Δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένοι Έλληνες στους δρόμους

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011


Δίχως κόμματα και χρώματα!
Μόνο άσπρο και γαλάζιο!

Τελικά τόσο εύκολο ήταν;
Γιατί περιμέναμε τους Ισπανούς για να ξυπνήσουμε;

Η σημερινές μεγαλειώδης συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα αλλά και στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα αποτελούν σημαντικά γεγονότα. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος από αυτές είναι το γεγονός ότι η αυτοοργάνωση είναι εφικτή και όχι όσο δύσκολη όσο φανταζόταν πρωτύτερα, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Είναι βέβαιο ότι η δημοσιότητα που έλαβε η Ισπανική πρωτοβουλία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μαζική προσέλευση του κόσμου, αλλά και την διεξαγωγή συγκεντρώσεων που κινήθηκαν μακρυά από τα κόμματα, τα συνδικάτα και την προκαθορισμένη σκηνοθετημένη βία που συνοδεύει τις εκδηλώσεις τους.

Πολλοί αναρωτιούνται για ποιον λόγο τα ΜΜΕ παρουσιάζουν θετικά τις συγκεντρώσεις. Πολλές είναι οι πιθανές εξηγήσεις. Η κυβέρνηση ίσως παρουσιαστεί να υπαναχωρεί σε 2-3 σημεία ως απάντηση στις διαδηλώσεις ώστε να τις εκμεταλευτεί επικοινωνιακά. Στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορούν ήδη κείμενα "απολογητικού" περιεχομένου που έχουν συνταχθεί από τον Τομέα Τύπου και ΜΜΕ του κυβερνώντος κόμματος και υπεραμύνονται της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στην κριτική που της ασκείται.

Από την άλλη οι διαδηλώσεις αυτές δεν έχουν κομματικό χαρακτήρα και σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή ενισχύουν κυρίως την αποχή. Γεγονός που όχι μόνο δεν απειλεί το παρόν σύστημα αλλά ενισχύει την πολιτική του ισχύ ενόψει αντιλαικών περιόδων. Κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ισπανία όπου οι διαδηλώσεις κράτησαν τον νέο κόσμο μακρυά από την κάλπη.

Τέλος, τα πραγματικά κέντρα εξουσίας στην σημερινή Ελλάδα της Ε.Ε. βρίσκονται πια πολύ μακρυά και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Πέρα από το ενδεχόμενο μιας ολικής ανατροπής, τα κέντρα εξουσίας της Ε.Ε. μένουν αδιάφορα απέναντι σε διαδηλώσεις που δεν προκαλούν σοβαρές εκλογικές μεταβολές. Ειδικά όταν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι ενταγμένα στο "πρόγραμμα".

Ως πρώτο βήμα όμως, οι σημερινές συγκεντρώσεις είναι σημαντικές και εντυπωσιακές. Για να επιφέρουν όμως αποτέλεσμα σίγουρα θα πρέπει να έχουν διάρκεια και συγκεκριμένους στόχους. Μια σειρά βασικών και συγκεκριμένων αιτημάτων (οι Ισπανοί επέλλεξαν την ανεργία) αλλά και πρωτοποριακών πρωτοβουλιών. Μια παρόμοια συγκέντρωση στην Εκάλη φερειπείν.

ΕΨ


Read more...

Αποστολή αυτoκτονίας: Ξεπουλά τα ασημικά και κρατά τις μαύρες τρύπες!

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011


Στην αρχή το παραμύθι πήγαινε κάπως έτσι: Οι αποκρατικοποιήσεις μας έλεγαν θα ωφελήσουν τα δημοσιονομικά τις χώρας διότι θα απαλλάξουν το κράτος από τις ζημειογόνες ΔΕΚΟ και μέσω του ιδιωτικού μανατζμεντ θα οδηγήσουν τις ΔΕΚΟ αυτές στην εξυγείανση και την κερδοφορία.

Όμορφο παραμύθι μεν, αλλά δεν παύει να είναι παραμύθι για μικρά παιδιά! Στον πραγματικό κόσμο τα πράγματα έχουν αλλιώς. Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση της Ολυμπιακής. Ο εθνικός αερομεταφορέας δωρήθηκε στην ιδιωτική ανταγωνιστική Aegean της οποίας ο μανατζερ έκανε μεταγραφή στην Ολυμπιακή! Το κράτος πλήρωσε μυθικά ποσά αποζημιώσεων και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στους εργαζομένους και μέγα κερδισμένο παρολίγο να βγεί το δίδυμο Βασιλάκη/Βγενόπουλου. Εντέλει η επιτροπή ανταγωνισμού της ... Ε.Ε.(!) δεν ενέκρινε τα σχέδια των δύο μονομάχων γα συγχωνευση των δύ εταιριών, αλλά στη Ελλάδα αυτό δεν θα εμποδίσει το στήσιμο  μιας "άτυπης συνεργασία".  Δύο χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση το μέλλον της Ολυμπιακής βρίσκεται στον "αέρα". Την ίδια κατάλληξη θα έχουν και οι υπόλοιπες προβληματικές ΔΕΚΟ αν ποτέ ιδιωτικοποιηθούν διότι σίγουρα θα καταλλήξουν στα  νύχια των αρπακτικών.

Η άλλη περίπτωση, αυτή του ΟΤΕ, καταρρίπτει πλήρως τον μύθο της εξυγειάνσεως μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Το 2007 ο κρατικός όμιλος του ΟΤΕ είχε κέρδη ύψους €662,6 εκ.! Το 2010 υπό την γερμανική διοίκηση της Telecom ο ΟΤΕ σημείωσε ζημείες..... €139 εκ.!!!  Ναι καλά διαβάσατε... ΖΗΜΕΙΕΣ! Μέσα σε 3 χρόνια οι Γερμανοί κατάφεραν και αυτό.

"Αν ποτέ" διότι η λίστα των άμεσων ιδιωτικοποιήσεων παράλληλα με τους διατυπωμένους στόχους της κυβερνήσεως μιλούν από μόνα τους:

"Οι άμεσες αποκρατικοποιήσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικών συμβούλων με στόχο την άμεση προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε σχέση με τα παρακάτω περιουσιακά στοιχεία:

Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος (OTE): Άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης (put option) για το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ και εξέταση της πώλησης επιπλέον 6%.

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ): Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή και περιουσιακών στοιχείων σε στρατηγικό επενδυτή

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (TT): Πώληση του 34% του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ καθώς και εξέταση πώλησης επιπλέον 10% κατοχής των Ελληνικών Ταχυδρομείων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και εισόδου στρατηγικού επενδυτή

Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ): Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είσοδος στρατηγικού επενδυτή

Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ): Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είσοδος στρατηγικού επενδυτή

Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και Λιμένες Αττικής: Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συγχώνευση περιφερειακών λιμένων Αττικής και είσοδος στρατηγικών επενδυτών

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Κύριοι Περιφερειακοί Λιμένες: Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συγχώνευση περιφερειακών λιμένων και είσοδος στρατηγικών επενδυτών

Οι σχετικές προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι αναρτημένες στο δικτυακό τόπο www.minfin.gr."

