Η κορυφαία στιγμή του Ηλία Κασιδιάρη στο κοινοβούλιο. Λαθρομετανάστευση... Α -Ω

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Read more...

Χούντα χούντα, είσαι εδώ;

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013


"Αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Γιάννης Δραγασάκης οι οποίες θα επιφέρουν κυρώσεις σε όσους επιδεικνύουν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Η αναφορά του αντιπροέδρου έγινε κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου Μιχάλη Αρβανίτη o οποίος κατήγγειλε τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για το γεγονός ότι δήλωσε πως στο εξής δεν θα απαντά σε βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου(σ.σ. στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου).

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης απευθυνόμενος στον βουλευτής της Χ.Α. είπε: «Να σας διευκρινίσω ότι η Ολομέλεια θα αποφασίσει για το αν, πότε και πως είναι η παρουσία σας εδώ κοινοβουλευτική. Δείξτε αν θέλετε να τηρηθεί ο Κανονισμός. Διαπιστώνω ότι η παρουσία σας είναι εριστική. Ξεπερνάτε το χρόνο και ζητάτε προνόμια σε σχέση με τους άλλους βουλευτές. Είναι σε εκκρεμότητα οι ρυθμίσεις και ειδικές ρυθμίσεις θα αποφασίσουμε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων»."

πηγή 

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Ίσως απλό επικοινωνιακό παιχνίδι.

Όμως το ζήτημα έχει σημαντικές διαστάσεις διότι υπονοεί ότι στο μέλλον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ολομέλεια) θα έχει την δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις που ανήκουν στην δικαιοδοσία των κανόνων του Συντάγματος, ως προς την παρουσία στην Βουλή, δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Θα έχει δηλαδή την δυνατότητα να αναιρεσει τα συνταγματικά "δικαιώματα" βουλευτών της μειοψήφίας, κατά παράβαση του Συντάγματος.

 Με άλλα λόγια μιλούμε για μια κοινοβουλευτικά πλειοψηφική δικτατορία.

ΕΨ

Read more...

Πως διδάσκουν την έννοια της Δημοκρατίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013


"Σε μια δημοκρατία οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν, όμως η Πολιτεία έχει την τελική ευθύνη πιστοποίησης των επιλογών αυτών"

Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 H "καθηγήτρια" όφειλε να γράψει ότι "η Πολιτεία οφείλει να πιστοποιήσει θεσμικά την ελεύθερη επιλογή των πολιτών, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος". Όμως αφήνει εσκεμμένα να εννοηθεί ότι η Πολιτεία έχει το δικαίωμα να ελέγχει και να κρίνει αν θα πιστοποιήσει ή όχι την επιλογή των πολιτών. δικαιολογώντας έτσι τις πρόσφατες πολιτικές διώξης της Χρυσής Αυγής.

Ας μην μας προκαλεί έκπληξη που το καθεστώς στρατολογεί ακαδημαικούς στην προσπάθεια του να χειραγωγήσει την άποψη του λαού επί της ίδιας της προσπάθειας στέρησης της ελευθερίας του.  Ανέκαθεν οι ακαδημαικοί καλούνταν να πιστοποιήσουν την προπαγάνδα. Περίτρανο παράδειγμα αποτελούν οι στρατιές των οικονομολόγων που συνέβαλαν διεθνώς στην δημιουργία της πρόσφατης οικονομικής κρίσης.

ΕΨ

Read more...

Οι ιδεολογικοι πατέρες του ολοκληρωτισμού (βιντεο)Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό βίντεο για την αφετηρία της ιδεολογίας του ολοκληρωτισμού, και την πολιτική της μετεξεξέλιξη.


Read more...

