Χούντα χούντα, είσαι εδώ;

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013


"Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Γιάννης Δραγασάκης οι οποίες θα επιφέρουν κυρώσεις σε όσους επιδεικνύουν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Η αναφορά του αντιπροέδρου έγινε κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου Μιχάλη Αρβανίτη o οποίος κατήγγειλε τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για το γεγονός ότι δήλωσε πως στο εξής δεν θα απαντά σε βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου(σ.σ. στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου).

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης απευθυνόμενος στον βουλευτής της Χ.Α. είπε: «Να σας διευκρινίσω ότι η Ολομέλεια θα αποφασίσει για το αν, πότε και πως είναι η παρουσία σας εδώ κοινοβουλευτική. Δείξτε αν θέλετε να τηρηθεί ο Κανονισμός. Διαπιστώνω ότι η παρουσία σας είναι εριστική. Ξεπερνάτε το χρόνο και ζητάτε προνόμια σε σχέση με τους άλλους βουλευτές. Είναι σε εκκρεμότητα οι ρυθμίσεις και ειδικές ρυθμίσεις θα αποφασίσουμε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων»."

πηγή 

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Ίσως απλό επικοινωνιακό παιχνίδι.

Όμως το ζήτημα έχει σημαντικές διαστάσεις διότι υπονοεί ότι στο μέλλον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ολομέλεια) θα έχει την δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις που ανήκουν στην δικαιοδοσία των κανόνων του Συντάγματος, ως προς την παρουσία στην Βουλή, δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Θα έχει δηλαδή την δυνατότητα να αναιρεσει τα συνταγματικά "δικαιώματα" βουλευτών της μειοψήφίας, κατά παράβαση του Συντάγματος.

 Με άλλα λόγια μιλούμε για μια κοινοβουλευτικά πλειοψηφική δικτατορία.

ΕΨ