Οι αλλαγές στην ηλεκτρονική διεύθυνση της blogspot εκθέτουν τους bloggers στην εγχώρια νομοθεσία

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Ίσως θα προσέξατε ότι τον τελευταίο καιρό η google έχει αλλάξει τον τρόπο που χρισημοποιεί την ηλεκτρονική διεύθυνση της blogspot. Μέχρι πρόσφατα όλες οι σελίδες τελείωναν σε blogspot.com. Εδώ και λίγο καιρό όμως η Google τροποποιεί την διεύθυνση ανάλογα με την χώρα προελεύσεως τους αναγνώστη. Έτσι αν κάποιος επισκευθεί την ίδια ιστοσελίδα από την Ελλάδα θα βρεθεί στην διεύθυνση blogspot.gr. Αν ο χρήστης βρίσκεται στην Γερμανία, τότε η ίδια ιστοσελίδα θα εμφανίζεται ως blogspot.de.

Με την μέθοδο αυτή η google εξασφαλίζει ότι οι bloggers θα είναι υπόλογοι στην νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Ας θυμήσουμε ότι ο πρόσφατος αντιρατσιστικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφορά μόνο ιστοσελίδες που έχουν χώρα προέλευσης την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα ο νόμος αυτός δεν μπορούσε να εφαρμοστεί σε ιστοσελίδες που ανήκαν στην blogspot.com.

Με την καινούρια τροποποίηση όμως η google κλείνει το νομικό παράθυρο που επέτρεπε στους bloggers να απολαμβάνουν ασυλία από την αυαξανόμενη διαδικτυακή λογοκρισία που επιχειρούν να επιβάλλουν διαφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο συμεριλαμβανομένης και της  "ελληνικής".

ΕΨ