Οι λαθρομετανάστες, σανίδα σωτηρίας της ΝΔ και του πολιτικού κατεστημένου (βίντεο)

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013... την ψήφο των οποίων μόλις εξαγόρασαν με μια σειρά παροχών υπό τον νέο μεταναστευτικό κώδικα, όπως την άδεια επί μακρόν διαμονής, την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης αδειών παραμονής, την χορήγηση αδειών στα παιδιά των νομιμοποιηθέντων λαθρομεταναστών κτλ. ΕΨ

Read more...

Πρωταπριλιά... κάθε ημέρα!

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013Έτσι μόνο μπορεί να σχολιάσει κανείς αυτά που διαβάζει και ακούει καθημερινά στα πρωτοσέλιδα και τιε εκπομπές των ΜΜΕ σχετικά με την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το τελευταίο ανέκδοτο της επικαιρότητας, οι ανακριτές ζητούν την άρσυ της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής για ... "κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος" (!)

Καταρχήν, σε ποιά "κατάλυση" και ποιου "δημοκρατικού" πολιτεύματος αναφέρονται οι ανακριτές και οι δημοσιογράφοι;  Τι σχέση έχει το παρόν πολίτευμα με την "δημοκρατία" και πως είναι δυνατόν να "καταλυθεί" από την στιγμή που οι κυβερνώντες το έχουν ήδη καταλύσει;

Αποτέλεσμα της προ πολλού καταλύσεως του πολιτεύματος αποτελεί η καταργήση της ανεξαρτησίας του Τύπου και της Δικαστικής εξουσίας. Διότι αν υπήρχε ανεξάρτητος και αδέσμευτος Τύπος δεν θα ήταν δυνατόν να βαπτίζονται λεκτικές αντιπαραθέσεις ως επιθέσεις και τρομοκρατικά χτυπήματα. Σε ένα πολιτικά ακέραιο σύστημα Δικαιοσύνης, οι ανοησίες περι ρουκετών και σφαγών αμνοεριφίων σε στάνες δεν θα κοσμούσαν τα κατηγορητήρια του Αρείου Πάγου!  Η λογική και η νοημοσύνη δεν θα βιάζονταν τόσο απρόσκοπτα και απερίσκεπτα.

Και τι ειρωνία να απαγγέλουν κατηγορίες υπό το άρθρο 134 του Π.Κ. οι ίδιοι οι "πραξικοπηματίες"! Αυτοί που κατέλυσαν το Σύνταγμα, ισοπέδωσαν τους Θεσμούς και εξάλειψαν κάθε ίχνος νομιμότητας σε αυτό τον τόπο. Αυτοί που πρώτα κατέκλεψαν την Ελλάδα και έπειτα την παρέδωσαν αμαχητί στους κερδοσκόπους, παραβιάζοντας ανοικτά το Σύνταγμα και τις βασικές αρχές του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτοί που έχουν βάλει ως στόχο την διάλυση της ελληνικής οικονομίας και την εξόντωση του Έλληνα πολίτη.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για "κατάλυση του πολιτεύματος", την ίδια ακριβώς στιγμή που ο πρωθυπουργός καταργεί το Σύνταγμα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δηλώνοντας από το μακρινό Ισραήλ πως "θα ξεριζώσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου", αναφερόμενος σε ένα νόμιμο και εκλεγμένο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου! 

Είπε λοιπόν ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, και ο τραγέλαφος συνεχίζεται...

ΕΨ
Read more...

Live you dream in Egypt (video)

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

With the trusted approval of the US State department. (The video was "shot" on Sunday 6th Oct. 2013, where 51 people died) ΕΨ

Read more...

