τόσοι άλλοι που μαζί με την εκάστοτε κυβέρνηση κατάντησαν  την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι.

.

Κάθε μορφή βίας προς τους λαθρομετανάστες βάζει νερό στον μύλο ακραίων αριστεριστών που δεν χάνουν την ευκαιρία να κατατρομοκρατούν και να βιαιοπραγούν ενάντια σε οποιονδήποτε Έλληνα αντιστέκεται στην εισβολή και τον εποικισμό των λαθρομεταναστών.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ 
α) Την παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας και μελών του δημοτικού συμβουλίου σε συγκέντρωση ατόμων του αναρχικού και ευρύτερου αριστερίστικου  χώρου , οι οποίοι  λειτουργούν με γνώμονα τη βία, επιτίθενται καθημερινά σε Έλληνες πολίτες  και απείλησαν ανοιχτά δημότες της Νίκαιας . Είναι οι ίδιοι που  ρυπαίνουν καθημερινά την πόλη μας με παράνομο προπαγανδιστικό ανθελληνικό υλικό.
β) Την στοχοποίηση  του γραφείου και των μελών μας από αναρχικούς τραμπούκους  με την άτυπη  στήριξη των αρχών της πόλης μας
γ)  Την μεροληπτική στάση του δημάρχου της πόλης μας υπέρ των λαθρομεταναστών .Δεν γίνεται το ίδιο όταν   Έλληνες συμπολίτες μας πέφτουν θύματα εγκληματιών αλλοδαπών στις γειτονιές μας.
δ) Την στάση της αστυνομίας και του Υποδιευθυντή Πειραιά ο οποίος  επέτρεψε κάθε προκλητική ενέργεια των αναρχικών τραμπούκων και απαγόρευσε στα μέλη μας να βγαίνουν ακόμη και στο μπαλκόνι  του γραφείου .
ε) Την οποιαδήποτε άμεση η έμμεση σύνδεση των μελών και του γραφείου μας με τραμπουκισμούς και βίαιες επιθέσεις
.
Θα προβούμε σε κάθε νόμιμο μέσο ( επερωτήσεις  στη βουλή, αποστολή εξωδίκων  και κατάθεση μηνύσεων )."

Read more...