Είναι προφανές ότι ουδεμία προβληματική ΔΕΚΟ ιδιωτικοποιείται! Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποιεί τις επικερδείς και πλούσεις σε περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεις.

Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές λοιπόν δεν έχουν στόχο να μειώσουν τα κρατικά έξοδα αλλά να ξεπουλήσουν τα "ασημικά" ώστε να συγκεντρωθεί άμεσα το απαιτούμενο ρευστό! Δεν πρόκειται λοιπόν για μέτρα εξυγείανσης που θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα σε εξισορρόπηση των δημοσιονομικών, αλλά για σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες μακροπρόθεσμα θα μειώσουν τα κρατικά έσοδα, μέσω της μείωσης του ποσοστού της κρατικής συμμετοχής στις επικερδείς ΔΕΚΟ. 

Σε πρώτη φάση η μείωση αυτή βέβαια δεν θα ήταν ανάλογη του ποσοστού ιδιωτικοποιήσεως αν τα ποσοστά αυτά διατειθονταν στην αγορά μόνο μέσω του χρηματηστηρίου. Είναι γνωστό ότι τα μερίσματα στων ιδιωτικών μετοχών είναι δυσανάλογα ως προς τα πραγματικά κέρδη των εταιριών αυτών και αντιστοιχούν σε πολύ μικρότερο ποσοστό επί των κερδών. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς διάνοια για να παρατηρήσει ότι σε όλες τις περιπτώσεις πλην του ΟΤΕ, η κυβέρνηση δεν παραχωρεί απλώς μετοχές στο Χρηματηστήριο αλλά αναζητεί στρατηγικούς επενδυτές! Ο ΟΤΕ φυσικά έχει ήδη ξεπουληθεί στους Γερμανούς. Σε αυτή την περίπτωση η απώλεια κρατικών κερδών θα είναι σημαντική. Τέλος, ας μην ξεχνούμε ότι σε βάθος χρόνου η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην παραχώρηση ακόμη μεγαλύτερων ποσοστών επιφλεροντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση των εταιριών αυτών.

Που μας οδηγεί αυτή η στρατηγική; Μα φυσικά στην ολοκληρωτική καταστροφή και την υποδούλωση της χώρας στους ξένους πιστωτές, αφού η "στρατηγική" αυτοκτονίας αφαιρεί από το κράτος έσοδα και του αφήνει μόνο ζημείες!

Εξεπλάγην κανείς; Αμφιβάλλω.

Εκπληξη θα προκαλούσε μια αλλαγή ρότας της κυβέρνησης Παπανδρέου η οποία από την πρώτη κιόλας ημέρα μεθόδευσε την υποδούλωση της χώρας και το ξεπούλημα στους εγχώριους και μη νταβατζήδες ιδιώτες.

Από το ξεπούλημα του αιώνα (€22-50 δις) θα φάνε καλά και οι πράσινοι αρουραίοι... με συγχωρείτε, οι ... "σύμβουλοι" ήθελα να πω.

(Αλλά ποιος έχει χρόνο να ασχοληθεί με όλα αυτά όταν έπεται νέο κύμα φοροκαταιγίδας και περικοπών σε επιδόματα και συντάξεις;)

ΕΨ

Read more...

Ιδιωτικοποιήσεις υπό την επιτήρηση των ξένων ζητά ο Γιούνκερ

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Η παρακάτω δήλωση του προέδρου του eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έπαιξε παγκοσμίως στα ΜΜΕ:


«Θα χαιρέτιζα τη δημιουργία από τους Έλληνες φίλους μας μίας υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων ανεξάρτητης από την κυβέρνηση, στην οποία θα παίρνουν μέρος ξένοι εμπειρογνώμονες»,


Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η υπηρεσία θα μπορούσε να εμπνευστεί από το γερμανικό μοντέλο της Treuhandanstalt, την υπηρεσία που ανέλαβε την ιδιωτικοποίηση πολλών εταιρειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους.
Πηγή

Είναι προφανές ότι οι υψηλόβαμθμοι της Ευρωζώνης μιλούν ανοικτά και συζητούν επίσημα πλέον την απώλεση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα του μνημονίου αποτελούσαν πάγαια αιτήματα της Ε.Ε. προς την Ελλάδα. Η κυβέρνηση Καραμανλή απέτυχε να τα εφαρμόσει. Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι.

Φαίνεται όμως ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν έναν από τους κύριους στόχους αυτών που έστησαν την υπαγωγή της Ελλάδος στην τρόικα ώστε μέσω αυτής της μεθοδεύσεως να μπορέσουν να τις φέρουν εις πέρας. Έναν στόχο τόσο σημαντικό που οι Ευρωπαίοι θέλουν να τον διαχειριστούν οι ίδιοι ώστε να διασφαλίσουν την μέγιστη επιστροφή των δανεικών τους μεν, αλλά κυρίως για να μπορέσουν να διαμορφώσουν οι ίδιοι το μέλλον σημαντικών τομέων της ελληνικής οικονομίας.

ΕΨ

Read more...

"Αγιος" Καστανίδης, ο προστάτης των εγκληματιών (βίντεο)

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Ο μισοί τουλάχιστον εγκληματίες που συλλαμβάνονται βρίσκονται ελεύθεροι λόγω του νόμου Καστανίδη.

Άξιος ο δικηγόρος που υπερβαίνει το συμφέρον του για να μιλήσει ως Έλληνας πολίτης. Αντιθέτως, οι περισσότεροι βολεμένοι Έλληνες απλώς συναινούν δια της σιωπής, και της οικονομικής εκμετάλευσης της λαθρομετανάστευσης. Έως ότου να πέσουν οι ίδιοι θύματα των κακοποιών.

Read more...

Νέμεσις!

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

...και απολύμανσις!


Read more...

Καταγγελία Καμμένου για παιχνίδι με την χρεωκοπία της Ελλάδος μέσω των CDS

Read more...

Μπόμπολας και Παπανδρέου οι μνηστήρες για την ΛΑΡΚΟ


Η ΛΑΡΚΟ είναι μια στρατηγικής σημσίας εταιρία εξόρυξης νικελίου. Μιας πρώτης ύλης που εκτ΄ςο των άλλων χρήσεων χρησιμοποιείται στην παραγωγή χάλυβα. Έχει την αποκλειστικότητα εξόρυξης στην Ελλάδα και μέσω των εξαγωγών καλύπτει το 7% της ευρωπαικής ζήτησης σε νικέλιο και το 2% της παγκόσμιας παραγωγής (πηγή). Όμως τα τελευταία χρόνια φέρεται να έχει ζημίες ύψους €270 εκ. λόγω μειωμένης ζήτησης.

