Εργασιακά και Ιδιωτικοποιήσεις: O μέγας αντιπερισπασμός της κυβερνήσεως Σαμαρά

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Υπό φυσιολογικές καταστάσεις, ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα εκτιμούσε ότι μια κυβέρνηση που θέτει ταυτόχρονα προς ψήφιση 2 μεγάλα αντιλαικά νομοσχέδια κυριεύεται από τάσεις αυτοκτονίας. Ειδικά μια κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό ακριβώς όμως κάνει η κυβέρνηση συνεργασίας Σαμαρά/Βενιζέλου/Κουβέλη.

 Αν δεχθούμε ότι η απειλή της χρεοκωπίας και η επιστροφή στην δραχμή και την εθνκή οικονομία φοβίζει περισσότερο τους πιστωτές μας, παρά τον Έλληνα ψηφοφόρο, οι παράτολμες κινήσεις της κυβερνήσεως υποδεικνύουν ότι τα δύο νομοσχέδια ετέθησαν εσκεμμένα την ίδια χρονική περίοδο και με την συγκεκριμένη σειρά με πρόθεση να χρησιμποιηθούν τα εργασιακά ως πόλος ενασχόλησεως της κοινής γνώμης ώστε να περάσει δίχως κοινωνικές αντιδράσεις το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

 Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν το μείζον θέμα που απασχολεί τους πιστωτές μας και εδώ και μια δεκαετία, την πάγαια προτεραιότητα στις προσταγές της Κομισιόν προς την Ελλάδα. Εξού και το σχετικό νομοσχέδιο ήρθε πρώτο προς ψήφιση στην βουλή, σε μια περίοδο που τα ΜΜΕ προέβαλαν κατά κόρον τις διεργασίες και το δράμα Βενιζέλου/Κουβέλη γύρω από τα "εργασιακά".

Η κίνηση είναι σχεδόν εκβιαστική και θέτει τον ελληνικό λαό μπροστά στο διλλήμα μεταξύ του να προσπαθήσει να περισώσει τα άμεσα συμφέροντα του,ή να επικεντρωθεί στην διασφάλιση της εθνικής περιουσίας. Είναι λογικό ότι οι ρυθμίσεις στα εργασιακά απασχολούν κάθε Έλληνα εργαζόμενο. Όμως οι αποκρατικοποιήσεις επικερδών εταιριών και βασικών παροχών θα έχουν έμμεση αλλά μαρκοπρόθεσμη αρνητική επίπτωση στην δημοσιοοικονομία και τα οικονομικά του κάθε πολίτη αυτής της χώρας αφού:

1) θα στερήσουν το κράτος από σημαντικά εισοδήματα,

 2) μέσα από την δημιουργία ιδιωτικών μονοπωλίων θα ανεβάσουν το κόστος βασικών αγαθών όπως η ενέργεια, το νερό, οι επικοινωνίες και οι μεταφορές.

Ειδικά το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις είναι σαφώς πιο κρίσμο από το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αφού οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά είναι ανατρέψιμες αλλά οι αποκρατικοποιήσεις  είναι τελεσίδικες. 

 Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι ότι ο λαός παραμένει άφωνος και μουδιασμένος στο περιθώριο την στιγμή που κάποιοι δοσίλογοι ξεπουλούν την εθνική περιουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα για πενταροδεκάρες.


 ΕΨ

Read more...