Προσβάλει το πολίτευμα ο νόμος που ποινικοποιεί την προσβολή του πολιτεύματος

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Η ελευθερία του λόγου αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του Δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στο πλαίσιο του "εξευρωπαϊσμού"(!) των ποινών και για τα εγκλήματα της διαφθοράς, πρόβλεψη νέων θεσμών, η "επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης" υπό τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Μαρκή προτείνει σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα το οποίο θα επιβάλει:

 "Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και δέκα χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω Διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης."

 Η άποψη ότι η σημερα μας κυβερνά μια Χούντα θα διώκεται, μαζί με όποιον άλλον επικρίνει ή "απειλεί" το παρόν πολιτικό κατεστημένο και του "πολίτευματος" που επιβάλει και αντιπροσωπεύει.

 Στο στόχαστρο της επιστημονικής, στο όνομα και μόνο, ομάδος, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή και όχι κάποιοι συστημικοί δήθεν Αριστεροί που καίνε ελληνικές σημαίες και δημόσια κτήρια και δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα, καθότι αυτοί δεν αποτελουν πραγματική απειλή για το πολιτικό κατεστημένο.

Μόνο που με την ποινοκοποίηση του λόγου και την θέσπιση αδικημάτων γνώμης, ο προτασσόμενος νόμος προσβάλει και καταργεί το ίδιο το Δημοκρατικό πολίτευμα που υποτίθεται ότι επιχειρεί να προσταστεύσει.

Ποια άλλη ευρωπαική χώρα έχει θεσπίσει παρόμοιο νόμο που να επιβάλει μάλιστα και ποινή ισόβιας κάθειρξης;!

ΕΨ