Φάκελος Δένδια : Όταν "δικάζει" ο Τύπος

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013


 «Η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας» τονίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην επιστολή, που απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη (σσ. και μάλιστα στο σπίτι της) επιστολή, που συνοδευόταν από έγγραφο της Αστυνομίας, με τα περιστατικά αξιόποινων πράξεων, μελών ή οπαδών του συγκεκριμένου κόμματος, μετά την επίθεση στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας. 
 
Ο κ. Δένδιας, στην προς την κ. Κουτζαμάνη, αναφέρει: 

«Κυρία Εισαγγελεύ, Επιτρέψατε μου να σας κοινοποιήσω α) το υπ' αρ. πρωτ. 4003/173/-315661/19.09.2013 έγγραφο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας / Δ/νσεως Κρατικής Ασφάλειας σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας και β) μακρά σειρά δημοσιευμάτων των εφημερίδων «Αυγή, «Βραδυνή», «Δημοκρατία», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος», «Ελευθεροτυπία», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Ημερησία», «Καθημερινή», «Παραπολιτικά», «Τα Νέα» και «Το Βήμα» αναφορικά με το ίδιο θέμα."
 
 Πηγή: Εφημερίδα ¨Η Μνημονιακή"
 
Φαίνεται πως ο "φάκελος" της Κρατικής Ασφάλειας σχετικά με τις δήθεν αξιόποινες πράξεις των "μελών¨ της Χρυσής Αυγής, μετα την επιθεση εναντίον των .... πάγκων (!) της αγορά της Ραφήνας, δεν έχει από μόνος του το "ειδικό βάρος" που απαιτείται για να πεισθεί η εσαγγελεύς του Αρείου Πάγου, ότι το κόμμα συνιστά "εγκληματική οργάνωση"!

Έτσι ο κ. υπουργός επιστρατεύει το "πλανο Β".

Την παραπομπή στα φύλα του... Τύπου!

Με απλά λόγια, κοτζάμ εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου θα κρίνει το ποιόν ενός νόμιμου πολιτικού σχηματισμού με βάση αυτά που συγγράφουν δημοσιογράφοι πολιτικά κατευθυνόμενων εφημερίδων!

Βεβαίως, όσοι παρακολούθούν τα δρώμενα γνωρίζουν καλά πως λειτουργούν οι μεγάλοι οίκοι ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι όχι μόνο διαστρεβλώνουν τα γεγονότα αλλά συχνά δημιουργούν τις ειδήσεις, υπό την έγγριση των διοικήσεων και της κυβέρνησης.

ΕΨ