Η εταιρία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο των μέτρων του μνημονίου, στην τιμή των €300 εκ. παρότι η ζήτηση σε νικέλειο αυξάνεται ραγδαία.

Για την εταιρία έχει εκφράσει ενδιαφέρον ο όμιλος Μυτηλιναίου αλλα αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι ο "μνηστήρας" της ΛΑΡΚΟ δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον "πράσινο" επιχειρηματία Γ. Μπόμπολα. Στο "σχήμα" όμως θα συμμετέχει και ένας άλλος "επιχειρηματίας", ... ο Νίκος Παπανδρέου!

O αδελφός του πρωθυπουργού είναι συγγραφέας στο επάγγελμα αλλά οι γνώστες των πραγμάτων τον αποκαλούν άνθρωπο των... "ειδικών αποστολών". Έχει τοποθετηθεί επίσης ως αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Κάθε φορά που ο πρωθυπουργικός θώκος βρίσκεται στα χέρια ενός Παπανδρέου ο "Νικολάκης" αναλαμβάνει δράση. Επι Ανδρέα είχε ταξιδέψει στην Aλγερία στα πλαίσια της επίσκεψης της Παγκόμιας Τράπεζας. Πρόσφατα είχε ηγηθεί επιχειρηματικής αποστολής στα Αραβικά Εμιράτα σε ένα ταξίδι με κρατικές δαπάνες. Παρευρέθει επίσης στα εγκαίνια νοσοκομείου του Βγενόπουλου στα Τίρανα.

Δεν θα μπορούσε να λείψει από την πώληση της ΛΑΡΚΟ όπου θα συμμετέχει μέσω off-shore.  Κατ ουσίαν καμία επιχειρηματική συμφωνία που να εμπλέκει το Δημόσιο δεν διεκπεραιώνεαι δίχως την "εμπλοκή" του Νίκου ή κάποιου υψηλόβαθμου κυβερνητικού. Την στιγμή που ο πρωθυπουργός διατηρεί την εικόνα  του αδιάφθορου, ο οικογενειακός του περίγυρος μοιάζει να είναι "χωμένος παντού".

Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική χώρα, η εμπλοκή του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού στις κρατικές business θα είχε προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο στον πολιτικό κόσμο, όσο και από την μεριά της Δικαιοσύνης.

Στην Ελλάδα... it´s just business as usual... 

ΕΨ

Read more...

H Ελλάδα αιμοραγεί...

Μερικές από τις ειδήσεις της ημέρας...

ΝΕΚΡΗ ,ΦΙΜΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ 55ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Σύλληψη Αλβανού Για Ληστεία… Με Λεία 80.000 Ευρώ…!

Νέα δολοφονική επίθεση αλλοδαπών στην καρδιά της Αθήνας - Με τρείς σφαίρες στο λαιμό χαροπαλεύει ο Έλληνας καταστηματάρχης - Καζάνι που κοχλάζει η οργή των κατοίκων

Αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιούς στην Πεύκη (Η συμπλοκή αριστερών τρομοκρατών με την αστυνομία πριν από ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα του οποίου ο στόχος ήταν πιθανότατα ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής)

ΚΤΗΝΗ -Πέντε λαθρομετανάστες βίαζαν επι μία ωρα 17χρονο


Σήμερα είχαμε και την σύλληψη των 2 Αφγανών που δολοφόνησαν τον Μανώλη Καντάρη για 120 ευρω. ( Ποιος άραγε αγόρασε αυτή την κάμερα... στο Μοναστηράκι; )

Και όλα αυτά διότι κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε πολυπολιτισμική χαβούζα και οι περισσότεροι Έλληνες συναίνεσαν!

Αντέχετε ακόμη; Διότι τα πράγματα μάλλον προς το χειρότερο οδεύουν.

ΕΨ

Read more...

16/5 Τοποθετήσεις Ν.Γ.Μιχαλολιάκου στο Δ.Σ.Αθηνών

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Από την Χρυσή Αυγή

Read more...

Ημέρες πένθους για τον Μανώλη Καντάρη και Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ. και Αριστεροί τάσσονται στο πλευρό των λαθρομεταναστών

Ούτε η τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη δεν συγκίνησε την Πολιτεία, την Ελληνική (μόνο στα χαρτιά) Αστυνομία και τους Αριστερούς δήθεν ανθρωπιστές πρακτορίσκους, που τάσσονται ανοικτά στο πλευρό των λαθρομεταναστών και των εγκληματιών.

Έτσι ο Δήμος Αθηναίων δεν επέδειξε ούτε μια σπιθαμή αξιοπρέπειας, απαντώντας αρνητικά στο αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου, να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμμένου συμπατριώτη μας.

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από την δολοφονία του Καντάρη και οι Αριστεροί πρακτορίσκοι είχαν το θράσος να βγάλουν τους Σομαλούς στην οδό Αθηνάς, σε αντισυγκέντρωσ, ώστε να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της σημερινής διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.

Σε άψογη συνεργασία με την προβοκατόρικη αντισυγκέντρωση του Πέτρου Κωσταντίνου, η λαθρομεταναστόγλανη ΕΛ.ΑΣ. παραβαίνει κάθε έννοια δημοκρατικής ελευθερίας, προβαίνοντας σε μαζικές προσαγωγές πατριωτών υπό το πρόσχημα της αποφυγής των επεισοδίων.

Αναρωτιέμαι με πόσο ήσυχη την συνείδηση τους μπορούν όλοι οι παραπάνω να κοιμούνται το βράδυ, γνωρίζοντας πως κάθε ημέρα "σκοτώνουν" την Ελλάδα με τις πράξεις τους ;

ΕΨ

Read more...

Επίθεση των ΜΑΤ στο μπλόκο των κατοίκων στην 3ης Σεπτεμβρίου

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Από το Greek Alert

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κατοίκους της περιοχής... πριν λίγη ώρα στο μπλόκο 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας που παρίστανε τον κάτοικο και προκαλούσε την αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί...μέσα σε 5 λεπτά εμφανίστηκαν από το πουθενά διμοιρίες που επιτεθήκαν στους κατοίκους και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές!!...ώστε να ανοίξουν τον δρόμο...

Αυτή την στιγμή μαζεύονται κάτοικοι στο σημείο για να ξανακλείσουν τον δρόμο...και καλούν κάθε Έλληνα σε συμπαράσταση...

Το μπλόκο της 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες στο σημείο της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη, με αίτημα των κατοίκων να προχωρήσει η πολιτεία σε πραγματικά μέτρα ενάντια στην εγκληματικοτήτα και όχι στις ψευτοανακοινώσεις που γίνονται για να χαιδεύουν αυτιά και για ψηφοθηρικούς λόγους μόνο πριν τις εκλογές.

Read more...

Η Σοφοκλέους μετά τον ξεσηκωμό των Ελλήνων

13 Μαίου 2011!
Άλλοτε έσφιζε από λαθροαποβράσματα...