Περι εγκληματικής οργάνωσης. Μια έκκληση στην λογική

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013
Καποιοι στην Χρυση Αυγη υποδεχθηκαν πανηγυρικα την αποφαση των ανακριτων να μην προφυλακιστουν καποιοι απο τους συλληφθεντες βουλευτες. Εγινε λογος για λειτουργους της Δικαιοσυνης που πρατουν.το καθηκον τους ανεξάρτητα από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Ομως η προφυλακιση του Γ. Λαγου θα επρεπε να ειχε προξενησει σοβαρες ανησυχιες ως προ το ποσο αμεροληπτοι ειναι οι ανακριτες. Διοτι βασιστηκε απλως στο οτι συνεπεσαν κάποια τηλεφωνηματα προς εκείνον με την δολοφονια του Π. Φυσσα. Ουδεν στοιχείο υπηρχε σχειτκά με το περιεχομενο των τηλεφωνικών συνδιαλλέξεων ή για να στοιχειοθετηθουν οι κατηγοριες περι εμποριου οπλων, ξεπλυμα μαυρου χρηματος, προστασίας κτλ. εις βάρους το Π. Λαγού.

Με το σκεπτικο αυτο, η παρανομη προφυλακιση του Νικου Μιχαλολιακου, ηταν λοιπον αναμενομενη μιας και υπηρχε τηλεφωνημα προς εκεινον μετα την δολοφονια Φυσσα, αλλά και με την ιδιότητα του Γ.Γ. ως "Αρχηγού" της Χρυσής Αυγής.

"Τον προφυλάκισαν ουσιαστικά γιατί ο Γ.Πατέλης πήρε τηλέφωνο στο κόμμα την επόμενη ημέρα! Και πώς εμπλέκεται στο φόνο ο Γ.Πατέλης, επίσης κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα. Ο δολοφόνος Γ.Ρουπακιάς ήταν σαφέστατος και πολύ συγκεκριμένος σε όλες του τις απολογίες: "Ήταν η κακιά η ώρα, μόνο εγώ ήμουν εκεί, με κτύπησαν πήρα ασυναίσθητα το μαχαίρι και αμύνθηκα". Μετά από αυτή την ομολογία και την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου, νομίζουμε ότι τίθεται θέμα σύλληψης και προφυλάκισης κάθε αρχηγού κόμματος που ο οπαδός του δολοφονεί κάποιον..." αναφέρει ένας από τους δικηγόρους του γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου.

Με το ιδιο σκεπτικο, θα μπορουσαν να βρισκονται στο Κορυδαλλο χιλιαδες συμπολιτες μας που πραγματοποιησαν τηλεφωνηματα εκεινη την χρονικη στιγμη.

Το.κατηγορητηριο ειναι χαλκευμενο διοτι δεν εξεταζει αν ο ισχυρισμος βασιζεται στα στοιχεια αλλά θεωρει την κατηγορια ως δεδομενη και συνεπως βαπτίζει την οποιαδηποτε πραξη, οπως ενα απλο τηλεφωνημα, ως δραστηριοτητα εγκληματικης οργανωσης. Το καθεστώς συνδέει οποιοδήποτε εκγληματία με την Χρυσή Αυγή και έχει επιδωθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών μέσα στο Σώμα της ΕΛ. ΑΣ.. Καθε αστυνομικος που συλλαμβανεται να εχει στην κατοχη του καποιο οπλο, συλλογη μαχαιριων κτλ, κατηγορειται για εμπορια οπλων, και οι αρχες κολλανε και ενα αόριστο, "ειχε σχεσεις και με την Χρυση Αυγη όπως στην περίπτωση του πρώην διοικητή του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, ή ηταν υποστηρικτης της, όπως στην περίπτωση του αστυνομικού της Ομάδας Ζ που έτυχε να συμπέσει η καταδίκη του με τα γεγονότα." Όλα αυτά μπας και καταφερουν να δεσουν την υποθεση. Σε ολες της περιπτωσεις οι κατηγοριες σε βαρος αστυνομικων βασιζονται ανωνυμη καταγγελια, προφανώς για να δικαιολογηθεί η χρονική συγκυρία, μιας και πρόκειται για υποθέσεις που στήνονται σήμερα για φερόμενα αδικήματα του παρελθόντος. Περισσοτερα περι αυτου σε επομενη αναρτηση.

