Η παραπληροφόρηση στο Συριακό

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013Ξανά και ξανά αντιλαμβανόμαστε πόσο ελεγχόμενη είναι η ενημέρωση που μας σερβίρουν.
Το Συριακό ζήτημα αποτελεί απτό παράδειγμα.

Εχθές η Δαμασκός επλήγη από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο που άφησε 53 πολίτες νεκρούς. Το τρομοκρατικό χτύπημα των ανταρτών έπαιξε σε ελάχιστα ΜΜΕ, και ήταν τόσο αποτροπαίο καταδικάστηκε ακόμη και από το αυτοαποκαλούμενο "εθνικό συριακό συμβούλιο" που υποστηρίζεται από την Δύση.

Αντιθέτως, σήμερα προβάλεται είδηση τριών ρουκετών που έπληξαν το Αλλέπο με 12 νεκρούς.

Με αυτού του τύπου την επιλεκτική ενημέρωση διαμορφώνονται οι γνώμες των εν αγνοία προευομένων...

ΕΨ


Read more...

Στο σφυρί η ΔΕΗ

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013Έφτασε η ώρα που δίχως να ανοίξει ρουθούνι, η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρικού. Πολιτικοί και τύπος χαριτολογούν για την νέα «μικρή» ΔΕΗ που θα διατεθεί για λίγους παράδες σε ιδιώτες. Η ταυτότητα των επίδοξων επενδυτών παραμένει άγνωστη, αλλά κρίνοντας από τις εξελίξεις με την αντίσοιχη εταιρία της Πορτογαλίας, σε συνδιασμό με παλαιότερες πληροφορίες, οι Κινέζοι βρίσκονται ανάμεσα στους μνηστήρες της ΔΕΗ.

Οι δοσίλογοι μεταρρυθμιστές ξεπωλούν τον νευραλγικό τομέα της ΔΕΗ που αφορά την ιδιοκτησία των ορυχίων λιγνίτη καθώς και τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που μαζί αποτελούν το στρατηγικό χαρτί που μέχρι σήμερα εμπόδιζε ιδιώτες να ανταγωνιστούν την ΔΕΗ στην Ελλάδα και τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.

 Λέμε "ξεπουλούν" διότι χαρίζουν την εταιρία στο 1-2% της πραγματικής της αξίας!

 Το κράτος θα κρατήσει το κομμάτι της παροχής και εμπορίας ηλεκτρικού, το οποίο είναι άχρηστο στους ιδιώτες καθώς με τις νέες απορυθμίσες στην αγορά ενεργειας που επέβαλε το μνημόνιο 3, οι ιδιώτες θα μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν τις δικές τους αντίστοιχες εταιρίες.

Η διάλυση της ΔΕΗ αποτελούσε πάγαιο αίτημα της Ε.Ε. προς την Ελληνική κυβέρνηση που ήδη από το 2005 επιζητούσε επίμονα την πώληση των καθετοποιημένων μονάδων παραγωγής λιγνήτη και ηλεκτρικού.

 Με κριτήριο την αισχροκέρδια που ακολούθησε την είσοδο μας στο ευρώ αλλά και την πλούσια ιστορία σκανδάλων ιδιωτών σε βάρος του Δημοσίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δραστικές αλλαγές υπό το νέο καθεστώς θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε σκάνδαλα τύπου ENRON, καθώς με την απελευθέρωση της τιμής πώλησης και την αποδέσμευση της από το κόστος παραγωγής οι ιδιωτικές εταιρίες θα μπορούν να εκτινάσουν την με την οποία θα πωλούν ενέργεια στην δημόσια εμπορική ΔΕΗ μέσω της τεχνητής μείωσης της παροχής.

Το δόγμα του Σοκ που εφαρμόζει η ανθελληνική κυβέρνηση με ιλλυγγιώδη ταχύτητα υπό την σημαία του μνημονίου αλλά και η αποβλάκωση μοιάζει να έχει καθηλώσει κάθε δυναμική αντίσταση. Η μέχρι τώρα παθητική και μετα εορτής στάση των υπαλλήλων της ΔΕΗ είναι εξίσου περίεργη. Ίσως οι υψηλά ιστάμενοι να ελπίζουν σε ένα πλουσιοπάροχο σχέδιο εθελούσιας εξόδου παρόμοιο με με αυτό που εξαγοράστηκαν οι υπάλληλοι του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Αν ποτέ στο μέλλον βρεθεί εθνικιστής ηγέτης που να επιδιώξει να εθνικοποίησει και πάλι τον εθνικό πλούτο που τόσο εύκολα ξεπουλούν οι νεοφιλελεύθεροι μεταρρυθμιστές, τότε η Ελλάδα πληρώσει με αίμα την σημερινή της απραξία όπως συμβαίνει επί του παρόντος με τις αμερικανικές παρεμβάσεις στις γειτονικές χώρες της Μεσσογείου.

