Αντιγραφή, Υποσχέσεις και Πολιτική Συνέπεια

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014Όταν η ΝΔ αντιγράφει κατα γράμμα το πολιτικό πρόγραμμα μιας "εγκληματικής οργάνωσης", σημαίνει ότι και η ίδια αποτελεί εγκληματική οργάνωση, ή ότι "εγκληματική οργάνωση" αποτελεί νόμιμο πολιτικό κόμμα;

Μέσα στον τελευταίο μήνα το επιτελείο της ΝΔ αντιγράφει κατα γράμμα τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής τόσο στο επίπεδο της τοπικής αυτοδίοικησης αλλά και σε πολλές από τις προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος που ανακοινώθηκαν εχθές. 

Οι κινήσεις αυτές υποδεικνύουν ότι η ΝΔ αντιλαμβάνεται την πολιτική πίεση που ασκεί η Χρυσή Αυγή εις βάρος της και επιβεβαιώνουν την τεράστια μετακίνηση γαλάζιων ψηφοφόρων προς το εθνικιστικό κίνημα. 

Όμως όσα σκονάκια και να γράψει η κυβέρνηση, ο κόσμος μαθαίνει σιγά σιγά να κρίνει τους πολιτικούς όχι από τις υποσχέσεις, αλλά την πολιτική συνέπεια, που κρίνει σε ποιον βαθμό οι πολιτικοί τηρούν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Και σε αυτό το μάθημα, ο Σαμαράς και η παρέα του κόβονται θριαμβευτικά. Αντιθέτως μέχρι στιγμής η Χρυσή Αυγή έχει τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της και με το παραπάνω. 

ΕΨ