Αξιζει λοιπον να εξετασουμε τις κατηγοριες περι συστασεως συμμοριας.

Το κατηγορητηριο ισχυριζεται οτι απο το 1987, η Χρυση Αυγη εχει συσταθει ως μια οργανωση που στοχο εχει την διαπραξη εγκληματικων πραξεων οπως η εμπορια οπλων, και το ξεπλυμα χρηματος, και η παροχη προστασιας σε μαγαζιά. Επιπλεον μεσα στα πλαισια αυτων δραστηριοτητων εχουν δολοφονηθει ο Π. Φυσσας και καποιοι Πακιστανοι.

Το πρωτο βασικο ερωτημα που προκυπτει ειναι απλο. Αν οντως ισχυουν τα παραπανω, για ποιον λογο διεξαγει ένα δυσκολο πολιτικό αγώνα ενάντια στα ΜΜΕ και το κατεστημένο η Χρυση Αυγη; Ποιος ο λογος να βρισκεται στο στοχαστρο των Αρχων και της επικαιροτητος μια εγκληματικη οργανωση που θα επεδιωκε να κρατησει την παρουσια και την δραστηριότητα της μυστικη;

Ποιος ο λόγος να πολιτεύεται; Ειδε κανεις να πολιτευται η Ιταλικη μαφια;

Στο πλαισιο αυτο, μια τετοια οργανωση δεν θα στρατολογουσε χιλιαδες επίσημα μελη, με τον κινδυνο να διαρρευσει η δραστηριοτητα της, αλλα θα βασιζόταν σε ενα μικρο και ΜΥΣΤΙΚΟ πυρηνα ανθρωπων μακρια απο τα φωτα της Αστυνομιας. Απτό παραδειγμα η 17Ν και τοσες αλλες εγκληματικες συμμοριες.

 Σε ότι αφορά τα εγκλήματα, αν όντως η Χρυση Αυγή εμπορευόταν όπλα και πωλούσε προστασία από το 1987 μέχρι σήμερα, δεν θα είχε συλληφθεί και καταδικαστεί έστω και ένα μέλος της για αυτές τις ενέργειες στα 26 χρόνια που μεσολάβησαν. Καθότι η Χρυσή αυγή δεν κρύβεται αλλά ήταν πασίγνωστη στις Διωκτικές Αρχές. Και όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς, πρώτα κυκολφόρησαν οι κατηγορίες περι πωλήσεως όπλων και έπειτα βγήκαν οι αδιάφθοροι της Αστυνομία να προσπαθήσουν να στηρίξουν τον ισχιρισμό με συλλήψεις όσων αστυνομικών παρακολουθούσαν για παράνομη οπλοκατοχή και έπειτα να τους συνδέσουν δίχως αποδείξεις με την Χρυσή Αυγή. Διότι περί τούτου επρόκειται.

Για τις δολοφονίες και τις επιθέσεις κατά λαθρομεταναστών, δεν έχει καταδικαστεί ποτέ κανείς, πόσο μάλλον κάποιος που να συνδέεται με την Χρυσή Αυγή. Όλα είναι βασισμένα σε αοριστίες για κάποιους που είδαν κάποιοι να φορούν μαύρες μπλούζες όπου αναγράφεται το όνομα του κόμματος. Λες και μια ακρα μυστική εγκληματική οργάνωση θα φορούσε τα διακριτικά της για να αυτοδιαφημίστεί κατά την τέλεση των εγκληματικών της πράξεων. Σε ότι αφορά την δολοφονία του Π. Φύσσα, η Χρυσή Αυγή καταδίκασε το γεγονός από την πρώτη στιγμή. Ποιο όφελος μπορεί να είχε η δολοφονία ενός σχετικά άγνωστου ράπερ για την ηγεσία μιας ανερχόμενης πολιτικής δύναμης;