 ΕΨ

Read more...

H Χρυσή Αυγή υπέρ του γαλάζιου λαθρονόμου;

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013Μετά την απόφαση αντσυνταγματικότητας του νόμου Ραγκούση από το ΣτΕ, ο Σαμαράς που είχε δεσμευθεί ότι θα αποσύρει τον λαθρονόμο, ετοιμάζεται να τον αντικαταστίσει άμεσα με καινούριο λαθρονομο με τον οποίο:

• Διπλασιάζεται ο χρόνος από τα 5 στα 8 έτη μόνιμης παραμονής των αλλοδαπών γονέων προκειμένου τα παιδιά που θα αποκτήσουν στην συνέχεια να πάρουν αυτομάτως την ελληνική ιθαγένεια. Ουσιαστικά επανέρχονται τα όσα ίσχυαν πριν από τον νόμο Ραγκούση. • Αυξάνεται στα 9 χρόνια η υποχρεωτική εκπαίδευση αλλοδαπών μαθητών στα ελληνικά σχολεία όπως ακριβώς ισχύει και για τους Έλληνες μαθητές. 

• Αυξάνεται από τα 7 στα 10 έτη ο χρόνος πολιτογράφησης αλλοδαπών. Επίσης, για να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο. • Οι υποψήφιοι που θα περάσουν τις εξετάσεις και θα εισαχθούν στα Ανώτατα και Τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα θα λαμβάνουν αυτομάτως την ιθαγένεια.

 • Απαγορεύεται η διπλή ιθαγένεια. Με την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους οι ενήλικες αλλοδαποί θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν αν επιθυμούν την ιθαγένεια.

Real news

Ο Σαμαράς  εμπαίζει δε τον κόσμο δηλώνοντας πως με την κίνηση αυτή, τηρεί την προεκλογική δέσμευση του. Όλα αυτά δεν μας εκπλήσουν.

Αυτό που εκπλήσει είναι ότι δια στόματος του αρχηγού της σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra, η άλλοτε σκληροπυρηνική Χρυσή Αυγή του "Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ" προτίθεται να ψηφίσει τον νέο λαθρονόμο εφόσον θα είναι πιο αυστηρός από το αντισνταγματικό έκτρωμα Ραγκούση. Όμως με βάση τα παραπάνω, ο νέος γαλάζιος λαθρονόμος θα είναι πιο ευνοικός για τους λαθρομετανάστες από τον νόμο του ... προστάτη των λαθρομεταναστών Προκόπη Παυλόπουλου!

Ο γαλάζιος λαθρονόμος ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο ευνοικός μετά από εικονική συννενόηση με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δήλωσαν ότι θα τον καταψηφίσουν ως έχει επί του παρόντος.

Σε αντίθετη περίπτωση, η σύμπλευση Μιχαλολιάκου με το δόγμα του "Ελληνας γίνεσαι" θα σηματοδοτεί την πρώτη πράξη στο έργο μιας νέας πολιτικής εφεδρειών που μαζί με τις ψήφους των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα επιτρέψουν την ψήφιση του νέου λαθρονόμου.

Εύχομαι ειλικρινά να διαψευσθώ!

ΕΨ

Read more...

Η μάχη για την Ιθαγένεια

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013


 Ήταν άνοιξη του 2010 όταν το πολιτικό κατεστημένο σιγούσε εμπρός στην εθνοκτονική ψήφιση του περίφημου λαθρονόμου Ραγκούση, ο οποίος έδινε το δικαίωμα στους λαθρομετανάστες να αποκτήσουν την Ελληνική ιθαγένεια ούτως ώστε να μπορούν να ψηφίζουν στην Δημοτικές και βουλευτικές εκλογές. Με βάση αυτόν τον νόμο εξελέγησαν και οι δύο δήμαρχοι της πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας στηριζόμενοι από τις ψήφους των αλλοδαπών.

Εν έτη 2013, ήλθε επιτέλους η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ η οποία κρίνει αυτό που όλοι γνώριζαν: ότι ο αιπαίσχηντος λαθρονόμος ήταν αντισυνταγματικός! Η Ελληνική Δικαιοσύνη έδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει διαβρωθεί παντελώς από τα όργανα της διαφθοράς και της παγκοσμιοποίησης.

