Όχι της αγγλικής βουλής στον Κάμερον για επίθεση κατά της Συρίας

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Αντίθετα με την Ελλάδα, όπου οι βουλευτές ακολουθούν τυφλά την κομματική γραμμή, στην Αγγλία κάποιες φορές τουλάχιστον, οι βουλευτές ψηφίζουν κατά βούληση με βάση την προσωπική τους συνείδηση. Ακόμη και η πρόταση του Εργατικού κόμματος καταψηφίστηκε υπό το βάρος της δημοκρατικής πίεσης ενάντια σε έναν νέο πόλεμο. 
Αντιθετως, στην Ελλαδα, οι μαριονετες των Αμερικανων χορευουν ηδη στον ρυθμο του πολεμου.
Αξίζει να παρακολουθήσετε την συγκλονιστική ομιλία του βουλευτή George Galloway:ΕΨ

Read more...

Politicians are the first ones to rush to war and military men the last ones!

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013


So who are more war-hungry?
The military brass or the politicians?

 From Russia Today

The UK and US need to produce the evidence they claim to have that proves the Syrian regime used chemical weapons, a former head of the British navy Baron West told RT.

As the western powers call for a military strike, Baron Alan West of Spithead, a former First Sea Lord and senior security adviser to the British government, warned that the conflict could spiral out of control and play into the hands of al-Qaeda-linked rebel groups operating in Syria.

RT: Should Britain take part in a US-led military campaign?

Alan West: Well, I was very concerned when I came back into this country to find that we seem to be on a course to go straight down the track of military action. I was not at all happy with that, having seen the run-up to the Iraq War. I think we need to wait for the report from the UN inspectors. It seems bizarre that we should take action before the UN team that is reporting on our behalf, to give us the report, so we should wait for that. It looks as though it will say that chemical weapons were used, but we must wait and see.

I think also that we need to see the hard intelligence that the UK and US believe they have to show the regime did actually carry out this appalling atrocity. If we have got this evidence, I think we should show that and display it because people don’t trust this sort of information anymore. Then I think we should sit down with the Russians and say: “Right, you think it was the opposition that did it, let’s sit down and look at all this intelligence here and when we can prove it is one or the other. Then that will be the position.” If we can prove it’s the regime we can say: “Right, it’s the regime,” then I think we should go to the UN Security Council and say to them we believe we need a Security Council resolution. And I imagine Russia and China, if Russia has admitted that actually the intelligence and the evidence shows it was the regime, will abstain.

Read the rest of the article here.

Read more...

Από το Χρέος στην Ευρωπαική ολοκλήρωση

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013


Ας μιλήσουν οι αριθμοί! Η δημιουργια του βίντεο ξεκίνησε προ 2 ετών αλλά έμεινε στο ράφι.
 Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο εως το 2009.

Μουσική :
Avenged sevenfold: "Demons", ΕΨ

Read more...

Η προπαγάνδα πριν την επέμβαση στην Συρία

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Είναι προφανές ότι οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοί τους έχουν βάλει μπρος τις τουρμπίνες των μαχητικών τους με προορισμό την Συρία.

Εντελώς τυχαίως, η υποτιθέμενη είδησ για την επιθεση με "χημικά" όπλα που εικάζεται ότι έλαβε χώρα στην Δαμασκό και κάνει  το γύρω του κόσμου, συνέπεσε με την επίσκεψη των ελεγκτών του ΟΗΕ στην Συρία.

Οπλισμένα μόνο με κάποια στιγμιότυπα βίντεο και δηλώσεις των Σύριων "ακτιβιστών" , τα μεγάλα ΜΜΕ άρχισαν ήδη να "βομβαρδίζουν" την κοινή γνώμη με προπαγάνδα, για ένα γεγονός που ακόμη και οι ειδικοί αμφισβητούν ότι προκλήθηκε από χημικό όπλο, σε περιπτωση που είναι αληθινό.

Αφού άφησαν τα γεγονότα στην Αίγυπτο να κυλήσουν στο παρασκήνειο, τα ΜΜΕ έπιασαν και πάλι το κουβάρι της Συρίας. Στα βίντεο και τα δημοσιεύματα άρχισαν να πρωτοστατούν τα "παιδάκια". Και όποτε βλέπουμε παιδάκια, γνωρίζουμε ότι έχουν πιάσει δουλειά οι αρχιτέκτονες της προπαγάνδας.
Η περίπτωση θυμίζει το παραμύθι με τους Ιρακινούς στρατιώτες να σφάζουν παιδάκια σε μαιευτήρια κατά την εισβολή στο Κουβείτ το 1991, η οποία ήταν μια παραγωγή εταιρίας δημοσίων σχέσεων και στόχευε στην χειραγώγηση της αμερικανικής κοινής γνώμης υπέρ του πολέμου του Ιράκ.

Από κοντά και ο ΟΗΕ με τον Μπαν Κι Μουν να σπεύδει να δώσει την ευλογία του για την αιματοχυσία που πρόκειται να ακολουθήσει.

