Η προβολή της Χρυσής Αυγής ως μέσον συσπείρωσης των κομμάτων εξουσίας

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012Αναζητώ συχνά τους λόγους για τους οποίους, σε αντίθεση με την συνηθισμένη τακτική, τον τελευταίο καιρό, τα ΜΜΕ προβάλουν μέσω δημοσκοπήσεων και παραφιλολογικών συζητήσεων το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστική της "προβολής" που απολαμβάνει το εθνικιστικό κίνημα κατά την προεκλογική περίοδο είναι και η κάλυψη που έχει από διεθνή ΜΜΕ όπως οι New York Times και το BBC, τα οποία με άρθρα και μικρής διάρκειας ντοκυμαντέρ έχουν ασχοληθεί με την προεκλογική πορεία του κόμματος.

Βέβαια αρκεί κανείς να εξετάσει το περιεχόμενο της προβολής για να καταλάβει τι περίπου συμβαίνει. Με βάση την κινδυνολογία και την δαιμονοποίηση που συνοδεύει τις σχετικές εμφανίσεις της ΧΑ στα ΜΜΕ, είναι προφανές ότι ο μηχανισμός εξουσίας επιχειρεί να καλλιεργήσει φόβο γύρω από μια πιθανή είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο και έπειτα να τον χρησιμοποιήσει ως μοχλό συσπείρωσης του δικομματισμού εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Ενδεικτικά, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά προέβη στην παρακάτω δήλωση:

"Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί."
Πηγή

Φαίνεται λοιπόν ότι εν όψει μιας συντριβής του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, τα κόμματα εξουσίας αναζητούν νέα επικοινωνιακά παιχνίδια για να καλύψουν τις διαρροές ψηφοφόρων προς νέα πολιτικά σχήματα αλλά και για να μειώσουν την αποχή.

Προσωπικά αμφιβάλλω ως προς την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, ειδικά όταν ΣΥΡΙΖΑ και ...  ΑΝΤΑΣΥΑ (!) πιάνουν δεκάρια στα ποσοστά. Είναι πολύ πιθανό να παρουσιάζονται επίτηδες αυξημένα τα νούμερα ώστε να ασκηθεί ψυχολογική πίεση  προς τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να αποφευχθεί μια ισχυρή παρουσία "ακραίων" σχημάτων στο κοινοβούλιο.

Το τι συμβαίνει πραγματικά μάλλον θα το μάθουμε μετά την κάλπη.

ΕΨ

Ανανέωση (!)

Πάνω που τα έγραφα να σου και ο Αντωνάκης. Απολαύστε και τον "ηγέτη" σε άνευ προηγουμένου γελοία προπαγάνδα. Αντωνάκη ο κόσμος γνωρίζει καλά ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι ποιοί τα σπάνε,  ποιοί καίνε και ποιοί σκοτώνουν υπό την προστασία του δικού σου μεταπολιτευτικού συστήματος. Άντε τώρα να ποζάρεις με την Μέρκελ και τα γερμανικά αφεντικά.