"Μαζί θα προχωρήσουμε" ως την καταστροφή.

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012


Η χθεσινή ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο απαίτησαν οι Γερμανοί τον περασμένο Νοέμβριο τον σχηματισμό κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας" υπό την αρχηγία μη πολιτικού προσώπου.

Οι μαζικές διαγραφές και από τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν αναμενόμενες και καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορούσε να διατηρήσει την αυτοδυναμία της. Συνάμα, με το πέρασμα του χρόνου το πολιτικό κόστος θα χρεωθεί σε ένα τραπεζίτη και όχι σε άμεσα σε αρχηγό κόμματος.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα πολιτικά ανδρείκελα δεν προέβαλαν ουσιαστική αντίσταση στο Μνημόνιο ΙΙ - την δεύτερη πράξη ενός σχεδίου που στόχο έχει την χρηματοδότηση των υπερκερδών των τραπεζών με κρατικά κονδύλια και την μεταλλάξη του εργασιακού καθεστώτος των χωρών της Ευρώπης.

Στους δρόμους η Ελλάδα έζησε και πάλι ημέρες τρομοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι οι μηχανισμοί που ενεργοποιήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2008 για να μας οδηγήσουν στο Μνημόνιο, είναι πάντα διαθέσιμοι. Τα επεισόδια επισκίασαν τις εξελίξεις, αιχμαλωτίζοντας τον λαό στην αποστροφή και την απομόνωση.

Στα ΜΜΕ θα αναμασηθεί η ίδια προπαγάνδα περί προβοκατόρων και τα αρρωστημένα μυαλά της ανώριμης άκρας αριστεράς θα δικαιολογήσουν και πάλι τις καταστροφές με φαντασιώσεις περί εξεγέρσεων, ταξικής πάλης και λοιπών προιόντων του καπνού που φουμάρουν.

Η ουσία είναι ότι Ελλάδα οδηγείται σε μια περίοδο άκρας πολιτικής αστάθειας, με πιθανότερη έκβαση την κατάρρευση του παρόντος πολιτικού συστήματος. Οι εθνικές κυβερνήσεις αποδυναμώνονται και οι απογητευμένοι πολίτες αρχίζουν πλέον να αδιαφορούν για τις εξελίξεις που οδηγούν στον σχηματισμό μιας ισχυρής κεντρικής ευρωπαικής εξουσίας με ολένα λιγότερη δημοκρατία και διαφάνια.

Και φυσικά μέσα στην αναμπουμπούλα... κάποιοι θα συνεχίζουν να πλουτίζουν.

ΕΨ