Αριστερά διλήματα και "αριστερές" κυβερνήσεις

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

ΝΔ + ΠΑΣΟΚ =149 έδρες.

ΣΥΡΙΖΑ + Ανεξάρτητοι Έλληνες + ΚΚΕ + Κουβέλης = 130 έδρες.

Χρυσή Αυγή: 21 έδρες

Με την ΧΑ δεν παίζει κανείς! (αναρωτιέμαι δε αν θα αποχωρήσουν οι "δημοκράτες" όταν οι βουλευτές της Χρυσής αυγής θα πάρουν τον λόγο στην βουλή; Να κάνουν και show για τα κανάλια.)

Άρα δίχως συμβιβασμό και συμμετοχή μνημονιακών, είναι αδύνατον να σχηματίσει κυβέρνηση ο Τσίπρας λόγω των 21 εδρών που πήρε η ΧΑ και της αρνήσεως του Καμμένου να συμμετέχει σε κυβέρνηση με τους αριστερούς. 

Το δίλλημα των μνημονιακών της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ποια θα είναι η αντίδραση των ψηφοφόρων σε μια ενδεχόμενη νεα εκλογική αντιπαράθεση. Είναι βέβαιο ότι αν οδηγηθούμε και πάλι στην κάλπη τα ΜΜΕ θα καλέσουν τον λαό να ψηφίσει υπό τον φόβο της αδυναμίας σχηματισμού κυβερνήσεως και όχι κατά συνείδηση.

Είναι άγνωστο υπό τέτοιο κλίμα, αν οι ψηφοφόροι θα επιστρέψουν στα παραδοσιακά κόμματα του δικομματισμού ή αν θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τον φέρουν στην πρώτη θέση. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιλλέξει μεταξύ της διατήρηση των μεγάλων ποσοστών στην παρούσα βουλή ώστε να ζητήσει αλλαγή των όρων του μνημονίου και κυρίως την αποφυγή του μνημονίου ΙΙΙ, ή να εκμεταλευτεί το αντιμνημονιακό ρεύμα για να αυξήσει τις έδρες του. Συνάμα να ελπίσει ότι ένα από τα μικρότερα κόμματα θα ξεπεράσει το 3% ώστε να αποτρέψει το έδρες δώρο στο πρώτο κόμμα.

Αναμφισβήτητα, αν οδηγηθούμε παλι στην κάλπη το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα χρησιμοποιήσουν τον κίνδυνο μιας Αριστερής αντιμνημονιακής και ανθελληνικής κυβερνήσεως ώστε να συσπειρώσουν την βάση τους.

Βέβαια, όποιος φυλάει τα ρούσα του έχει τα μισά...
Ας περάσουν οι ημέρες και πολλά μπορεί να αλλάξουν διότι οι εξωτερικές πιέσεις επι των συστημικών κομμάτων είναι μεγάλες. Σίγουρα, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επικρατεί ομοφωνία και  οι δυνάμεις του πρώην ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορετικούς στόχους από τα στελέχη του Συνασπισμού.

Μια συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ, συμπεριλαμβανομένων και άλλων Αριστερών κομμάτων υπό όρους επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης μπορεί να μην είναι τόσο απίθανη διότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από συνιστώσες που ενώνουν τους χώρους του κεντροαριστερού χώρου. Τα ΜΜΕ έχουν ήδη επενδύσει στο νεανικό πρόσωπο του Α. Τσίπρα και μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του θα κλείσει κατευνάσει τις αντιδράσεις για αρκετό καιρό. Ακόμη και οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ περί μηνυμάτων του λαού δεν αποκλείουν την συμμετοχή της σε ένα τέτοιο σχήμα.

Πάντως μπορεί να είχα παραισθήσεις, αλλά  την Κυριακή το βράδυ ο λόγος του Τσίπρα θύμιζε σε ύφος, απόδοση και "περιεχόμενο" (ή έλλειψη αυτού) τους λόγους του Ανδρέα.

ΕΨ

1 comments:

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2012 - 1:22 μ.μ.  

ΟΣΟ ΤΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕGA ANTENNA ALPHA KAI OI YΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΥΛΟΜΑΣΟΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΟΤΕ.....ΑΥΤΟ ΒΑΛΤΟ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ CIA ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.

""ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΒΑΣ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ. ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ 69 ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ TOY 2007 ΑΠ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΣΩΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ OI ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ¨ΔΑΝΕΙΣΤΗ¨ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.
ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 1&2 ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ:
1 ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ (Ο) ΟΜΙΚΡΟΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
2 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.
3 ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
4 ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΘΑ ΑΧΡΙΣΤΕΥΤΕΙ.
5 ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ.
6 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ 40 ΗΜΕΡΕΣ.
7 ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ - 6 ΚΡΑΤΗ ΤΡΙΑ ΜΕΡΟΝΥΚΤΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.
ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.