Read more...

Δείτε βίντεο πως κλέβουν και χτυπούν οι λαθρομετανάστες στην Κυψέλη

Από Θερμοπύλες


Χτυπήθηκε στο κεφάλι και της άρπαξαν την τσάντα με τα χρήματα και όλα τα χαρτιά της. Στην πολυκατοικία έχουμε κάμερα και ήδη έχουμε δώσει το υλικό στην αστυνομία, στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης, Θήρας 17, Πλ.Αμερικής. Προσπαθούμε να δώσουμε αυτό το υλικό σε ενημερωτικά sites και forum μήπως τυχόν σταθούμε τυχεροί και τυχόν αναγνωριστούν.

Read more...

Ένα σχόλιο για την δολοφονική επίθεση των αναρχικών στο Α.Τ. Εξαρχείων


Το συμβάν εδώ

Σιγά βρε παιδιά μην μας πείσετε τώρα ότι ολοκληρο αστυνομικό τμήμα δεν μπορεί να φυλαχθεί από την επίθεση που πραγματοποίησαν 25 πιτσιρίκια τα οποία τρέπονται σε φυγή ακόμη και με το φτέρνισμα ενός αστυνομικού.

Αν δεν υπάρχει ασφάλεια σε ένα Α.Τ., τότε που;
Στο κτήριο της βουλής μήπως; Στις βίλες των πολιτικών, των δημοσιογράφων και των "αρχιμαφιόζων"; Αλλά αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλουν να "περάσουν" στον κόσμο.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά στο επεισόδιο αλλά όπως πάντοτε ουδείς πρόκειται να συλληφθεί! Παρότι όλοι γνωρίζουν ποιοι συμμετέχουν σε αυτές τις επιθέσεις, που συχνάζουν και που ουρούν!

Αλλά το παραμύθι το έχουμε ξαναδεί. Ένα νέο κύμα τρομοκρατίας στήνεται παρόμοιο με αυτό της περιόδου 2006-2009. Ίσως έρχεται η ώρα του Αντωνάκη. Ίσως οι "μεταρρυθμίσεις"  Παπουτσή. Ίσως κάτι πιο μεγάλο.

ΕΨ

Read more...

Επιτέλους καταλύθηκε το κράτος!

γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος στην Ελεύθερο Κόσμο

"Οι πολίτες πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Αγανακτισμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς. Ακροδεξιοί διεξάγουν «περιπολίες» στο κέντρο".

Αυτοί είναι μερικοί από τους τίτλους που «παίζουν» μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Και για τον νεκρό οικογενειάρχη; Σχεδόν τίποτα. Το έγκλημα ξεχάστηκε και έμειναν οι κραυγές από τις θηλυκές και αρσενικές καρακάξες που κρώζουν για τον κίνδυνο του ρατσισμού αλλά και της κατάλυσης του νόμου και του κράτους.

Πόσο γελοίοι και υποκριτές είναι όλοι αυτοί οι δήθεν αγωνιούντες που ενώ μέσα από την φιλελεύθερη ή αριστερίστικη οπτική τους μιλούν για «λιγότερο κράτος» όταν κάτι τους χαλάει την σούπα, αγκυλώνονται σε αυτό ως οι πιο όψιμοι υπερασπιστές του.

Με πόση νηφαλιότητα μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει την δολοφονία ενός ανθρώπου που πήγαινε την έγκυο γυναίκα του για να γεννήσει; Πόσο αποστασιοποιημένος μπορεί να είναι κάποιος που έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και αγαπήσει σε μία γειτονιά που έχει μεταβληθεί σε γκέτο αλλογενών; Δεν το γνωρίζουμε;

Αυτό για το οποίο όμως είμαστε σίγουροι είναι ότι μόνο με χαρά ζήσαμε την οργή και τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά αυτών που τους αρνούνται την ζωή. Και ελπίζουμε απλά να είναι μόνο η αρχή.

Μα είναι η βία η λύση; Μπορούν ή πρέπει οι πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και να καταργούν ή να υποκαθιστούν το κράτος και τους θεσμούς του;
Βεβαίως είναι η απάντηση, όταν αυτό το κράτος είναι ανύπαρκτο ή ακόμα και εχθρικό απέναντι στους κατοίκους μιας χώρας που βλέπουν να χάνεται η ταυτότητα αυτής. Όταν επίσης η αστυνομία δεν μπορεί ή δεν θέλει να εφαρμόσει τον νόμο, τότε κάποιος πρέπει να το κάνει.

Ακόμα και το μίζερο ελλαδικό κρατίδιο που δημιουργήθηκε το 1830, υπηρετώντας την φιλελεύθερη λογική της εποχής, εξασφάλιζε συνταγματικά στον πολίτη το δικαίωμα της ζωής, της περιουσίας και της ελευθερίας. Ποιο λοιπόν από τις τρεις αυτές ιερές αγελάδες του λιμπεραλισμού προστατεύεται ή προσφέρεται στον Έλληνα σήμερα; Καμία, καθώς αυτός καθημερινά κινδυνεύει να τον σκοτώσουν ή να τον κλέψουν, φοβάται να βγεί από το σπίτι του και καταστρέφεται οικονομικά εξαιτίας της γκετοποίησης.

Και το κράτος; Αυτό μέσω της αστυνομίας αποδεικνύεται λίγο ή απρόθυμο να διαχειριστεί το πρόβλημα. Το κράτος πάλι, μέσω της νομοθεσίας, δείχνεται φιλικό και δικαιωματικό μόνο προς τους μετανάστες διογκώνοντας και ούτε καν διορθώνοντας το πρόβλημα.

Οπότε γιατί να μην χαιρόμαστε όταν αυτό το κράτος καταλύεται; Γιατί να μην επιδοκιμάζουμε όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν να κάνουν την δουλειά που θα έπρεπε άλλοι να κάνουν για αυτούς;

Όσοι διαφωνούν στα παραπάνω ερωτήματα, πολύ απλά ή πληρώνονται για να το πράττουν αυτό ή πληρώνουν για να προστατεύονται από την καθημερινότητα που όλοι εμείς οι υπόλοιποι βιώνουμε.

Read more...

Οι προδότες του ΛΑΟΣ ρίχνουν τα "πατριωτικά" τους προσωπεία!

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011


Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε:

«Η Αθήνα δεν πρέπει να παραδοθεί βορά στους λαθρομετανάστες, ούτε όμως και να παραχωρήσουμε το δικαίωμα της αυτοδικίας σε ακραίες ομάδες. Όσο η κυβέρνηση και ο Δήμος δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, τόσο θα κυλά περισσότερο αίμα στα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πρωτεύουσας. Από κάποια στιγμή και πέρα η ανοχή γίνεται συνενοχή». Φαίνεται πως οι "βολευτές" του ΛΑΟΣ ή έχουν πλήρη άγνοια του τι συμβαίνει στην Αθήνα ή ψεύδονται ασυστόλως, διότι η Αθήνα έχει ΗΔΗ παραδοθεί βορά στους λαθρομετανάστες εδώ και πολλά χρόνια. Η πολιτεία δεν τηρεί απλώς μια παθητική στάση ανοχής προς το μέγα αυτό ζήτημα αλλά εφαρμόζει μια στοχευμένη πολιτική επικοισμού της Ελλάδος!