Επιπλέον, το ξέπλυμα χρήματος απαιτεί εξ ορισμού μια νόμιμη οικονομική δραστηριότητα που να επιτρέπει την διοχέτευση του μάυρου χρήματος στην αγορά και την αποκόμιση "καθαρών" νόμιμων κερδών. Η μόνη οικονομική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής είναι η έκδοση ενός περιοδικού και πρόσφατα μιας εφημερίδας. Ενδεικτικά οι πωλήσεις της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της  Χρυσής Αυγής για τον Ιούνιο του 2013 όπου είχε μεγάλη δημοσκοπική απήχηση ήταν 6.502 φύλλα. Φυσικά, ο τζίρος από αυτή την δραστηριότητα είναι ασήμαντος για να βασιστεί επάνω του ένα ολόκληρο σύστημα για ξέπλυμα χρήματος. Πόσο μάλλον, τα παλαιότερα χρόνια τότε που το κόμμα είχε ελάχιστους ψηφοφόρους.

Τέλος, στα περι προστασίας, η Χρυσή Αυγή κατηγορείται από έναν ανώνυμο μάρτυρα ότι μάζευε ρούχα στον Πειραιά και τα περείχε σε Πακιστανούς για να τα πουλούν. Με άλλα λόγια η Χρυσή Αυγή είχε παράνομη συναλλαγη με δίκτυο λαθρομεταναστών και τους παρείχε προστασία. Πως συμβαδίζει αυτή η φερόμενη δραστηριότητα με τις δολοφονίες ... Πακιστανών; Οι καταγγελίες αυτές προσπαθοιύν να υπονομεύσουν την δημοτικότητα που αποκομίζει η Χρυσής Αυγή από την στάστη της ενάντια στους λαθρομεταναστες, πορσπαθώντας να πείσει ψηφοφόρους ότι το κόμμα πράττει τα αντίθετα από αυτά που πρεσβεύει.

Όμως η αλήθεια διεύφυγε της Δικαιοσύνης και των δημοσιογράφων. Η Χρυσή Αυγή προστάτεψε όντως γιαγιάδες των οποίων τα σπίτια είχαν καταλληφθεί παράνομα από λαθρομετανάστες και απευθύνθηκαν την αστυνομία η οποία σήκωσε ψηλά τα χέρια. Με δικά της έξοδα, και δικούς της εθελοντές, η Χρυσή Αυγή τα καθάρισε, τα έβαψε, αλλαξε τις κλειδαριές και τα παρέδωσε στους εκδιωγμένους ελληνες ιδιοκτήτες.

Η Χρυσή Αυγή προστάτεψε τους κατοίκους του Αγίου Παντελήμονα από τις επιδρομές των αναρχικών της βίλα Αμαλίας που πολλάκοις επιχείρησαν να λεηλατήσουν την περιοχή για να διαλύσουν τον πολιτικό αγώνα που έδιναν οι κάτοικοι ενάντια στην γκετοποίηση της περιοχής τους.

 Οι άνθρωποι που "έμπλεξαν" με την Χρυσή Αυγή βρίσκονται εκεί για καθαρά συνειδησιακούς λόγους. Δεν έχουν απολαβές αλλά πληρώνουν συνδρομή. Συμμετέχουν εθελοντικά σε κοινωνικό έργο όπως η αιμοδοσία και η διανομή τροφίμων σε απόρους Έλληνες - δραστηριότητες που η κυβέρνηση του παραλόγου απαγορεύει και βαπτίζει "παράνομες"! Για αυτες τις "παρανομίες", η Χρυσή Αυγή είναι όντως ένοχη.

Όλα τα υπόλοιπα εντάσσονται στην στρατηγική μιας πολιτικής δίωξης που επιλέγει ένα χρεοκωπημένο πολιτικό και νομικό κατεστημένο! Αλλά η Ιστορία διδάσκει ότι σε βάθος χρόνου τα ψεύδη αποκαλύπτονται και η καταστολή επιφέρει το αντίθετο από το επιθυμητό για την εξουσία αποτέλεσμα.

