Ελλάς, η νέα "Σοβιετία"

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Κάποτε, στην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Γερμανία οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τους πάντες.

Από τα πρόσφατα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του Π. Φύσσα, φαίνετια ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!

Η ΕΥΠ παρακολουθεί τις προσωπικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις συγγενικών προσώπων του Γιώργου Ρουπακιά και φερόμενων μελών της Χρυσής Αυγής που δεν τους βαρύνει καμία κατηγορία, για ένα εγκλημα για το οποίο ο δράστης έχει συλληφθεί επ αυτοφώρο. Ελάχιστες ημέρες αργότερα, τις δημοσιεύει στα ΜΜΕ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, που προφανώς στην Ελλάδα δεν υφίσταται.

 Το περιεχόμενο των συνδιαλέξεων δεν εξυπηρετεί την νομική διάσταση του ζητήματος. Εξυπηρετεί όμως τις πολιτικές σκοπιμότητες του καθεστώτος, διότι σε μια από τις συνδιαλλέξεις της αδελφής του κατηγορουμένου, κάποιος που από τα συμφραζόμενα δεν γνωρίζει πολλά για την Χρυσή Αυγή, βρίσκεται σε θέση να αποκαλύψει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης εκπαίδευε τον Ρουπακιά μαζί με άλλους  για να τους μετατρέψει σε ... "δολοφόνους"(!). Διαβάζοντας την συνομιλία, ο "Β" μοιάζει "βαλτός" για να πει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι Αρχές και συνεπώς οι... ψηφοφόροι.

Ο Ρουπακιάς είχε μόνο πρόσφατα αναπτύξει επαφές με μέλης της Χρυσής Αυγής. Είναι λοιπόν δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι ένας πρωτοκλασσάτος και πολυάσχολος βουλευτής, έδινε σεμινάρια σε "σχολή δολοφόνων", υπό άκρα μυστικότητα, που παρά ταύτα γνώριζε ο "Β" και όχι η Αντιτρομοκρατική;
 
Πέρα από αυτές τις γελοιότητες, το τραγικό της υπόθεσης είναι πως αποδεικνύει περίτρανα ότι τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών βρίσκονται στην διάθεση της εκάστοτε κυβερνήσεως προς εξυπηρέτηση πολιτικών παίγνιων. Παράλληλα, Δικαιοσύνη, Σώμματα Ασφαλείας και Τύπος αποτελούν απλά πιόνια στην πολιτική σκακιέρα, έτοιμα να σταυρώσουν οποιονδήποτε, στον βωμό της δημοσιότητας.

ΕΨ