Κόμμα για την "Ευρώπη" και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014


Βλέποντας την ευκαιρία να αρπάξει και αυτός την βουλευτική αποζημίωση και όχι μόνο, εν όψει της συντριβής του μεταπολιτευτικού κατεστημένου, ο προοδευτικός λάτρης των λαθρομεταναστών και των Εξαρχίων Σταύρος Θεοδωράκης κατεβαίνει στην πολιτική με δικό του κόμμα... το "Ποτάμι".

Δεν θα ασχοληθώ παραπάνω με τον εν λόγω κύριο, παρά μονο με την κατευθυντήρια γραμμή του νέου κόμματος που συνοψίζεται από το παρακάτω κείμενο:

"Εχθροί της παράταξης είναι οι λαϊκιστές, οι εθνικιστές, οι ευρωσκεπτικιστές. «Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας. Πρέπει να συγκρουστούμε με κάποιους “γέρους θείους”, να σκίσουμε κάποια παλιά κιτάπια και να συντάξουμε νέα, δε θα φύγουμε όμως, ούτε θα το παίζουμε μουτρωμένοι. Η Ευρώπη είναι το μεγάλο σχολείο της ενότητας του διαφορετικού. Άλλα τα λάθη των ηγετών και άλλες οι ευρωπαϊκές αξίες. Και σήμερα που στην Ευρώπη αμφιβάλλουν για τις λύσεις που επελέγησαν για την κρίση στην Ελλάδα, είναι η ευκαιρία να παρουσιαστούμε πιο Ευρωπαίοι από τους Ευρωπαίους. Να καταλάβουν ότι δεν έχουν ανάγκη μόνο τον κλασικό ελληνισμό αλλά και τον σύγχρονο Έλληνα» τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης."

πηγή

Παρότι "αριστεριστής" στα λόγια ο Θεοδωράκης δεν διστάζει να προωθήσει τις βασικές αρχές της ελεύθερης αγοράς που συγκροτούν τις θεμελιώδεις "ευρωπαικές αξίες". Τα λόγια του μας θυμίζουν τα θρυλικά σαρδάμ του Κώστα Σημίτη την δεκαετία του 90' που διακύρρητε ότι "το παλιό ειν' ο εχθρός μας"!

Ακόμη ένας "ξεπουλημένος" δημοσιογράφος, ταγμένος στην ιδέα της ευρωπαικής ολοκλήρωσης, ή καλύτερα του ευρωπαικού ολοκληρωτισμού, που με διάφορες αερολογίες θα προσπαθήσει να συγκαλύψει το γεγονός ότι η τραγωδία της Ελλάδος εντάσσεται στο σχέδιο της οικονομικής ένωσης των κρατών της ευρωζώνης.

Φαίνεται ότι οι Ευρωπαιστές ανησυχούν σοβαρά υπό το ενδεχόμενο ένα εθνικιστικό κίνημα να φέρει την Ελλάδα εκτός Ε.Ε. και στρατολογούν την κάθε τηλεπερσόνα για να περισώσει την κατάσταση. Τα λεφτά πέφτουν στο κόμμα θα πρέπει να είναι τόσο καλά που ο Θεοδωράκης παρατάει την εκπομπή του και το"protagon.gr". Δεν μας λέει όμως ο Πρωταγωνιστής, ποιοί είναι οι "θειοι" χρηματοδότες του.

ΕΨ