Η ανακοίνωση συμβαδίζει πλήρως με την γραμμή των ξεπουλημένων ΜΜΕ που κατακεραυνώνουν ως "ακραίο, φασίστα" και όλα τα παράγωγα, όποιον τολμά να αντισταθεί στην λαθροεισβολή και λαθροκατοχή που έχουν επιβάλει οι εκάστοτε κυβέρνησης των τελευταίων 2 δεκαετιών εις το όνομα της "οικονομικής ανάπτυξης" με μισθούς πείνας και μηδενικών εργασιακών δικαιωμάτων. Κοντή μοιάζει να είναι η μνήμη των στελεχών του ΛΑΟΣ, οι οποίοι μέχρι το 2008 εισέπρατταν οι ίδιοι από τα ΜΜΕ τις ίδιες ταμπέλες που τώρα τόσο εύκολα μοιράζουν.

Η ανακοίνωση δεν αποτελεί πρωτοτυπία. Ας μην ξεχνούμε ότι τα στελέχη του κόμματος επιβράβευαν την άγρια καταστολή των ΜΑΤ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα προ ολίγων μηνών με τον Άδωνι Γεωργιάδη να υποστηρίζει ΨΕΥΔΩΣ ότι οι δυνάμιες των ΜΑΤ προκλήθηκαν και δέχθηκαν επίθεση από τους συγκεντρωθέντες Έλληνες κατοίκους και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.


Το μήνυμα λοιπόν του ΛΑΟΣ που καλεί τους πολίτες για πολλοστή φορά να εμπιστευθούν στην άρχουσα πολιτική εξουσία αποτελεί ευθέως μια επικοινωνιακή στρατηγική εφησυχασμού και κατευνασμού της οργής του κόσμου. Εξυπηρετεί με άλλα λόγια την αυτοσυντήρηση του φαύλου πολιτικού συστήματος. Για τις υπηρεσίες του το κόμμα εισπράττει από τους καναλάρχες και άρχοντες του τόπου, τεράστια τηλεοπτική προβολή και ώθηση των δημοσκοπικών ποσοστών.

Όμως όλοι οι αφυπνισμένοι και προδομένοι Έλληνες γνωρίζουμε ότι η λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν βρίσκεται στα χέρια του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Γνωρίζουμε ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δημιούργησε εσκεμμένα το πρόβλημα και θα υπερασπίσει την κατάσταση με προπαγάνδα, βία και καταστολή. Φυσικά ο λόγος γίνεται για μια λύση που θα προχωρήσει στα έργα και δεν θα μείνει στα λόγια.

Αυτή η λύση βρίσκεται πλέον αποκλειστικά στα χέρια των γνήσιων Ελλήνων πατριωτών, οι οποίοι θα πρέπει να αγνοήσουν τις προτροπές των δοσίλογων και την χλεύη του συστήματος και να αντισταθούν με κάθε μέσο. Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να προβλέψουμε ποια μορφή θα λάβει αυτή η αντίσταση. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται να είναι μια ευχάριστη και ανθόσπαρτη υπόθεση. Αποτελεί όμως το ύψιστο εθνικό μας χρέος!

ΕΨ

Read more...

Ο Παύλος Ψωμιάδης τρώει τις φάπες του (βίντεο)

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Παλαιό το βίντεο αλλά μου είχε διαφύγει! Αν δεν ήταν παρόντες οι μπράβοι και οι αστυνομικοί, ο κόσμος θα τον είχε λιντσάρει.

Πρόκειται για σκηνές που θα πρέπει να συνηθίσουμε στους "όμορφους" καιρούς που έρχονται!

ΕΨ

Read more...

Η έπαρση της Ευρω-κουρελού-ς (βίντεο)

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Read more...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ "ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ" ΠΟΥ ΑΡΑΞΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ

ΑΠΟ ΤΟ Hellenic Revenge


Μπράβο ρε ελεεινοί που θέλετε να λέγεστε και "Ελληνες" και σε κάθε ευκαιρία βρίσκετε χρόνο μόνο για να πληκτρολογήσετε στο διαδίκτυο πως σας σφάζουν,σας βιάζουν και σας δολοφονούν αλλά δεν βρήκατε ούτε 5 λεπτά χρόνο να πάτε να αφήσετε ένα λουλούδι στο μέρος όπου οι λαθροέποικοι κατέσφαξαν έναν συνάνθρωπό μας. ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ ΡΕ! Και μην φοβάστε...κοντός ψαλμός αλληλούια...έρχεται και η σειρά σας.. η σειρά της γυναίκας σας, της μάνας σας και της κόρης σας... ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΣΑΣ..

Κατ αρχήν θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλο αυτόν τον κόσμο που ήταν μέχρι αργά στο σημείο της δολοφονίας του συνέλληνά μας και φυλούσε Θερμοπύλες. Κι ενώ θα έπρεπε να ήταν δεκάδες χιλιάδες κόσμου στο σημείο ήμασταν πολύ λίγοι. Θα έπρεπε να κρατήσουμε τον δρόμο κλειστό μέχρι και την Πέμπτη που είναι η κηδεία και θα ξανασυγκεντρωθούμε και πάλι όλοι εκεί, θα έπρεπε να μείνουμε κατά βάρδιες εις μνήμη του αδικοχαμένου από τα λαθροορκ συνέλληνά μας, όμως ΟΛΟΙ ΚΑΒΟΥΚΩΜΕΝΟΙ στα σπιτάκια τους και στη νιρβάνα τους. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΠΟΥ ΧΩΝΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ... ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ Π@ΥΤΑΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΟΛΑΣ;;;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΥΛΑ...ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.....

Όσο για τα βοθροκάναλα που από κεί παίρνετε ενημέρωση, φρόντισαν μια χαρά να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με δήθεν φασαρίες με ΜΑΤ για να κάμψουν και τον τελευταίο που θα ήθελε να αφήσει ένα λουλούδι στο σημείο της δολοφονίας. Το γκεμπελόκουτο έκανε ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΨΟΓΑ τη δουλειά του. Όσο τους ταΐζετε παρακολουθώντας τους ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΑΣ.