 Προεκλογικά ο λαοπλάνος Σαμαράς είχε δεσμευθεί ότι θα απέσυρε τον νόμο Ραγκούση. Τώρα όμως ετοιμάζει καινούριο νομοσχέδιο για να εξασφαλίσει ότι τα παραπαίωντα κόμματα της συγκυβέρνησης θα έχουν αρκετούς ψήφους στο μέλλον ώστε να μπορούν να διαζειρίζονται την εξουσία. Διότι οι αλλοδαποί λαθροέποικοι των οποίων τα συμφέροντα συμπλέουν με την πορεία της απογκοσμιοποίησης που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, θα αποτελούν τους νέους πελατειακούς ψηφοφόρους των παλαιών κομμάτων.

 Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ οι κυβερνητικοι επικοινωνιακοί μηχανισμοί ετέθησαν ήδη σε λειτουργία από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη για να προετοιμάσουν το έδαφος για έναν νέο λαθρονόμο με διαφημιστικά σποτάκια προβάλλοντας και πάλι τα "παιδάκια" για να αγγίξουν τις ευαισθησίες των Ελλήνων. Μόνο που τα παιδάκια μια ημέρα θα μεγαλώσουν...


 Από την πλευρά,, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ μάζεψε προσωρινά τους μελλοντικούς του αλλοδαπούς ψηφοφόρους σε ξενώνες φιλοξενίας με στόχο να μετριάσει τις αντιδράσεις έναντι στο νέο γαλάζιο λαθρονομοσχέδιο και την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Ελάχιστοι λαθρομετανάστες απελαύνονται αφού οι πλειονότητα έχει ήδη νομημοποιηθεί και η συγκυβέρνηση περιμένει πότε θα συμπληρωθεί ο χρόνος που απαιτείται ώστε να τους απόδοθει μαζικά η ελληνικής ιθαγένεια και το δικαίοωμα ψήφου. Η περισυλλογή και καταγραφή των λαθροεποίκων θα συντελέσει καταλυτικά στην ταχεία διεξαγωγή «ελληνοποιήσεως».

Το 2010 κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν είχε αντιδράσει δυναμικά ενάντια στο λαθρονομοσχέδιο. Η Χρυσή Αυγή και οι Ανένταχτοι Πατριώτες ήταν τα μοναδικά κινήματα που οργάνωσαν διαδηλώσεις και προσπάθησαν να συσπειρώσουν τον κόσμο. Αντιθέτως, το ψευτοπατριωτικό σχήμα Καρατζαφέρη κορόιδεψε τον λαό, κρατώντας τον κόσμο μακριά από τους δρόμους με πρόφαση την οικονομική κρίση, και αναλώνοντας την λαική οργή σε συλλογή υπογραφών που προορίζονταν για τον κάλαθο των αχρήστων. Οι υποσχέσεις για προσφυγή στο ΣτΕ έμειναν στις τηλεοπτικές εκπομπές και δύο από τα κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξαπάτηση του κόσμου, συμπορεύονται σήμερα με την ΝΔ που συντάσει το νέο λαθρονομοσχέδιο.

Αυτή την φορά όμως «όσοι ζωντανοί» πρέπει πραγματικά να ξεσηκωθούν και να υπερασπίσουν το ελληνικό γένος και το μέλλον αυτής της χώρας και των παιδιών τους.

 ΕΨ

Read more...

Η μεγαλειώδης τελετή μνήμης των ηρώων των Ιμίων 2013 (Βίντεο)

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013Στην Αθήνα της παρακμής, της αδιαφορίας και του εγωκεντρισμού, όπου για τους περισσότεορυς η 2 Φεβρουαρίου αποτελεί ακόμη μια νύκτα σαν όλες τις άλλες, δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά έδωσαν το βροντερό παρών  για να τιμήσουν την θυσία των τριών ηρώων Βλαχάκου, Καραθανάση και Γιαλοψόυ τον Φεβρουάριο του 1996.

 Η παρουσία τους αποτελεί απόδειξη ότι η ελπίδα για την σωτηρία της πατρίδος μας βρίσκεται στα χέρια και τις ψυχές αυτών των νέων παιδιών, που ονειρεύονται μια άλλη Ελλάδα από αυτή που παρεδίδουν οι προγενέστεροι!

 ΕΨ

Read more...