ΕΨ

Read more...

Η Ελλάδα των μεγάλων "ευκαιριών"...

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013


Γράφει πανηγυρικά η Μνημονιακή¨:

"Από την Κέρκυρα ώς τη Ρόδο και από την Αλεξανδρούπολη ώς τα Χανιά πωλούνται ξενοδοχεία, ενεργειακές, χρηματιστηριακές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, υποδομές, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, συμμετοχές τραπεζών σε αυτοκινητοδρόμους, νησιά, έως και... θαλαμηγοί.

Μεγάλο μέρος των πωλητηρίων έχει μπει από τις τράπεζες σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους από την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων των ιδιοκτητών τους.

Στον ξενοδοχειακό τομέα, οι προς πώληση μονάδες είναι χιλιάδες. Από εμβληματικά συγκροτήματα, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης μέχρι τα – σημεία αναφοράς της δεκαετίας του ’70– Ξενία.

Στο πεδίο των ακινήτων, χιλιάδες επαγγελματικοί χώροι, γραφεία, βιομηχανικά κτίρια, κατοικίες, εξοχικά, αλλά και εκτάσεις γης διατίθενται προς πώληση.
Στην ενέργεια ξεχωρίζει ο νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ και το φιλόδοξο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα στο σφυρί έχουν βγει δεκάδες άδειες φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στη λίστα με τις λεγόμενες «μεγάλες αποκρατικοποιήσεις» περιλαμβάνονται κοινωφελείς και άλλες επιχειρήσεις, όπως ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, περιφερειακά και μικρά λιμάνια και μαρίνες ανά την Ελλάδα, περιφερειακά αεροδρόμια, όπως και η συμμετοχή του Δημοσίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στον χρηματοοικονομικό κλάδο είναι γνωστή η αναζήτηση αγοραστή για σημαντικό ποσοστό της Eurobank, όπως και το εγχείρημα των συστημικών τραπεζών εν γένει για αναζήτηση αξίας στη διάθεση των ασφαλιστικών τους μονάδων. Η Εθνική Ασφαλιστική, η Eurolife και η Αγροτική Ασφαλιστική και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι μερικές μόνον από τις εταιρείες του κλάδου που κοιτούν ξένοι και όχι μόνον επενδυτές. Πίσω από τους τίτλους για τις μεγάλες επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις, όπως του ΟΛΠ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή της ΔΕΠΑ, κρύβονται εκατοντάδες πωλητήρια, σε μεγάλες και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, ακόμα και σε κλάδους αιχμής, όπως ο τουρισμός ή η ενέργεια και βέβαια, οι τράπεζες.

Γνωστές, ίσως αποσπασματικά, προκαλούν πλέον μικρή εντύπωση. Ωστόσο, αν αθροιστούν, συνθέτουν μια πρωτοφανή, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα διεθνή, διαδικασία. Από την Κέρκυρα έως την Ρόδο και από την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά πωλούνται από ξενοδοχεία, ενεργειακές επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τροφίμων έως χρηματιστηριακές, τράπεζες, υποδομές, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, συμμετοχές τραπεζών σε αυτοκινητοδρόμους, νησιά, έως και... θαλαμηγοί.

Μεγάλο μέρος των πωλητηρίων έχει μπει από τις τράπεζες σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει, de facto ή de jure, στην κυριότητά τους από την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων των ιδιοκτητών τους. Κάποια από αυτά είναι συμμετοχές σε επιχειρήσεις και πολλά από αυτά είναι ξενοδοχεία, όπως το Capsis στη Ρόδο, ενώ άλλα είναι στοιχεία ενεργητικού οφειλετών, όπως είναι τα πλοία ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων. Ακόμα ολόκληροι στόλοι αυτοκινήτων από κατασχέσεις και θαλαμηγών, που επίσης έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους, διατίθενται κατά καιρούς στο εξωτερικό σε κλάσματα της τιμής κτήσης τους.