Μέχρι τις 2.30 περίπου παρέμεινε κλειστή η 3η Σεπτεμβρίου στο ύψος της Ηπείρου που εκτελέστηκε από λαθροεποίκους ο Μανώλης. Μπράβο σε όσους παρέμειναν μέχρι εκείνη την ώρα εκεί. Και αν ήμασταν πολύ περισσότεροι θα παρέμενε κλειστός ο δρόμος μέχρι και την Πέμπτη μέρα της κηδείας. Τα κανάλια που ήλθαν εκεί ήθελαν να παίρνουν ρεπορτάζ όχι ζωντανά αλλά κονσέρβα για να μπορούν να ράβουν και να κόβουν. Να σημειώσουμε πως ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ όπως περιέγραφαν οι γκεμπελοδημοσιογράφοι, παρά μόνο ΈΛΛΗΝΕΣ από όλα τα σημεία του λεκανοπεδίου. Έφυγαν κακήν κακώς λοιπόν οι δημοσιογράφοι μιας και ζωντανά δεν έβγαζαν τους κατοίκους με τον φόβο μην τυχόν και ακουστούν ΑΛΗΘΕΙΕΣ που δεν μπορούν να πετσοκόψουνε και χάσουν τα φράγκα από τους νεοταξίτες εργοδότες τους. ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ.

Όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα σταματούσαν και ρωτούσαν για το τι είχε συμβεί, εξέφραζαν τη συμπαράσταση και τον αποτροπιασμό τους για τη στυγερή δολοφονία. Αργά μετά τα μεσάνυχτα, ειπώθηκε πως πλησιάζουν αναρχικοί στο σημείο αλλά δεν τόλμησαν καν να πλησιάσουν στο χώρο που είναι νωπό το αίμα του αδικοχαμένου συνανθρώπου μας.

Σήμερα οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ΣΠΑΝΙΑ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ. 3.30 το πρωί και κάναμε μία βόλτα από τα γκέτο του Αγίου Παντελεήμονα, της Ομόνοιας, της πλατείας Βικτωρίας, της πλατείας Αττικής, πλατείας Βάθης, αραιά και που έβλεπες να κυκλοφορεί λαθροέποικος. Έπρεπε να χυθεί αίμα για να κρυφτούν στα λαγούμια τους και να μπορούμε να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα στην ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ πατρίδα μας. Είμαστε επίσης σίγουροι πως το πολύ σε 5 μέρες που ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Η ΣΤΥΓΝΗ ΑΥΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ όλα τα προαναφερθέντα γκέτο θα είναι τίγκα στα λαθροορκ, στις πόρνες στη λαθρομαφία και στους λαθρονταβατζήδες.

ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟΨΕ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ.

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΙΩΠΗΛΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΗ!

Read more...

Η Τρόικα αφαίρεσε από την κυβέρνηση κάθε εξουσία - Απαιτεί ίδρυση ειδικού ταμείου με ξένο μάνατζερ για την πώληση της δημόσιας περιουσίας

Από τον Ελεύθερο Κόσμο

Ταμείο Εγγυήσεων για το ελληνικό χρέος, που θα αναλάβει να βγάλει στο σφυρί την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να μπορεί να παρέμβει η ελληνική κυβέρνηση, για να πληρωθούν οι πιστωτές αποφάσισε να ιδρύσει η Τρόικα.

Το Ταμείο θα λειτουργεί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πιθανότατα υπό την εποπτεία της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ στη διοίκηση του θα τοποθετηθεί ξένος μάνατζερ.


Το ταμείο ιδρύεται διότι η Τρόικα διαπιστώνει πως καμία από τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμοστεί και επειδή θεωρεί αδύνατη την πώληση δημόσιας περιουσίας από την ελληνική πλευρά λόγω των αντιδράσεων της ελληνικής κοινής γνώμης αλλά και μέσα στην κυβέρνηση.


Οι πιστωτές μας θεωρούν οτι αν δεν αναλάβουν οι ίδιοι την πώληση περιουσιακών στοιχείων της χώρας δεν εξασφαλίζονται από πουθενά ώστε να προχωρήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των 110 δις ευρώ, ούτε μπορούν να πείσουν την κοινή γνώμη κρατών τους να συμφωνήσουν σε νέα δανειοδότηση της Ελλάδος.

Read more...

Τα ΜΑΤ προστατεύουν αναρχικούς και λαθρομετανάστες από το μένος των πολιτών (βίντεο)

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011... πάντα στην υπηρεσία του εγκληματία και του λωποδύτη!
Πιστοί στον προδοτικό τους ρόλο, οι ελεεινοί αχυράνθρωποι θα κλειθούν σύντομα να αντιμετωπίσουν το πραγματικό μένος των Ελλήνων!

Read more...

Έχουμε πόλεμο: Έσφαξαν Έλληνα με μαχαιριές στο λαιμό και στα πλευρά – Πήγαινε στην ετοιμόγεννη σύζυγό του που λίγο μετά έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους

Από την Χρυσή Αυγή


Στον κατάλογο των θυμάτων του «πολυπολιτισμού» προστέθηκε σήμερα τα ξημερώματα ένας ακόμα συμπατριώτης μας που δολοφονήθηκε άγρια σε πάρκινγκ της οδού Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου. Ο άτυχος άνδρας κρατούσε στα χέρια του μια κάμερα για να καταγράψει τις πρώτες στιγμές της γέννησης και δέχθηκε την επίθεση τριών ΒΑΡΒΑΡΩΝ που τον έσφαξαν για να του αποσπάσουν την κάμερα. Ο 44χρονος ξεψύχησε λίγα μέτρα παρακάτω χωρίς να προλάβει κανείς να τον βοηθήσει. Στα πλάνα που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία από κάμερες της περιοχής φαίνονται οι δράστες να τον χτυπούν με μαχαίρι πρώτα στην πλάτη και μετά στον λαιμό. Αφού τον άφησαν νεκρό στον δρόμο πήραν την κάμερα και διέφυγαν σα να μην τρέχει τίποτα.


Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες από την δράση αυτών των συμμοριών. Ηλικιωμένοι δέχονται επιθέσεις για λίγα… κέρματα και συμπατριώτες μας πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στην μέση του δρόμου. Να χαίρονται την «Ελλάδα» τους οι θιασώτες του «πολυπολιτισμού» και του «αντιρατσισμού» που έχουν το θράσος να δηλώνουν και… ανθρωπιστές!

***

ΕΨ: Έχω αρκετούς φίλους που πριν μόλις δύο χρόνια ανήκαν στους δήθεν "ανθρωπιστές" φίλους των μεταναστών και με αποκαλούσαν "ακραίο". Οι ίδιοι σήμερα φεύγουν από την Ελλάδα. Όταν τους ρωτώ ποιοι οι λόγοι πουτους οδηγούν στην μετανάστευση, ο πρώτος λόγος που έρχεται στην κουβέντα είναι η ... εγκληματικότητα, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας όπου εργάζονται και διακινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες!

Αφού αναλωθεί η συζήτηση στο θέμα αυτό για αρκετή ώρα, αναφέρουν και τις μικρές απολαβές και άσχημο επαγγελματικό περιβάλλον. Παράταυτα μπροστά στον φόβο από την ραγδάια αύξηση της εγκληματικότητας των αλλοδαπών, ατυά έχουν καταστεί δευτερεύοντα θέματα. 

