Ο πραγματικός φόβος για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012


Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ και οι συμμαχοί τους επειδώθηκαν σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία με στόχο να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη για μια πιθανή χρήση χημικών όπλων από την συριανή κυβέρνηση. Δυτικοί διπλωμάτες έκανα λόγο για αόριστες πληροφορίες που θέλουν την ηγεσία της κυβερνήσεως του Ασαντ να εξετάζει το ενδεχόμενο, στρατιωτικοί δήλωσαν ότι οι συριανή αεροπορία οπλίζει τα μαχητικά της με χημικές κεφαλές, και η Υπ. Εξ. των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον δήλωσε ότι η χώρα της δεν πρόκειται να ανεχθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Η κοινή γνώμη θα πρέπει όντως να είναι τρομοκρατημένη. Όχι όμως από την κυβέρνηση Ασάντ αλλά από το γεγονός ότι με την επικείμενη ανατροπή Ασάντ, τα όπλα μαζικής καταστροφής της Συρίας θα πέσουν στα χέρια των φανατικών ισλαμιστών που ως γνωστόν συνεργάζονται στενά με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ανησυχεί τα κοράκια της Δύσης παρότι μιλούν για σφάγισμα των συνόρων της Συρίας και λοιπές σαχλαμάρες καθότι εδώ και μια δεκαετία επενδύουν στον δίχως τέλος "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας".

ΕΨ