Ε ρε τι σου κάνει η Χρυσή Αυγή...

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

30 Μαρτίου 2012. Ενας μήνας πριν τις εκλογές που φέρνουν την Χρυσή Αυγή εντός  του κοινοβουλίου και οι...


"...άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας χτενίζουν συνεχώς το κέντρο των Αθηνών, ελέγχοντας τα στοιχεία των αλλοδαπών και πραγματοποιώντας μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις. Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι παράνομοι μικροπωλητές, κυρίως πέριξ της Νομικής Σχολής, του Πολυτεχνείου και της πρώην ΑΣΟΕΕ, οι διακινητές ναρκωτικών στην οδό Ακαδημίας, την Ομόνοια, τον Αγιο Παντελεήμονα, την Πλατεία Αττικής, την Κυψέλη και αλλού. Ακόμα ελέγχονται όσοι επινοικιάζουν διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες, οι επαίτες, οι εκδιδόμενες γυναίκες - συνήθως παράνομες αλλοδαπές. Μάλιστα, σε δύο σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας, στη Νομική Σχολή και στην πρώην ΑΣΟΕΕ, υπάρχει πλέον μόνιμη παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ."

Καθημερινή

Τόσα χρόνια το κράτος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δήλωνε ανήμπορο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως και των παραγώγων του, όπως το παρεμπόριο, την εγκληματικότητα και την γκετοποίηση της Αθήνας.


Στις ημέρες μας όμως τα πράγματα έχουν αλλιώς. Όλα δείχνουν ότι στις επερχόμενες εκλογές το κόμμα της Χρυσής Αυγής θα πάρει ποσοστά που θα του επιτρέψουν να εκλέξει με άνεση κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Έτσι λοιπόν, ένα μήνα πριν τις εκλογές και με άκρως σπασμωδικές κινήσεις η κρατική μηχανή ενεργοποιεί σκουριασμένες σκούπες και φαράσια ώστε να μειώσει προσωρινά την παρουσία των λαθρομεταναστών στα αστικά κέντρα (εδώ). Επιπλέον, το μιντιακό σύστημα προσπαθεί να χρεώσει στο κόμμα.βίαια επεισόδια με στόχο να σχηματίσε μια αρνητική εικόνα προς τον ψηφοφόρο.

Είναι προφανές ότι όλα ξεκίνησαν από πολύ ψηλά αφού μια εβδομάδα πριν η Ε.Ε. καταδίκασε με σκληρές δηλώσεις την Ελλάδα για την ανοχή που παρέχει στους λαθρομετανάστες. Οι δηλώσεις είχαν στόχο να στρέψουν και πάλι τα μάτια της κοινής γνώμη προς την λαθρομετανάστευση και την νέα λαζοκαμπάνια τις κυβερνήσεως Παπαδήμου, καθώς η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα εύκολο κεφάλαιο με το οποίο η κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει θετικές εντυπώσεις.

Στην ουσία όμως η Ε.Ε. χρηματοδοτεί τα προγράμματα ενισχύσεως της λαθρομετανάστευσης, ζητά από την Ελλάδα να διευρύνει την παροχή ασύλου στους λαθρομετανάστες. Επιπλέον η Frontex δεν αποτρέπει την λαθρομετανάστευση αλλά απλώς καταγράφει του εισερχόμενους λαθρομετανάστες ώστε να διευκολύνεται η επιστροφή αυτών στην Ελλάδα, μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ.

Ακόμη και η Καθημερινή, υμνητής και αρχιπροστάτης του νεοφιλελευθρισμού και της λαθρομεταναστεύσεως με πρόσφατο πρωτοσέλιδο άρθρο της καταδίκασε την λαθρομετανάστευση και δήλωνε ότι αποτελεί το μείζον σημερινό πρόβλημα της Ελλάδος. Δύο χρόνια πριν όμως που περνούσε ο λαθρονόμος όλοι αυτοί έστρεφαν το βλέμμα της κοινή γνώμης προς την οικονομία. (Αρθρα, 1, 2)

Τέλος, με την καμπάνια αυτή το κράτος επιχειρεί να δικαιολογήσει το κόστος της δημιουργίας και λειτουργίας κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, πληρώντας έτσι το όραμα της Ε.Ε. να καταστήσει την χώρα μας ανάχωμα και κέντρο επεξεργασίας εισαγώμενου εργατικού δυναμικού για την Ε.Ε..

Παράλληλα, ο Καρατζαφέρης άρχισε να προσκαλεί και πάλι τον Κώστα Πλεύρη στις εκπομπές του Τηλεάστυ. Ασχετα δε αν παλαιότερα τον χαρακτήριζε ακραίο και είχε φτάσει στο σημείο να εκδιώξει από τον ΛΑΟΣ στέλεχος που παρεβρέθει σε παρουσίαση βιβλίου του Πλεύρη. Η νέα αυτή κίνηση αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά ότι ο ρόλος του κόμματος είναι να χειραγωγήσει τον πατριωτικό πυρήνα, και μέσω μιας πολιτικής αυτοκαννιβαλισμού να εμποδίσει την εξάπλωση του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα.

Όσο θα πλησιάζουμε στην κάλπη, τα φθηνιάρικα αυτά κόλπα θα εντείνονται.Το ζήτημα είναι πόσοι αφελείς έχουν πια παραμείνει να τα καταπίνουν;

ΕΨ