Στον ξενοδοχειακό τομέα οι προς πώληση μονάδες είναι κυριολεκτικά χιλιάδες. Από εμβληματικά συγκροτήματα, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης, μέχρι απαξιωμένα αρχιτεκτονήματα άλλων δεκαετιών, όπως τα -σημεία αναφοράς της δεκαετίας του ’70Ξενία. Επίσης στο σφυρί βγαίνουν αδιακρίτως μικρές έως μεγάλες μονάδες, σε περιοχές όπως η Αιδηψός, η Ρόδος, η Κρήτη, η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος και η Λήμνος, άλλες εν λειτουργία και άλλες σε εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα η υπερπροσφορά να χαρακτηρίζεται από ξένους ως μοναδική στα ιστορικά χρονικά.

Στον χρηματοοικονομικό κλάδο είναι γνωστή η αναζήτηση αγοραστή για σημαντικό ποσοστό της Eurobank, όπως και το εγχείρημα των συστημικών τραπεζών εν γένει για αναζήτηση αξίας στη διάθεση των ασφαλιστικών τους μονάδων. Η Εθνική Ασφαλιστική, η Eurolife και η Αγροτική Ασφαλιστική και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι μερικές μόνον από τις εταιρείες του κλάδου που κοιτούν ξένοι και όχι μόνον επενδυτές. Ακόμα πωλούνται χρηματιστηριακές και εξετάζεται η διάθεση ακόμα και θυγατρικών τραπεζών στο asset management. Επίσης, παραμένει προς πώληση η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος μετά την αποχώρηση της Λαϊκής Κύπρου από το προσκήνιο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις εταιρείες ακινήτων, με τις εισηγμένες, μάλιστα, ΑΕΕΑΠ να αναζητούν στρατηγικούς επενδυτές. Ετσι την είσοδο της Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank Properties αναμένεται να ακολουθήσουν ανάλογες εξελίξεις στη θυγατρική της Εθνικής, Πανγαία, ενώ τις προοπτικές της σε αυτήν την κατεύθυνση εξετάζει και η Trastor. Στο μέτωπο των ακινήτων, βέβαια, πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες επαγγελματικοί χώροι, γραφεία και βιομηχανικά κτίρια και οι ακόμα περισσότερες κατοικίες και εξοχικά που πωλούνται είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε από τους χρηματοδότες και κατασκευαστές.

Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ο εν εξελίξει διαγωνισμός για την έκταση του Ελληνικού και βέβαια των δεκάδων ελληνικών νησίδων που κοσμούν ιστοσελίδες κτηματομεσιτών ανά τον πλανήτη. Το ρόστερ των ακίνητων που βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ στην αγορά περιλαμβάνει ακόμα την Αφάντου στη Ρόδο, το Sale & Repo με τα 28 κτίρια του Δημοσίου, ακίνητα στο εξωτερικό, κάμπινγκ και Ξενία, ιαματικές πηγές και δεκάδες μεγάλες εκτάσεις-φιλέτα.

Τα πωλητήρια που έχουν μπει σε ιδιωτικές εταιρείες είναι επίσης εκατοντάδες και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές περισσότεροι από 300 επιχειρηματίες έχουν προσεγγίσει το Invest in Greece προς αναζήτηση αγοραστών από το εξωτερικό."

Read more...

Πολιτική εκ-διώξη του δικηγόρου Παύλου Σαράκη

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

 

Το δικαίωμα στην νομική υπεράσπιση αποτελεί βασική Αρχή σε όλα τα μοντέρνα συστήματα Δικαιοσύνης.

Στην μνημονιακή Ελλάδα του 2013 όμως, η κυβερνηση επιχειρεί να στερήσει ακόμη και αυτό το δικαίωμα στους πολιτικούς κρατούμενους της Χρυσής Αυγής. Σήμερα, το κυβερνών κόμμα της ΝΔ διέγραψε τον δικηγόρο και πρώην υποψήφιο Παύλο Σαράκη  για «αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά» διότι ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου.