Έχουμε φτάσει σε σημείο όπου οι λαθρομετανάστες διώχνουν πια τους Έλληνες αρχικά από τις γειτονίες τους και τώρα από την ίδια τους την πατρίδα! Φανταστείτε τι έχει να γίνει στ αχρόνια που θα ακολουθήσουν. Πρόκειτα για μια πραγματική ειβολή και εποικισμό βάρβαρων και εχθρικών φυλών.

(Ανανέωση)

Ο άτυχος συμπατριώτης μας είναι ο Μανώλης Καντάρης, τραγικό θύμα της εγκληματικής οικονομικής./μεταναστευτικής πολιτικής που χαράζουν τόσα χρόνια οι προδότες που μας κυβερνούν! Συλληπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους ενός ακόμη ανθρώπου που χάνεται τόσο άδικα.

Read more...

Ο ρατσισμός του πολυπολιτισμού

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011


Πριν λίγο καιρό έτυχε να βρέθω σε ένα μικρό εστιατόριο στο Βερολίνο όπου σύχναζα παλαιότερα. Καθώς περίμενα να παραγγείλω μια σειρόμενη πόρτα άνοιξε δίνοντας μου για πρώτη φορά, θέα στην κουζίνα του καταστήματος. Στον μικρό χώρο ήταν στηβαγμένα τα τέσσερα άτομα που εργάζονται στην κουζίνα. Ήταν όλοι τους Αφρικανοί.

Και τι έγινε θα μου πείτε; Στην Ελλάδα τούτο το φαινόμενο αποτελεί πια status quo, με τους Πακιστανούς και τους Μπαγκλαντεσιανούς να κατακλύζουν τα περισσότερα μαγειρία ανα την επικράτεια. Μέχρι πρότινος τούτο δεν ίσχυε στην Γερμανική πρωτεύουσα αφενός λόγω της ακριτικής Ελλάδος "φρούριο" και αφετέρου λόγω έλλειψης οικονομικής ανάπτυξης. Όμως, όπως όλα δείχνουν, μαζί με την "ανάπτυξη" που εισάγεται στο Βερολίνο και καταστρέφει ότι το μοναδικό είχε αυτή η πόλη, έρχεται και το φθηνό εργατικό δυναμικό. Με άλλα λόγια το ίδιο μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα αποτελεί πανευρωπαικό φαινόμενο. Η σταδιακή διάδοση αυτού του μοντέλου είναι και αυτό ένα στοιχείο που παραέμπει στην ύπαρξη ενός συντονισμένου σχεδίου εισαγωγής φθηνού εργατικού δυναμικού από τις χώρες του τρίτου κόσμου σε πανευρωπαικό επίπεδο.

Ποιο είναι όμως το κοινωνικό υπόβαθρο που κάνει ένα τέτοιο μοντέλο ελκυστικό προς τους σχεδιαστές της ευρωπαικής οικονομικής πολιτικής; Στο ερώτημα αυτό απαντά η δεύτερη παρατήρηση  που μου προκάλεσε έκπληξη στο Βερολίνο. Σε αντίθεση με τους Αφρικανούς που έκρυβαν τα ενδότερα του εστιατορίου, το προσωπικό που εργαζόταν στην "βιτρίνα" και ερχόταν σε επαφή με τους πελάτες, στελέχωναν αποκλειστικά... λευκοί;

Μια εικόνα που μιλά από μόνη της, μας υποδεικνύει ότι το πολυπολιτισμικό οικονομικό μοντέλο είναι εξωορισμού βασισεμένο στον ρατσισμό! Μέχρι πριν από δύο δεκαετίες οι δύσκολες και σκληρές δουλειές απέδιδαν υψηλό εισόδημα ώστε να προσελκύσουν το ντόπιο εργατικό δυναμικό. Πολλοί ξεχνούν ότι οι μάγειροι πληρώνονταν καλύτερα από τους σεριτόρους. Ένας οικοδόμος και άλλα παρόμοια επαγγέλματα απέδιδαν καλό μεροκάματο.

Οι υψηλοί μισθοί όμως δεν συμβάδιζαν με τους ξέφρενους ρυθμούς ανάπτυξης που ήθελε να επιβάλει η Ε.Ε.. Έτσι οι οικονομικοί σχεδιαστές άρπαξαν την ευκαιρία πουτους προσέφερε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και πολύ γρήγορα άνοιξαν τις ντόπιες αγορές στο ξένο φθηνό εργατικό δυναμικό. Επιπλέον το πλεόνασμα που δημιούργησε στο ντόπιο εργατικό δυναμικό η εισροή των ξένων, πίεσε αρνητικά τους μισθούς αλλων θέσεων στην αγορά.

Που έγγειται όμως η ρατσιστική φύση αυτού του μοντέλου; Μα φυσικά στο γεγονός ότι οι ξένοι εργάτες προορίζονται και περιορίζονται για τα "σκληρά" προαναφερθέντα επαγγέλματα, τα οποία σε αντίθεση με το παρελθόν πληρώνουν... ψίχουλα για τους ντόπιους. Τα ψίχουλα αυτά όμως είναι σαφώς περισσότερα από τους αντίσοτιχους μισθούς πείνας στις χώρες προέλευσης του φθηνού εργατικού δυναμικού. Με απλά λόγια, οι Αφρικανοί της ιστορίας μας δεν θα δούλευαν στην κουζίνα για ψίχουλα αν δεν γνώριζαν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να προσληφθούν για περισσότερα χρήματα σε μια πιο "εύκολη" θέση.

Φυσικά οι επιδοτούμενες από το κράτος και την Ε.Ε. αντιρατσιστικές ΜΚΟ, ουδέποτε εγγείρουν το θέμα της ρατσιστικής αυτής πρακτικής αλλά ουσιαστικά μάχονται υπέρ της μονιμοποίησης της! Διότι πολύ απλά, μαζί με την εξαλειψη αυτής της ρατσιστικής πρακτικής διακρίσεων στην αγορά εργασίας, θα εξαλείφονταν και τα κίνητρα που ωθούν το πολυπολιτισμικό μοντέλο οικονομικής αναπτυξης.

Η συμβολή του κράτους είναι καταλυτική. Μέσω της χαλάρωσης των εργασιακών όρων και της ανοικτής μεταναστευτικής πολιτικής, ωθεί στην εκμετάλευση των μετακινούμενων μαζών στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά και στις υποανάπτυκτες με φαινόμενα όπως αυτό τις παιδικής εργασίας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο "σκλαβοπάζαρο".

ΕΨ

Read more...

Θανάση ευχαριστούμε!

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Read more...

Παράνομα διόδια και τριτοκοσμικοί ανίδεοι αστυνομικοί εναντίον του Βαξεβάνη

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011Παράνομες κυβερνήσεις, διαμπλεκόμενες με παράνομες εταιρίες, προστατευόμενες από ανίδεους καρεκλοκένταυρους αστυνομικούς που παραβλέπουν νόμους και φέρονται ως αγάδες!

Εκεί που φτάσαμε σε λίγο θα κάνουν και τον Βαξεβάνη ήρωα με την κατάντια τους.

ΕΨ

Read more...

Δημοσκοπήσεις, γαρνιτούρα και σερβίρισμα στην υπηρεσία των ιδιωτικοποιήσεων

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011


Έπειτα από εβοδμάδες προπαγάνδας των "ειδικών" μέσα από τα διαπλεκώμενα ΜΜΕ, έρχονται και οι κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις. Έτσι στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής φιγουράρει ο τίτλος:


"Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων το 74% των Ελλήνων"

"Θεαματική αλλαγή στάσης της κοινής γνώμης – Το 58% των ερωτηθέντων τάσσεται πλέον κατά της μονιμότητας στο Δημόσιο"

Πριν μπούμε στο ζουμί θα πρέπει να επισημάνουμε δύο σημαντικούς παράγοντες. Πρώτον, όπως όλοι γνωρίζουν υπάρχει τεράστια διάσταση απόψεων επί του θέματος αναλόγα με τις οικονομικές διαβαθμίσεις. Τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησεις μπορούν να ελεγχούν πολύ εύκολα με βάση την γεγωγραφική κατανομή των ερωτηθέντων. Δεύτερον, η δημοσκόπηση επέρχεται σε μια περίοδο που έχουν ήδη εφαρμοστεί η προπαγάνδα υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων μέσα από συλλήβδην τα ΜΜΕ. Γιατί άραγε δεν ενεργείται μια δημοσκόπηση σε αυτό που θα ονομάζαμε "νεκρό χρόνο";

Ας εξετάσουμε τώρα αυτά που μας λέει λοιπόν η Καθημερινή με τα στοιχεία της Public Issue.


Πάνω από επτά στους δέκα Ελληνες (74%) θεωρούν ότι πλέον οι ιδιωτικοποιήσεις είναι «σίγουρα» ή «μάλλον» αναγκαίες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Κ» και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.


"41% των ερωτηθέντων απάντησε στη σχετική ερώτηση ότι «σίγουρα» είναι αναγκαίες"

Το κόλπο που εφαρμόζουν οι δημοσκόποι είναι απλό. Συγκαταλλέγουν μαζί τους "σίγουρους" με τους "μάλλον". Η ερωτηθέντες του "μάλλον" είναι αυτοί που δεν έχουν άποψη για το θέμα. Έτσι βγαίνει το συντριπτικό νούμερο των 74% που επιρρεάζει την κοινή γνώμη και δίνει άρωμα δημοκρατικότητας στα μέτρα που φέρνει το ΠΑΣΟΚ.

"...ο ιδιωτικός τομέας, τον οποίο αξιολογεί θετικά το 58% των ερωτηθέντων έναντι 18% που έχουν αρνητική άποψη. Αντίστροφη είναι η εικόνα για τον δημόσιο τομέα με το 59% των πολιτών να τον αξιολογεί αρνητικά και μόλις το 17% θετικά." 

Εδώ δεν γνωρίζουμε ποιοι συμψηφισμοί έχουν γίνει μιας και οι έρευνα δεν έχει δημοσιευθεί από την Public Issue.

Από την εποχή του Μητσοτάκη και του Σιμήτη προβάλλονται τα πλεονεκτήματα του ιδιωτικού τομέα υπέρ το δημοσίου. η εικόνα αυτή όμως είναι παντελώς πλασματική και εξαρτάται από τον χώρο δραστηριότητας. Έτσι ουδείς προβάλει τα πετυχημένα παραδειγματα δημόσιων επιχειρήσεων όπως της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Ουδείς προβάλλει συγκριτικά τον αριθμό των ιδιωτικών επιχειρήσεων που βουλιάζουν κάθε χρόνο και χρεωκοπούν. Πόλλες από αυτές χρωστούν δισσεκατομύρια προς στο κράτος.

Ακόμη, τις περιπτώσεις δημόσιων επιχειρήσεων όπως για παράδειγμα τα Ναυπηγεία, που ιδιωτικοποιήθηκαν δίχως να βελτιωθούν οι αποδόσεις τους. Τέλος ουδείς αναφέρει των αριθμό των πράξεων ιδιωτικοποιήσεων που σχετίζονται με τεράστια σκάνδαλα, όπως η περίπτωση των μεταλλείων Χαλκιδικής, ή το γεγονός ότι η ΝΔ κατ ουσίαν χάρισε την Ολυμπιακή στην Aegean χρεώνοτας τα έξοδα των υπέρογκων αποζημειώσεων των εργαζόμενων της εταιρίας στο κράτος !

Επιπλέον, ουδείς τολμά να αναφέρει πόσες από αυτές τις πετυχημένες ιδιωτικές επιχειρήσεις επιβιώνουν και θησαυρίζουν μέσω των δημόσιων έργων και των κρατικών επιχορηγήσεων! Που θα βρίσκονταν άραγε οι οικογένειες του Αλαφούζου, του Μπόμπολα, του Κόκκαλη και τόσων άλλων, δίχως το κράτος; Σε αυτή την συμβιωτική σχέση, ουσιαστικά ζει και βασιλεύει η διαφθορά που μας έστειλε στο ΔΝΤ.

Τέλος, όλοι κάνουν λόγο για το μέγα πρόβλημα της φοροδιαφυγής αλλά ουδείς αναφέρει το γεγονός ότι πρόκειται για μάστιγα του ... ιδιωτικού τομέα!

Είναι να αναρωτιέται κανείς, πως συμπλέουν όλα αυτά με την εικόνα που παρουσιάζει το Βαρόμετρο της Public Issue για τον Απριλίο του 2011, όπου το 88% των πολιτών δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αλήθεια, οι διωτικοποιήσεις δεν αποτελούν άραγε τουλάχιστον ένα μέρος αυτής της πολιτικής; 

Το εγχείρημα δένει με την χρήση των όρων κλειδιά όπως "θεαματική", και "σαφή στροφή". Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παρακάτω απόσπασμα.

"Ακόμα και στην περίπτωση της ΔΕΗ, όπου το 48% εμφανίζεται αρνητικό στην προοπτική ιδιωτικοποίησης, καταγράφεται σαφή στροφή της κοινωνίας υπέρ της αποκρατικοποίησης της εταιρείας καθώς το 47% συμφωνεί από 40% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2008."


Αν η μετάβαση από το 40% στο 47% θεωρείται... "σαφή στροφή" της κοινή γνώμης, τότε μαλλον θα πρέπει να αρχίσουν τα υπερεντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας εκεί στην Καθημερινή.

Όταν όμως θες να πουλήσεις κάτι στον ανυποψίαστο αναγνώστη, βγάζεις και από την μύγκα ξύγκι!


ΕΨ

Read more...