"Έγκλημα" ο Εθνικισμός

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Γράφει το defencenet  :

"Δεν υπάρχει συγκεκριμένο "έγκλημα" για το οποίο να κατηγορούνται οι συλληφθέντες εθνικιστές πολιτικοί στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Βουρλιώτη. 


 Είναι εννέα σελίδες το πόρισμα του αντιεσαγγελέα και περιγράφει αυτό που θεωρούν "οργάνωση της Χρυσής Αυγής" και τον τρόπο με τον οποίο αυτή λειτουργεί. 

Το πόρισμα αναφέρει ότι "δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση". 

Εδώ νομικοί κύκλοι εκφράζουν την απορία τους για την αυτόφωρη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αδίκημα. Άλλοι νομικοί υποστηρίζουν "Θεωρήθηκε ένα ενιαίο έγκλημα η όλη τους δραστηριότητα και το αυτόφωρο το στοιχειοθετεί όπως νομίζει ο αντεισαγγελέας".

Αρκεί λοιπόν να υπάρχει μια "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ οργάνωση", για να διωχθούν ποινικά τα μέλη της. Πως όμως βαπτίζεται ως "εγκληματική" μια οργάνωση, δίχως να κατονομαστεί το "έγκλημα" που έχει διαπράξει;  

Το έγκλημα κύριοι είναι πολιτικό, και ονομάζεται "εθνικισμός"! Γι αυτό προσοχή... μην "οργανώνεσθαι"!

Ιδεοπολιτικές διώξες υπήρχαν ανέκαθεν στην Ελλάδα. Αλλά το εύρος της συλλογικής καταστολής που υποκινησε τις σημερινές συλλήψεις ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδος ενός δημοκρατικά εκλεγμένου κόμματος, παραπέμπει σε άλλες εποχές.  

ΕΨ