Υποκρισία και εμπαιγμός από το ΔΝΤ

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013


 Βγήκαν λοιπόν οι φωστήρες του ΔΝΤ, 3 χρόνια μετά την υπογραφή του περίφημου Μνημονίου, να δηλώσουν ότι δεν γνώριζαν πως το πρόγραμμα λιτότητας θα προκαλούσε τόσο ευρεία καθίζηση στην ελληνική οικονομία! (εδώ)

Πρόκειται για γελοίο ισχυρισμό μιας και η ανα τον κόσμο επιτυχημένη εφαρμογή των θεωριών του Keynes από την μια και οι αποτυχίες της φιλελεύθερης σχολής του Milton Friedman από την άλλη, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για τέτοιου είδους ερωτηματικά.

Όλοι γνώριζαν ότι τα σκληρά μέτρα θα επέφερναν την καταστροφή για την ελληνική οικονομία και επομένως τον περιορισμό των κρατικών εσόδων. Όλοι εκτός από το ΔΝΤ;!

Φυσικά και όχι.  Το ΔΝΤ αποτελεί το άρμα που προωθεί την φιλελεύθερη οικονομική πολιτικήτης σχολής του Σικάγκο και δεν χωρά αμφιβολία ότι οι αρμόδιοι όχι μόνο γνώριζαν τις συνέπειες της πολιτικής που προωθούσαν, αλλά και τις επεδιώκαν στο πλαίσο της εφαρμογής αυτού που ο Friedman αποκαλούσε "θεραπεία του σοκ".

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί σαφώς κροκοδείλια δάκρυα και προσβάλλει την νοημοσύνη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

Όσοι αποτυγχάνουν στην πολιτική ζωή, παραιτούνται των καθηκόντων τους. Εκτός και αν πρόκετια για τεχνοκράτες υπερθνικών οργανισμών όπως το ΔΝΤ και η ευρωπαική επιτροπή.

Φανταστείτε λοιπόν πιο είναι το μέλλον της ενωμένης ευρώπης, όταν με την άμβληση των αρμοδιοτήτων της ευρωπαικής ένωσης, μια χούφτα τεχνοκράτες θα λαμβάνουν αποφάσεις δίχως κανένα πολιτικό έλεγχο.