Οι Γερμανοί "σνομπάρουν" την ελληνική ταυτότητα

Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

"Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν σε κοινή επιστολή τους ότι επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα επαναφοράς των ελέγχων στα εθνικά τους σύνορα για μια περίοδο ενός μήνα στην περίπτωση που αποτύχει η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων του χώρου Σένγκεν."

πηγή


Από φέτος η Γερμανία όχι μόνο προβαίνει σε έλεγχο διαβατηρίων σε όλες της πτήσεις εξ Ελλάδος αλλά τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει ανεπίσημα να μην δέχεται την ελληνική ταυτότητα!

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ελέγχων διαβατηρίων ζητούν αμέσως διαβατήριο και αν δηλωθεί ότι δεν υπάρχει τότε αρχίζουν εξωνυχιστικούς ελέγχους της ταυτότητας σε άκρο γελοίο βαθμό, ζητούν από τον επιβάτη να επαληθεύσει την υπογραφή του, σύσκέπτονται όλοι μαζί για να αποφασίσουν τι να κάνουν, και άλλα τέτοιτα τραγελαφικά που συνήθως διαρκούν 5-15 λεπτά. Το φαινόμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση αλλά κανόνα.

 Εντέλει, οι Γερμανοί υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι να δεχθούν την ταύτοτητα αλλά αφού πρώτα έχουν κάνει την ζωή δύσκολη για τον Έλληνα επιβάτη.

Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει σε αντίστοιχους ελέγχους κατά την έξοδο από την Γερμανία. Επιπλέον οι υπάλληλοι των αεροπορικών εταιριών δέχονται τις ελληνικές ταυτότητες κανονικά.

Εννοείται ότι στο παρελθόν δεν υπήρχε κανένα τέτοιο πρόβλημα. Επομένως, είναι εμφανές ότι το Γερμανικό κράτος έχει δώσει σχετικές εντολές που αφορούν συγκεκριμένα τις ελληνικές ταυτότητες.

ΕΨ