Το μήνυμα είναι σαφές. Όποιος νομικός αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων γίνεται αυτομάτως "black-listed", με όποιες συνέπειες συνεπάγονται. Με την πράξη αυτή, η ΝΔ βάλει κατά του θεσμού του δικαιώματος στην νομική εκπροσώπιση. Διώκοντας πολιτικά έναν δικηγόρο που υπηρετεί απλώς το καθήκον του, επιχειρεί να στερήσει το δικαίωμα αυτό από Έλληνες πολίτες, και μάλιστα βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι τα κίνητρα είναι πολιτικά, καθότι η ΝΔ δεν θέλει να βρεθεί "εκτεθιμένη" από την σχέση της με τον Σαράκη. Αλλά οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ πιο βαρυσήμαντες και υποδεικνύουν ότι το πραγματικό κίνητρο είναι η παραδειγματική τιμωρία και ο εκφοβισμός του νομικού και όποιου νομικού τολμήσει να αναλάβει την υπόθεση.

Ως που ακόμη θα εκπέσουν οι κυβερνώντες;

ΕΨ
Read more...

Ελλάς, η νέα "Σοβιετία"

Κάποτε, στην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Γερμανία οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τους πάντες.

Από τα πρόσφατα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του Π. Φύσσα, φαίνετια ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα!

Η ΕΥΠ παρακολουθεί τις προσωπικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις συγγενικών προσώπων του Γιώργου Ρουπακιά και φερόμενων μελών της Χρυσής Αυγής που δεν τους βαρύνει καμία κατηγορία, για ένα εγκλημα για το οποίο ο δράστης έχει συλληφθεί επ αυτοφώρο. Ελάχιστες ημέρες αργότερα, τις δημοσιεύει στα ΜΜΕ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, που προφανώς στην Ελλάδα δεν υφίσταται.

 Το περιεχόμενο των συνδιαλέξεων δεν εξυπηρετεί την νομική διάσταση του ζητήματος. Εξυπηρετεί όμως τις πολιτικές σκοπιμότητες του καθεστώτος, διότι σε μια από τις συνδιαλλέξεις της αδελφής του κατηγορουμένου, κάποιος που από τα συμφραζόμενα δεν γνωρίζει πολλά για την Χρυσή Αυγή, βρίσκεται σε θέση να αποκαλύψει ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης εκπαίδευε τον Ρουπακιά μαζί με άλλους  για να τους μετατρέψει σε ... "δολοφόνους"(!). Διαβάζοντας την συνομιλία, ο "Β" μοιάζει "βαλτός" για να πει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι Αρχές και συνεπώς οι... ψηφοφόροι.

Ο Ρουπακιάς είχε μόνο πρόσφατα αναπτύξει επαφές με μέλης της Χρυσής Αυγής. Είναι λοιπόν δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι ένας πρωτοκλασσάτος και πολυάσχολος βουλευτής, έδινε σεμινάρια σε "σχολή δολοφόνων", υπό άκρα μυστικότητα, που παρά ταύτα γνώριζε ο "Β" και όχι η Αντιτρομοκρατική;
 
Πέρα από αυτές τις γελοιότητες, το τραγικό της υπόθεσης είναι πως αποδεικνύει περίτρανα ότι τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών βρίσκονται στην διάθεση της εκάστοτε κυβερνήσεως προς εξυπηρέτηση πολιτικών παίγνιων. Παράλληλα, Δικαιοσύνη, Σώμματα Ασφαλείας και Τύπος αποτελούν απλά πιόνια στην πολιτική σκακιέρα, έτοιμα να σταυρώσουν οποιονδήποτε, στον βωμό της δημοσιότητας.

ΕΨ

Read more...