Η επιστροφή των "ασώτων υιών".

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012


Το χρήμα πολλοί εμίσησαν... την δόξα ουδείς.

Εδώ και πολλά χρόνια ήταν εμφανές ότι τα δύο πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΛΑΟΣ είχαν μεγάλες προσωπικές φιλοδοξίες. Η μεταγραφή τους στην ΝΔ ήταν προδιεγραμμένη και όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά γνώριζαν ότι ήταν θέμα χρόνου. Όσοι μάλιστα είχε τύχει να γνωρίσουν τους δύο πολιτικούς επιβεβαίωναν ότι οι φιλοδοξίες τους ξεπερνούσαν αυτά που μπορούσε να προσφέρει ένα μικρό κόμμα.Όταν έφτασαν στα όρια του ΛΑΟΣ, γνώριζαν ότι είχε έρθει ο καιρός να αναζητήσουν καινούριο σπίτι.

Είναι απίθανο να μην γνώριζε τούτο και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, και είναι μάλιστα πιθανό να επεδίωκε την μεταγραφή των δύο πολιτικών στην "Α κατηγορία". Διότι παρά την μιντιακή σαπουνόπερα οι Βορίδης και Γεωργιάδης θα συνεχίσουν να αποτελούν δύο ανθρώπους του Καρατζαφέρη. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Καρατζαφέρης πολιτευόταν με την ΝΔ και διατηρεί στενές σχέσεις με τα στελέχη και το κόμμα. Επίσης ο Α. Γεωργιάδης ήταν συνεργάτης του Α. Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, και ο Βορίδης έκανε τα πρώτα πολιτικά του βήματα μέσα στην νεολαία της ΝΔ πριν στραφεί στην άκρα δεξιά.

Οι άσωτοι λοιπόν επιστρέφουν, για την ώρα τουλάχιστον, διότι για να ανεβεί κάποιος γρήγορα τα σκαλοπάτια της εξουσίας απαιτούνται συνθήκες αστάθειας και πολλές "αλλαγές στρατοπέδων".

Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ότι η ΝΔ θα πάρει την εξουσία στις επόμενες εκλογές. Έτσι, λογικό ήταν οι δύο φιλόδοξοι πολιτικοί να μεταπηδήσουν στο άλογο που θα κερδίσει την κούρσα.

Είναι επίσης σχεδόν βέβαιο ότι οι 2 πολιτικοί είχαν προσυμφωνήσει και είχαν βέβαιη την μεταγραφή τους πριν την ψηφοφορία που τους έφερε εκτός ΛΑΟΣ.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα ακολουθήσει και η σειρά του Θ. Πλεύρη και εντέλει ο ΛΑΟΣ ή θα προσκοληθεί σταδιακά στην ΝΔ ή θα δαιτηρηθεί ως κόμμα και θα αποτελέσει φυτώριο για την κεντροδεξιά "πολυκατοικία". Ίσως μια μέρα ο Καρατζαφέρης θα έχει καταφέρει να έχει τόσους δικούς τους ανθρώπους στην ΝΔ, ώστε να καταφέρει να επιστρέψει ως αρχηγός της. Ίσως αυτή να ήταν εξαρχής η φιλοδοξία του, διότι ως αρχηγός του ΛΑΟΣ είναι σχεδόν απίθανο ότι θα κυβερνήσει. 

Για την ώρα όμως, το δικομματικό σύστημα χρειάζεται να έχει ένα αντιμνημονιακό κόμμα στην κεντροδεξιά και έτσι παρατηρούμε τον ΛΑΟΣ με την ΝΔ να εναλλάσονται σε αυτούς τους ρόλους. Η αλλαγή στρατοπέδου του ΛΑΟΣ στην παράταξη των αντιμνημονιακών εξυπηρετεί έτσι και την μεταγραφή των πρωτοκλασσάτων στελεχών του στην καλπάζουσα ΝΔ, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
 
Απολαύστε λοιπόν στο παρακάτω βίντεο τους άλλωτε "εθνικιστές" να μεταλλάσονται σε "ευρωπαιστές" και υπερασπιστές της ευρωπαικής ολοκλήρωσης εις το όνομα της σωτηρίας της ... πατρίδος!!!

Εγώ αναρωτιέμαι ποια πολιτική αλχημεία θα σκαρφιστούν τα νέα στελέχη της ΝΔ για να παντρέψουν τις ιδέες τους με την φιλομεταναστευτική πολιτική του νέου κόμματος;

ΕΨ

Read more...

"Μαζί θα προχωρήσουμε" ως την καταστροφή.

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012


Η χθεσινή ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο απαίτησαν οι Γερμανοί τον περασμένο Νοέμβριο τον σχηματισμό κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας" υπό την αρχηγία μη πολιτικού προσώπου.

Οι μαζικές διαγραφές και από τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν αναμενόμενες και καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορούσε να διατηρήσει την αυτοδυναμία της. Συνάμα, με το πέρασμα του χρόνου το πολιτικό κόστος θα χρεωθεί σε ένα τραπεζίτη και όχι σε άμεσα σε αρχηγό κόμματος.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα πολιτικά ανδρείκελα δεν προέβαλαν ουσιαστική αντίσταση στο Μνημόνιο ΙΙ - την δεύτερη πράξη ενός σχεδίου που στόχο έχει την χρηματοδότηση των υπερκερδών των τραπεζών με κρατικά κονδύλια και την μεταλλάξη του εργασιακού καθεστώτος των χωρών της Ευρώπης.

Στους δρόμους η Ελλάδα έζησε και πάλι ημέρες τρομοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι οι μηχανισμοί που ενεργοποιήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2008 για να μας οδηγήσουν στο Μνημόνιο, είναι πάντα διαθέσιμοι. Τα επεισόδια επισκίασαν τις εξελίξεις, αιχμαλωτίζοντας τον λαό στην αποστροφή και την απομόνωση.

Στα ΜΜΕ θα αναμασηθεί η ίδια προπαγάνδα περί προβοκατόρων και τα αρρωστημένα μυαλά της ανώριμης άκρας αριστεράς θα δικαιολογήσουν και πάλι τις καταστροφές με φαντασιώσεις περί εξεγέρσεων, ταξικής πάλης και λοιπών προιόντων του καπνού που φουμάρουν.

Η ουσία είναι ότι Ελλάδα οδηγείται σε μια περίοδο άκρας πολιτικής αστάθειας, με πιθανότερη έκβαση την κατάρρευση του παρόντος πολιτικού συστήματος. Οι εθνικές κυβερνήσεις αποδυναμώνονται και οι απογητευμένοι πολίτες αρχίζουν πλέον να αδιαφορούν για τις εξελίξεις που οδηγούν στον σχηματισμό μιας ισχυρής κεντρικής ευρωπαικής εξουσίας με ολένα λιγότερη δημοκρατία και διαφάνια.

Και φυσικά μέσα στην αναμπουμπούλα... κάποιοι θα συνεχίζουν να πλουτίζουν.

ΕΨ

Read more...