Τάγματα εφόδου!

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Από Το Βήμα

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από ομάδα αγνώστων μέσα στους χώρους του ιδρύματος.
Κατά την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρύτερα άλλοι δύο φοιτητές, που διακομίστηκαν κι αυτοί σε νοσοκομείο και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 22:30 όταν ομάδα αγνώστων, κρατώντας καδρόνια, εισέβαλε στο πανεπιστήμιο, επιτέθηκε σε φοιτητές και τους χτύπησε, προκαλώντας, παράλληλα, ζημιές σε υποδομές του ιδρύματος.


 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών του πανεπιστημίου, Νίκο Μυριούνη, αφορμή φαίνεται να στάθηκε η λεκτική αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα ο ίδιος «με κοπέλα που φαινόταν να ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο», όταν την εμπόδισε να σκίσει αφίσες παράταξης, που είχαν αναρτηθεί μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ύστερα από περίπου 40 λεπτά και κατόπιν απειλών προς τον πρόεδρο του Συλλόγου, γύρω στα 20 άτομα, με κουκούλες και κράνη, φέροντας σιδηρογραφίες και λοστούς εισήλθαν στο πανεπιστήμιο και κατευθύνθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο, όπου τέσσερις φοιτητές ετοίμαζαν υλικό για εκδήλωση που πρόκειται να γίνει την Τρίτη.

Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στον χώρο, χτύπησαν τους φοιτητές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι φοιτητές -ένας εκ των οποίων υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία.