Η " Δημοκρατία" των δακρυγόνων

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Read more...

Έπεται "πόλεμος" ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Ενόψει της ψήφισης του Μεσοπροθεσμου προγράμματος την Τετάρτη 29 Ιουνίου, η κυβέρνηση οχυρώνει το κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας διμοιρίες των ΜΑΤ από όλη την Ελλάδα στην πρωτεύουσα.

Από την άλλη, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ακροαριστερές οργάνωσεις προετοιμάζονται και αυτές για βίαιες συγκρούσεις. Για ακόμη μια φορά αριστεροί και ΜΑΤ θα επαναλάβουν την γνωστή θεατρική παράσταση στην πλάτη του Έλληνα πολιτή.

Πως θα αντιδράσουν σε μια επανάληψη των πρόσφατων επεισοδίων οι συγκεντρωθέντες αγανακτισμένοι. Υπάρχει κάποιο σχέδιο δράσης από τους διοργανωτές για να αντιετωπιστούν αυτά που προγραμματίζονται εις βάρος της δικής τους κίνησης αποκλεισμού της βουλής;

Ένα ακόμη ερώτημα που πλανάται είναι ποια θα είναι εντέλει η στάση που θα τηρήσει η Αστυνομία δεδομένου ότι τα στελέχη της πληττονται από τις περικοπές. Θα επιχειρήσουν άραγε με το ίδιο "πάθος" οι άνδρες των ΜΑΤ καθώς βλέπουν και τον δικό τους μισθό να μειώνεται;

ΕΨ

Read more...

Σκάνδαλο σπατάλης με τα Special Olympics.70 εκατ ευρώ το κόστος τους.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Από το Ολυμπία

Η τελετή έναρξης των Special Olympics κόστισε 7,7 εκ. ευρώ. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι το συνολικό κόστος της διοργάνωσης θα υπερβεί τα 70 εκ. ευρώ τότε είναι να βγαίνει ο Έλληνας από τα ρούχα του, αναλογιζόμενος ότι οι δύο προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις σε Δουβλίνο και Σαγκάη κόστισαν συνολικά 30 και 36 εκατ. ευρώ. Εν ολίγοις Ιρλανδοί και Κινέζοι πιάστηκαν… κορόιδα.
Η Γιάννα Δεσποτοπούλου προέβη και σε ένα μεγάλο ατόπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες απαίτησε από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής να εγκρίνουν κονδύλι 2,6 εκατ. ευρώ, το οποίο η κυβέρνηση είχε προβλέψει ότι μπορεί να δαπανηθεί εκ των υστέρων για να καλύψει οποιαδήποτε «μαύρη τρύπα» μέχρι αυτού του ποσού.
Η Ελλάδα τους έβαλε για μία ακόμα φορά τα γυαλιά, αφού θα κάνει «τους καλύτερους special Olympics» που έχουν γίνει ποτέ. Βάσει κόστους τουλάχιστον, αφού η Αθήνα θέλει ένα Δουβλίνο και μία Σαγκάη «στην καθισιά της» (30+36=66 εκ. ευρώ) και της μένουν και 4 εκατ. ευρώ… ρέστα!
Το… κερασάκι σε αυτή την… ομορφιά όμως είναι άλλο. Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των παγκόσμιων αγώνων Special Olympics Ελλάδος, Γιάννα Δεσποτοπούλου, το οποίο είναι ένα ιδιωτικό σωματείο, πιέζει αφόρητα την Πολιτεία να της εξασφαλίσει επιπλέον 28,2 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό για να καλύψει -λέει- άμεσες δαπάνες!
Ταυτόχρονα απαιτεί άλλα 12 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των χορηγικών προγραμμάτων της διοργάνωσης, επειδή σε αυτό το τραγικό τραπεζικό περιβάλλον, καμία τράπεζα δεν προτίθεται να βάλει βαθιά το χέρι στα ταμεία για να γίνει «μέγας χορηγός» ή έστω «επίσημος υποστηρικτής» των Αγώνων. Έτσι, σε ποιον πέφτει ο κλήρος; Μα στον Έλληνα φορολογούμενο φυσικά. Αυτός είναι ο «μέγας χορηγός» σε ακόμα μία υπερκοστοληγμένη αθλητική διοργάνωση στην χώρα μας.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα μπορούσε αυτό το ποσό να συμπεριληφθεί στα προσδοκώμενα έσοδα της διοργάνωσης. Το παράνομο αυτής της λογιστικής πρακτικής αντιλήφθηκε άμεσα ο έμπειρος σε διοργανώσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων, περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος τα βρόντηξε και αποχώρησε από την οργανωτική επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πράγμα αλλάζει όταν μιλάμε για τους επίσημους προμηθευτές. Αυτοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν, αντιθέτως θα κάνουν «χρυσές δουλειές», αφού οι σημαντικότεροι διαγωνισμοί έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες και επί της ουσίας κατέληξαν σε… αναθέσεις.
Η Πολιτεία από την πλευρά της αρκέστηκε σε όλη αυτή τη… φαρσοκωμωδία να «κουρέψει» δια του αρμόδιου υφυπουργού, Χρήστου Αηδόνη, τον αρχικό προϋπολογισμό της διοργάνωσης των Special Olympics από τα 87 εκατ. ευρώ στα περίπου 70 εκατ. ευρώ.
Τσάμπα πήγαν οι φωνές και τα σκάνδαλα για τα «όργια» σπατάλης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που έβαλαν το τελευταίο καρφί στο «φέρετρο» της ελληνικής οικονομίας και από τότε ξεκίνησε ουσιαστικά η μακριά «κάτω βόλτα». Και αν τότε, «λεφτά υπήρχαν», τώρα τι να πει ο Έλληνας φορολογούμενος; Προς τα πού να ρίξει το… φάσκελο; Να δείτε που τελικά, το ρίχνει στον καθρέφτη. Που αφήνει τόσα χρόνια ένα ανάπηρο κράτος να τον εκμεταλλεύεται.
Αυτό που οφείλει ο Έλληνας πολίτης να κάνει, είναι να απαιτήσει από το κράτος να βγάλει «στο φως» όλες τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν για τους Special Olympics όπως ακριβώς προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (2725/99) για τις μεγάλες διοργανώσεις, τις οποίες πληρώνει ο ελληνικός λαός, είτε άμεσα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, είτε έμμεσα μέσω «κρατικών» χορηγιών.
Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης των Special Olympics. Προφανώς δεν ήθελε να… πληρώσει τον λογαριασμό. Αυτόν τον αφήνουμε πάντα στον «καλό» της παρέας, τον Έλληνα φορολογούμενο!…
/

Read more...

Ξένοι μεταφραστές και ψυχολόγοι στην αστυνομία με 5.000 ευρώ μισθό!

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Από την Χρυσή Αυγή

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει υπό το βάρος των αβάσταχτων οικονομικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και η ανεργία των Ελλήνων χτυπάει «κόκκινο», έρχεται άλλο ένα δείγμα της εμπαικτικής και περιφρονητικής συμπεριφοράς των πολιτικάντηδων και της ΕΛ.ΑΣ. Τα όσα διαβάσετε χρειάζονται ατσάλινα νεύρα, γι’ αυτό προσοχή. Τα νέα αφορούν τους νεοπροσληφθέντες αλλοδαπούς διερμηνείς αλλά και τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στην ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι υπέγραψαν χρυσές συμβάσεις, προκειμένου να εργάζονται στους Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) για να μεταφράζουν διάφορα έγγραφα και να συνεισφέρουν στην ψυχική υγεία των λαθρομεταναστών

(γιατί οι Έλληνες-θύματα των λαθρομεταναστών δεν έχουν ανάγκη!).

Ακούστε και το πλέον εξοργιστικό: οι υπογεγραμμένες εργασιακές συμβάσεις αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί μεταφραστές θα λάβουν για το διάστημα από τις 13 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2011, το ποσό των 10.000 ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν 5.000 ευρώ το μήνα! Δηλαδή οι είκοσι εφτά διερμηνείς προσελήφθησαν για δύο μήνες με μισθό 5.000 ευρώ ανά μήνα, αντί 2.500 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο!

Ερωτούμε, λοιπόν, εμείς οι αδαείς:

Αφού η απόφαση της 15-12-2010 των υπουργών Εσωτερικών και ΠροΠο, κκ. Ραγκούση και Παπουτσή, αναφέρει ότι το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το έργο – και το οποίο στοιχίζει συνολικά 450.000 (!!) ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και τον κρατικό προϋπολογισμό– ορίζεται στους έξι μήνες, τους υπόλοιπους τέσσερις μήνες ποιοι θα καλύψουν τις εν λόγω ανάγκες και που θα βρεθούν τα χρήματα για την αμοιβή αυτών; θα προκηρυχθούν νέες θέσεις για τους αλλοδαπούς φίλους σας και με τις ίδιες υψηλές αποδοχές; ή μήπως ήδη έχουν βρεθεί οι εκλεκτοί αλλοδαποί υποψήφιοι και θα προσληφθούν άμεσα; και γιατί δεν επελέγησαν μεταφραστές που ήδη υπάρχουν στη λίστα των πραγματογνωμόνων της Εισαγγελίας και προφανώς, θα κόστιζαν πολύ λιγότερο;

Αλλά τα ωραία νέα δεν σταματούν εδώ: επειδή ως φιλολαθρομεταναστευτική… χώρα φροντίζουμε πάνω από όλους τους λαθρο-επισκέπτες μας και αφήνουμε στην τύχη του τον ιθαγενή… λαουτζίκο, σας πληροφορούμε ότι προσελήφθησαν 54 κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, για την παροχή…. «ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχόμενους αλλοδαπούς που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο κράτησης της ΕΛ.ΑΣ». Το δε ποσό που θα δαπανηθεί, βάσει της Κοινής ΥπουργικήςΑπόφασης; Ένα εκατομμύριο ευρώ!

Read more...

Οικονομία 101!

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Από την μια η Μέρκελ υποστηρίζει πως λεφτά δεν υπάρχουν για να στηρίξει η Γερμανία τις χώρες που πάσχουν από την παρούσα κρίση ούτως ώστε να μην χάσουν τα κέρδη τους οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες που αγόραζαν ελληνικά και άλλα ομόλογα.

Παράλληλα, μειώνει Γερμανικά κοινωνικά προγράμματα ενώπειο της κρίσης.

Από την σχεδιάζει να μειώσει και τους φόρους στην Γερμανία της οποία η οικονομία ήδη απογειώνεται, και...

πιέζει την Ελλάδα, της οποίας η οικονομία βουλιάζει, να τους αυξήσει!

Τελικά μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί.

Μας καλούν λέει να πληρώσουμε έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης! Αλληλεγγύης προς ποιους; Τις Γαλλογερμανικές τράπεζες; Τους τηλεβαρώνους; Τους πολιτικούς; Τους λαθρομετανάστες;

Μίλα ρε χοντρέ!


ΕΨ

Read more...

Βίντεο-σοκ: Ληστεία ηλικιωμένης Ελληνίδας


Βίντεο-σοκ: Ληστεία ηλικιωμένης Ελληνίδας από Onilatis

Read more...

Βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και των Αγανακτισμένων

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011Και το κλίμα πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ.Τα είδα στο Αμύνεσθαι Περι Πάτρης

Read more...

Όταν για τα ξεπουλημένα αντιρατσιστικά ΜΜΕ η δολοφονία ενός Έλληνα από λαθρομετανάστες δεν είναι είδηση…

Από την Χρυσή Αυγή

Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο κτυπημένος από τον λαθρομετανάστη ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του, ο ηλικιωμένος Έλληνας, όμως σήμερα στα δελτία ειδήσεων των καναλιών αυτό δεν ήταν θέμα, δεν ήταν είδηση. Εάν ένας Έλληνας είχε τραυματίσει έναν λαθρομετανάστη θα ήταν πρώτο θέμα! Είναι φανερό, ότι αυτοί που παίζουν τον ρόλο του “ενημερωτή” υπηρετούν συνειδητά ξένα συμφέροντα και είναι εθνοπροδότες. Θυμίζουμε ότι ο συγχωρεμένος πλέον γέροντας της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου, τον οποίο κτύπησε Αιγύπτιος λαθρομετανάστης είναι ο δεύτερος νεκρός μέσα σε ένα μόνο μήνα από επιθέσεις λαθρομεταναστών στην περιοχή και σας ενημερώνουμε ότι ήδη ότι ο ένας από τους δύο Αφγανούς που δολοφόνησαν τον 44χρονο πριν έναν μήνα περίπου, παριστάνει τον τρελό και βρίσκεται στο ψυχιατρείο των φυλακών, όπου αναμένεται οι «προοδευτικοί» ψυχίατροι για λόγους αντιρατσιστικούς να τον βγάλουν «τρελό»…

Σας θυμίζουμε επίσης ότι τα πουλημένα ΜΜΕ προσπάθησαν στην αρχή να κουκουλώσουν εντελώς το θέμα κι έγραφαν για τραυματισμό του από αγνώστους ή από την ίδια την ηλικιωμένη γυναίκα του!!! Όμως, λίγες ημέρες μετά εξιχνιάσθηκε η υπόθεση της ληστείας και του σοβαρού τραυματισμού, ζεύγους ηλικιωμένων σε διαμέρισμα επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου. Δράστης είναι 32χρονος αλλοδαπός, Αιγύπτιος, ο οποίος αναγνωρίσθηκε από την παθούσα και συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Read more...

Ρεσιταλ δραματικής ερμηνείας από τον προπαγανδιστή του Μνημονίου

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Πλήρως προσαρτημένος στο άρμα των ΜΜΕ που κατ εντολή των Ευρωπαίων που απαίτησαν συναίνεση δημιούργησαν ... "ιστορική στιγμή" από το τίποτα!

Από την μια ο ΛΑΟΣ ζητά εκλογές κατηγορώντας το ΠΑΣΚ για ανικανότητα. Από την άλλη απαιτεί την συνέναιση της ΝΔ στο πρόγραμμα του Ευρω/ΠΑΣΟΚ, ενδυναμώνοντας την κυβέρνηση.

Ίσως τελικά ο βουλευτής να αναφέρεται στην μοναδική ιστορική στιγμή που είχε ο ίδιος και το κόμμα του να συμμετάσχουν σε πολυκομματικό κυβερνητικό σχηματισμό, είτε μέσω της σύναψης μιας οικουμενικής είτε μέσω επικείμενων εκλογών.Read more...

Όλα για τα ψίχουλα των Ευρωπαίων!

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Κυκλοφορεί τελευταία στους κύκλους του οπαδών του ΠΑΣΟΚ μια νοσταλγία για το παλιό "καλό" ΠΑΣΟΚ!

Ακούγοντας όμως τον νέο Υπουργό Οικονομικών συνειδητοποιεί κανείς ότι τελικά τίποτα δεν έχει αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα διέπεται ακόμη από την "ραγιαδίστικη" λογική που εφαρμόζει τόσα χρόνια.

Μια σοβαρή εθνική κυβέρνηση θα είχε ως πρώτη μέριμνα την εξυγείανση της εγχώριας οικονομίας και διαβίωσης.

Όμως, όπως ένας τοξικομανής που ψάχνει απεγνωσμένα την... δόση του, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι πως θα διασφαλίσει την 5η δόση της τρόικας! Πρόκειται για μια πολιτική που έμαθε να εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ. Κάποτε ήταν τα 20ετή δάνεια με 17% επιτόκιο, έπειτα τα ευρωπαικά πακέτα, και τέλος τα "φθηνά" αναπτυξιακά δανεικά της εποχής Σημίτη. Η μόνη διαφορά σήμερα είναι ότι έφτασε η ώρα να προσφέρουν τα ανταλλάγματα που ζητούν τα ξένα αφεντικά  

Πως περιμένουμε άραγε από αυτή την κυβέρνηση να πράξει κάτι διαφορετικό... τώρα στα γεράματα;

Ας μην αγγίξουμε το θέμα της εθνικής κυριαρχίας. Μετρήστε πόσες φορές επαναλαμβάνει ο υπουργός οικονομικών την φράση...  "πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους εταίρους μας"!

ΕΨ

Read more...

Οι πολιτικοί βομβιστές και η συναίνεση της υποταγής

Προ λίγων ημερών οι ευρωπαίοι αρχοντες της τροίκας, ως αντάλλαγμα για την παροχή της 5ης δόσηςτης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, απαίτησαν από τον Γ. Παπανδρέου να εξασφαλίσει την συναίνεση του ελλαδικού πολιτικού κόσμου ως προς την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος του μνημονίου.

Ο λόγος γιατον οποίο οι δανειστές επιζητούν συνέναιση των κομμάτων είναι διότι γνωρίζουν ότι τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου είναι τόσο σκληρά που κινδυνεύουν να ρίξουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακόμη και εκ των έσω. Ήδη τα ποντίκια άρχισαν να εγκαταλείπουν το καρυδότσουφλο πριν την βύθιση του. Με αυτό τον τρόπο ήθελαν να εξασφαλίσουν την στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων ώστε να αποτρέψουν μια ανατροπή της κυβερνήσεως.

Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πιστό σκυλάκι της τρόικας βάλθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της. Αφού όμως απέτυχε να πείσει τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, ο Παπανδρέου προσπάθησε να εξασφαλίσει τουλάχιστον την συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά αλλά απέτυχε και εκεί.

Δίχως κανένα ενδοιασμό, τα ΜΜΕ έδωσαν την δική τους ερμηνεία στα γεγονότα προβάλλοντας την σύναψη κυβέρνησης εθνικής ενώτητος ή σωτηρίας ως αίτημα των... αγανακτισμένων. Αρκετοί είναι αυτοί οι πολίτες που υιοθέτησαν απερίσκεπτα αυτό το παραμύθι μετά από ολιγοήμερη προπαγάνδα.

Χάθηκε μας είπαν μια σημαντική ευκαιρία! Τελικά ή μας έχουν αποβλακώσει παντελώς ή ως λαός έχουμε όντως τάσεις αυτοκτονίας.

Ποιους εξυπηρετεί άραγε μια κυβέρνηση εθνικής ενώτητας; Δύο είναι τα ενδεχόμενα:

1. Tα κόμματα ενώνονται ώστε να αντισταθούν ενωμένα σε μια εξωτερική απειλή.

2. Τα κόμματα ενώνονται για να επιφέρουν πιο εύκολα αντιλαικά μέτρα, καταστέλλοντας τις αντιδράσεις διαφόρων πολιτικών φορέων.

Η συναίνεση που απαίτησε ο Γ. Παπανδρέου δεν είχε ως στόχο φυσικά την αντίσταση στις σκληρές απαιτήσεις της τροίκας, αλλά στρεφόταν κατά των σφοδρών εσωτερικών αντιδράσεων! Μια ενδεχόμενη συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά θα σήμανε την πολιτική του καταδίκη, διότι μπορεί προς στιγμήν τα ΜΜΕ να ελέγχουν την κατάσταση, αλλά όσο και αφελείς να είναι κάποιοι, εντέλει εκεί που οδηγούμαστε θα ξυπνήσουν, θέλουν δεν θέλουν. Επιπλέον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Σαμαράς διαπραγματεύτηκε με τα αφεντικά του στην Ευρώπη υπέρ της διατήρησης της δικής του μελλοντικής θέσης διαδοχής της πρωθυπουργίας.

Αυτό όμως που έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό είναι μια συστηματική αποδόμηση του εθνικού πολιτικού συστήματος προς ενίσχυση μια κεντρικής ευρωπαικής εξουσίας όπου ηγεμονικό ρόλο φέρουν οι οικονομικά ισχυροί! Όσο βλάκας και να είναι ο Παπανδρέου, γνωρίζει ότι με τις πράξεις του καταστρέφει την υπόληψη της ελληνικής κοινής γνώμης προς το εγχώριο πολιτικό σύστημα διότι ακόμη και αυτοί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες  που στήριζαν αρχικά τις μεταρρυθμίσεις, γρήγορα συνειδητοποιούν πως έχουν αντίκτυπο στην ευρύτερη κοινωνία και όχι μόνο τον Δημόσιο τομέα.

Μηπώς τελικά η πλήρης αποδόμηση του εγχώριου πολιτικού συστήματος αποτελεί βασικό στόχο των σχεδιαστών της Ε.Ε. με κεντρικό άξονα τον Γ.  Παπαδρέου σε ρόλο πολιτικού "βομβιστή";

ΕΨ

Read more...

15-6-2011 Βίντεο της οργανωμένης προβοκάτσιας εις βάρος των Αγανακτισμένων

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Read more...

Παρακρατικοί, Συνδικάτα και ΜΑΤ προβοκάρουν τους "αγανακτισμένους"

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011


Όπως ήταν αναμενόμενο, το γνωστό τρίπολο Συνδικαλιστών, Αριστερών Παρακρατικών και Αστυνομικών έχουν επιστρατευτεί σήμερα για να διαλύσουν την συγκέντρωση των αγανακτισμένων.

Αυτή την στιγμή οι γνωστοί κουκουλοφόροι προβοκάτορες της Αριστεράς δημιουργούν επεισόδια μπροστά στην βουλή. Οι άνδρες των ΜΑΤ απαντούν αμεσα με χρήση χημικών που απωθεί το πλήθος μακριά από  την βουλή.

Εκτεταμένα είναι και τα επεισόδια μεταξύ των αναρχικών και των αγανακτισμένων και πατριωτών που αντιδρούν στους προβοκάτορες.

Τόσες ημέρες οι προβοκάτορες δεν είχαν προκαλέσει επεισόδια στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων. Ο λόγος είναι ότι έλειπαν τα συνδικατά που οι παρακρατικοί χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες ως κάλυψη στις πορείες.

Tώρα φυσικά τα ΜΜΕ θα χρεώσουν την βία στους "Αγανακτισμένους".

Όμως, οι κυβερνώντες απατώνται αν νομίζουν ότι με τέτοια φθηνά κόλπα θα καταφέρουν να διαλύσουν τον κόσμο.


ΕΨ

Read more...

Έρχεται η ώρα του Σαμαρά;

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Οι καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις μίλησαν και πάλι. Μετά από 3 χρόνια στην πολιτική "αφάνεια" η ΝΔ εμφανίζεται και πάλι πρώτη στις προτιμίσεις των ψηφοφόρων.

Αμέσως μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά είχα κάνει μια πρόβλεψη: Ότι όταν το ΠΑΣΟΚ θα έχει "κάψει" το προτελευταίο του "χαρτί", οι μιντιοκράτες θα στραφούν στον νέο σωτήρα, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια επιμένει υπομονετικά και σαν "καλό παιδί" την σειρά του.

To παρελθόν μας έχει διδάξει ότι κάθε μεταστροφή των δημοσκοπήσεων συνοδεύεται από μια εμφανή αφορμή. Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ και ο εκλογικός του "θρίαμβος" χρεώθηκε από τα ΜΜΕ και τις εταιρίες δημοσκπήσεων στην μίνι εξέγερση του Δεκέμβρη. Ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων στην περίπτωση αυτή έχει αναλυθεί σε σχετικό βίντεο.

Πιθανώς να είναι νωρίς ακόμα για να μπορέσει κάποιος να προβεί σε αφαλείς προβλέψεις αλλά η ενδεχόμενη πτώση του ΠΑΣΟΚ και η πιθανή επάνοδος της ΝΔ ίσως τελικά χρεωθεί στο κίνημα των "αγανακτισμένων".

Η ΝΔ υπό τον Σαμαρά διατηρεί μια εθιμοτυπική "αντιμνημονιακή" στάση. Στην πράξη όμως έχει υπερψηφίσει όλα σχεδόν τα μνημονιακά μέτρα. Ειδικά αυτά που αφορούν την απελευθέρωση της αγοράς, δηλαδή την παράδοση της ελληνικής οικονομίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Είναι αμφίβολο το κατα πόσο μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ θα τηρήσει ουσιαστική "αντιμνημονιακή" στάση, αν τελικά ο Αντώνης Σαμαράς μιμηθεί το παράδειγμα του παλαιού του συγκάτοικου που εξελέγει με σύνθημα το "λεφτά υπάρχουν"...

Ως προς αυτό συνηγορούν και οι πρόσφατες μαρτυρίες Γαλλων πολιτικών που φέρουν τον πρόεδρο της αντιπολιτεύσεως να αποδίδει την εξαγγελία περί μειώσης των φόρων σε προεκλογική τακτική. 

To καίριο ερώτημα είναι βέβαια το πως είναι δυνατόν 58% να ψηφίζει ακόμη τους ΠΑΣΟΚ&ΝΔ Α.Ε.; Ακόμη και με την αποχή να αγγίζει το 40%!
 
ΕΨ

Read more...

Το επόμενο βήμα...

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Εδώ και λίγο καιρό αναζητούμε τους λόγους για τους οποίους τα μέγαλα ΜΜΕ προβάλουν θετικά τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων".

Η πρώτη αντίδραση των ΜΜΕ ήταν σχεδόν πανομοιότυπη, κάνοντας λόγο για απλούς πολίτες και "μητέρες με καροτσάκια". Μια έκφραση που μοιάζει να έχει βγει από εγχειρίδιο αμερικανικής εταιρίας δημοσίων σχέσεων. 

Ο χρόνος ίσως αρχίζει σιγά σιγά να μας λύνει της απορίες και ξεκινά από μια γενική διαπίστωση για το πολιτικό μας διπολικό σύστημα το οποίο επιβιώνει βασιζόμενο σε μια παλινδρόμηση της κοινή γνώμης από την μια πολιτική δύναμη στην άλλη. Ουσιαστικά όμως το νήμα του πολιτικού εκρεμούς το βαστούν οι ίδιοι άνθρωποι που εδώ και δεκαετίες ελέγχουν το δρώμενα από το παρασκήνειο. Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται ανέκαθεν στις ΗΠΑ, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα την εκλογή του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος την επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ στο εξωτερικό και ενισχύει την οικονομική ηγεμονία των τραπεζών στο εσωτερικό.

Με βάση αυτή την διαπίστωση τα δύο ουσιαστικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι ποιοι παράγοντες θα κληθούν να ηγηθούν της αντίδρασης του λαού και γιατί απαιτείται μια λαική αντίδραση.

Η απάντηση αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Τις περασμένες ημέρες ένας μεγάλος αριθμός πρωτοκλασσάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ άρχιζαν να διατυπώνουν δήθεν οργισμένες θέσεις ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων που φέρνει η "πράσινη" κυβέρνηση υπό τις εντολές της Τρόικας. Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών δόθηκε και η σχετική παράσταση. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ λοιπόν επιχειρεί να ηγηθεί και να καπελώσει το κίνημα των "αγανακτισμένων" μέσω ανθρώπων που έχουν αναπτύξει οργανική συνύπαρξη με το πολιτικό σύστημα. Μαζί με αυτούς περιτριγυρίζουν τον συγκεντρωμένο κόσμο και τα διάφορα πορνίδια της Αριστεράς.

Ένα κόμμα που κυβερνά αυτό τον τόπο εδώ και τρεις δεκαετίες γνωρίζει καλά την νοοτροποία του μέσου Έλληνα που ψάχνει παντού φίλους και είναι πρόθυμος να αγγαλιάσει αμέσως όποιον φαινομενικά ταχθεί υπέρ των δικών του θέσεων. Εξάλλου μια ενδεχόμενη ανατρασύα στα ενδότερα του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί φαινομενικά και την εύκολη λύση για έναν λαό που έχει εκπαιδευτεί τόσα χρόνια να επαναπαύεται σε αυτές.

Γιατί όμως απαιτείται μια ειρηνική και απολιτικ "επανάσταση"; Διότι η όποια πολιτική κίνηση λάει το χρήσμα των "αγανκτισμένων" θα χαίρει επικοινωνιακά και φαινομενικά της λαικής υποστήριξης που θα επιτρέψει την περαίωση του κυβερνητικού έργου.

Ποιο είναι λοιπόν το έργο αυτο; Με βάση τις χθεσινές ανακοινώσεις της τρόικας, οι ευρωπαίοι εταίροι μας που προσπαθούν να εκβιάσουν την Ελλάδα σε τρείς κυριώς άξονες για να απελευθερώσουν την 5η δόση του μνημονίου:

1) την αποκρατικοποίηση,
2) την λήψη σκληρών αντιλαικών μέτρων και
3) το πάγωμα της αποπληρωμής των εγχώριων δανειστών προς εξυπηρέτηση των ξένων!

Ο τρίτος όρος που θέτει η Γερμανία είναι πολύ σημαντικός διότι αποτελεί ουσιαστικά μια ιδιάζουσα μορφή χρεοκοπίας όπου η Ελλάδα θα κυρήξει παύση πληρωμών στο εξωτερικό αλλά θα συνεχίζει να πληρώνει τους ξένους δανειστές.

Είναι προφανές ότι προτεραιότητα έχουν οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση της αγοράς διότι αυτές αποτελούν πάγαιο αίτημα της Ε.Ε. εδώ και δεκαετίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά κκαι στις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες του Νότου. Εξίσου σημανιτκή είναι και η ελεγχόμενη εγχώρια χρεοκοπία που θα οδηγήσει την διάλυση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Αυτά τα δύο σημεία οι αντάρτες του ΠΑΣΟΚ δεν θα τα θίξουν. Θα θίξουν όμως τα αντιλαικά μέτρα που αφορούν άμεσα και βραχυπρόθεσμα τον λαό και την επανεκλογή τους. Τα μέτρα αυτά έχουν εσκεμμένα σχεδιαστεί τόσο εξουθενωτικά ώστε να υπάρχει μεγάλο περιθώριο διαπραγματεύσεων που εντέλει ίσως ικανοποιήσει τον λαό και στρέψει την προσοχή του μακριά από το ξεπούλημα της χώρας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι αγανακτισμένοι θα έχει πετύχει, όλοι θα ζήσουμε καλά και... "αυτοί" οι "αόρατοι" που κινούν τα νήματα καλύτερα.
Ακόμη και οι... μητέρες με τα καροτσάκια!

Αλλά και έτσι να μην έχουν τα πράγματα, το γεγονός ότι τα πλήθη βρίσκονται στους δρόμους προσθέτει άσους στο μανίκι της κυβέρνησης η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει την πίεση του λαού για να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους έναντι στην τρόικα! Κάτι παρόμοιο συνέβη στην περίπτωση του Μακεδονικού. Θα το πράξουν άραγε οι δοσίλογοι που εκλέγουμε τόσες δεκαετίες;

Εντέλει Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την στάση του κόσμου. Θα επαναπαυτεί με τις ασπιρίνες ή θα προχωρήσει πέρα από την παθητική παράσταση στις πλατείες; Εντέλει πόσο πραγματικά "αγανακτισμένος" είναι ο κόσμος; Τόσο όσο να μην λακίσει μπροστά στην μοναδική πρόταση εθνικής ανεξαρτησίας που θα συμπεριλάμβανε μια ηρωική έξοδο από το ευρώ και μια δύσκολη επιστροφή στην δραχμή; Διότι πολύ φοβάμαι ότι με έναν τέτοιο απλό εκβιασμό ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να τους στείλει όλους στα σπίτια τους.

ΕΨ

Read more...

Τον εαυτό μας πότε θα τον μουντζώσουμε; (video)Σωστός ο Ψ, παρά τις ενστάσεις μου ως προς την προβολή των γνωστών τηλεπολιτικών.

Read more...

Λαθρομετανάστες με... χρηματοδότηση από την εφορία!

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Από τα Επίκαιρα

Έναν ολόκληρο μισθό που κυμαίνεται από 300 έως 1.500 ευρώ κάθε χρόνο σε χιλιάδες λαθρομετανάστες αλλά και σε αρκετούς Έλληνες καταβάλλει παράνομα το ελληνικό κράτος. Πρόκειται για χρήματα που δίνονται από την εφορία μέσω της επιστροφής φόρου και τα οποία καταλήγουν στις τσέπες κυκλωμάτων παράνομης μετανάστευσης αλλά και ντόπιων επιτηδείων. Μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, στοιχίζοντας στο Ελληνικό Δημόσιο άγνωστο ποσό, το οποίο, όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών των ΔΟΥ, προσεγγίζει περίπου τα 300 με 350 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Ενδεικτικά να σημειώσουμε ως μέτρο σύγκρισης ότι από τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων το ελληνικό κράτος κέρδισε 350 εκατ. ευρώ ή, σε διαφορετική κλίμακα, πρόκειται για ποσό το οποίο ισούται με το ήμισυ σχεδόν των χρημάτων που βάζει στα ταμεία του το κράτος έπειτα από την αύξηση των καυσίμων κατά 50%. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αλλά όπως προκύπτει και από τα έγγραφα που παρουσιάζουν σήμερα τα «Επίκαιρα», η πλειονότητα των αλλοδαπών, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, υποβάλλει... φορολογικές δηλώσεις εμφανίζοντας εισόδημα που κυμαίνεται γύρω στα 10.000 ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι επιστροφή φόρου, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη τα 1.000 ευρώ.


Πλαστές βεβαιώσεις

Το θέμα έχει λάβει τραγικές διαστάσεις, από τη στιγμή που το κράτος επέτρεψε σε όσους αλλοδαπούς έχουν ΑΦΜ να στέλνουν τη φορολογική τους δήλωση μέσω internet, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός από αυτούς να κάνει πλαστές βεβαιώσεις και πλαστές παρακρατήσεις, χωρίς να υπάρχει καμία ασφαλιστική δικλίδα. Σε πάρα πολλές, δε, περιπτώσεις πάνω από πενήντα αλλοδαποί, συνήθως λαθρομετανάστες, χρησιμοποιούν το ίδιο e-mail προκειμένου να στείλουν τη φορολογική τους δήλωση. Σε κάποιες από αυτές, μάλιστα, οι παράνομοι μετανάστες όχι μόνο απομυζούν το ελληνικό κράτος, αλλά κάνουν μέχρι και... πλάκα με την ελληνική γραφειοκρατία. Ενδεικτικά να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με έγγραφο του ΚΕΠΥΟ, σε μία μόνο περίπτωση εμφανίζονται σαράντα εφτά παράνομοι μετανάστες να χρησιμοποιούν το ίδιο e-mail για την ηλεκτρονική αποστολή της φορολογικής τους δήλωσης με το ευφάνταστο πρόθεμα crazy-lina –«τρελή Λίνα»– @...com. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι αρκετοί αλλοδαποί στις φορολογικές τους δηλώσεις, ακριβώς επειδή κανείς δεν τους ελέγχει, εμφανίζουν ο καθένας από αυτούς να έχει από τρία μέχρι και εφτά παιδιά, για τα οποία, βεβαίως, το ελληνικό κράτος... μεριμνά, αυξάνοντας το ποσοστό του φόρου που τους επιστρέφει.


Για του λόγου το αληθές, τα «Επίκαιρα» έχουν στην κατοχή τους στοιχεία που αφορούν μία από τις περιπτώσεις που η εφορία έκανε έλεγχο σε φορολογική δήλωση αλλοδαπού. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε δηλώσει εισόδημα 10.095,37 ευρώ, λαμβάνοντας, βεβαίως, και την ανάλογη επιστροφή φόρου. Διασταυρώνοντας η εφορία τα στοιχεία του με τα στοιχεία που είχε δηλώσει στο ΙΚΑ, προέκυψε τελικά ότι ο αλλοδαπός στο ΙΚΑ είχε δηλώσει εισόδημα μόλις 1.095 ευρώ, κάτι που του επιτρέπει σε δεύτερη φάση επιδότηση ενοικίου αλλά και να κάνει χρήση του λογαριασμού του Ιδρύματος, προκειμένου να εξασφαλίσει χαρτί απορίας, το οποίο θα του δώσει στη συνέχεια το δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης για περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία. Τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους τα «Επίκαιρα» κάνουν ξεκάθαρα λόγο για «πλαστότητα βεβαιώσεων αποδοχών», καθώς «τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες που δηλώνονται δεν επαληθεύονται από τα στοιχεία της υπηρεσίας». Το ίδιο το ΚΕΠΥΟ, άλλωστε, παραδέχεται ότι η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να δείχνει στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ίδιο ζήλο για να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες που επιδεικνύει όταν πρόκειται για Έλληνες πολίτες. Αντίθετα, αφήνει το θέμα να «σέρνεται», αναγνωρίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες από μόνες τους αδυνατούν όχι μόνο να ελέγξουν τους αλλοδαπούς, στους οποίους αφειδώς μοιράζουν τα χρήματα των φορολογουμένων, αλλά ακόμη κι όταν βρουν κάτι δεν μπορούν να τους εντοπίσουν...


Άδεια παραμονής

Να σημειώσουμε ότι μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνουν οι αλλοδαποί όταν φτάνουν στη χώρα μας είναι να πάνε στην εφορία και να πάρουν ΑΦΜ, προκειμένου εν συνεχεία, προσκομίζοντας το εκκαθαριστικό τους, στο οποίο έχουν από μόνοι τους δηλώσει όσο εισόδημα θέλουν, να λάβουν και την απαραίτητη άδεια νόμιμης παραμονής. Σύμφωνα με άλλο έγγραφο που έχουν στη διάθεσή τους τα «Επίκαιρα», οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες δεν έχουν κανένα πρόβλημα ακόμη και να... νοικιάζουν διαμερίσματα ή και ολόκληρα κτίρια ο ένας στον άλλο, προκειμένου να δείξουν στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι έχουν λύσει το πρόβλημα στέγης, εξασφαλίζοντας έτσι μία ακόμη απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν άδεια παραμονής στη χώρα μας. Συνήθως, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάνε σε μία εφορία, όπου, χωρίς κανέναν σχεδόν έλεγχο, τους επικυρώνεται το σχετικό μισθωτήριο κατοικίας. Βεβαίως και σε αυτή την περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να θίξει το θέμα και να επιληφθεί της κατάστασης με όλους αυτούς τους «εισοδηματίες» και με... μεγάλη ακίνητη περιουσία παράνομους μετανάστες, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στους Έλληνες φορολογουμένους, τους οποίους και αντιμετωπίζει, σχεδόν στο σύνολό τους, περίπου σαν απατεώνες.

Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία όχι μόνο δείχνει το τεράστιο μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα μας και εξηγεί γιατί αποτελεί τον «επίγειο παράδεισο» των απανταχού κατατρεγμένων, αλλά έχει σημαντικές συνέπειες μέχρι και στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Πιο συγκεκριμένα, όλα τα χωρίς πραγματικό αντίκρισμα 10χίλιαρα που δηλώνουν ως εισόδημα οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που βρίσκονται στη χώρα μας έχουν ως αποτέλεσμα, αφενός, την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ, αφετέρου, τη μείωση του εξωτερικού μας χρέους ως ποσοστού επί του ΑΕΠ. Σε κάθε περίπτωση, την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ζητά μέχρι και τα... ρέστα από τους Έλληνες πολίτες, επικαλούμενη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, δεν είναι δυνατό να «δωρίζει» σχεδόν μισό δις ευρώ κάθε χρόνο σε παράνομους μετανάστες – αλλά και σε μερικούς επιτήδειους ντόπιους... 

Read more...

100.000 Έλληνες διώχνει το Μνημόνιο το 2011!

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΕΨ: Κάποτε, ένας γνώστης των πραγμάτων μου είχε πει ότι η Γερμανία επέλλεξε να μην επενδύσει στο εκπαιδευτικό της σύστημα ευελπιστώντας ότι σύντομα θα μπορέσει να εκμεταλευτεί το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό εκπαιδεύεται στις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες, δίχως έτσι να χρειαστεί να πληρώσει για την εκπαίδευσή του. Τα γεγονότα μοιάζουν να τον δικαιώνουν.

***


Από την Αυγή
Του Μ. Παναγιωτάκη

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων Κώστας Καλτσάς παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν πως η μετανάστευση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη έχει λάβει διαστάσεις πλέον ορμητικού ρεύματος: Οι Έλληνες που υπέβαλαν ευρωπαϊκό βιογραφικό μέσω του Οργανισμού και των ευρωπαϊκών φορέων, από 22.000 το 2008 και 46.000 το 2010, έχουν ήδη στο πρώτο τετράμηνο του 2011 φτάσει στις 27.000. Με βάση τη γενική
εικόνα σήμερα, η εκτίμηση του κ. Καλτσά είναι πως θα αγγίξουν τις 100.000 μέχρι το τέλος του έτους.

Ενδεικτικά στην πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Eures της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου αναρτώνται οι νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποβάλλονται βιογραφικά ενδιαφερομένων, ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν υποβάλει βιογραφικό έχει αυξηθεί από περίπου 7.500 πέρυσι σε 16.000 και πλέον τον Μάιο του 2011 (ανάλογη αύξηση είχε και η Ισπανία, αλλά με συνολικές αιτήσεις πάνω από 160.000).

Συνολικά εκτιμήσεις ειδικών δείχνουν πως εκείνοι που έχουν υποβάλει βιογραφικό στις διάφορες βάσεις δεδομένων ή έχουν έρθει σε επαφή με εργοδότες ή σχετικές αρχές στο εξωτερικό μπορεί να πλησιάζουν τους 250.000.

Αυτοί είναι όσοι έχουν υποβάλει βιογραφικό (δηλαδή ειδικευμένο δυναμικό) στην Ε.Ε. Μόνο. Η εικόνα είναι λιγότερο σαφής αριθμητικά για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι διαμορφώνεται ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα, πρωτοφανές από την εποχή του 1960 - 70 και μετά, με ανεστραμμένα χαρακτηριστικά από εκείνα της προηγούμενης φουρνιάς Ελλήνων μεταναστών:

Πρόκειται κυρίως για εκροή επιστημόνων και ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, οι οποίοι ως επί το πλείστον κατευθύνονται, πέραν της Ε.Ε., σε χώρες όπου ήδη υπάρχουν μεγάλες ελληνικές κοινότητες και δέχονται ακόμα μετανάστες: στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά, αλλά και σε επιμέρους «καινούργιους» προορισμούς, όπως οι χώρες του Περσικού κόλπου (συνήθως μηχανικοί και συνήθως με συμβόλαια περιορισμένου χρόνου).

Ήδη π.χ. η ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας έχει κάνει επαφές με την αυστραλιανή κυβέρνηση για να διευκολυνθεί η νέα μετανάστευση Ελλήνων εκεί, με βάση την αυξανόμενη ζήτηση για κάτι τέτοιο.

Ένα τμήμα της «φυγής» επιστημόνων είναι στην πραγματικότητα «μη επιστροφή», όπως περιέγραφε πέρυσι τον Μάιο στην «Αυγή» ο πολιτικός επιστήμονας Λόης Λαμπριανίδης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέας του βιβλίου «Διαρροή Ταλέντων» πάνω στο θέμα: Περίπου το 85% όσων έχουν δουλέψει έστω και ένα χρόνο στο εξωτερικό προτίμησε να παραμείνει εκεί.

Ανάλογα μηνύματα υπάρχουν και από τους Έλληνες που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό: Είναι η πλειονότητα που δεν σκέφτεται πια καθόλου να γυρίσει πίσω. Πρόκειται για μια διαδικασία που κυριολεκτικά αποστερεί τεχνογνωσία και ανθρώπινους πόρους από την Ελλάδα, απογυμνώνοντάς την και παραγωγικά καθιστώντας την αναγκαστικά μια οικονομία έντασης εργασίας για το ορατό μέλλον. Ήδη πριν από την κρίση η ελληνική οικονομία αδυνατούσε να παραγάγει θέσεις υψηλής ειδίκευσης και τεχνογνωσίας, καθώς, όπως έγραφε ο κ. Λαμπριανίδης:

Η βασική αιτία της διαρροής εγκεφάλων είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει μετακινηθεί στην αλυσίδα παραγωγής της αξίας ώστε να παράγει πιο σύνθετα προϊόντα και υπηρεσίες (έντασης γνώσης / τεχνολογίας). Έτσι, υπάρχει περιορισμένη ζήτηση για πτυχιούχους και συνεπώς η διαρροή εγκεφάλων δεν είναι κυρίως απόρροια υπερπροσφοράς πτυχιούχων (υπερεκπαίδευσης). Παρ' όλο που στη χώρα μας ο αριθμός των πτυχιούχων αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι μικρότερος αναλογικά με τον πληθυσμό σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Με δεδομένη τη μισθολογική κατάρρευση που θα συμβεί προγραμματικά στη χώρα τα επόμενα χρόνια και την ήδη μηδαμινή επένδυση στην ερευνητική παραγωγή (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) προ κρίσης, εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς πως οι παρούσες συνθήκες προμηνύουν την παραγωγική στασιμότητα...

Αλλά η εικόνα είναι ακόμα πιο σύνθετη: Αν και είναι πιο δύσκολο να μετρηθούν, ακόμα και οι λιγότερο ειδικευμένοι ή οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι που έχουν ήδη αναζητήσει δουλειά στο εξωτερικό πρέπει να είναι πολλοί. Οι αναφορές είναι πολλές σε όλη την Ελλάδα για κόσμο που καταφεύγει στις βόρειες χώρες της Ε.Ε., Γερμανία, Ολλανδία, Σκανδιναβία για να βρει μια οποιαδήποτε δουλειά, ενώ μεγάλο τμήμα της μετανάστευσης προς άλλες χώρες είναι παρόμοιων χαρακτηριστικών.

Read more...

Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΕΓΟΥ..Πηγή: Υγρό Πύρ

ΕΨ: Τα τραγικά αποτελέσματα του πολυπολιτισμού όπως τα όρισαν και τα σχεδίασαν οι "Έλληνες" πολιτικοί!

Read more...

5/6/2011 Οι γαλανόλευκες στο Σύνταγμα!πηγή βίντεο: Αμύνεσθαί περ Πάτρης

Τα λόγια είναι περιττά! Είναι γεγονός ότι οι λιγοστοί ακροαριστεροί βαλτοί της εξουσίας καραδοκούν, να καπελώσουν, να προβοκάρουν και να καταστρέψουν τις προσπάθειες του απλού κόσμου. Το πατριωτικό και ελληνικό στοιχείο όμως είναι έντονο και επικρατεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο.

Η περίπτωση του εμφυλίου μας διδάσκει ότι η ανθελληνική Αριστερά επωφελήθηκε τέτοιων γεγονότων για να στρατολογήσει ανθρώπους που ποτέ άλλοτε δεν θα είχαν ενταχθεί στις τάξεις της.

Στο χέρι μας είναι λοιπόν να ενημερώσουμε τον κόσμο και να τον φέρουμε πιο κοντά στα πατριωτικά ιδεώδη! Το σημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα οφείλεται στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολήσει οι προοδευτικοί ευρωπαίοι μεταρρυθμιστές ενάντια στην υπόσταση του εθνικού κράτους.

Επομένως, ο πατριωτισμός και η συσπείρωση γύρω από την επανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελούν την μόνη ουσιαστική λύση για τον τόπο. Ο ελληνικός λαός το έχει πια συνειδητοποιήσει και η ανεξάρτητη διαδικτυακή ενημέρωση έχει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη αυτού του στόχου. 

Όλοι όσοι τάσσονται ενάντια στις κινητοποιήσεις θα πρέπει να αναλογιστούν τι θα είχε γίνει αν ο λαός είχε αντιδράσει νωρίτερα. Διότι το μεγαλύτερο έγκλημα του ελληνικού λαού είναι ότι μέχρι σήμερα επαναπάυτηκε και δεν αντέδρασε.

Αν δεν αντιδρούσε και τούτη την ύστατη στιγμή, ο λαός μας θα ήταν ουσιαστικά "κλινικά νεκρός". Ένας νεκρός που θα έδινε το μήνυμα στα αρπακτικά που καραδοκούν, ότι έφτασε η ώρα να τον αποτελειώσουν.

Βεβαίως εγκυμονούν κίνδυνοι από μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια, αλλά αυτό είναι το ρίσκο της ελευθερίας.Μαζί με τους κινδύνους υπάρχει και η ελπίδα για κάτι καλύτερο.

ΕΨ

Read more...