Η προπαγάνδα πριν την επέμβαση στην Συρία

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Είναι προφανές ότι οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους έχουν βάλει μπρος τις τουρμπίνες των μαχητικών τους με προορισμό την Συρία.

Εντελώς τυχαίως, η υποτιθέμενη είδησ για την επιθεση με "χημικά" όπλα που εικάζεται ότι έλαβε χώρα στην Δαμασκό και κάνει  το γύρω του κόσμου, συνέπεσε με την επίσκεψη των ελεγκτών του ΟΗΕ στην Συρία.

Οπλισμένα μόνο με κάποια στιγμιότυπα βίντεο και δηλώσεις των Σύριων "ακτιβιστών" , τα μεγάλα ΜΜΕ άρχισαν ήδη να "βομβαρδίζουν" την κοινή γνώμη με προπαγάνδα, για ένα γεγονός που ακόμη και οι ειδικοί αμφισβητούν ότι προκλήθηκε από χημικό όπλο, σε περιπτωση που είναι αληθινό.

Αφού άφησαν τα γεγονότα στην Αίγυπτο να κυλήσουν στο παρασκήνειο, τα ΜΜΕ έπιασαν και πάλι το κουβάρι της Συρίας. Στα βίντεο και τα δημοσιεύματα άρχισαν να πρωτοστατούν τα "παιδάκια". Και όποτε βλέπουμε παιδάκια, γνωρίζουμε ότι έχουν πιάσει δουλειά οι αρχιτέκτονες της προπαγάνδας.
Η περίπτωση θυμίζει το παραμύθι με τους Ιρακινούς στρατιώτες να σφάζουν παιδάκια σε μαιευτήρια κατά την εισβολή στο Κουβείτ το 1991, η οποία ήταν μια παραγωγή εταιρίας δημοσίων σχέσεων και στόχευε στην χειραγώγηση της αμερικανικής κοινής γνώμης υπέρ του πολέμου του Ιράκ.

Από κοντά και ο ΟΗΕ με τον Μπαν Κι Μουν να σπεύδει να δώσει την ευλογία του για την αιματοχυσία που πρόκειται να ακολουθήσει.

Κανείς εκ των φωστήρων της αντικειμενικής δημοσιογραφίας δεν αναρωτιέται για ποιον λόγο η κυβέρνηση Ασαντ θα έκανε χρήση χημικών όπλων την ώρα που κερδίζει τον πόλεμο, και μάλιστα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας της Συρίας; Ποιον ωφελεί ένα τέτοιο συμβάν, αν όχι τους σαλαφιστές αντάρτες και την πολεμική μηχανή της Δύσης;

Και αν όντως συνέβη κάτι, το πιθανότερο είνα ότι προκλήθηκε από τους ίδιους τους αντάρτες όπως είχε συμβεί το1994 με την επίθεση κατά αμάχων στην αγορά του Σαραγιέβο, η οποία χρεώθηκε στους Σέρβους. Με βάση τα στοιχεία, επρόκειτο για προβοκάτσια των Μουσουλμάνων για να δικαιολογηθεί στην αμερικανική κοινή γνώμη ο βομβαρδισμός των σερβοβοσνιακού στρατού που συνέπεσε με την εκστρατεία των Κροάτων και Μουσουλμάνων που συνεργάζονταν ύστερα από προτροπή των Αμερικάνων. Έπειτα είχαμε τα παραμύθια περι γενοκτονίας και εθνοκαθάρσεως των Αλβανών στο  Κοσσυφοπέδιο, τα ψεύδη για τα χημικά όπλα του Σαντάμ στο Ιράκ κτλ κτλ.

Παλιό το παραμύθι αλλά όπως τα γορούνια, οι αδαείς, ό,τι τους σερβίρεις τρώνε. 

ΕΨ