Πως "διαφημίζονται" οι πολιτικοί στον Τύπο

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Το κύριο θέμα στο σημερινο της ιστοσελίδος της Καθημερινής αφορά την διαλεύκανση απάτης εις βαρος του Υπ. Τουρισμού, του οποιου ηγείται η Όλγα Κεφαλογιάννη, γόνος της γνωστής πολιτικής οικογένειας.

Το πρωτοσέλιδο συνοδεύεται από φωτογραφία της υπουργού και από μια σειρά από εύσημα για την "έγκαιρη εντολή" που έδωσε για την διερεύνυση της υποθέσεως.

 "Την τελευταία στιγμή, κι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού, αποφεύχθηκε η υπεξαίρεση 147.600 ευρώ από τα ταμεία του ΕΟΤ, μετά την αποκάλυψη για απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού ενημερώθηκε από τον νέο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Καραχάλιο, έδωσε εγκαίρως εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς να αφήσει να παρέλθει το Σαββατοκύριακο, γεγονός που, όπως, σημειώνεται από κύκλους του υπουργείου, ήταν η κίνηση που «μπλόκαρε» τη δραστηριότητα των συλληφθέντων.

Εξιχνιάστηκε από τη Αστυνομία η υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας, ύψους 147.600 ευρώ, και έκδοσης επιταγής αντίστοιχου ποσού από τον Οργανισμό.
Κατά το προηγούμενο διήμερο συνελήφθησαν, για την υπόθεση, πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων 39χρονος πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας.

η συνέχεια εδώ "

Είναι προφανές ότι ο συντάκτης αρχικά έγραψε το άρθρο ξεκινώντας από την τρίτη παράγραφο (πιθανώς copy&paste από το ΑΠΕ) και ότι οι δύο πρώτες παράγραφοι που εξυμνούν την "συμβολή" της υπουργού στην υπόθεση προσετέθησαν σε δεύτερο χρόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Ουδεμία αναφορά γίνεται στο πρόσωπο της Κεφαλογιάννη ή τους αρμόδιους του υπουργείου στο υπόλοιπο άρθρο.

Όσο για την ουσία...

Δηλαδη τι θα συνέβαινε αν η εντολή διερεύνησης είχε δοθεί μετά την πάροδο του σαββατοκύριακου; Άραγε ότι στις ημέρες μας υπάρχει τέτοια έλλειψη Δικαιοσύνης που ολόκληρο υπουργείο θα αδυνατούσε να επανακτισει το ποσο μετά την πιθανή εκταμίευση του. Αντι να κοπούν κεφάλια που έκδοθηκαν επιταγές για εξόφλιση πλαστών τιμολογίων (πριν καν να ελεγχθούν) , πρέπει να χειροκροτούμε κιόλας.  Τέλος, αντί να χειροκροτούμε κάποιους υπαλλήλους που έφεραν το θέμα στην φόρα, προβάλουμε την υπουργό που έκανε το πολύ 2 χειραψίες και 1 τηλεφώνημα που ίσως τελικά να είναι περισσότερα από τον εκάστοτε υπουργό.

ΕΨ