Κανείς εκ των φωστήρων της αντικειμενικής δημοσιογραφίας δεν αναρωτιέται για ποιον λόγο η κυβέρνηση Ασαντ θα έκανε χρήση χημικών όπλων την ώρα που κερδίζει τον πόλεμο, και μάλιστα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας της Συρίας; Ποιον ωφελεί ένα τέτοιο συμβάν, αν όχι τους σαλαφιστές αντάρτες και την πολεμική μηχανή της Δύσης;

Και αν όντως συνέβη κάτι, το πιθανότερο είνα ότι προκλήθηκε από τους ίδιους τους αντάρτες όπως είχε συμβεί το1994 με την επίθεση κατά αμάχων στην αγορά του Σαραγιέβο, η οποία χρεώθηκε στους Σέρβους. Με βάση τα στοιχεία, επρόκειτο για προβοκάτσια των Μουσουλμάνων για να δικαιολογηθεί στην αμερικανική κοινή γνώμη ο βομβαρδισμός των σερβοβοσνιακού στρατού που συνέπεσε με την εκστρατεία των Κροάτων και Μουσουλμάνων που συνεργάζονταν ύστερα από προτροπή των Αμερικάνων. Έπειτα είχαμε τα παραμύθια περι γενοκτονίας και εθνοκαθάρσεως των Αλβανών στο  Κοσσυφοπέδιο, τα ψεύδη για τα χημικά όπλα του Σαντάμ στο Ιράκ κτλ κτλ.

Παλιό το παραμύθι αλλά όπως τα γορούνια, οι αδαείς, ό,τι τους σερβίρεις τρώνε. 

ΕΨ

Read more...

Το jogging του Καμίνη

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Με δική του "πρωτοβουλία", ο πρώτος πολίτης της Αθήνας δίνει το παράδειγμα σε μια προσπάθεια να προωθήσει τον αθλητισμό και τον υγειινό τρόπο ζωής, στους δρόμους της μεγαλούπολης.

Ξοπίσω του, ενθουσιώδεις πολίτες τον ακολουθούν,  γυμνάζομενοι με ποικίλους τρόπους.

ΕΨ

Read more...

Ποτέ την Κυριακή...Σε προσπάθεια να προωθήσει την διάταξη υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, η βουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος, Φωτεινή Πιπιλή γράφει στην ναυρχίδα της ελεύθερης αγοράς "Καθημερινή":

"Εγώ, λοιπόν, ως γυναίκα εργαζόμενη από δεκαοκτώ ετών σε μια πολύ απαιτητική καθημερινή πολύχρονη εργασία, πάντα αναρωτιόμουν γιατί να μην έχω το δικαίωμα να μπορώ να κάνω τις αγορές μου την Κυριακή". πηγή


Επειτα η δημοσιογράφος συνεχίζει με ασυναρτησίες περι του δικαιώματων στον εκκλησιασμό, οι οποίες στοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν τον αναγνώστη εισαγάγωντας στο θέμα ιδεολογική χρειά. Όμως το ζήτημα είναι καθαρά κοινωνικό και ηθικό. 

Προς το παρόν η διάταξη αφορά προαιρετικά μόνο τα μικρά μαγαζιά. Τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες  εξαιρούνται. Τούτο σημαίνει ότι όποιος δεν μπορεί να προσλάβει υπάλληλο στο μαγαζί του, θα πρέπει να δουλεύει 7 ημέρες την εβδομάδα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της κ. Πιπιλή να ψωνίζει όποτε εκείνη επιλέγει. Σε περίπτωση που επιλέξει  να μην εργαστεί και την Κυριακή, ρισκάρει να χάσει την πελατεία του από τον ανταγωνιστή που θα μπορεί να παραμείνει ανοικτός την Κυριακή. Με άλλα λόγια, καταργείται η αργία για τους καταστηματάρχες από μια διάταξη που ευνοεί τα μεγάλα καταστήματα. Σε όσες χώρες εφηρμόσθη το μέτρο, έσβησαν τα μικρά μαγαζιά και επιβίωσαν οι αλυσίδες.

Φυσικά η κ. Πιπιλή δεν θα απαιτούσε από τον μικρό καταστηματάρχη να καταργήσει την εβδομαδιαία αργία του ώστε να την περιμένει στο μαγαζί του κάθε Κυριακή. Διότι πολύ απλά ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να επιτραπεί στα μεγάλα πολυκαταστήματα που απασχολούν υπαλλήλους να λειτοργήσουν και την Κυριακή. Να είστε βέβαιοι ότι σε λίγους μήνες μετά το πρώτο "δειλό" βήμα, η κυβέρνηση θα κάνει και το δεύτερο, ανοίγοντας τον νόμο σε όλα τα καταστήματα. Φυσικά, αυτή η εξέλιξη θα επιρρεάσει και του υπαλλήλους των πολυκαταστημάτων.


ΕΨ


Read more...